2015 Şubat Anneleri

Soru: Bir kardeşimiz:
“Biz doğduğumuzda akika kurbanı kesilmemiş ve ailem akika kurbanı hakkında hiçbir şey bilmiyormuş. Ben şimdi 29 yaşımdayım. Sahih hadislerde akikka kurbanının, 7. gün 14. gün ve en son 21. gün olarak okudum. Bu kadar yıldan sonra akika kurbanı kesilebilir mi?” diye sormuş.
Cevap: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hadislerine baktığımız zaman akika kurbanının, çocuğun doğumunun 7. gününde kesildiğini görüyoruz. Yani 14. gün veya 21. gün yoktur. Bu konu hakkında âlimler şöyle diyorlar:
“Akika kurbanı kesmeye güç yetirebilen 7. gün keser. 7. günü kesilmeyen akika kurbanı, daha sonra kesilemez!”

canım benim 27 günlükken kesilmiş... sebebi de hastanede olmamız; babama 3 saat içinde şu ilacı bulamazsan kaybederiz bile denmiş benim için o günlerde... hastaneden alıp eve geldiklerinde ben eve girmeden kesilmiş kurban da... o akika geçmez mi oluyor ki şimdi o zaman :110: günü ilk defa okudum ben şimdi annemler de günle ilgili bir şey bilmiyormuş ki annem bebek eve gelmeden kesilsin dedi bana...

“Biz doğduğumuzda akika kurbanı kesilmemiş ve ailem akika kurbanı hakkında hiçbir şey bilmiyormuş. Ben şimdi 29 yaşımdayım. Sahih hadislerde akikka kurbanının, 7. gün 14. gün ve en son 21. gün olarak okudum. Bu kadar yıldan sonra akika kurbanı kesilebilir mi?” diye sormuş.
Cevap: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hadislerine baktığımız zaman akika kurbanının, çocuğun doğumunun 7. gününde kesildiğini görüyoruz. Yani 14. gün veya 21. gün yoktur. Bu konu hakkında âlimler şöyle diyorlar:
“Akika kurbanı kesmeye güç yetirebilen 7. gün keser. 7. günü kesilmeyen akika kurbanı, daha sonra kesilemez!”
Hangi siteden alıntı bu canım ?

hiç korkma en azından elini denemek için küçük bir somun yapmaya çalış en azından denemedim demezsin olursa ne âlâ olmazsa olmadı dersin :KK66:
Ahh hep öyle girişip pişman oluyorum işte. İlk yaptığım pizzayı görsen mutfağa hiç girmediğimi düşünürdün. Birinin kafasına atsam kafası kırılır pizza kırılmazdı yani o şekil

Günaydın kızlar uykusuzum bugün yine babam normal odaya alındı annem yanında dün akşam gizlice girdim hastaneye dedim sokmazsanız şuracıkta doğururum güvenlikle kavga ettim acıdı halime gördüm sonunda kalk dedim onada ben seni bekliyom bi haftadan beri kalktta doğurcam sen beni beklicen ödeşcez dedim çok yormuşlar onu Rabbim herkesin hastasına sağlık versin yarın yine gitcem kocam yalnız gitmeme izin vermiyo onunla gitcem bi daha annem hastanede olduğu için ablamda çalıştığı için 2 Yeğenim bide karnımdaki bugünü böle geçiriyoruz YAŞ dağılımımız süper 5 2 0(0 benim meleğim ) herkese iyi tatiller

Yani mezheplerin înancı da birbirini etkileyebilir. Doğru olan Kuran'ı kerîmdir bence. Orada da akika kurbanını evlatlar için kesilmesinden bahsediyor. Herkes içinden kalbinden nasıl geliyorsa öyle yapsın ama önce Kuran'ı Kerim'i okusun bence o en doğru yolu kalbimizle bulmamızı sağlar.
Bazı konulara açıklık getirmek için hadisede bakılması gerekiyor. Kuranda akika kurbanı yazsaydı zaten farz olurdu. Bu sünnet hatta hanefilerce müstehap. Yapmadığında ceza veya azaba maruz kalınmaz ahirette.

