2015 Şubat Anneleri

Allah kavustursun canim

ben senin beline noldugunu okumadim
mr sonuçlarina ne dedi doktorlar yazmisindri ama denk gelmedim
begume ne desem bilmioyorum bu konuda hiç bi fikrim yok bende salgaraya gidiyorum bu uyku konusunda
duzen yok bisey yok
tek iyi olan sey gece uykusune geçince sabaha kdr rahatim
ama gunduz agzma ediyor
buyuklerin okulu hava soguk kendi hasta , disari çikarmiyim diye uhrasiyorum elimden geleni yapoiyorum ama ne kdr basariyorum mechul
oksuruk balgam ful
dun gece 5 de emdi oksuruk tuttu bakdim uyyamiyor kucahima aldigim gibi kustu ne var neyok
sonra rahatladi 9 a kdr uyudu

off bende sana kendi derdimi anlatiyorum senin derdin sana yetiyor
saglik olsun canim uzulme annene sana ailene rabbim uzun saglikli omurler versin
zamanla geçecek insallah bu gunler
hatira oalrk kalicak gulerek anlataacksiniz
hatta begum doymayacak dinlemeye anne bi daha bi daha anlat diyecek gozleri parlayrak :))

çocuklar kuçukluklerini dinlemeyi sevmeyi çok sever ister yaramazlik olsun ister baska sey :)
amin canım sağolasın.
bel fıtığı çıktı bende üç tane ilerlemiş bayağı. kendimi yormamam gerekiyomuş ne kadar olacaksa.

soru sormuşsun canım bu uyku eğitimi konusunda cevaplayamadım hemen kusurumabakma. o yatır kaldır yaparken gülmesi, yatakta oturması kendi kendine konuşması olayını bende yaşadım anlatmıştım. hatta hala yaşıyorum 4 gecedir böyle. inşallah düzelecek sabırla bekliyorum. bizi deniyorlar sanırım. tükendim ama sabrediyorum.

geçmiş olsun Hakan kuzuya inşallah iyileşince daha düzene girecek uykuları eminimki. bi an önce iyileşsin :(

inşallah dediğin günleri görürüz canım. büyüyünce de farklı farklı dertleri olacak. ama en azından uykumu alırsam bunlarla başa çıkabileceğimi düşünüyorum :D
annelik ömür boyu böyle zor geçecek sanırım..

Canim benim Allah kavustursun. Insanin kendi annesi gibi kimse olamaz. Niye tavir yapiyolar ki sana? Tavir yapilacaksa senin yapman gerekirdi yani. Bi ilginc bunlar. Esin yine o aileden cok iyi cikmis. Allah esinle Begum'le cok mutlu bir omur versin sana. Su andaki duygularini biraz olsun anlayabiliyorum. Bebekler zor gunlerde hep daha cok zorluyo nedense bizi. Oyuna cevirmis Begum de iyice. Sen sabret canim bu kadar ugrastin sonucta bosa gitmesin
amin tatlım çok sağol. allah çocuklarımızı ailemizi bize bağışlasın.

eşimin kızkardeşi hasta olup yattığımda dpktora gittiğimde mr çektiğimde va hiç ama hiç aramadı sormadı bende eskisi gibi pek konuşmadım kırıldığım için. üstüne sana anlatmıştım bu araba mevzusundan abisi kızdı ona. şimdi kendi mağdurmuş gibi konuşmuyo. çok da fifi :)

Duru çok zor bi gece geçirtmiş sana canım ne olduki? şimdi nasıl? niye böyle yaptı acaba :(

yeb4 yeb4 seni çok iyi anlıyorum, ben de annemin gideceğini düşündükçe üzülüyorum.. Az bir süre gördün keşke daha uzun kalabilseydi :KK43:

