• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
kızlar azönce cübbeli ahmet hocayı dinledim çarşamba doğum yapılmazmış kan aldırılmazmış peygamberimizin ve allahın emri böyleymiş benim de haftaya çarşamba serzeryanım var kalbimide bozmak istemiyorum ama siz böyle bişey duydumuzmu hurafemi acabao_O
İslamiyet gibi akla mantığa hitap edeen bir dinimiz var.bence bizde biraz dinimiz gibi akıl ve mantık çerçevesinde düşünelim.

kızlar azönce cübbeli ahmet hocayı dinledim çarşamba doğum yapılmazmış kan aldırılmazmış peygamberimizin ve allahın emri böyleymiş benim de haftaya çarşamba serzeryanım var kalbimide bozmak istemiyorum ama siz böyle bişey duydumuzmu hurafemi acabao_O
Canım dogumu bilmiyorum ama kan aldırılmaması gerekirmiş hadis var. Eyüp peygamber o gün hastalanmış. Ama kalbini bozma duanı et Allaha sığın...

Ayy hepimizi doğum telaşı sardı, çok şükür bugünümüze:KK49:
Benim de "mucus plug" denilen şey geldi bugün. Sırt ve bel ağrılarım da 15-20 dk aralıkla yoklamaya devam ediyor. Anlaşılan doğum yakın ama ne zaman ne zaman...:confused: belirsizlikk çok fena.
Hadi gözün aydın cnm.bebeğin doğum kanalına girmişmiydi ?

Hadi gözün aydın cnm.bebeğin doğum kanalına girmişmiydi ?
35 ten beri kanalda. Sıkıldı iyice paşam çıkmak için debelenip duruyor:-)Pazartesi 1 cm açılmam vardı. 4 gündür bel ağrılarımı hisseder olmuştum iyice, herhalde bu sancılar açılmamı arttırdı.

Annemle konuştum bana kızdı hep senin yüzünden zayıf kaldı kilo almamak için hiç bişe yemedin bak ne oldu çocuk doğacak hala 2600 kilosu doğsa da nasıl bakacan prematüre bebeğe dedi şuan o kadar kötüyüm kü aģlıyorum moralim sıfır ben böyle olsun istermiydim hić ben bu kadar vicdansız kötü bi anne miyim

Hiç canını sıkma, dr 37. Haftadan sonra kilo önemli değil gelişimini tamamlaması önemli dedi bana. Arkadaşım doğum yaptı 38. Haftada ultrason 3kg gösteriyomuş bebek 2,5 kilo doğdu ve maşallah çok da sağlıklı. 10 günde toparlamış.

Bu arada doğum yapanlara hayırlı olsun, eli kulağında olanlara sağlıklı doğumlar. Bizde 39 olduk 37de döndü hala kanala girmemiş. oğlumun keyfi yerinde

pofuduk18 pofuduk18 cnm çok sevindim çok şükür sende bu stresten kurtuluyosun bi avazda doğuruverirsin inşallh kızlar biz geldik kontrolden ama iyi haberle gelmedik oğlumun kilosu 2600 çıktı haftası da 35+1 görünüyo doktor zayıf kalmış hiç bişe yiyip içmedin mi dedi ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama olmuyo demekki yarın doppler çekilecek alttan muayene etmedi sonuca göre bakacaz dedi bana da sezeryan yolu görünüyo o kadar moralim bozukk ki kendimi suçluyorum bi taraftan

Canimm uzulme lutfenn. Benimki 36+4te 2500cikmisti. Dr iyi dedi. Biraz zayif olcak ama bsy olmaz cabuk toplar dedi. Sende uzme kendini paşamizda uzulmesin. Boyu nasildi

Moralini bozma canım, benim ilk kızımda da öyle oldu. 3 hafta gelişimi sadece 3 gün ilerledi. Sonrasında gittiğim kontrolde yarın sezeryana alıyoruz dedi doktor. Mecburi sezeryan oldum. 2900 gr doğdu. Sağlık problemi olmadı hiç.Doğduktan sonra büyüyolar zaten. 36+6 da kalmıştı benim kızım en son. 38+6 olması gerekiyodu.