Hayır canım almadım daha 19 unda vercem dedi benim sat olmadığı için tarih değişip duruyo normalde bu hafta 32 olmam gerekiyor ama Dr öle işlememiş rapor ileri atmış olcak yani
Bizde raporlu olabiliyormuşuz 4b yani.bende rapor almayı unuttum 15 gün sonra randevum daha alamaz mıyım diye merak ettim de. Bir daha hastaneye gitmek istemiyorun

Farz bi ibadet olsa kesilemezdi evet ama nafile olduğu için günü saati önemli değil. Amacı çocuğun şükrü için kesmek zaten. Kardeşim doğunca 7.gün bi tane kesmişlerdi. 1-1.5 yaşına gelince hep düşüyordu kafası morarıyordu şişiyordu bi şey yese boğazında kalıyorsu bazen. Annemin hoca arkadaşı bu çocuğun akikasını kestiniz mi demiş annem de bi tane kestik deyince diğerinide kesin dedi kestirdi babam da çocukta hiçbişey kalmadı. Bi sadaka bi şükür gbi düşün.

Bazı konulara açıklık getirmek için hadisede bakılması gerekiyor. Kuranda akika kurbanı yazsaydı zaten farz olurdu. Bu sünnet hatta hanefilerce müstehap. Yapmadığında ceza veya azaba maruz kalınmaz ahirette.

Kesinlikle kesin demiyordu farz olarak değil yani. Ama okuduğum yeri bulursam belirtirim canım. Bundan önceki bebiş için kurban kesmiştik ve Kuran'da da o kısmı okuyunca iyi ki yapmışız diye düşündüğümü hatırlıyorum ama hangi surede hangi ayet olduğunu yazmamışım biryere. Okumayı bitireyim sonra tekrar okuyabilirsem yeri gelince yazarım canım. Akika demiyor zaten yani saçla alakalı bişey değil.

güzel bir haftasonuna günaydın :) dün yaşadıkların olmasa iyi olurdu ama geçti gitti insanız iyimiz de var kötümüzde melek gibi olanımızda öküz olanımızda elden birşey gelmez inşallah bizler daha doğru insanlar olup yavrularımızı da o şekilde büyütebiliriz
İnşAllah cnm aynı zamanda Allah yavru kuşlarımızı iyilerle karşılaştırsın

Bir de ortalıkta sünnet adı altında o kadar çok yalan dolan söz dolaşıyor ki. Mattikanın dediği gibi bile olabilir. Insanlar İslamiyet'ten önce erkek çocukları için kurban kesermiş kız çocuklarını diri diri gömermiş. Hz Ömer bile çocuğunu gömmüş :( ama İslamiyet bunu engellemiş kız çocuklarına değeri artırmış. Hatta peygamberimizin tek uzun süre yaşayan çocuğu ve soyu hz Fatıma dan olmuş. Ben yine de sayılara takılmama taraftarıyım. 7 miş 14 miş bunlar ne kadar erken kesilirse o kadar iyi anlamında konmuş rakamlar bence. Evlatlar Allah tan bir mucize o yüzden onlar için kurban kesip yoksullara dağıtmak mantıklı. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Bizde raporlu olabiliyormuşuz 4b yani.bende rapor almayı unuttum 15 gün sonra randevum daha alamaz mıyım diye merak ettim de. Bir daha hastaneye gitmek istemiyorun

Sıcağı sıcağına telefon etsen dün gittiğini söylesen sana bir rapor hazırlasalar olmaz mı? Raporun bugun tarihli olur sen iki hafta sonra gidince alırsın ya da kargoya versinler bir kere daha gidicem diye uğraşma.