Kaderimiz buymuş diyeceğiz, pişman oluyoruz sanırım bir çoğumuz bazı tercihlerimizden dolayı ama baş etmeyi de öğreniyoruz.. Şimdi sen yazın gideceksin allahtan az kaldı gün sayarsın hemencecik geçer inşallah.. Allah annene uzun ömürler versin seninle birlikte..
senin durumun daha zor olacak kaç zamandır yanında :( çok zorlanıyor insan gerçekten ama bu bizim tercihimiz ve dediğimiz gibi baş etmeyi öğrenmemiz lazım.. şükür ki eşimden yana hiç pişman olmadım ama başka şehre yerleştiğim için pişmanım diyebilirim. başta kolay geliyordu gittikçe zorlaşmaya başladı. aslında tam tersi olur ya insan önce alışamaz sonra zamanla alışır. bende tam tersi oldu nedense. sen annenlerin yanıma gitmeyecek misin hiç çok mu zor ki yurtdışına çıkman :(

bu arada baş ağrın bir daha olursa ihmal etme mutlaka bi git.. annen de seni söyledikleriyle değil belki ama çok sık söylemesiyle ve tavrıyla kırmış. çok haklısın insan alınıyor. eşin ne kadar bazı konularda yetersiz olsa da ailen eşin hakkında olumsuz konuşsun istemiyor insan.. senin babanın katakteri oymuş o öyle bi adammış ne güzel. keşke eşin de öyle olsa ama değil. annen bile olsa o tavırla yorum yapınca insan kırılıyor..

benim eşim çok yardımcıdır sağolsun. ama onun da bazı kötü huyları var. annem çok sever eşimi ama ona rağmen bişeye taktı mı takar. arada off hayatım dese bile sana neden öyle dedi sana kötü mü davranıyo sen eziliyo musun yoksa diye resmen bambaşka bi insan oluyo annem :) sanırım evlat sevgileri gözlerini kör ediyo öyle bi durumda koruyucu tavırları bizi bile kırıyor.

allah başımızdan eksik etmesin..
bugün kız uyanınca bende yatağımdan kalkmadım annem nasıl olsa gider alır diye. sonra şaakk diye çarptı suratıma annemin gittiği gerçeği :)) ama alışırım bi kaç güne.. Begüm de inanılmaz huysuz ve uyku konusunda beni mahvettiği için ekstra kötüyüm. bu aralar ciddi anlamda büyük bi çöküntüdeyim sanki..

amin canım sağolasın.
bel fıtığı çıktı bende üç tane ilerlemiş bayağı. kendimi yormamam gerekiyomuş ne kadar olacaksa.

soru sormuşsun canım bu uyku eğitimi konusunda cevaplayamadım hemen kusurumabakma. o yatır kaldır yaparken gülmesi, yatakta oturması kendi kendine konuşması olayını bende yaşadım anlatmıştım. hatta hala yaşıyorum 4 gecedir böyle. inşallah düzelecek sabırla bekliyorum. bizi deniyorlar sanırım. tükendim ama sabrediyorum.

geçmiş olsun Hakan kuzuya inşallah iyileşince daha düzene girecek uykuları eminimki. bi an önce iyileşsin :KK43:

inşallah dediğin günleri görürüz canım. büyüyünce de farklı farklı dertleri olacak. ama en azından uykumu alırsam bunlarla başa çıkabileceğimi düşünüyorum :KK70:
annelik ömür boyu böyle zor geçecek sanırım..
geçmis olsun canim yaa fitik çok zor , ne diyor doktorlar ameliyat mi olucan

valla aksamda yazmistimgerçi de dun gece artik sabrim tatsi yataga birakdim çikdim odadan
dÖNMü$ totosunu uyumus hiç aglamadi bile
benim oglan adam olacak kapasite varda su olsuruk geçse bi dedigin gibi
yemek eydiridm ama ne korkuyla yine kusacak diye :(

geçmis olsun canim yaa fitik çok zor , ne diyor doktorlar ameliyat mi olucan

valla aksamda yazmistimgerçi de dun gece artik sabrim tatsi yataga birakdim çikdim odadan
dÖNMü$ totosunu uyumus hiç aglamadi bile
benim oglan adam olacak kapasite varda su olsuruk geçse bi dedigin gibi
yemek eydiridm ama ne korkuyla yine kusacak diye :KK43:
ameliyatlık derecede dedi doktor ama tabiiki ameliyat olmam. bel fıtığından ameliyat olmak delilik. dikkat edicez işte ömür boyu.