kızlar benim kontrolde iyi geçmedi bebeğimin karın çevresi küçük çıkıyor kilosu 2800 çıktı 37+6dayım. boyu 52cm. doktor bunda dolayı perinatologa göstermemi istedi korkuyorum bir sorun yoktur inşallah. suyu iyi dopleride iyi ama niye perinatolog dedi ona kafam takıldı kuzumda sorun yoktur inşallah sağ salim kucağıma alırım inşallah

bizim de yarın sabah 9 da kontrolümüz var inşallah iyi haberler alırız geçen hafta sadece 60 gr. almıştı. ama sorun yok haftasıyla uyumlu demişti doktor

kızlar benim kontrolde iyi geçmedi bebeğimin karın çevresi küçük çıkıyor kilosu 2800 çıktı 37+6dayım. boyu 52cm. doktor bunda dolayı perinatologa göstermemi istedi korkuyorum bir sorun yoktur inşallah. suyu iyi dopleride iyi ama niye perinatolog dedi ona kafam takıldı kuzumda sorun yoktur inşallah sağ salim kucağıma alırım inşallah
bizimdd karın cevresi küçüktü kilosu iyi bana saçma geldi.bizde on güne yakın gerideyiz bugün kontrolüm var sezeryan günü alıcaz

Boyle bi sacmalik olamazzzz yaaa peygamberimiz zamaninda allahin emriyle dogum yapan olmamaismi carsamba gunu. Nereesinden atiyor bu adam:)

pofuduk18 pofuduk18 cnm çok sevindim çok şükür sende bu stresten kurtuluyosun bi avazda doğuruverirsin inşallh kızlar biz geldik kontrolden ama iyi haberle gelmedik oğlumun kilosu 2600 çıktı haftası da 35+1 görünüyo doktor zayıf kalmış hiç bişe yiyip içmedin mi dedi ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama olmuyo demekki yarın doppler çekilecek alttan muayene etmedi sonuca göre bakacaz dedi bana da sezeryan yolu görünüyo o kadar moralim bozukk ki kendimi suçluyorum bi taraftan
Canım moralini bozma, arkadaşım 2300le doğum yaptı ama ısa süre içinde bebeği oladar güzel toparladı ki.. Vicdan azabı çekecekbişey yok, sen elinden geleni yaptın sadece gece yarıları yemedin, çikolata felan yemedin ki onların bebeğe zaten faydası yok.. Şuandan itibaren bol bol et, kemik suyu, muz, cviz, süt ve süt ürünleri tüket, daha 1 aya yakın zamanın var, 3 kiloyu geçer bile Allah'ın izniyle, ama moralini yüksek tutmaya çalış
sanmıyorum canım yaa, bi araştırmak lazım

Kizlaarr bugun benim doguumm gunuumm:KK71::KK71:Vee 24olduummm. Minnakimda haziran bebegi olcak Allah izin werirse:KK73::KK73:
îyiki doğdun tatlım, sevdiklerinle nice nice uzun senelere inş..;)

Canım evdemisin hastanedemi az kaldı kavuşmana ne güzel ya:nazar:
Evdeyim canım sancılarımın biraz sıklaşmasını bir de kocamı bekliyorum :)aslında araba var ama onunla gitmek istiyorum :) sancım çok çok hafif, çok rahatım. Karnım sertleşiyor ara ara :)

Evdeyim canım sancılarımın biraz sıklaşmasını bir de kocamı bekliyorum :)aslında araba var ama onunla gitmek istiyorum :) sancım çok çok hafif, çok rahatım. Karnım sertleşiyor ara ara :)
Aay cok sevindim canim Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin bizi haberdar et gelismelerden. Bende yarin sabah gidicem bakalim ne diycek doktor bugun karnim acayip sertlesio ilk defa bugun oluyor. Cikip yuruyus yapayim diyorum ama tek basima cikmaya da korkuyorum.

sancıların ne durumda şuanda karnın sertleşiyorsa yaren hanım provalara başlamış demektir, yeni doğum yapan bir arkadaşım sancı anlarında sertleşir bebek demişti:)

Back
X