Kizlar sizlerin fikrini almak istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim oglum olucak ins sizce demir ismi nasil kuranda sure oldugunu soyluyorlar bilgisi olan varmi birde cok mu anlamsiz kizimin adi duru ipek demir ata gibi dusundum ama anlamsiz isim koymakta istemiyorum tsk ederim simdiden
arkadaslar selam, ben de bugun itibariyle aranıza katılıyorum... boyle bir başlık altında buluşmak çok hoşuma gitti, her gün yaşadıklarımı paylaşabileceğim ve bundan sıkılmayacak kişilerin olması çoook güzel :)
benim muhtemel doğum tarihi 26 ocak... tüp bebek, ilk denemede tek bir embriyo ile bebeğim dünyaya gelmek istedi, kendimi çok şanslı hissediyorum. dualarım kabul oldu... bebek sahibi olamayacağını düşünmek ve yaşadığım stresli günleri hatırlamak bile istemiyorum. işallah herşey yolunda gidecek ve sağlıkla kucagıma alacagım küçük kızımı :) hamilelikte çok sıkıntı çektiğimi söyleyemem, ufak tefek rahatsızlıklarım oldu... 2li testim iyi çıkmadı, ama amniyosentez yaptırmaya da gerek duymadım.. perinatolog'um içimi rahatlattı bu konuda...
Şeker yüklemesi henüz yaptırmadım, bayramdan sonra doktor kontrolüm var, o zaman yaptırıp yaptırmayacagıma karar vereceğiz diye düşünüyorum. bu arada en kısa süre içerisinde tetenoz aşısı yaptırmam gerekiyormuş, onu da sağlık ocağında yaptıracağım...
şimdilik kısaca bunları paylaşayım istedim... aynı kaderi paylaşan kişilerle birarada olmak çok güzel :)
biz de kura çektik aslında aynı tarzda isimleri beğeniyorduk ama netleşmeyince kurayla belli oldu
kız geliyor :) adı ECE, şimdiden ecem diye sevmeye başladık eşimle. :)
henüz sadece biberon, emzik ve tırnak makası gibi ufak şeyleri aldık. ben uzun araştırmalrdan ve izlediğim videolardan sonra cam biberon kullanmaya karar verdim. Amerikaya giden bir arkadasıma sipariş verdim, avent aldırdım. türkiyede de var, e-bebekde gördüm ama fiyatı daha uygun olduğu için ve hazır amerikaya giden arkadasım oldugu için ona aldırdım, tırnak makasını da büyüteçli aldım.
bebek arabası arıyorum ama henüz karar veremedim, bir çok seçenek var, ucuzundan pahalısına kadar, bu konuda önerisi olan varsa çok memnun olurum. ben concord neo ve maclaren techno xt arasında gidip geliyorum su an...
öncelikle almak istediklerim organik hastane çıkışı ve kendim için pijama-gecelik... ablamın 2 yasında bir ufaklıgı oldugu için çok rahatım tüm ilk ay kıyafetleri ondan gelecek, bebek yatagı, dolabı, kuveti, mam sandalyesi, anakucagı :) neredeyse hiç para harcamayacagım :)
güle güle kullanın canım hayırlı olsun
inşaallah canım bende bayramdan sonra artık
sağol canım bende sizi seviyorum
sağol canım, sende yazıyorsun
eltim tüp bebek değil canım normal ama eltim sinir ediyor uzun uzun yazmıyım kendi canı bebeğinkinden çok çok kıymetli bebek için çok üzülüyorum
canım çanta konusunda yardım ederim ne zaman istersen, şimdi acıktım kahvaltı yapayım, sayfaya yazarım inşaallah :) istersen sonra özelden atarım sana
bir şey olmaz canım
sebamedden memnun kalan var canım çok satan bir marka
geçmiş olsun canım
canım ben bebedor kullanmıştım, en çok tercih edilenler avent,nuk, dr brown, en önemlisi gaz önleyici olsun biberon özellikle, hangi markada varsa onu al derim
canım çok düşündüm sayfada açtım ama beni sıkıntı bastı düşünmekten ve sadece hastanede şeker ikram edicem, belki birde şerbet veririm, mevlüt okutunca inşaallah süslü bir şey yapıcam, karar verememek gerdi beni çünkü
yani en güzeli dediğin canım, büyük eşyalar daha çok sarsıyor bütçeyi haklısın
yaaa işte dünlemiycen kimseyi, ödesinler şimdi!