ne güZel işte sen çıkınca ağlamıyosa hiç yanında durma bile. bende gündğz yanında durmuyorum ama gece illa beni istiyo. bi düzene girse bende yavaş yavaş çıkıcam odadan.

iyileşince eminim daha da kolay olacaktır. bi an önce toplarlasın inşallah..

ameliyatlık derecede dedi doktor ama tabiiki ameliyat olmam. bel fıtığından ameliyat olmak delilik. dikkat edicez işte ömür boyu.

ne güZel işte sen çıkınca ağlamıyosa hiç yanında durma bile. bende gündğz yanında durmuyorum ama gece illa beni istiyo. bi düzene girse bende yavaş yavaş çıkıcam odadan.

iyileşince eminim daha da kolay olacaktır. bi an önce toplarlasın inşallah..
insallah ilerlemez canim
esimdede var oda senin gibi duusunuyor ameliyat konusunu hiç aklindan bile geçirmiyor
usudugunde fazla ayakda kaldiginda ter sbi hareketde falan agrisi oluyor baya bi gidiyor o agri gunlerce
ama bazende oluyor hiç duymuyorum belim agriyor diye bu aralar pek bisey demiyor mesela

dikkat et kendine begumle zordur ama ters hareket yapmamaya çalis

kızlar her seferinde memeden kesicem diyorum sonra kıyamıyorum daha erken diye. ama bugün cidden uzun zamandır en çok zorlandığım gün oldu dün geceden beri. eli hep ağzında diş mi geliyo anlamıyorum bakıyorum diş etine bi kesik falan yok ama kabarmış diş etleri zaten uzun zamandır öyleydi.

size yemin ederim 10 dakikada bir yakama yapışıyor ağlayarak. meme uçlarım nasıl sızlıyor anlatamam. yaraya tuz basmış gibi resmen. bir de ısırıyor üstüne. vermezsem deliriyor bugün ilk kez meme vermeyince bana doğru bi saldırdı kolumu ısırmaya çalıştı şok oldum.
hiç bi şekilde sakinleştiremiyorum sürekli mızmız. verince de öyle bir acıyor ve ısırıyor üstüne en sonunda acıdan ve sinirden küçücük bebeğin yanında ağladım sinirlerim boşaldı sanırım. ama böyle bir acı olamaz ben böyle bi ısırma görmedim.. canımdan can gidiyor sanki. ne yapıcam bilmiyorum. üzülüyorum memeyi bıraktırmayı düşündükçe. ama böyle de olmuyor. zaten bu kadar bağımlıyken nasıl bırakıcak o da büyük bi sorun..

çok zor durumdayım çok. en sevdiğim emzirme olayı en nefret ettiğim duruma dönüştü ne acı..

genetik herhalde canim diger kizinda oyleymi$ ya uzulme lutfen
alerji i$i noldu hala sut ve urunlerini tuketemiyormu
kadir bey kilo için sut ve ete dayanin diyor ,sut derken yogurt peynir hepsi iste
keçi sutunu kestinmiydi

digerlerinde yapamadim yemiyolardi ama bu yiyor hasta deilse bende agzina her firsatda yogurt peynir sokuyorum , ogle ve aksam da yemek yiyor tabi , keçi sutunden yogurt denemisindir sevdimi yiyormu
kahvalti yok gibi bisey bizde omleti bazen yer cani isterse oda çok aç olmasi lazim..

