2015 Şubat Anneleri

Selam annişler, benimde dün başıma geleni anlatayım kaza işte odanın kapısı açayım derken Ayağım halıya takıldı dümdüz Kapıya çarptım of burnum gitti, şişti Allah'tan ağrısa bile ciddi bişey olmadı

İnzar nerde yahu..dünden berı sırra kadem bastı..dun kontrolude vardı..hayrolsun ınsaallah

Bence hoca kimyayı güzel anlatmamış sana
Aynen gıcık bir byndı nefret ettirdi canım dersinde uyurdum ki, ben okulu fln seven biriyim bni nefret ettirmişti lise 1 de okuldan.

Ayy canım sorma 11de eminönüne bir girdim akşamüzeri 3.buçukta kendimizi balıkçılara attık sonrada fatihteki dayımlara geçtik gece eve dayım bıraktı bizi benim pertim çıkmıştı direkt uyudum. Sabahta ancak geçmişi bitirdim yeni yazıyorum tşk ederim canım verdiğin adresler çok işimize yaradı işimizi gördük Allah razı olsun.

1. Soru bize herhalde evet şimdilik yetişebiliyorum. Ancak abdest alanlara sormak istiyorum ayaklarını lavobaya kaldırarak mı yıkıyorlar yoksa yerde mi?
Ben yukarı lavaboya kaldırıp yıkıyorum ayaklarımı çok uzun tutmamaya çalışıyorum karnıma baskı olmasın die ama aşırı zorlanmıyorum açıkcası kaldırmakta.

Benim baya dusuk. Daha gecen ay igne yapilmisti. Ancak alt sinira girebilmis. Hapini da icemiyorum yine igne. Pek dinclesmiyorum o yuzden.

bnmde düşük ama bnm dr. önmli bişi değil dedi 71 bnm değerim normal alt sınırı 126,6 bnm giderek düşüyor halsizliği ondan mı bnmde acaba enerjim çabuk tükeniyor çabuk yoruluyorum. Ama dr.um bişi vermedi ilaç fln. Tahlile gitmeden kanları bekletiyorlar onunda etkisi oluyor düşük çıkmasında dedi. Zaten diğer tüm ilaçalarıda kestik sadec troid içiyorum çünkü vitamin kan kalsiyum fln içince karaciğer enzimlerim yükseliyor ve kaşıntı başlıyor bende.

Evet külotlu çorap olayıdan snra anlatayım başıma gülün bir kere daha bnde ilk yıkarken hacışakirin grnül deterjn almıştık lavantalı ondan 1 ölçü koydum. beşik kenarlık yorganı vs attım mak. snra eşim gitmişti lavaboya bakmış ki kapağın önü hep köpük acayıp köpürmüş gül gül öldük dedim 1 ölçü koydum ama demek fazla oldu diğerlerini yıkarken yarım ölçü koydum ozmn öle köpürmedi aşırı derecede

Bendede var idrar yoku enfeksiyonu çok korkuyorum bişey olacak diye

Battaniyelerle attım. Demek çok köpürdü. Şimdi gittim asmaya paspas kaydı bacağım ayrıldı.
Bebek oynuyor ama çok korktum oturdum yerimden kalkamıyorum.

amannnn dikkat et yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin bacaklarını dikip yat gerekirse
benimde eşim tesadüfen banyoya girince farketti koridora çıkıyordu köpükler az daha

hayırdır inş bi problem yoktur
Kızlarr bişey sorucam bu iğneleri doğumdan sonra. Niye kullanıyorsunuz ? Sizde pıhtılaşma çıktı mı? Bende tedbir amaçlı kullanıyorum hatta doğumdan önce kesdcek doktorum olası bi sıkıntı yaşanmaması için size ne söyledi doktor? Ve tabi eslaa yada sormak istiyorum ona ne dedi doktor?

ben doğumdan sonra kullanacak myıım bilmiyorum doktorum dün doğuma kadar dedi ama sonrası için bişey söylemedi
bende pıhtılaşma bozukluğu var 5 gen de heterozigot en önemlisi faktör V leiden
senin öncesinde kaybın varsa o yüzden vermiştir doktorun
test yaptırmış mıydın?

İnzar nerde yahu..dünden berı sırra kadem bastı..dun kontrolude vardı..hayrolsun ınsaallah

Geldiiimmmm

Kızlar tşk ederim beni merak ettiğiniz için ay mutlu oldum önemsediğinizi görünce
Dr.a gittik acil gelen bit byn vardı hali hal değildi kadının sancısı vardı sanırım bizden önce aldılar onu içerde baya kaldı snrada yatışını istedi dr. kadın doğurcaktı sanırım baya karnı büyüktü vakti gelmişti büyük ihtimalle.

