Merhaba anneler kızım uyuyorken doğum hikeyemizi yazalım istedim tabi faydası olur mu bilmiyorum ama bana yararı olan şeyleri de yazmak isterim.
Benim minik güvercinim ilk bana merhaba dediğinde hastalığıma bir hafta vardı biraz ateşlenmiştim annelik iç güdüsü mü artık bilemiyorum eşimden test almasını söyledim ve evde yaptım şükür miniğim bana göz kırpmıştı. 16.haftaya kadar sürekli acildeydim çünkü kanamam vardı ve bi türlü durmuyordu sürekli iğne oluyordum. 20.haftada bi sabah uyandığımda adet sancısı gibi bir sancım vardı hemen hastaneye gittik 1 cm açıklık olduğunu öğrendim ve yatış verildi doktor teyzemiz 32ye kadar dayansın bari diye çok uğraştı Allah ondan razı olsun. 38.haftayı da bitirince artık ayaklanmaya başladım evimi temizledim misafirler için tatlı tuzlu hazırlık yaptım bol bol yürüdüm ama birazcık bile sancım çıkmıyordu. Geceleri yalancı sancıyla uyuyamıyordum ama gündüz gayet rahat geçiriyordum. 24 Mayıs saat 3te tuvalet ihtiyacı için kalktım hafif sancı vardı umursamadım yine yalancı sancıdır diye. Amauyku ttutmadı sancı geldikçe plates topu üzerinde 8 yazıyormuş gibi hareket ettim. Tabi bacağımı iyice açıp oturmuştum. Saate baktım 3 dk da sancı geliyordu. Sonra bir program indirmiştim ordan takip etmeye başladım sancı aralığım 3 , 7, 10, 4 dk şeklinde sürüyordu yine yalancı sancı diye düşündüm eşim namaza kalktı beni o halde görünce hemen acile gidelim dedi ne kadar yok dediysem de evden 6 da çıktık 6.20 de çataldaydım ve yalancı sancı diye hiç birşey götürmemiştim ebe baktı ve çığlık attı koşun bebeğin kafası geliyor diye o kadar şaşırdık ki kimse inanamadı. Ama ben ıkınmakta çok zorlandım nefesim yetmedi iki ebe karnıma yüklenince dünyaya merhaba dedi zeynepim. Ebe 10 dk daha geç gelseydiniz doğum evde olacakmış dedi. Toplamda 3 saat 45 dakika sancı çektim. O kadar gözümde büyütmüşüm ki sancıları gerçek doğum sancısını bile anlamadım. 3700 doğdu 4 dikişim var toplamda. Bir de şunu söyleyeyim hep pozitif olun herkesin hikayesi farklı kimseyi dinlemeyin kendi hikayenizi yazın rahat olmaya çalışın.
Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim umarım faydası olur 38.haftadan sonra sürekli yürüdüm yerleri çömelip sildim plates topunda günlük hareket ettim ve son gün eşimle birlikte oldumbir faydası var mı bence o etkiledi doğumdan hemen ssonra göğsüme soğan sürdüm ve hiç yara olmadı şükür sütüm hemen gelmedi ama mamada vermedim boş boş 15 dakikada bir emzirdim akşamına sütüm geldi şükür. Bir de size yardımcı olacak birileri mutlaka olsun sizde bebeğiniz uyurken uyumuş olursunuz dinlenmek süt için en ideal şey herhalde. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah bol bol sütümüz olsun ağlamayan akıllı bebişler olsunlar inşallah Allaha emanet olun