- 23 Aralık 2013
- 1.876
- 1.587
- Konu Sahibi selale0101
Nisan ayında doğum yapacak anneler doğum hikayelerimizi burada paylasalim.Rabbim Hepimize hayirli doğumlar nasip etsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim de 1 nisan dedi dr ama öne de alabiliriz dedi Allah hayirli doğumlar nasip etsin canimozgulgulededi t: 39968117 .!.:Çok heyecanlı :)inşallah ilklerden biri de ben olucam hayırlısıyla.dr um 1 nisanda almayi planlıyor.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Amin inşallah canım :)ben kesin sezeryanli olarak kurban edileceğim günü bekliyorum :))benim de 1 nisan dedi dr ama öne de alabiliriz dedi Allah hayirli doğumlar nasip etsin canim
Allah yardimcimiz olsun insallah, bende dogumdan sonraki agrilari, acilari dusunuyorum, bebek bakimi hicbirsey degil..Benim de 3 nisan da olacak sezeryanla.umarım bir aksilik olmaz o tarihten önce.çok bunaldım artık ama bi taraftan da korkuyorum.bişeyler ters gidecek diye endişeleniyorum sürekli.doğumdan sonrasını hiç düşünmüyorum ama hayırlısıyla bi atlatsaydık çok iyi olacak
Ne kadar güzel anlatmışsınız çok duygusal değil yazdığınız ama nedendir bilmem okurken gözlerim doldu... Normal doğumdan korkmayın bebeğin o ilk sesini duymak 50 tane sancıya bedelIste bizim hikayemiz
Elif bebek
28.04.2015 %100 normal dogum
3700 52 cm
Canm kızımı öyle cok bekledik ki. Rabbimin lutfuydu bize. Nasip etti ve hamile oldum. Sürekli heyecan telaş tatli bir.bekleyiş. oyle böyle .9 ayı atlattik.bdt geldi catti benin kızda tık yok diyordum ki hafif adet ağrıları gibi ağrılarım başladı. Başta umursamadim.arada yoklana oluyordu cunku. Sonra saat tutayim dedim ne göreyim 7 dakikada bir gayet düzenli sancim var. sabah Saatlerinde başladı öğlene doğru şiddeti artmaya ve 5 dk da bir gelmeye başladı hemen dr u aradım.hastaneye gecmen lazım dedi. Korku telaş mi desem o anki duygularım tamamen bi boşluk hissi kuzu kuzu doğuma gidiyorun.hemen eşimi aradım ama ulaşmak ne mumkun. Işyerinden. Zar zor ulaştım eve gelir misin diyorum sakince. niye diyor:) herhalde doguma ihtimal vermiuor. Biz ümidi kesmistik bu kiz geç doğacak diyorduk.birde klasik türk filmleribde çığlık çığlığa doğuma gidiliyor kivraniliyor ya esim inanmadi bana.neyse o gelene kadar dusa girdim acilmam kolay olsun diye.benim sancim hala düzenli ama adetten farksız benjm için.esim geldi gayet rahat hazırlanıyor sen dogurmicsn bence bugün diyor.çığlık mi atmam lazım hadi çabuk ol dedim ve elimde dogum cantam yanimda esim hastaneye gayet yürüyerek gidiyorum.esim arabayi uzağa park etti akıllı kocam trafiği sıkıstirmamak için yolda dogurtcak. Neyse giriş işlemleri yaptik. Nstye baglandm sancm 100 lerde ben gayet rahatım.agrin var mi diyip duruyo hemşire . Masallah hissetmiyorsn diyor. Dr geldi sancim düzenli açılmaya bakalım dedi. Yine o muayene stresi sardı tabi ama artik son bunlar diye teselli veriyorum kendime. Bu süreçte hissettiğim tamamen bi boşluk ne olacak bana hali. Çünkü ilk dogumum kurbanlik koyun gibi hissediyorum kadere razıyım. Acikligima baktık tamamen hüsran 2 cm var yok dedi. Yavaş ilerleyecek gibi. Yinede takipte olalım diye yarısı yaptık.saat 4 ve benim sancilarim iyice artti. Artik evet bu sanci fenaymis diye soyleniyorun.bir yandan bildiğim duaları okuyorm.esime ve can dostuma hakkını helal et diyip duruyorm.surekli.dr lar asistanlar gelip gidiyor.yavas ilerliyor diyorllardi kii cocugum kalbi düşmeye başladı. O anki duygumu anlatmam mümkün değil. Drlar koşturuyor. Ameliyathanyi hazırlayın acil sezeryan olabilir demeleriyle benim hüngür hüngür aglamam başladı. Dur daha kötü olacak çocuk topla kendini bebeğin için nefes al annesin sen dediler bağıra bağıra tekrarladilar. Nefesimi kontrolumle bebeğinin kalbi normale döndü. Ağlayan esim dostum ve ben derin bi nefes aldık. Dr um suni sanci ile doğumu deneyelim mi cok yavaş ilerliyoruz dedi çünkü sancim cok kuvvetli olmuş ama acilmam cok azdı. Bende kaybetme korkusu yasadgm yavruna bi an önce kavuşmak için kabul ettm. Ve aksam 8 de sancm verilmeye baslandi. Zaten kıvranıyordm öncesinde sancidan.ama simdi yardım et diye Esimjn elini sıkıp duruyordm.dua edin kurtarin artik ne zaman bitecek diye gelen gecen tüm hemsireye söylenip durdum.açılmayı hizlandirmak için suyumu patlattılar sonra lavman ve gidip gelip muayene ediyorlar açmaya çalışıyorlar. Acikligim 6 cmi geçince sancin geldiğinde ikin dediler. Ve Artık vakit geldi cattiiii açıklık 9 cm dogumhaneye aliyoruz dediklerinde aptal gibiydm.sancidan artk mahvolmustum.ama nasıl bagitmadim hala şaşırıyorum. Ama iyiki bagirmadim enerjimi saklamisim.
Ve artik vakiy geldi çattı catala ciktmm. Dr cok zor bi açıyla geliyor kızın hadi annesi tüm gücünle. Burundan nefes al içinde tut ve güçlü ikin. Olmadii ebe karnima bastırıyor hadi bir daha tüm gücümle ittim veee altın saçlı kizim dogduuuu. Doktorum aferin sana hic beklemezdim ufacık tefeciksin ama iki ikinmada herşey bitti plasenta bile çıkmıştı. Valla bende kendimden normal doğumu beklemiyordm dedim.gulustuk o arada ben dikiliyorm.içim cok yırtılmış dıştan 5 dikiş. Aciyor mu dikilirken azicik evet ama ben altın saclimi işlediğinden farketnedim bile.allahım kokusuuu dünyaya bedel.koynuna koyduklari an susmasi hic birşeye değişilmez bi sevdanın baslangici. Iyiki dogurmusum.iyiki normal dogum olmuş. Ertesi gün ayağı kalktm cok acelem varmış gibi... Doguracaklsra tavsiye asla kalkmayin yatinn. Bir daha zor oyle dinlenmeler