• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

kızlar ben dün yulaf ezmesi aldım. sabah sıcak sütle karıstırdım. bir kaşık bal cevız ve muz dılemledım. kahvaltıda onu yedım. sadece süt peynır artık tıksındırıyor :( bu sekılde degısık geldı ve mıdem bulanmadan yedım 07:30 da yedım hala tokum normal kahvaltı yaptıgımda bu saatlerde mıdem hafıf kazınıyordu :D yulaf tok tutuyor bu sayede bulantı olmuyor. birde yulaf çok besleyici lifdli oldugu ıcın kabıxzlıgı da engellıo tavsıye ederım
bende oyle yapayim canim tesekkurler

Selam kizlar.uzun bi tatile gidecegimi soyleyip ayrilmistim aranizdan.tatile ciktigimizin 5.gunu yani tam 8.haftamin bittigi gun kanamam oldu hemen hastaneye gittik bebegim iyiydi. Kanamam kesilmisti ama kanama alani var dedi dr.1 gece yatip ciktim ertesi gece yine oldu kanama alani 4*2 cm dediler dusuk riskim var diye 4 gun daha yattim. Baska sehirde oldugumuz icin artik eve dönmek zorundaydim dr ucakla git dedi. Havaalaninda yine kanamam basladi ucakta iyice cogaldi ambulansla Hstaneye goturduler bu sefer cok kanamam vardi gitti bebegim dedim.ayrica 2,5 cm bi kanama alani daha olmus.ama yine Bebeğim iyiydi.sabaha kanamam kesildi ama 3 gun daha hastanede yattim. Toplam 20 gundur yatiyorum.1haftadir kanamam yok istirahat aldim ise gitmiyorum. Bnm ki tup bebek zaten yaptrdgmdan beri hic bi is yapmiyodum.surekli dinleniyodum. Su an 10+5 iz ama dr 1 hafta buyuk soyluyo. Perşembe hem kontrol hemde ikili testim var. Insallah hersey yolunda gider. Allah saglikli evlatlar versin herkese. Bnm durumumda olanlarinda yardimcisi olsun.
Canim masallah, allah gönlünüzce hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah... gecmis olsun

• Beğen
Reactions: nix
Kızlar birşey sormak istiyorum , acaba tr de grip aşısı hamile olanlara yapılıyor mu .. Merak ettim burda doktor eğer hamilelik normal ise yaptırabilirsin diyor ..

Canim bu çok iyi bir soru. Benim de sağlık problemim dolayısıyla yaptirmam gerekiyor normalde çünkü bilgisi olan varsa cevabı bekliyorum bende :)

Ya öyle tuhaf ki bir tek onu yiyebilirmişim gibime geliyor. Ev yeme içme dolu meyvemiz de var. Çok şükür. Eşim ne istersen dışarıdan alırız diyor ama yok hiiiiç birşey istemiyorum.
ayy çok merak ettim ne çekti canınn mandalina portakal ayva :)

Canim bu çok iyi bir soru. Benim de sağlık problemim dolayısıyla yaptirmam gerekiyor normalde çünkü bilgisi olan varsa cevabı bekliyorum bende :)
grip aşısı hamılelere onerılıyor. ancak basıt tabırıyle içinde civa olan eczanelerde hastanerde kolaylıkla bulunan grip aşısı bazı oterıtelerce onerılmıyor gebelere ozel olan grıp asısını onerıyorlar.
benım kısısel tercıgımı sorarsan, gebelık oncesı her sene yaptırıyordum. ama sanırım şimdi yaptırmayacağım.

evet canm özel hastahane 22 tl verdim ...çok sağol inşallh sende güzel haberlerle gelirsin ikili test için mi gideceksin

Çok iyiymiş fiyat ben İstanbul'dayım burda pahalı oluyo diye biliyorum bakalım bende yazarım fiyatını.
Yok ben rutin kontrole gidiyorum en son 29unda kalp atışı için gitmiştim 15-20 gün içinde gel demişti sanırım gittiğimde ikili için gün verir

