Ben de ilk oglumda yasamistim.. 3.5 ay surdu.. gecem gunduzum sasmisti.. dusun bir gece 2'de uyudu diye erken uyudu diye sevinmistim.. uyumasa neyse, bas bas bagiriyordu.. ve hicbir sekilde susturmak mumkun degil.. surekli kucaktaydi.. bir yere koyduk mu sanki bir yerine bir sey olmus gibi basiyordu yaygarayi.. kolik krizi tuttugunda ememiyordu da.. surekli emmek istiyor fakat memeyi iki cekip aglamaya basliyordu.. cok zor gunlerdi.. ilk 3 ay oglumla cekilmis dogru duzgun fotografim bile yok.

fakat sonra birden gecti kolik krizleri..
kolik krizi tuttugunda aglamasini durduracak bir iki onerim var.. buziki orhan osman'in kolik muzik albumu var.. onu internetten bulabilirsen indir.. muthis rahatlatiyordu oglumu.. albumdeki 2 parca ozellikle.. basbas bagiran oglum o sarkilar cikinca susuveriyordu.. anne karnindaki sesleri kullanarak hazirlanmis bir albummus.. bebek kendini anne karninda hissediyormus.. ikinci onerim fon sesi.. onu da internetten indirmistim.. oglumun agir kolik krizlerinde aciyordum.. hatta bazen sesi bayaa yuksek aciyordum ki fayda etsin..
Tabi masaj, karnina hafif sicak havlu koymak vs.. bunlari da yapabilirsin.. ama pek faydasi olmuyor.. cunku bildigin gaz sancisi degil bu.. bebegin anne karnindan ayrildigi icin yasadigi stresin bagirsaktaga vuran sancisi gibi bir seymis.. yani dis dunyaya alistikca gececek.. he unutmadan, arabayi ve battaniyede sallanmayi da cok seviyor kolik bebekler. :)