2015 Şubat Anneleri

amin canım çok sağol allah seni de tez zamanda kavuştursun. bazı anlar oluyor her şeye pişman oluyor insan anlarsın. hayat böyle akıp gidiyor. her zaman mutlu olacak değiliz ya. ben hala bişeylere alışamamışım demekki o yüzden zorlanıyorum.

ah ne güzel anlattın ya. cidden öyle mi olacak? bu halleri de inanılmaz keyifli ama bebek işte laftan anlamaz derdini de anlatamaz. biraz büyüse en azından uyumak istemese neden uyumak istemediğini söyler mesela :) ya da dediğin gibi kitap okuruz beraber sohbet ederiz. bende uykuyla bozdum kafayı şimdi de konuşuyorum onunla ama onun da bana cevap vermesi harika olurdu :)

canımm allah kavuştursun.. insanın sevdiklerinden ayrılması, aileden ayrılması, giden değil kalan olması gerçekten çok zor. . üzgünsün kendini yalnız hissesiyorsun ama güçlüsün. birkaç güne geçecek biliyorsun.. şükür ki hayattalar. canım annen.. nasıl da düşünüyor seni.. evlat işte. benden selam söyle emi konuştuğunuzda.
ya o kv de kızını da bi unut! ne yaptın ki ne olmuş da kanuşmuyormuş? bırak anlamaya çalışma sense konuşma. ay ne bu milletteki trip bu kendini beğenmişlik havaları yav.. s

o kadar iyi anlıyorumki sabaha karşı kalkıp meme diye ağladığında ne hissettiğini. ertesi gün çok tövbe ediyorum ama o an diyorumki ben niye çocuk yaptım.. sonra çok vicdan azabı duyuyorum ama o uykulu anda cidden insan kendini kaybediyor..

estetikliği zaten hiç sorma hiç bi çekiciliği kalmadı pörsüdüler resmen. acaba toparlar mı dediğin gibi fil hortumu gibi çekiyorlar artık sızım sızım sızlıyor

napıcaz biz ya? memeden kesmeye az kaldı deyip dayanmaya çalışsak ayrı kessek nasıl başarıcaz o ayrı.. kuzenim diyorki biraz daha büyüyüp akşı erince dışarda yakana yapışıypr saldırıyor resmen diyor zaptedemiyorsun

Canim cok gecmis olsun kiyamam ben Hakancik'a

canımmm.. başüstüne söyliycem yarın selamını. sende söyle anneciğine
dediğin gibi bugün kızıma baktım düşündüm şükürler olsun sağlıkları yerinde sevdiklerimin. hayattalar uzakta da olsa yanımdalar. çok bencilce ama aklıma hep kuzenimin kızı geliyor, lösemi tedavisi görüyor ya.. şükrediyorum sonra utanıyorum kendimden dert ettiğim şeyler için. ama insanoğluyuz işte.. ve gerçekten giden değil de kalan olmak çok koyuyor insana..

ama dediğin gibi güçlüyüm, bi kaç güne geçecek :) unuttum onları zaten inan takmıyorum. seviyordum onları hala seviyorum ondan üzüldüm. ama içimde çok şey kırıldı onlara karşı. inan anlatmaya değmez. hasta olduğum süreçte görümcem hiç arayıp sormayınca bende aramadım şimdi o mağdurmuş gibi o benle konuşmuyor. amaan boşver :)

iyiki varsınız siz olmasanız inanın dertleşecek kimsem yok. teselli etmek yerine beni anlıyorsunuz ya en çok da ona mutlu oluyorum..

Amaan salla gitsin o zaman cidden kendi kendilerine triplenip dursunlar.
Duru'ya da ne oldu bilmiyorum canim valla bugun de ram tersi kendi istegiyle aglamadan kendi uyudu done done konhsa konusa. Oglenleri hwp kendi uyumaya basladi yavastan. Ama aksamlari beni gorunce teror estiriyo resmen

selam kızlar. günler nasıl geçiyor anlamıyorum. hiç bi iş de yapmıyorum ama geçiyor işte. üstümde bahar yorgunluğu mu var bilmiyorum. bazen çok mutluyum bazen o kadar beziyorum ki her şeyden.. insanlardan yoruldum yıldım.. yalnız kalmak istiyorum konuşmak saçma sapan muhabbetler... bi size açıyorum kendimi.. burada paylaştığım o kadar çok şey var ki..