yani hakani kadir beyin aynen dedigi gibi besliyorum simdilik duzenli kilo aliyor
insallah szin alerji gecerde herseyden yiyebilirsiniz ..
Yok keçininkilerde dokundu.hiç veremedim.badem sutu veriyorum .

bu aya kadar bekledim.bir yaşından sonra atar diye umdum ama olmadı.girdik alerji bolumune bakalım.bonus olarak yumurta alerjisi de çıktı.yumurtayı hiç sevmezdi.varmış bi bildiği.10 günlük diyet verdi ikimizede sut yumurta içeren herşey yasak.bakalım bi de böyle deneyelim.
Genetiklik var.baba tarafı minyon.uzun iri yok hiç.hep o tarafa çektiler.ama serrâniň iştahı ortancaya Gore iyi.o yemiyordu.bu daha iyi yiyor.ama gene yok.

senin durumun daha zor olacak kaç zamandır yanında :KK43: çok zorlanıyor insan gerçekten ama bu bizim tercihimiz ve dediğimiz gibi baş etmeyi öğrenmemiz lazım.. şükür ki eşimden yana hiç pişman olmadım ama başka şehre yerleştiğim için pişmanım diyebilirim. başta kolay geliyordu gittikçe zorlaşmaya başladı. aslında tam tersi olur ya insan önce alışamaz sonra zamanla alışır. bende tam tersi oldu nedense. sen annenlerin yanıma gitmeyecek misin hiç çok mu zor ki yurtdışına çıkman :KK43:

bu arada baş ağrın bir daha olursa ihmal etme mutlaka bi git.. annen de seni söyledikleriyle değil belki ama çok sık söylemesiyle ve tavrıyla kırmış. çok haklısın insan alınıyor. eşin ne kadar bazı konularda yetersiz olsa da ailen eşin hakkında olumsuz konuşsun istemiyor insan.. senin babanın katakteri oymuş o öyle bi adammış ne güzel. keşke eşin de öyle olsa ama değil. annen bile olsa o tavırla yorum yapınca insan kırılıyor..

benim eşim çok yardımcıdır sağolsun. ama onun da bazı kötü huyları var. annem çok sever eşimi ama ona rağmen bişeye taktı mı takar. arada off hayatım dese bile sana neden öyle dedi sana kötü mü davranıyo sen eziliyo musun yoksa diye resmen bambaşka bi insan oluyo annem :) sanırım evlat sevgileri gözlerini kör ediyo öyle bi durumda koruyucu tavırları bizi bile kırıyor.

allah başımızdan eksik etmesin..
bugün kız uyanınca bende yatağımdan kalkmadım annem nasıl olsa gider alır diye. sonra şaakk diye çarptı suratıma annemin gittiği gerçeği :)) ama alışırım bi kaç güne.. Begüm de inanılmaz huysuz ve uyku konusunda beni mahvettiği için ekstra kötüyüm. bu aralar ciddi anlamda büyük bi çöküntüdeyim sanki..
Allah kavustursun canım.bu sene ben de pişman oldum uzak şehre.çok zorlandım
.ama biraz daha büyüyünce daha güzel olacak sabır.bak anne kız sohbete doyamayacaksin az dillensin gor.yarenlik edecek sana.beraber kitap okuyacaksınız.elbise seçecek el ele sokakların altını ustune getireceksiniz.bik bik konuşacak o arada.kek kurabiye yapacaksiniz.Allah omur verirse.az kaldı bunları yapmaya.o zaman kendini daha iyi hissedeceksin.:KK19:

kızlar her seferinde memeden kesicem diyorum sonra kıyamıyorum daha erken diye. ama bugün cidden uzun zamandır en çok zorlandığım gün oldu dün geceden beri. eli hep ağzında diş mi geliyo anlamıyorum bakıyorum diş etine bi kesik falan yok ama kabarmış diş etleri zaten uzun zamandır öyleydi.