Snra biz grdik işte tahlillere baktı kan iyi dedi 12.2 iyi kanım ama b12 düşük bnm diğer msj da yazdım kadın hiç bir ilaç fln vermedi bana. Bİrde kaşıntı içinde vermemiş olabilir ilaç içince çok kaşınıom ben.

Oğluşumu gördük 32+2 olmamıza rağmen usg de 34 haftalık çıkıyıyor gelişimi dr. dedi ki sadece kilosu ve boyuyla ilgili değil bu bebeğin organlarının gelişimine bakıyorum onlarda 34 haftalık onlarında gelişimi ileri dedi. Sattan emin misin fln dedi. Bende dedim dr. hanım ben 19 nisanda evlendim 30 unda regl oldum. 28 mayısta tekrar regl olmayınca test yaptık ama arada 16 mayısta göz için ilaç kullanmak için yaptırdık kanda değer 2 çıkmıştı dr. gebelik yok demişti ama snra işte regl olmadım ben dedim. Dedi diğer ay çift yumurtlamış ve birini regl ile atmış ötekini ise evlendiğinde ilk gecelerden döllemiş 30 nisanda da üstüne görmüş olabilirsin dedi. YOksa bebeğin kilosu yada boyu dışında organlarıda gelişimli dedi vallahi utandım yaa kocişe diyorum çıkınca biz bu çocuğu ne zmn yaptık düğünden önce bana bişi mi yaptın itiraf et Dr. dediki bu bebek 6 hafta sonra doğarsa şaşırma ocak ortasında doğabilir dedi. Amam erkek bebektir tembellik yaparsada şubatı beklerse tombik olur dedi. Kafasını sordum normal doğuma engel mi die dedi ki hayır zaten kilosu fln normale engel olmaz dedi senin çatının yapısı esnekliği ile bebeğin fiziksel uyumu uygun olursa doğurursun dedi 5 kilo doğuranlar bile var dedi. Bebeğin son 2 aydaki durumu değişebilir dedi şimdiki verilere göre doğum konuşmka mantıklı dğeil dedi kimi gelişimi duruyor kiminin çok atak yapıo artıo dedi.

Ama yani ocakta doğurursam kızlar şaşmayın dr. bana 6 hafta dedi ya içime tırsma düştü kndi çantamı da hazırlamalıyım hemen. Bizim oğlan 2 hafta öndeymiş ve sadece kilosu boyu açısından değil iç organları iskelet yapısı vs. ilerde gözüküyor dedi. Ya içimde cidden çok gelişen bir bebek var yada cidden biz çocuğu ne zmn yaptık ben önceki ay çift mi yumurtlamıştım ne oldu hiç bilmiyorum

Ama pipilimi gördüm ayakları yukarda kafası aşapıdaydu bu kez tam affedersiniz özel bölgenin üstü kısmında orta yerden bastırarak kafa yapısını ölçtü elleri kımıl kımıl durmuyordu kordonunu fln net gördüm ( bu ay içimde kordon boynuna dolanır mı tedirginliğim vardı kendi kendime illahı bir tefavük ile kordonunu gödük net olarak boynunda değil kenarda yüzüne kayın duruyordu. Eşim bebiğimizin ağzından suyuyla baloncuk çıkarır gibi bişiler yaptığını görmüş. Kaburgama batırdıkları ayaklarıymış zaten dr. ayak kemiği çok uzun dedi. Kasıklarıma yan boşluklarıma çalışanlar ise elleriymiş kasasıylada mesane kafa atıyor olmalı ki arada çişim gelir gibi hissettiriyor bana. 3 hafta snra yani yılbaşından sonra geliceksin dedi nts sokacakmış beni ozmn tahlil fln istemiyorum dedi. Ağrılar fln içinde olabilir bu aylarda dedi nts sokmadı bir dahakine sokacağım dedi.

Kilosu 2250gr Boyu 47 cm
hamur işi aşırı tatlı vs. şeyler yememeye dikkat et dedi şeker ölçmleri mi söyledim yinede dikkat et dedi.
Suyum iyiymiş plesanta ön duvarda dedi
bebişin duruşuna dönmüş mü dedim o sırada hemşiresine bişiler söylrken duymadı mı neyse evet yada hayır demedi ben ayak kemiğini kburgama bakıp ölçmesinden karnını göbek deliğimden ölçmesinden ve kafasını kasık orta bölgemden ölçmesinden ötürü aşağı döndüğü kanısına vardım.