:KK35::KK37:selam kızlar herkese sağlıklı sıhhatli bir gün diliyorum
ikili test karından mı yapılıyor yoksa alttan mı bilen var mı? ben erkek doktordan randevu aldım karından bakılıyor diye ama dr göremezse alttan da bakabiliyor diye okudum

Günaydın arkadaslar dunku tecrubelerimi paylasmak istedim. Normalde 11+5 haftalik hamileyim. Dun tekrar ikili tarama testi icin gittim. Doktor gelisimi 13 haftalik dedi ikili taramaniz geciyo filan diye bizi biraz panikletti. Ama allaha sukur verdik kanimizi. Ayrıca 3 boyutlu da kizimizin olacakgini ogrendik yuzde 85 ihtimalle hemde. Bilmiyorum ne kadar dogru ama biz cok sevindik
Hayırlı olsun çok sevindim kız çocuklar bana her zaman daha sevimli gelirler ama Allah sağlıkla nasip etsin tabi ki. Yüzde 85 az bi ihtimal değil :)

Günaydın kızlar ben dün dayanamayip bir hafta önceden gittim kontrole çok şükür 9+5 olmusuz :) 3 hafta sonra ikili test icin çağırdı kararsizim hala.. bide ücretini sormaya unuttum doktora nasıl öğrenebilirm ki

kızlarr gebvelik gunlugu tutuyormusunuz? benım bastan berı aklımda ama usendıgıme daha baslamadım. hafta hafta tutup her haftaya göbiş resmi ile varsa usg resmını koymayı dusunuyorurm.

Canim ben tam olarak olmasa da tutuyorum. Ama çok yapamadim henüz. malum seyahatler rahatsizliklar vs... ama iki defter aldim. biri normal bir defter biri kucuk not defteri. Normal deftere, ilk öğrendiğimiz zamanı, yanımızda kimlerin olduğunu, ilk kimlere söylediğimi, nasil tepki verdiklerini, o hafta hissettiklerimi vs anlattım. yani içimden gelince yazıyorum... küçük deftere ise, öğrendiğimiz tarih, ilk doktor randevusu, ultrason fotoğrafları, aş erdiğim seyler, ilk kalp atisi, doktor randevuları vs bunları not ediyorum...
Aslinda yazmaya normalde de meraklı oldugum için cok hevesliyim kalemim de Fena değildir.... ama çok ilgilenemedim iste...
Sıradaki planım da, büyük deftere, babaya iste birkaç yakına ilk hislerini ve duygu düşüncelerini yazdırmak... bu biraz zor olacak ama bakalım :)

:KK35::KK37:selam kızlar herkese sağlıklı sıhhatli bir gün diliyorum
ikili test karından mı yapılıyor yoksa alttan mı bilen var mı? ben erkek doktordan randevu aldım karından bakılıyor diye ama dr göremezse alttan da bakabiliyor diye okudum
canm ben dun kan verdim ikilintest için karnımdanda burun kemiğine ve ense kalınlığına baktı ... Alttan bakacak birşey yokki yani kan vereceksin canm :)

Günaydın kızlar ben dün dayanamayip bir hafta önceden gittim kontrole çok şükür 9+5 olmusuz :) 3 hafta sonra ikili test icin çağırdı kararsizim hala.. bide ücretini sormaya unuttum doktora nasıl öğrenebilirm ki
cnm bende meraktaydım biraz önce hastaneyi aradım sordum bnm hastane 30 tlye yapıyomuş 50tl muayene zaten :) çok değildir hemen hemen aynı oluyo :) bu arada haftaya çarşamba gidicem bende ikili içinn :KK71:

ben genelde elbise giyen biriyim pantolonlarım kabızlığım geçtiğinden beri giyebiliyorum ama zararı varmı bilmiyorum kızlar ..henuz gobeğe çıkmadı ki bebekler hamile kıyafetleri için rken değil mi yoksa almak mı gerek kafam karıştı :)

Back
X