onun almaya niyeti yok canım yoksa dediğin gibi beyaz ver sarı var yeşil var, ki ben ilk oğluma erkek kesin dendiği halde mavi sonradan aldım hep ara renk almıştım
inşaallah iyi geçer
maşaallah canım bebeğine
canım çok geçmiş olsun, kusur karşı taraftaymış sıkma canını
iyi yapmışsın canım bayramda perişan olacaktın yoksa, geçmiş olsun kuzunada maşaallah
kızzz bu na hazırlık süs okurken yoruldum:) ay ben pes ettim ya ne yapsam ne yapsam dedim sinir bastı bana sadece şeker vericem, mevlüttede bakıcam artık, maşaallah sana
temizliktede kolay gelsin hiç yapasım yok bu bayramda
devlette eşin giremiyor
güle güle kullanın cicilerinizi, bebeğine de maşaallah
Bana da doktorum gynoferon verdi.. Sabah ac karnina alma kahvaltidan 2 saat sonra al dedi... Sabah 8 bucukda kahvalti yapiyorum is yerinde... 10 bucuk gibi demir hapini iciyorum, 12 bucukda da ogle yemegi yiyorum, hic rahatsizlik duymadim. Agzima demir tadi da gelmiyor, cok rahatim..gynoferon verdi bana demir hapı ben de tadında bişi hissetmiyorum. bunu aç karna içecekmişim. üstüne bi de bişi yemezsem bayılırım açlıktan :)
Kalp çarpıntısı bende de oluyor. Otururken oluyor özellikle.2 gündür benimde sol göğsümün altında bir karıncalanma ve gerginlik ardından çarpıntı oluyor... Öyle ki uyumakta bile zorlandım..
İyi geceler kızlar.. Nasılsınız.. Ben bu alsam de uma gittim ... Kasık agrılarım artık tavan yapınca.. Vajınanın oralardabaglar varmıs.. Onlar agrı yaparmıs.. Cocuk hareket ettıkce..
Daha cok agrı yapar dedı... İğne vuruldum agrıkesıcı.. Doguöu yada bebegi zorlıcak bişi yok şükür..
Şeker yüklemesi dr gerek gmrnedi.. Böbreklerime baktı.. Akş tkş insülin direncime bakılmısıtı ..bi problem yok şükür..
Gelelim ogluma... Bayram gelmeden bayramlastık askım oglumla..
1100 gr olmus... 5 kılo almısım toplamda..suyum falan cok iyi.. Yalnız bebegimin bası asagıda olması gerekırken bnm bebeişimn başı sag yukarı taraftaymıs ama dr bunun önmli olmadını yarın saah bakarsın asagı iner doguma kadar gezebilir dedi.. Sorun yok yani...
Pipisini gördük.. Kalp atısını dinledik...şükür iyi geçti...
3 tane daha igne olucam...
Minoset kullancam agrım olursa... Bu kadar...
merhabalar kızlar
dün doktora gittik ve bebeğimin yine biraz küçük olduğunu söyledi
bende ilk basta geç döllenme olmuştu gelişimini tamamladı mı dedim
oda son ayrıntılı ultrasonda kaç günlük oldğuna baktı
ve sistemden de son adet tarihimi değiştirdi
14 nisan olan adet tarihimi 27 nisan yaptı
yani 2 hafta geç döllenme olmuş
şimdi herşey normal dedi, gelişimi vs çok şükür
yani benim bebek 6 aylıkken 5,5 aylık oldu
21 aralıkla 21 ocak arası doğum tarihim ocak başı ve sonu arasına kaydı.
selam annişkolar... bugün şeker yüklemesini yaptırdık sonunda. benim şekerim limonluydu o yüzden çok zorlanmadım içerken ama aç aç beklemek biraz zor oldu. daha sonuçlarımı alamadım bekliyorum bakalım. ama üç haftada üç kilo almışımdr cuğum cok dedi dikkat et dedi suyumuz da birazcıcık fazlaymış. o yüzden şekerim biraz yüksek cıkabilirmiş. tatlı yerine meyve yemeğe calış dedi onu da yoğurtla desteklicekmişim ben kahvaltıda başlıyorum tatlı yemeğe yatana kadar maşallah. inş yüksek cıkmaz da rahatlarım biraz. tospişim de 900 gr olmuş haftasına uyumluymuş 26+3 teyiz :)
Aminçalışıyorsan bu mutlaka kullanacağın anlamına geliyor canım.. umarım hepimizin sütü bol olur...
Teşekkür ederim. İkiz olacağı için ne kadar yeter sütüm bilmiyorum ama 6 ay ek mamaya geçmezsem benden mutlusu olmaz.ben avent elektrikli aldımm çok çok çok memnun kaldım allah nasip ederse 2. bebişimde de kullanacağım. benimde önerim manuel almamamanız hiç işe yaramıyor çünkü ama elektrikli kanalları daha çok açıyor beklemediğin kadar süt sağıyor. ben çalışıyorum ama çalışmasaydım da alırdım. ilk aylarda eşinizle birlikte vakit geçirmek inanılmaz zor ve lüks oluyor ama aynı zamanda da ihtiyaç. ben çok nadirde olsa bebeğimi emzirip sütünü sağıp anneme bırakırdım birkaç saat de olsa eşimle vakit geçirirdim. ilk 6 ay sadece anne sütü kullanmak isteyenler için ideal bence
Teşekkür ederim. Etrafta kullanan olmadığı için kararsızdım. Almak en mantıklısı olacak.Canım se. Hem ikiz annesi olacaksın hem de çalışıyorsun.. En çok ihtiyaç duyduğun şey pompa olacak için rahat olsun, boşa para vermezsin...
