- 18 Şubat 2011
- 1.102
- 885
- 358
Seninki epiduralle olmuş canım, sipinalde katedrel takmiyorlar 1 seferlik 3-4 saatlik uyusturacak kadar ilac veriyorlar iceriye. Sonra uyusuklugun gecipte agrilar baslayinca hemsireler agri kesici igne yapiyorlar. Konustum doktorumla baya anlatti. Ama tabi yasayanlardan dinlemek farkli. Çok tesekkur ederim ne guzel yazmissin inş bizimde agrimiz sancimiz cok olmazda cabucak ayağa kalkip toparlanabiliriz. Bende ilk dogumumu normal yaptim sirf sütüm gelmezse korkusundan 3 gün sıkıntı cektik sonra yavaş yavaş artti sutum, sana katiliyorum süt konusunda. İnşallah bu sefer daha rahat olur, daha cabuk gelir sütüm. Allah hepimizin yardimcisi olsunemirgul
Sezaryenle Doğumu sorduğunu gördüm. Ben kızımı sezaryenle doğurdum. Spinal yada epiduralın ayrımı yapamayacağım çünkü hatırlamıyorum. Belden birbirine batırıyor bilerek onu hissediyorsun. Sonra Oray katedral gibi birşey takıyor o da bir alete bağlı onu sabitliyor. Bu arada belden aşağım uyuşmaya başlıyor. Tüm doğum hazırlığın bundan sonra Yapılıyor. Sonda falan o zaman takılıyor sen hiç fark etmiyorsun bile. Doğumda da hiç birşey hissetmiyorsun. Bebeğini görüyorsun hatta yanına mutlaka getiriyotlar. Doğumdan sonra hastaneden çıkana kadar belindeki katadrel ve alet sana bağlı oluyor belli sürede bir orda ilaç veriyor. Pek Ağrı hissetmiyorsun ağrın okursa o aletin düğmesine basıyorsun. Kızım saat 13;07 de doğmuştu. Saat dörtte bacaklarım açılmıştı bende Yürüdüm. Doğumda hemen sonra Bebeğini emzirebiliyorsun. Hatta bir arkadaşım sırf sütü hemen gelsin diye normal doğum yaptı onun sütü 3 gün sonra geldi benim hemen geldi. Sütünde genetik OLDUĞUNU düşünüyorum doğumla alakası yok. Ben hemen ayağa Kalktım sadece yataktan doğrularken zor oluyordu ilk bir kaç gün onun dışında hiç zor değildi. Doğumdan eve gelince etresi gün dışarı bile çıktım. Hiç korkma çok kolay olur