size yemin ederim 10 dakikada bir yakama yapışıyor ağlayarak. meme uçlarım nasıl sızlıyor anlatamam. yaraya tuz basmış gibi resmen. bir de ısırıyor üstüne. vermezsem deliriyor bugün ilk kez meme vermeyince bana doğru bi saldırdı kolumu ısırmaya çalıştı şok oldum.
hiç bi şekilde sakinleştiremiyorum sürekli mızmız. verince de öyle bir acıyor ve ısırıyor üstüne en sonunda acıdan ve sinirden küçücük bebeğin yanında ağladım sinirlerim boşaldı sanırım. ama böyle bir acı olamaz ben böyle bi ısırma görmedim.. canımdan can gidiyor sanki. ne yapıcam bilmiyorum. üzülüyorum memeyi bıraktırmayı düşündükçe. ama böyle de olmuyor. zaten bu kadar bağımlıyken nasıl bırakıcak o da büyük bi sorun..

çok zor durumdayım çok. en sevdiğim emzirme olayı en nefret ettiğim duruma dönüştü ne acı..
Sorma, aynı şekilde düşünüyorum ve artık bu meme olayı, uyku olayı beni delirtiyor :kızgın:

Aynııııı dediğin gibi oluyor, eve geliyorum veya hafta sonu dakka başı meme, iki dk emiyor gidiyor geliyor yine :( yoruldum artık, hiç estetik hissetmiyorum kendimi, her yerde her daim memeler açıkta.. Meme uçlarım benim de öyle, kızardı artık emmekten, bi de artık eskisi gibi değil çok güçlü soruyor, süt de olmayınca acıyor:mad: bu sabah memede uyumasına izin vermedim ilk defa yoksa bi saat memede kalırdı, bu yüzden de 4:30da uyandı, dedim allahım bu bi kabus olsun, değilmiş :sinirli: o anda bi sinir geliyor ki anlatamam sana, içim daralıyor sanki birisi göğsüme bastırıyo..

Napcaz ay biz? Walla ben hayır şimdi emmek yol dediğimde de dediğin gibi sinirleniyor ve sinirini ya ağlayarak ya da artık vurarak ifade ediyor :(

Allah kavustursun canım.bu sene ben de pişman oldum uzak şehre.çok zorlandım
.ama biraz daha büyüyünce daha güzel olacak sabır.bak anne kız sohbete doyamayacaksin az dillensin gor.yarenlik edecek sana.beraber kitap okuyacaksınız.elbise seçecek el ele sokakların altını ustune getireceksiniz.bik bik konuşacak o arada.kek kurabiye yapacaksiniz.Allah omur verirse.az kaldı bunları yapmaya.o zaman kendini daha iyi hissedeceksin.:KK19:
Ne kadar güzel dedin, hayali bile çok güzel :KK200:

Azı dişleri geliyorsa biraz daha zorlayıcı ve uzun süreli oluyor.oburlerinde sadece yarilcagi zaman ısırıyor agliyorken alt azılarda biraz daha abartti.şimdi alt üst hepsi çıktı ama sürekli emmenin alışkanlığı kaldı ve aynı durumdayım.alışkanlığını kirmam lažim ama kafam ağlama kaldırmıyor.her dk emme istiyor gece gündüz.fenalık geliyor.halbuki gece iki kere kalkardı.bebeklerde böyle bi düzene oturttum.hep öyle gider yok.en ufak bisey de bozuyorlar.amma sen bi kere alıştırdın ya normale dönünce kolay adapte olur tekrar.bu bi süreç.bi ara her şey düzeliyor goklerdesin bi ara bakıyorsun herşey alt üst olmuş diplerdesin uyku yeme içme düzen konusunda

Yok keçininkilerde dokundu.hiç veremedim.badem sutu veriyorum .