Eminnönü macerama gelince kendime 1 gecelik 1 sabahlık 2 emzirme atleti 1 kaplı sütyen aldım emzirme örtüsü aldım 160 tl verdim. Süsülü terlik dışında terlik bulamadım süslüleride almadım tacı bandı bana hitap etmiyor boşa para vermedim normal ev terliği gibi raht bişi alcam ama bulamadım onu orada. Snracığıma oğluşuma 2 penye yelek aldım 3 üst badi 3 ayaklı alt aldım. 1 patik aldm 1 eldivn aldım küçük şeyler aldık oğlana. Ama en önemlisi bebek şekeri içini hallettik baya pazarlıkçılığım tuttu bu işte bebek arabası var ya kızlar telli süslüyorlar içinede şeker koyuyorlar keseyle yine işte o modeli beğendik eşimle içine 2 badem şekeriyle tanesini 2 kusur dediler bnde dedim şeker az bide pahalı sadece şekersiz arabayı süslü olarak 1.75 dedi eleman. Bende şekeriyle almıyım ozmn dedim siz hem az koyuyorsnz hemde şekerli olunca pahalı oluyor bn alır şekeri kndim koyarım fln dedim. Asil dükkan sahibi amca alma niyetimizden de sanırım emin oldu ki tamam dedi size içine 4 badem şekerli olarak 1.75 ten vericem 108 adeti dedi. Onlar hazırlamadılar ama keseleri arabayı şekeri aldık geldik biz evde kendimiz koycaz. 108 adeti 189 yapıyor ya snra orada şekerleri ikram etmek için konulan tepsi böyle süslü araba vs. şeyler var ya bi tane böle çitli bir model vardı hoşgeldin bebeğim yazıyordu mavili dedim şunuda alalım düz 200 tl verelim dedim onun fiyatı 20 tl idi 9 tl daha almayın bizden. Snra eleman ınk mınk dedi bnde dedim ki bak daha ilk bebek ayağımız alışsın 2. var 3. olur belki snra dükkan sahibi amca tmm dedi ver gitsin tam aştım kndimi pazarlıkta yüzsüzlükte üstüne eşim diyor birde kapı süsü alsaydın bari.

iremguzum un dediği gibi 3 sayfa yazdım geldim pir geldim

Yaptırdım canım bende pıhtılaşma çıkmamıştı en önemlisi bu testlerdd hemosistein değeriymiş bi tane heterozigot vardı ama pıhtılaşmayla alakası yokmuş seninkilerden değil adını unuttum şimdi. Zaten her insanda bi tane heterozigot çıkması normalmiş aslında. Neyse yani yinede tedbir olsun diye kullanıyorum bana işk doktorum vermişti şimdi doktorum biraz daha kuklan bıraktırıcam dedi ben doğuma kadar kullanmak istiyorum bakalım ne dicek? Pıhtılaşma yoksa da iğne kullanmak doğum için sakıncalı olabiliyormuş galiba

oyhhhhhhhhhhh doguruyodum yemınleee..

haydı gozun aydın..tosun tombalak bı oğlun olacak kanımca ..esobaya yetıstın eslaa nınkı de onde..bakalım pazartesı benım pipilinin akıbetı nolacak..

yıter artık para harcayıp durma..adamı göcerttın..bı bebesı olacak..3 bebelık alısverıs yaptırttın ..şaka bı yana..hevesını al bacım,gozun aklın kalmasın bıseyde..ılkler her daım bambaşka olur güle güle gıysın tosuncuk ..bende hazırlıcam çantamı korkuyorum bu aralar kendımden..

eğer pıhtılaşma yoksa kan çok daha aşırı sulanır zarar verirmi onu sorarsın
kanın aşırı sulanması doğumda kanamanın fazla olmasına sebep olabilir
çoğu doktor bir gün önceden yada ikigün önceden bıraktırıyor iğne etkisi geçsin diye
bıraksanda kan akışını kontrol eder plesentadaki akışta bir problem olmazsa bıraktırabilir
içim rahat etmez dersen bırakmak istemediğini söylersin tabi zarar olmayacaksa

doldurdun yine sayfayı
doğum hikayeni artık uzun uzun yazarsın kısadan geçmek yok
ilk doguranımız sen olabilirsin ozaman kuzucuk önden gidiyor maaşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…