arkadaslar selam, ben de bugun itibariyle aranıza katılıyorum... boyle bir başlık altında buluşmak çok hoşuma gitti, her gün yaşadıklarımı paylaşabileceğim ve bundan sıkılmayacak kişilerin olması çoook güzel :)
benim muhtemel doğum tarihi 26 ocak... tüp bebek, ilk denemede tek bir embriyo ile bebeğim dünyaya gelmek istedi, kendimi çok şanslı hissediyorum. dualarım kabul oldu... bebek sahibi olamayacağını düşünmek ve yaşadığım stresli günleri hatırlamak bile istemiyorum. işallah herşey yolunda gidecek ve sağlıkla kucagıma alacagım küçük kızımı :) hamilelikte çok sıkıntı çektiğimi söyleyemem, ufak tefek rahatsızlıklarım oldu... 2li testim iyi çıkmadı, ama amniyosentez yaptırmaya da gerek duymadım.. perinatolog'um içimi rahatlattı bu konuda...
Şeker yüklemesi henüz yaptırmadım, bayramdan sonra doktor kontrolüm var, o zaman yaptırıp yaptırmayacagıma karar vereceğiz diye düşünüyorum. bu arada en kısa süre içerisinde tetenoz aşısı yaptırmam gerekiyormuş, onu da sağlık ocağında yaptıracağım...
şimdilik kısaca bunları paylaşayım istedim... aynı kaderi paylaşan kişilerle birarada olmak çok güzel :)
Benimde ilacım bitti gitmeyi düşünüyodum ama benim kocam derdin başka diyokızlar benim tetenoz aşım pazaretsiydi 2 gündür evde yokum yarına kaldı
cuma günü de şeker testi yaptırmayı düşünüyorum doktor 1 ay sonra gel dedi ama ilacım bittiilaç bahane bebiş şahane
ev temizliği yapacağım bu arada git geller dışında yavaş yavaş ev uçuyor yetişemiyorum
siz nasıl temizliyorsunuz nasıl yetişiyorsunuz
Banada doktorum aç karnina al deduBana da doktorum gynoferon verdi.. Sabah ac karnina alma kahvaltidan 2 saat sonra al dedi... Sabah 8 bucukda kahvalti yapiyorum is yerinde... 10 bucuk gibi demir hapini iciyorum, 12 bucukda da ogle yemegi yiyorum, hic rahatsizlik duymadim. Agzima demir tadi da gelmiyor, cok rahatim..
Ben chicconun aldim cnmKızlar bebeklerinize hangi marka şampuan,vücut sabunu aldınız? Ne önerirsiniz?
hoş geldin canım...
Benimde ilacım bitti gitmeyi düşünüyodum ama benim kocam derdin başka diyoevet ilaç bahane kaç gündür gidicem ilaç yazdırmaya sağlık ocağına gidelim dedi yok dedim olmaz ama doktorumda yokmuş orda başka doktorada gidemedim kaldı yani mecburen eczanedn direk alcaz.yada sağlık ocağından.
bu temizlik işi valla bugün öldürdü beni.camları sildim perdeleri yıka as,balkonu yıka derken ölmüşümde haberim yokmuş.
Aslında cam silme işini 2 ye bölmeyi planlıyordum birde çok silmeye bayılıyırım ya dış balkona gittim pimapen yaptırdım
bi ev kadar cam da orda var
başlamışken bitsin dedim ama bende bittim
Daha mutfak dolabı.buzdolabı,ev silinip süpürülcek,koltuk örtüleri yıkancak
eşimde 4 te gidiyo işe o gündüz evdeyken resmen tembel oluyorum 11.00 12.00 arası kahvaltı yapıyoruz
o evdeyken yapasım gelmiyooo
bayramdan sonrada bebeğimin kalan eksiklerini tamamlamayı düşünüyorum tabiki doktordan son bir kez daha kız cevabını aldıktan sonra
Amin
Teşekkür ederim. İkiz olacağı için ne kadar yeter sütüm bilmiyorum ama 6 ay ek mamaya geçmezsem benden mutlusu olmaz.
Teşekkür ederim. Etrafta kullanan olmadığı için kararsızdım. Almak en mantıklısı olacak.
Aynı ben desem yeridir :)) öyle yatsam vallahiValla canım helal olsun şu iş yapanları duydukça şaşırıyorum ben kendimi bi kanepeden bi kanepeye atsam yetiyor bana bir de suyumu yemeğimi alıyorum :)) maşallah canım sana..:
ah canım ah valla hamileiğimden beri mutfak dolabıyla banyoları temizleyip günlük temizlikten öteye geçmedim.en son hamileliğimi öğrenmeden önce silmiştim kaç ay geçti.Ben istanbula ailemin yanına gittiğimde kv gelip silip supurmuş saolsunValla canım helal olsun şu iş yapanları duydukça şaşırıyorum ben kendimi bi kanepeden bi kanepeye atsam yetiyor bana bir de suyumu yemeğimi alıyorum :)) maşallah canım sana..:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?