bu aya kadar bekledim.bir yaşından sonra atar diye umdum ama olmadı.girdik alerji bolumune bakalım.bonus olarak yumurta alerjisi de çıktı.yumurtayı hiç sevmezdi.varmış bi bildiği.10 günlük diyet verdi ikimizede sut yumurta içeren herşey yasak.bakalım bi de böyle deneyelim.
Genetiklik var.baba tarafı minyon.uzun iri yok hiç.hep o tarafa çektiler.ama serrâniň iştahı ortancaya Gore iyi.o yemiyordu.bu daha iyi yiyor.ama gene yok.
alerjinin ilaci varmi canim
yani sut yumurta alerjisi var diyelim bunun için ne yapacaklar, su ilaci kullansin ne istiyorsa yesin diyebiliyolarmi

bu aksam hikayesine gelelim
çok ama çokk uykusu vardi
banyoda yaptirdim gpzunu açamiyordu uykudan
az çorba yedi bi kase yogurt yedi uzerine emzirdim fazla doldurmayim dedim midesini kusmasin diye biberon yapmadim
20 dk sonunda uyumayinca kalkdim biberin yaptim
biberonu içti 5 dk için uyudu , basta biberonu yapsam 20 dk bana kalacakmis :)
neyse oalcak bu is bu gunlere sukur

iki gunden beri saat kurmus gibi tam 5:10 da uyaniyor emioyor geri uyyyor 3-4 saatligiine
ama bu aksam erken yatti yarin sabah daha erken uyanabilir $anstan hafta sonuna denkgeliyor çocuklar evde tam uyuma zamani okul yok

oglende çok yorgundu emzirdim o sirada telle ugrasiyordum bi bakdim uyumus
gece bi iki defada emzik veriyorum uyandiginda geri daliyor bi tek saaat 5 de dalamiyor
baabsi çocuk aç uynaiyor sen emzik sokuyon agzina diyor :KK48::KK48:

hasta diye yemiyor simdi ama normalde yedidiyle içtigiyle acikmamasi lazim:hamarat::hamarat:

bu aksam hikayesine gelelim
çok ama çokk uykusu vardi
banyoda yaptirdim gpzunu açamiyordu uykudan
az çorba yedi bi kase yogurt yedi uzerine emzirdim fazla doldurmayim dedim midesini kusmasin diye biberon yapmadim
20 dk sonunda uyumayinca kalkdim biberin yaptim
biberonu içti 5 dk için uyudu , basta biberonu yapsam 20 dk bana kalacakmis :)
neyse oalcak bu is bu gunlere sukur

iki gunden beri saat kurmus gibi tam 5:10 da uyaniyor emioyor geri uyyyor 3-4 saatligiine
ama bu aksam erken yatti yarin sabah daha erken uyanabilir $anstan hafta sonuna denkgeliyor çocuklar evde tam uyuma zamani okul yok

oglende çok yorgundu emzirdim o sirada telle ugrasiyordum bi bakdim uyumus
gece bi iki defada emzik veriyorum uyandiginda geri daliyor bi tek saaat 5 de dalamiyor
baabsi çouk aç uynaiyor sen emzik sokuyon agzina diyor :))))

hasta diye yemiyor simdi ama normalde yedidiyle içtigiyle acikmamasi lazim:hamarat::hamarat:
Kabus gibi geciyor bizim hala, meme manyagi en iyi uyku arasi üç saat :(( emzik de almiyor illa meme bıktım valla sabah 7 de de dikiliyor ayaga

Kabus gibi geciyor bizim hala, meme manyagi en iyi uyku arasi üç saat :KK43:( emzik de almiyor illa meme bıktım valla sabah 7 de de dikiliyor ayaga
uykuya nasil daliyor canim
nbizimde oyleydi ben daha fazla dayanamadim isyan bayragini çekdim yatir kaldir yontemine basladim
sen denedinmi hiç bu yontemi

Back
X