Günaydın kızlar uykusuzum bugün yine babam normal odaya alındı annem yanında dün akşam gizlice girdim hastaneye dedim sokmazsanız şuracıkta doğururum güvenlikle kavga ettim acıdı halime gördüm sonunda kalk dedim onada ben seni bekliyom bi haftadan beri kalktta doğurcam sen beni beklicen ödeşcez dedim çok yormuşlar onu Rabbim herkesin hastasına sağlık versin yarın yine gitcem kocam yalnız gitmeme izin vermiyo onunla gitcem bi daha annem hastanede olduğu için ablamda çalıştığı için 2 Yeğenim bide karnımdaki bugünü böle geçiriyoruz YAŞ dağılımımız süper 5 2 0(0 benim meleğim ) herkese iyi tatiller

Canım hadi gözün Aydın. İnşallah babacığın da çabucak toparlar.

akika kurbanıyla alakalı şu kesın bır bılgıdır..
mezheplere göre hukmu degıstıgınden; hanefılere gore MENDUP(MÜBAH),dıger mezheplere gore SÜNNET,zahırılere gore vacıp..

hukum ıtıbarıyle sadece gucu yeten ınsanları kapsadığını dusunebılırız,EFENDIMIZ torunları doğduktan sonrakı 7. gun 2 ser adet koyun kurban etmıs..(bızde 7. gun Efendımızın yaptığını yaparsak sünnet yapmış oluruz)ama tastamam bağlayıcı olduğunu söylemek mumkun degıl tabı..
yanı ılla 7. gunkesmez zorunluluğundan bahsedılemez ..
sahsı kanaatım erkek çocuk dogduktan sonra 2 kurban kız ıcın 1 kurbanın gucu yetenınbıran evvel kesmesı gerektıgı(bu vesileyle hem Allaha sukur hem bebegı doğar doğmaz herturlu sıkıntı ve beladan korumaya yarayan bır sadaka hemde fakır fukaraya et vermek nıyetı)uygun olur..

hüküm ıtıbarıyle yapamayan da sorumlu tutulmaz..

kahvaltı ettık..esımı uğurladım 5 dk sonra mıdeme bısey oldu..sankı kanım cekılıyor damarlarımdan..oylede mıdem agrıyorkı..ne oldu anlamadım bırden..cok kotuyum kızlar yaa..esımın aksam 9 a kadar dersı var bugun...
ahh yalnızlık gözün kör olsun...bısey dıyemıyorum baskaa..

Sıcağı sıcağına telefon etsen dün gittiğini söylesen sana bir rapor hazırlasalar olmaz mı? Raporun bugun tarihli olur sen iki hafta sonra gidince alırsın ya da kargoya versinler bir kere daha gidicem diye uğraşma.
Bilmiyorumki nasıl ulaşıcam onlara. Gidince söylerim olursa olur artık.

canım benim 27 günlükken kesilmiş... sebebi de hastanede olmamız; babama 3 saat içinde şu ilacı bulamazsan kaybederiz bile denmiş benim için o günlerde... hastaneden alıp eve geldiklerinde ben eve girmeden kesilmiş kurban da... o akika geçmez mi oluyor ki şimdi o zaman :110: günü ilk defa okudum ben şimdi annemler de günle ilgili bir şey bilmiyormuş ki annem bebek eve gelmeden kesilsin dedi bana...
canım bız hüküm vermeye muktedır degılız elbet.. bu kurban senın sıfa bulmandan zıyade Allaha sukur nıyetıyle kesılmıs..ameller nıyetlere goredır.. Mevlam kurbanı mutlaka kabul edecektır fakat adı akıka mı olur adak mı olur yada basımızın gozumuzun evladımızın sadakası mı olur..Allah bılır ;)

Bebek için emzik fırça almıştım onları topladım odasına koydum.
Amanınn toplarken kendimi anne olmuş da dağınıklık topluyormuş gibi hissettim nasıl havaya girdim göreydiniz.
Anneler sürekli kucağı dolu bir şey topluyorya. Birde kendi kendime konuşuyorum bu kız her yeri dağıtmış diye.
Hayaldi gerçek olacak inşallah.

Back
X