• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Bende de kahverengimsi bir akıntı geldi dün bugün ama peçeteyle silinecek kadar. İç çamaşırıma hiç bulaşmadı. Doktorum kahverengi veya pembemsi lekelenme olabilir korkma demişti. Kırmızı olmadığı sürece paniğe gerek yok sanırım. Jel konusunda hiç bilgim yok malesef.:110: Var mı başka lekelenme yaşayan veya tecrübesi olan?

Bak ne buldum:

Gebelikte kahverengi kanamalar sık sık görülebilir. Kırmızı renkli kanamalar kahverengi kanamalara göre daha tehlikelidir. Ancak kahverengi kanama görüldüğünde de mutlaka bir doktora başvurmak ve kanamanın sebebini öğrenmek en doğru yaklaşım olacaktır. Gebelikte kahverengi kanamaların sebepleri şöyle açıklanabilmektedir.

• Plesenta yerleşimi; Bu durumda Kahverengi kanama görülebilir, kanama lekelenme şeklindedir ancak düşük riski az da olsa vardır.
  • Bebeğin büyümesi ve kendisine yer açmasıyla damarların çatlaması neticesinde yine kanama görülebilir. Bu durumda da kanama lekelenme şeklindedir.
  • Bilinmesi gereken önemli bir husus da şudur, kahverengi kanama, kanamanın az olduğunu gösterirken Kırmızı renkli kanama daha fazla kanamanın işaretidir. Fazla kanamalar ise elbette yüksek düşük riskidir.
  • Kanama kırmızı renkli başlayıp kahverengine dönüşmüşse bu durum kanamanın azaldığını gösterir. Çünkü kan akmaya devam etttiği sürece kırmızı, pıhtılaşıp kurumaya başladığında ise kahverengine döner.
Kanama çok ve kırmızı ise düşük riski yüksektir. Az ve lekelenme şeklinde olup kahverengi ise düşük riski daha az bir ihtimaldir. Sonuçta kanama damla damla lekelenme şeklinde ve kahverengi de olsa mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.
Canim cok saol bilgiler icin biraz icim ferahladi

Bnde de var canim ama daha cok aci var bicak saplaniyo gibi
bendede bugun agrı basladı anı bıcak saplaması gıbı ama herazzaman olmuo arada bır[/QUOTE]
aynen canım zonkluyor ara ara neyse belirti olsun yeter ki bebişler iyi olsun :KK46:

Günaydın herkese doktora gidecekler hayırlı haberlerle gelin güzel sonuç alan herkesin de gözü aydın Rabbim emeklerimizi boşa vermesin

Bebis hissedilmiyo canım ama bulantı, lekelenme, aserme ya da tiksinme falan olmadı. İlk hamileligimde sabah bulantısı ve iştah açıklığı olmuştu.
Bu arada kilo almalarin sebebini de hatirladim. Aldığımız protestan lar yüzünden. Aslında tıbben düşüğü engellendiği ya da embriyonun tutunmasına yardımcı olduğu kanıtlanmamış. Ben 3 gün içtim bıraktım. Eğer kanamaniz ya da başka bir sikayetiniz yoksa doktorunuza sorup bırakın. Çünkü dışardan hormon takviyesi almak sağlıklı bir durum değil.

Yaaa ciddimisin bu ilaçmi yyapıyo inanılmaz sisim zaten benim vajinama vuran agrımvar ddemiştim sanırımondan kesmiyo. bnmde pek biseyim yok tatlı yemeyip iki kere ttatlı yemek ddışında :KK43:

[QUOTEballibocek, post: 36649575, member: 607806"]Hın hın hın hın :KK17: Şu anda doktora geldim sıra bekliyorum :)[/QUOTE]
Hadi hayirli haberlerini bekliyoruz tatlimm:KK68:

Kizlar günaydin.Dün dr ye gittim daha dogrusu gitmek zorunda kaldim.Asiri agrim nedeni ile cuma gunu olan randevumsa dun gittim.Cok sukur bebiside kalp atislarinida gorduk fakat idrar enfeksionum dan dolayi bir poset ilac verdi tahlil falan verdi.progestn verdi haftaya cuma tkrar gel bi kontrol edelim dedi.agrilarin devm edwrse urolojiye gondericem serum takicam dedi.Bu sabak yine cok agrim var serum tkilmasini istmiyorum of of....

Kizlar günaydin.Dün dr ye gittim daha dogrusu gitmek zorunda kaldim.Asiri agrim nedeni ile cuma gunu olan randevumsa dun gittim.Cok sukur bebiside kalp atislarinida gorduk fakat idrar enfeksionum dan dolayi bir poset ilac verdi tahlil falan verdi.progestn verdi haftaya cuma tkrar gel bi kontrol edelim dedi.agrilarin devm edwrse urolojiye gondericem serum takicam dedi.Bu sabak yine cok agrim var serum tkilmasini istmiyorum of of....
canım geçmiş olsun bana da mide ağrımdan dolayı serum taktılar geçen hafta inan çok şükür iyi geldi bence en hızlı çözüm olabilir

Geçmiş olsun canım, bebeğin iyi olsun da gerisi atlatılır. Serumu neden istemiyorsun serumun zararı olacağını düşünmüyorum bebişe. Bence ihmal etme sağlığını. :)

Back
X