Valla hazir ama cantaya konulmadi daha annem saolsun hallediyo o isleri.bende oturdugum yerden suslerini hallediorum odasini zaten bir bucuk ay once hazirlamistim
Kizlar ikinizin bebekler de 37 yi beklicek ins. Stres yapmayin allah yardimciniz olsun.Anneciğinin kıymetini bil :) Benim annem hasta herşeyimi internetten halletmek zorunda kaldım, komşum pazartesi ütülerimi yapacak çantaya koyacağız.
kuvez riski kiloyla ilgili ama organ gelisimi de cok onemli. 34 de dogup ertesi gun eve cikan var. 34 te dogup iki hafta kuvezde kalan var. Sen beslenmene yine dikkat et. Ama 37 haftayi kodla kafana durcak ins bebegin.Amin ins tek derdimiz dursun biraz daha bu haftada 400 aldirsak haftayada 400 aldirsak riski atlatcaz
Bak işte bu sancıların belirtisi 1.5 ay çektim ben oğlumda, son 3 hafta bilemedim inan sancılarım kasılmalarım sıklaştı zaten 36-37'de doğurmayı çok istedim dayanılmaz bir haldeydim kasılmalarım saydım 37 bitmemişti artık dakikalara düşmüşüm gittim hemen rahim açıcı ilaç verdiler 2 gün 3. Gün doğurdum şükür :)Ya aslinda kiloyla alakasi yok cigerleri gelismis kendi kendine nefes alabiliosa ve emme refleksi gelistiyse kuveze girmiyo.ama ne kdr kilo alirsa o kdr iyi tabi.kasilmalar duzenliyse doktora soyle benimde ilk doktora dedigimde kasilmalar 3 dkda bir oluyodu.kasilma aslinda bebek boyle bir yere toplanip oraya sisiriyosa ve tas gibi oluyosa kasilmadir.ve kasilmalar varsa sayin gunde 7 veya 8 kere olmasi normal.bebegin gelisimi ondeyse ocak ortasinda doğmasında bi sakincasi yok
Canım dün senin dediğin yere giderken havuzlu hanın oradan tarif ettiler yolu önce oraya girelim dedim eşime önceden akşamüstü kapanıyorken bir bakınmıştım şimdi detaylı gezmek istemiştim birde oradan geçen gittiğimizde indirimli tek beden yada tek kalan renklerde çok indirim yapan bir çamaşırcı vardı oraya bakalım dedim önünden geçiyoruz madem. Oraya girdik cuma vakti olunca eşim camiye gitti ben orada baya çamaşırcı varmış gezdim fiyat aldım model baktım eşim geldi snra havuzlu hanın en alt kaındaki çamaşıcıdan aldım canım artışın bir geceliğini aldım pembe bir güzel güpürlü bişi bedenleri 3 tane kalmış diye indirimliydi üstünede yine indirime girmiş tek renk kalan tek beden kalan sabahlık aldım oda pembe takım gibi uydular birbirine : ) snra kız oradaki çamaşır gösterdi bana kndide emziriyormuş kullandığı bir markanın kaplı sütyenini gösterdi fiyatıda 17 tl idi uygun geldi bana hem süngeri sert değil açıp emzirmek için kıvrılması kolay hemde meme uçlarını göstermez yani penyeden iyi, yumuşaktı. evde de bir tane penye sütyen vardı bir tanede bunu aldım kullanırsam raht edersem emzirirken ozmn yine alırım die 1 sütyen aldım bir de bana hem hamileyken hem emzirirken kullanacağım atlet gösterdi 2 adet atlet aldım aynı sütyenle markası. atlette 14.5 tl idi. Gecelik ile sabahlığın ikisini 95 tl aldım gecelik 50 tl sabahlık 45 tl. Emzirme örtüsü de aldım oradan.