o değil de biz bugün korkunç bi kaa atlattık.. bize arabaya bişey olmadı ama çok çok kötüydü.. bi çimento yüklü iş makinesi yola bakmadan ana yola girdi. çevre yoluydu. bizde gidiyorduk. ve bi anda önümüze çıktı. ben şoka girdim. Sadece aracın lastiklerini gördüm. dümdüz önümüzde duruyordu. emniyet kemeri kurtardı bizi. en korkunç olanı ise tuna.. allahım.. tekrar yaşıyorum sanki.. tuna uyuyordu. ve oto koltuğu değil puset var ya o var bizde ondaydı. emniyet kemeri takılı ama çok kıytırık bişey biliyorsunuz. ve ben tunaya dönüp baktığımda tuna neredeyse öne kadar gelmişti. eğilmişti. bacaklarının arasından geçen kemer tutuyordu bi tek.. o aptal koltuk kaymıştı. çok ağır bi fren yaptık. yolda metrelerce fren izi olmuştu. savrulabilirdik.. duvara çarpabilirdik. saniyeden daha az bi zamanda frene bassaydı eşim makineye çarpabilirdik. çok çok kötüydü.. tesadüf arkamızdan jandarma aracı geliyormuş.. bize yardımcı oldular. iş makinesi kaçtı gitti yakalayıp durdurdular. ben şoka girmişim ağlıyordum titriyordum. Her şey ağır çekim gibiydi.. ama belki üç saniye bile sürmemiştir.. şikayetçi olmak istedik firma sahibi ve komutan ikna etti. şikayetçi olsanız sadece 300 tl para cezası alır dedi. ben ısrar ettim prosedür çokmuş. zaten çok kötüydük.. zaten hukuk yok ceza yok.. öyle kaldı. . yarın oto koltuğu alıcaz. sizde dikkat edin sakın yolda kucakta taşımayın. o kaza anında evladımı unuttum. kızlar en çok bu üzdü beni. elimi bile uzatamadım. unuttum.. kaza anında yapılabilecek hiç bişey yok. kurtulmak tamamen tedbir ve şans işi..

dadera canım dönem dönem uykularında ve iştahlarında değişme oluyor. uyku iyiyse iştah kötü. yada tam tersi. mesela bu ara uyku iyi iştah kötü. ağzında tutuyor her şeyi. dakikalarca duruyor en sonunda midesini bulandırıyor çıkarıyor ağzından. ama bakıcıya yapmıyor böyle. o ne verse yiyor. Güzel uyuyor oynuyor. bizde ise hep mızmız. sanırım bizi özlüyorlar. ondan bu halleri.
@AyazBeyaz canım annen aslında seni düşünüyor o yüzden öyle yüklenmiş sana. yazık kadıncağız ben gidince bütün yük sana kalacak diyordur. keşke herkes babalarımız gibi olsa ama işte anneleri el bebek gül bebek yatiştirmişler onlar da bizi anneleri zannediyorlar zaar meme işi sizde gerçekten sıkıntı gördüm. tek çare emmeyi bitirmek gibi duruyor. yeb4 aynen begüm de ayaz gibiyse anlıyorum seni de. bazen tuna da coşuyor yakamı asılıyor yerli yersiz emmek istiyor. zor oluyor gerçekten. bu uyku konusunda her şeyi doğru yapıyorsun bence ama dediğim gibi dönem dönem manyaklaşıyorlar :)) sen yine de devam et. bu saatten sonra sallamaya dönemezsin ki eminim begüm de kabul etmez. begümün derdi meme. hepsinin derdi meme. fil hortumu tabirine de çok güldüm estetik olcam ben düzelmez yoksa :))

evet canım aynen. mesela bu gece üç dakikada uyudu. halbuki hazırlamıştım kendimi en az bi saat zorlu bi sürece. gerçi yarın ne olur bilmem tabii de.

bizim bu bebeler de acaip meme manyağı çıktı ha bakalım napıcaz. azı dişleri hangisi oluyodu? henüz altta iki üstte iki dişi var. bi çıkamadılar

begüm de bu akşam üç dakikada uyudu dün gece beni mahveden o değilmiş gibi. cidden noluyo bu kuzulara anlamak mümkün değil. ama durukuşum muhtemelen sen çalışıyosun diye böyle seni görünce azıtıyo şımarıyo gibi geldi bana annesi :)

