2015 Nisan Anneleri

Günaydın herkese :)

Kızlar ya bişey sormak istiyorum. Cuma doktora gidicem haliyle vajinal ultrason yapiliyo ve agdaya gitmem gerekiyo.çok sıcak sürülüyo bi sakıncası olurmu çok takıldım buna

Canim bende nefret ediyorum vajinal bakmasindan hatta ikizdi bebeklerim ultrasondan cikar çıkmaz birini düsürdüm anlattim doktora kesinlikle ultrasonla alakali degil diye diretiyo üzerinede pek bişey diyemiyosun.ilk haftalarda oldugu icin bakilmak zorunda diyolar hep.[/QUOTE]

Ben ilk gebeliğimde vajinal ultrason yaptırmıştım ve hiçbir zararını görmedim, benim doktorum da hiç zararı yok der. Bir arkadaşın deidği gibi vajinal ultrasonun zararı olsa, hamilelikte ilişki yasaklanır. Bence önemli olan muayene eden doktora güvenmek ve o zararı yok diyorsa yaptırmak.

Ben de ilk hamileleiğimde nerdeyse hiç hamile olduğumu anlamadan doğum yaptım. Sadece ilk başlarda çok uykum geliyordu, sonlara doğru da karpal tünel sendromu olduğuğum için ellerim çok acıyordu.

Aynen katılıyorum.

Gözün aydın. Ben gayet iyiyim, sadece öğleden sonra biraz uykum geliyor o kadar.

Ben ilk hamileliğimde odktoruma ne alayım da çatlağım az olsun ya da olmasın dedim bana dedei ki "eğer vücudun çatlamaya müsait ise çatlayacaksın, engelleyemezsin ama aza indirebilirsin. Bunu da ister bebe yağı, ister badem yağı istersen de Liearac ya da en pahalı kremi kullanarak yapabilirsin, hepsi aynı, önemli olan vücudunun düzenli nemlenmesi" dedi.

Kızlarrr benden mutlusu yok bebişim çok iyi maşallahh hersey yolundaymış tüm stresim geçti şükür kuzuyu görünce darısı başınıza Rabbim hepimizin yavrularını korusun

Gözün aydın. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Bence en gzüeli doktorunu hemen ara ki için rahatlasın.

Günaydın arkadaslar.hastaneye gidicem birazdan.nolur dualarinizi esirgemeyin korkuyorum

İnşallah güzel haberler alırsın.

Günaydınlar benden de herkese...

8.haftadan sonra belirtileri azalan var mı aranızda ? Mide bulantısı azalan daha doğrusu

Benim çevremde hamile olup, bulantısı olanların genelde 5-6 gibi başlayı 12'ye kadar falan sürüyordu bulantılar ama heralde kişiye göre değişiyordur.

Herkese gunayddiin :) kızlar maşallah diyeyim de benim belirtjm nerdeyse hic yok..anormal miyim:) sadece çabuk yoruluyoruz.o kadar:)

Benim ilk hamileleiğim böyleydi. Şu anda da hiç hamile gibi değilim, öğleden sonra gelen uykularımı saymazsak.

Günaydın arkadaşlar benim bulantım fln hiö olmuyo en büyük belirtim bel agrısı sizdede oluyomu? Adet olacakken agrırya aynen öle agrıo endişeleniyrum bazen

Benim geçen haftaya kadar çok belim ve kasığım ağrıdı. Doktorum normal merak etme diyor.

Sagol canim...

Randevun da iyi grcer insallah sonuclarini bekliyoruz

Benimde mide bulantılarım daha hafifledi bel ağrım da artmaya başladı yine bi ara yoktu hiç o da sanırım bebek artık plasentaya geçmeye başlıyormuş ondandır diye düşünüyorum

Ya ayni sey bende de var.. hergun yeni bi huy cikariyorum resmen.. bulantim hala olmakla beraber azaldi ama bir bel agrisi bir bel agrisi... rahat yatamiyorum bile o derece...
Bir de iki uc gündür aksami zor yapiyorum ya.. dokuz bile demefen yatip kaliyorum, kolumu oynatacak halim olmuyor...
Haftaya yurt disinda olcam sempozyumum var. Sunum hszirlamam lazim ama bende tik yok, bayilip duruyorum sagda solda... yani yorgunluk halsizlik anlaminda :)

Kıyamam canım ilacı verince yakıyor ama zamanla alıştım canım ben...
Evet batırınca değil zaten ilacı verdikten sonra 10 dk sanki felç olmuşum gibi oldu nasıl bir ağrı bu sabsh bsktım morarmış zaten. Bu tedavi ile ilgili kafam çok karıştı zaten çünkü sonuçlarımı gören 3 doktor pıhtılaşma bozukluğunuz yok bu tedavi gereksiz diyorlar ama kendi doktorum pıhtılaşma tahlillerin normal fakat protein s değerin düşük yatkınlığın var önlem için uyguluyorum diyor çok arada kaldım

bol su iç canım. bende bu hafta gidicem kalp atışları için.. zaman geçmiyo cumaya kadar nasıl sabredicem bilmiyorum.
saol cnm içiyorum su biraz rahatladığımı hissettim :) bebişin kalp atışını duydum sonunda çok güzel bir duygu minicik bişey kalbi nasıl atıyor öyle inş sen de duyarsın

Ya aslinda benim de gec dollenme sanirim. Ama bunu hemsire olan kuzenim soyledi. Dr bozuntusu ne normal dedi, ne gec dollenme dedi, ne de ne kadarlik oldugunu soyledi.. ben de heyecanlandim ilk diye, unuttum sormayi

saol cnm içiyorum su biraz rahatladığımı hissettim :) bebişin kalp atışını duydum sonunda çok güzel bir duygu minicik bişey kalbi nasıl atıyor öyle inş sen de duyarsın

Ayyy ne guzel masallah bebisee

Allah saglik sihhatle kavusmayi nasip etsin size

Ilkinde bana 1 kez bile yapılmadı kafam karıştı

Hiç kafan karışmasın, illaha vajinal ultrason yapılacak diye birşey yok. Ben ilk gebeliğimde 4. haftada örenip sabredemeden doktora koştuğum için daha net görünmesi için doktor vajinal ualtrason yaptı. Zaten benim doktorum y.dıında kongrede olduğu için ilk muayene için başka doktora gitmek zorunda kalmıştım. Vajinal ultrason diğer ultrasona göre yaklaşık 1 hafta önce herşeyi gösterdiği için erken gebeliklerde doktorlar tercih ediyor. İçini ferah tut :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…