Süs işini de oradan hallettik çok yüzsüzlüğüm tuttu arabalı şeker konulan süsleri öle boş hallerine tanesi 1.75 e veriyorlardı içine kendileri 2 badem şekeri koyarak ise 2 kusur tl dediler bende çok geldi dedim şekeri az dedim baya pazarlık yaptım 4 badem şekeri tül kesesi ve bebek arabalı tel süsü tanesi 1.75 tl fiyata aldım canım 108 adet aldık 12 li olarak paketlerde olduğu için seriyi bozmadık bunlar 189 tl tuttu üstüne de şekeri koymak için olan sepet araba tepsi gibi şeyler var ya bir tane çitli bişi vardı 20 tlye eşim çok beğendi bunu da alalım dedim düz 200 tl verelim adamı ona da ikna ettim 200 tl ye getirdik hepsini. Dedim ayağımız alışsın bakın ilk bebeğimiz daha 2. si var ve belki 3. olurŞekerleri keseyi süsü verdiler evde kendimiz keseye şeker koyup snrada tel arabaya koycaz. Ama üstüne etiketini nasıl yapmam lazım bnde senden fikir isticektim eşin matbaacıya acaba kaç paraya yapılır bu etiket işi fiyat isticektim sizden.[/QUOTE
Canım maşaAllah baya işlerini halletmişsin. Benimde gecelik sabahlık pijama almam lazım. Bende bakayım havuzluhana toptantıcan önce:)Canım dün senin dediğin yere giderken havuzlu hanın oradan tarif ettiler yolu önce oraya girelim dedim eşime önceden akşamüstü kapanıyorken bir bakınmıştım şimdi detaylı gezmek istemiştim birde oradan geçen gittiğimizde indirimli tek beden yada tek kalan renklerde çok indirim yapan bir çamaşırcı vardı oraya bakalım dedim önünden geçiyoruz madem. Oraya girdik cuma vakti olunca eşim camiye gitti ben orada baya çamaşırcı varmış gezdim fiyat aldım model baktım eşim geldi snra havuzlu hanın en alt kaındaki çamaşıcıdan aldım canım artışın bir geceliğini aldım pembe bir güzel güpürlü bişi bedenleri 3 tane kalmış diye indirimliydi üstünede yine indirime girmiş tek renk kalan tek beden kalan sabahlık aldım oda pembe takım gibi uydular birbirine : ) snra kız oradaki çamaşır gösterdi bana kndide emziriyormuş kullandığı bir markanın kaplı sütyenini gösterdi fiyatıda 17 tl idi uygun geldi bana hem süngeri sert değil açıp emzirmek için kıvrılması kolay hemde meme uçlarını göstermez yani penyeden iyi, yumuşaktı. evde de bir tane penye sütyen vardı bir tanede bunu aldım kullanırsam raht edersem emzirirken ozmn yine alırım die 1 sütyen aldım bir de bana hem hamileyken hem emzirirken kullanacağım atlet gösterdi 2 adet atlet aldım aynı sütyenle markası. atlette 14.5 tl idi. Gecelik ile sabahlığın ikisini 95 tl aldım gecelik 50 tl sabahlık 45 tl. Emzirme örtüsü de aldım oradan.
Süs işini de oradan hallettik çok yüzsüzlüğüm tuttu arabalı şeker konulan süsleri öle boş hallerine tanesi 1.75 e veriyorlardı içine kendileri 2 badem şekeri koyarak ise 2 kusur tl dediler bende çok geldi dedim şekeri az dedim baya pazarlık yaptım 4 badem şekeri tül kesesi ve bebek arabalı tel süsü tanesi 1.75 tl fiyata aldım canım 108 adet aldık 12 li olarak paketlerde olduğu için seriyi bozmadık bunlar 189 tl tuttu üstüne de şekeri koymak için olan sepet araba tepsi gibi şeyler var ya bir tane çitli bişi vardı 20 tlye eşim çok beğendi bunu da alalım dedim düz 200 tl verelim adamı ona da ikna ettim 200 tl ye getirdik hepsini. Dedim ayağımız alışsın bakın ilk bebeğimiz daha 2. si var ve belki 3. olurŞekerleri keseyi süsü verdiler evde kendimiz keseye şeker koyup snrada tel arabaya koycaz. Ama üstüne etiketini nasıl yapmam lazım bnde senden fikir isticektim eşin matbaacıya acaba kaç paraya yapılır bu etiket işi fiyat isticektim sizden.
Ben hamileliğimin yarısında o şekerden kullandım. Şeker içemiyordum demir gibi geliyordu şekerin tadı.Bal koysam kaynatamam evde stevia bitkisinden üretilmiş şeker var şeker pancarı değil yani. O şekeri kullansam mı ki?
Canım maşaAllah baya işlerini halletmişsin. Benimde gecelik sabahlık pijama almam lazım. Bende bakayım havuzluhana toptantıcan önce:)
Etiket işinide, mesela biz kurabiyelere 1'e 3 boyutunda HOŞGELDİN ....... yazdık, zımbaladık. Kalın bir kağıda dijitalciden be a4 kağıdına yazıcıdan çıktı alabilirsin. Sticker önermem, çünkü keselere yapışmıyo çok çabuk çıkıyo.
Maşallah iyiymiş kilosu. O idrar yolu enfeksiyonuna bende çok korkuyorum ama doktorum nedense benim zorumla yedi ayda tahlil yaptı onda da bol su iç dedi.Ha bu arada bir de supriz idrar yolu enfeksiyonum ciktı hic belirti vermeden yine ilac verdi ona da kanım da hala düşük 10 mu neydi. Bu ay iki kilo almisim toplmda 7.5_8 gibi bişey etti galiba. Bebisim de 1750 gr olmus boyu da 42 cm sanırım. Ters durusta hala dönmemis pıtırcık insallah döner zamanı var. Raporu da gelecek cumartesi icin ileri tarihli hazirladi erken verdi ama normal zamaninda 32de isleme grmis olcak en azından o is halloldu bugün haftaya bidaha gitmeme gerek kamayacak en azından. Böyle iste...