Canim cok gecmis olsun kiyamam ben Hakancik'a
saol canim ogle uyudu dinlendi iki saat iyi geldi sanki o uyku
ogleden sonra kusmadi
oksuruk kolay onemli deil kusmasinda geçer oksuruk
kustumu benim eleim ayagim dolasiyor kaldiramiyorum çcougun kusmasini sekiz senedir alisamadim sittin senede geçse alisamiycam valla

off inan okurken gerildim kendimi sıktım tüylerim diken diken oldu.. allah korumuş kılpayı atlatmışsınız. çok çok geçmiş olsun canım benim ne kadar kötü hissetmişsindir kim bilir insan o an şoka uğruyor kendini suçlama sakın. ve evet hemen otokoltuğu alın hemen

biz komple silikon taktıralım indirim de yaparlar
ama cidden fil hortumu değil mi ya küçük fil :))
bu saatten sonra sallamaya dönmem için deli olmam lazım büyük konuşmayayım da. pes etmek yok etmiycem delirsemde :)

benimki uyyamiyor aglayip duuryor
emzik veriyorum susuyor bes dkl sonra yine agliyor
kulagi mi agriyor acaba, kulagi agrisa emzikle susarmi
biberon ve damlayla bekliyorum
once sutu vericem yine aglarsa kulak damlasi yapicam, damla sirasinda iyice uykusu kaçabilir
offf

ayy çok geçmis olsun canimmm yaa
verilmis sadakaniz varmis gerçekten buyuk bi kaza atlatmisiniz
bilirim o saniyelik film seridini , uç bes sanoyede insanin aklindan neler geçmiyorki
biz izinden geliyorduk onde kayinim koprunun çiksinin kaçirdi diye sen o hizli yolda ani fren yap sabahin koru zaten hava aydinlik deil
hakaana hamuleydim direksiyonda ben vardim,onume bakdim arkama bakdim çocuklar uyyor
esimin yuzune bakdim ne biliyim çok feciydi
bak simdi yine sanki o ani yasadim
Allahim kaza beladan korusun kaderde varsa yasatmasin (

ahahhha senin kizin niye bu kdr uinatçi oldugu belli
anasina çekmiss

benimkilerin inadida bana çekmiss

mery60 o yorgunluk bıkkınlık her şeyden bezmiş haller bahar yorgunluğundan çok bizim değişen hayatlarımıza hala adapte olamamamızdan kaynaklı bence. ben sende ve @AyazBeyaz da kendimden çok şey buluyorum bu konuda. mesela üçümüz de bazen anneliği beceremediğimizi düşünüyoruz, eski hayatlarımızı özlüyoruz, bazı şeyleri diğerlerine göre daha zor yaşıyoruz çocuk büyütmekle ilgili.

ben etrafımda yeni anne olmuş arkadaşlarıma bakıyorum sanki yıllarca buna hazırlanmış gibiler. geçen bi arkadaşımızın bebeğini görmeye gittik, evlendiler ertesi ay hamilelik haberi geldi. kız hala diyorki bu duyguyu bilsem evlenmeden önce bile yapardım hiç vakit kaybetmezdim bende hep diyorumki iyiki 2 yıl yapmamışım hatta bi yıl daha bekleyebilirmişim ama bu demek değilki anne olmayı, yeni hayatımızı sevmedik. sadece başka insanlar gibi kolay alışamamış olabiliriz.

ama ilk ayları düşündükçe büyük yol almışız diyebiliriz bence :) bu zor günler de geçecek elbet.. büyüyecekler, uykuları düzene girecek. meme işi bitecek. bizde uykusunu almış gayet dinç mutlu ve süslü püslü anneler olucaz :) o zaman da başka sorunlar olacak belki ama ben uykumuzu alırsak hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum ikinciyi de düşünmüyoruz zaten

ahahhha senin kizin niye bu kdr uinatçi oldugu belli
anasina çekmiss

benimkilerin inadida bana çekmiss
olsun bize çeksinler kız boşver
bizde bi laz damarı olduğu kesin. bu konuda ben babama benzemişim. onun bir inadı vardır dillere destan.

Hakan bence hasta diye huzursuz ya da çok öksürdüyse boğazı falan mı acıdı?

ogleden sonra bayaa zaldi oksurugu
sutunu falan içti acisa içmezdi demi
off bilmuyorum
konussalarda kurtulsakk munecccim cilik oynamakdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…