2015 Nisan Anneleri

Mrb kizlar kontrolden geliyorum 18+2 gunluk olmusuz 230 gr 18 cm olmus kuzum baya hareketliydi masallah baya inceledi doktorumuz hersey yolundaymis kalsiyum yazdi bi de bi haftalik rapor istedim okulda cok yoruluyorum ya bi hafta tatil yapcaz insallah

6. aya gelince nöbetten düşürüyorlarmış ama daha dayanmam lazım :) sağol teşekkürler canım sana da çok geçmiş olsun inşallah doğumla beraber geçer gider
Bizim okulda tolerans tanıyorlar ben branşım gereği nöbet tutmuyorum ama benden 2 hafta önde olan arkadaş var sınıfçı ona da 2 haftadır tutturmuyorlar nobet

kızlar benide şimdi aile hekiminden aradılar tetanoz aşısı için bu hafta çağırdılar hemde tansisyon kg ölçümü fln.Tabi yinede doktorunuzla önce görüşün dediler bakalım bende doktoruma sorcam bunu yaptırırsak önümüzdeki ayda 1 doz daha yapılıyomuş sonra eğer istersem 5 doza tamamlarlarsa ömür boyu koruyomuş

Sanırım ben de hissetmeye başladım artık :) Çok güzel bi duygu gerçekten şükürler olsun. Bi anlık oluyor zaten sanki baloncuk patlıyormuş gibi oluyor anlatılacak gibi de değilki o his
evet canım aynen öyle oluyor özellikle sırt üstü uzanınca demi.hissetmek cok güzel Allaha şükür.cok tatlı ya oy

işyerindeki abla kız oldugu için diyo kız cocukları asagıda hıssedılıyo dıyo.
BİLEMİYORUM Kİ CNM BNMKİNİN CİNSİYETİ BELLİ DİĞİL AMA KIZA BENZİYO DEDİLER :)

evet canım aynen öyle oluyor özellikle sırt üstü uzanınca demi.hissetmek cok güzel Allaha şükür.cok tatlı ya oy
Hemde nasıl güzel şükürler olsun Allahıma bugünleri çok bekledik ama sonunda dualarımızı kabul etti Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah kuzum. Bende ilk defa bugün oturduğum yerde hissetmeye başladım çok çok güzel :)

kızlar dün haberlerde dogum izinleri 2015 de yeniden yapılandırılacak diyodu uzatılacakmıs ya insallah bizede faydalanırız bu durumdan.16 haftalık izin cogaltılacakmıs
Bu sene başındada demişlerdi ama kalmıştı öyle hadi bakalım inşallah olurda ücretsiz izinlere falan gerek kalmaz

amin amin amin canım insallah daha bol bol hissedecegiz datlılarımızın hareketlerini Allaha şükür

http://ekonomi.haber7.com/gundem-veriler/haber/1219633-calisan-annelere-iyi-haber-dogum-izni-artiyor

Çalışan annelere iyi haber: Doğum izni artıyor
2015 yılı planına göre, doğuma bağlı faydalanılan izinler, kadınların istihdamını azaltmayacak şekilde iyileştirilecek.
Çalışan anne adaylarına yönelik önemli düzenlemeler için düğmeye basılıyor. Türkiye'nin 2015 yılı planında sahip olunan genç nüfusun yarattığı demografik fırsat penceresinden azami derecede faydalanılması, toplam doğurganlık hızındaki düşüşlerin önlenerek üretken ve dinamik nüfus yapısının korunması, nüfusun yaşam kalitesininyükseltilmesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda, gelecek yıl doğuma bağlı olarak faydalanılan analık, babalık, refakat izinleri ve ücretsiz izinler, kadınların istihdamını azaltmayacak şekilde iyileştirilecek. Uzaktan, yarı zamanlı çalışma gibi modeller geliştirilecek.

İŞE DÖNÜŞE GARANTİ

Doğuma bağlı izinlerde özel sektör ve kamu arasındaki farklılıklar mümkün olduğunca giderilmeye çalışılacak. Doğum sonrası işe dönüşlerin garanti altına alınması amacıyla hukuki düzenlemeler yapılacak. Ebeveynler için doğuma bağlı olarak uzaktan, kısmi veya yarı zamanlı çalışma gibi alternatif modeller geliştirilerek, kamu ve özel sektör çalışanlarına bu çalışma modellerinden faydalanma imkanı sunulacak. Okul saatlerinin çalışma saatleri ile uyumlu olmasını sağlamak üzere, velilerin talebi olması durumunda ve uygun bir ücret karşılığında etüt uygulaması gerçekleştirilecek. Özel sektör tarafından kurulacak kreş ve gündüz bakımevleri için sağlanan 5. bölge yatırım teşviklerinin uygulamadaki etkinliği araştırılacak, erken çocuklukdönemi bakım hizmetlerine erişimiartırabilecek alternatif modeller geliştirilecek.

77.3 MİLYONLUK TÜRKİYE

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre; 2013 sonunda 76.7 milyon olan Türkiye nüfusunun bu yılın sonunda 77.3 milyona ulaşması bekleniyor. 2006 yılında 2.21 çocuk olan toplam doğurganlık hızı, 2013'te 2.07'ye geriledi.

Normalde haftada 45 saat dolayısıyla günde 7,5 saatten fazla yapıyordu. Hamile olduğumu ilk öğrendiğim gün çalışma saatim 7,5 saate düştü cnm. Doktor raporu getireyim mi dedim hatta Yanımda doktorun yazdığı hamile olduğuma dair rapor vardı. Ama gerek yok dediler. Kanunda Hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz ve gece mesaisi yaptırılamaz yazıyor canım. Süt izni Döneminde de aynı şekilde bebek 1 yaşını doldurana kadar günde 7,5 saatten fazla çalıştırılması da yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…