Bayağı oldu doktora gideli, alttan muayane etti hani söylemedim ilk başta bişey varsa Söyler diye, söylemedi ben hemen anlattım ultrasyon çubuğunu soktu biraz normal dedi. Epeydir var bende sizinkide öylemi bilmiyorum bebek oynadıkça çıkacakmış gibi ciğerlerim sızlıyor
Dışardan trombosit verince olmuyor mu? Neden düşük oluyormuş trombositleri.@elff16
itp misin canım? benim annem itp li yani trombositleri düşük.
38. hafta dolduğunda doğuma alıyorlar. normal doğuma bırakmak istemiyorlar.
ama şimdi normal doğum da yaptırabiliyorlarmış; ayrıca son zamanlarda serum (iğne) tam hatırlamıyorum o yapılıyor trombositler yükseliyor... kanama riski var tabi ama annenin zaten trombositleri yükseltilerek doğuma giriyor. ama itp li annelerde bebeğin trombositleri 10 günde normal seviyeye çıkıyor genelde düşük trombositle doğuyorlar .
sormak istediklerin varsa sorabilirsin bana (özelden de yazabilirsin)
Ben bir kutu içtim ondan mı kilo aldı acaba.doktor bana bebek kilo alsın diye balık yağı hapı içmemi söyledi sende kullanıyor musun?
Dışardan trombosit verince olmuyor mu? Neden düşük oluyormuş trombositleri.
Ya bu forumda normalmiz yok mu?
Acaba problemlerin diye mi burdayız?
Ben yemek yapmayı internetten öğrendim evlenince. Yemekte elim çok lezzetlidir ama hamur işleri tam aksi. En sonunda alcam bi mutfak tartısı o olcak. Herşey gramla. Azıcık az azıcık fazla olsa tutmuyo iştebende senin gbiyim ama asla pes etmem
mesela ilk evlendğimde yemek yapmayı bilmiyordum
pilavı bile bilmiyordum
yemeğe misafir geleceği zaman ablamı çağırıyordum o yapıyordu yemeklerimi
Cahide sultan ve şükran kaymak tarifleri birebir tutuyo ama benim elim her yapışımda aynı olmuyo iştene konuşulduğunu bilmiyorum ama yemekle ilgili sanırım cahidejibek.com diye bir site var tarifleri birebir tutuyor güvenerek deneyebilirsin
Amin canım.Bir de ortalıkta sünnet adı altında o kadar çok yalan dolan söz dolaşıyor ki. Mattikanın dediği gibi bile olabilir. Insanlar İslamiyet'ten önce erkek çocukları için kurban kesermiş kız çocuklarını diri diri gömermiş. Hz Ömer bile çocuğunu gömmüşama İslamiyet bunu engellemiş kız çocuklarına değeri artırmış. Hatta peygamberimizin tek uzun süre yaşayan çocuğu ve soyu hz Fatıma dan olmuş. Ben yine de sayılara takılmama taraftarıyım. 7 miş 14 miş bunlar ne kadar erken kesilirse o kadar iyi anlamında konmuş rakamlar bence. Evlatlar Allah tan bir mucize o yüzden onlar için kurban kesip yoksullara dağıtmak mantıklı. Allah yardımcımız olsun inşallah.
Değişik bir şeymiş. Annen için dedim trombosit verilmiyor mu diye? Annene zararı var mı peki? Birde trombosit tamamen bitmiyor değil mi? Kan grubu nebebeğin mi annenin mi?
annenin zaten hastalık; nedeni bilinmiyor; antikorlar zararlı madde gibi trombositleri de yiyor... genetik bir hastalık da değil.
o yüzden genelde bu hastalıkta bağışıklık sisteminin en önemli organı dalak alınıyor ki bağışıklık sistemi güçlü olmasın; trombositler normal olsun diye.
bebek de anneden aldığı antikorla galiba doğuyormuş 10 gün içinde kendi savunma sistemini geliştirdiğinde zaten trombositleri de normale dönmüş oluyor. benim midem-bağırsağım kanamış; "sandoglobulin" verilmiş (hatta babama 3 saat içinde bulmazsan kaybederiz bebeği demişler-annemin haberi yok bunlardan tehlikeli 72 saati atlatınca haberi oluyor). sandoglobulin verilince de (dünyanın birçok yerinden insandan+hayvanlardan toplanan antikorlar var) kanım mikrop kapmış 27 günlükken hastaneden çıkmışım... vücut trombositi üretiyor zaten sorun antikorların onu yemesinde...
Değişik bir şeymiş. Annen için dedim trombosit verilmiyor mu diye? Annene zararı var mı peki? Birde trombosit tamamen bitmiyor değil mi? Kan grubu ne
hadiyaAfyon. Usak da olur : )
Kabugundan uyunr. Icinden kimse uyumaz efsane o
sen birlesik halini sevmissin ama cocuk ergenlige girdiginde bitisik isim sevmiyor ayirmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?