Aç bir memene bakıyım diyen olursa önce sen aç göster demek lazım :)
aynen öle canım :)canım suratsız gelin demiyorlar da "aman, iyiki doğurmuş, sanki biz doğurmadık, ne kıymetliymiş" gibi laflar ediyorlar :)
daha neler duyacağım abiye haa!!
valla ne kadarda gösterişe önem veriyoruz
halbuki lohusa kadın hem fiziksel hemde ruhsal olarak hırpalanmamalı bu çok özel ve güzel bir an her ne kadar zorlukları olsada
bizde bu tip adetler yok bebek görmeye hemen gidilmez anne toparlansın derler gidilsede kısa oturulur yatak odasına herkes giremez anne bebeği getirir gelenlere gösterir sonra direk odasına odaya en yakınlar girer
bebekyaşına yaklaşırkende beşik denilen adet yapılır her iki taraftan misafir gelir anneanne toruna aldıklarını getirir odaya dizerler bebek çeyizi gibi bişey yani misafirler hediye falan geitirir güzel geçer
o lohusa zamanlarındaki sıkıntılar olmayacağından annede bebekte rahat olur
Evet canım yeterli eğer 10 dan az hareket olursa bikaç saat sonra tekrar say onda da az çıkarsa dr ye gitSağol cnm. Gün içinde herhangi bir 2 saatte 10 kez hareket etmesi yeterli yani dimi
ne anlarlar lohusa depresyonundan öle demezlerde suratsız gelin derler
ne cesaretı bacım..mevlam bır bebek koymus ıcıne..ölsende cıkartacan kalsanda.. sen sadece başrol oyuncusu ..Aslında bak hepimizden daha cesur ve güçlüsün annen böyle yapmasa güçlü olmazdın belki de :)
n olmuş ay bak cok merak ettımamann ne fena kadınlar var. arkadaşımın işyerindeyım kadının biri geldı hamile birisi ile ilgili çok kötü bir hikaye anlattı gitti. içime sıkıntı çöktü .
yani birazcık düşüncesi olan birisi düşünür bu kadın hamile yanında anlatmıyım diye.
şok geçirdim.
Aç bir memene bakıyım diyen olursa önce sen aç göster demek lazım :)
Allahtan kayınvalidem tarafında yok böyle şeyler. Yapmak zorunda kalırdım yoksa. Normal gün yapar gbi mevlüt yapmayı planlıyorum ben. İkram hazırlar kuran okuturuz daha ne olsun yani. Ne kuaförü ne abiyesi ne geceliği. Ayy ne tuhaf adetler. İlk defa duyuyorum.
çüş onu da mı diyecekler , yıllardır sakladık anama bile göstermedim : )))
işte tülbentin modern hali emzirme önlüğüymüş: ))) deli gelin derler , umarım uzun oturmazlar bari ne diyim, emzirme önlüğü iyiymiş ben bi keresinde otobüs yolculuğum sırasında bebekli bi bayan oturmuştu yanıma da o emzirirken tülbent taktıydı boynuna
Ben istedim mevlüt yapmak. Bebeğime evime bereket olur. Yoksa gelecek hediyede değilim. Görümcem çalıştığıniçin o yapmadı çocuklarına. Ama ben istiyorum yapmak. Ha 40 ın da mı olur 70 inde mi bilemem. Ne zaman kendimi hazır hissedersemmevlütü kv dem bizde yapalım dedi , canıma minet yapalım dedim bende.. biraz ikram hazırlanır kuran okunur tamam ,
Ben istedim mevlüt yapmak. Bebeğime evime bereket olur. Yoksa gelecek hediyede değilim. Görümcem çalıştığıniçin o yapmadı çocuklarına. Ama ben istiyorum yapmak. Ha 40 ın da mı olur 70 inde mi bilemem. Ne zaman kendimi hazır hissedersem
ennem sen hiç duymadın mı :) gelir tabi bi yığın hediye kıyafet yani geneli :)daha ablamda giyilmeyen hediye gelen dünya şey varhediye de mi geliyormuş ?
aynı şeyi sende bize yap diyorsun yani :) bilmek istemezsin emin ol.ne cesaretı bacım..mevlam bır bebek koymus ıcıne..ölsende cıkartacan kalsanda.. sen sadece başrol oyuncusu ..
n olmuş ay bak cok merak ettım
benim iş yerinde oda arkadaşım sürekli saçma sapan şeyler anlatıyordu hamileler ve doğumlarla ilgili en son bugün patladım. garip bir zevk alıyor bu insanlar yaa,ruh hastaları!amann ne fena kadınlar var. arkadaşımın işyerindeyım kadının biri geldı hamile birisi ile ilgili çok kötü bir hikaye anlattı gitti. içime sıkıntı çöktü .
yani birazcık düşüncesi olan birisi düşünür bu kadın hamile yanında anlatmıyım diye.
şok geçirdim.
ennem sen hiç duymadın mı :) gelir tabi bi yığın hediye kıyafet yani geneli :)daha ablamda giyilmeyen hediye gelen dünya şey var
boş gelmezlerkız valla hiç duymadım
işte tülbentin modern hali emzirme önlüğüymüştülbent 10 tl emzirme önlüğü 20
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?