2015 Şubat Anneleri

Oh gözün Aydın :)

teşekkür ederim :KK48:

ama farkında olmadan tam bir krize neden olmuşum
dün ablam aramıştı ben ağlarken ona söylemiştim canımın istediğini o da iş yerinde herkese sormuş gerekli ana malzemeyi kimsede bulamamış mevsimi değil diye
sonra eniştemi aramış eniştem işyerindeki arkadaşlarına sormuş onlarda dört bir koldan aramaya başlamışlar tesadüfen bir arkadaşım duymuş oda annesine sormuş annesi doğurması geldi ne aşermesi o demiş :KK48:
neyse tabi onlarda bulamamış en sonunda ablamın kayınvalidesinin komşusunda bulunmuş ablama iletilmiş oda beni aradı ben buldum akşam gel yapalım dedi
bende o sırada eltimde yemekle meşguldüm dedim sağol ama sen ynede yap onu yarın akşamda gelir onu yerim şimdi yiyorum dedim.
akşam arkadaşlarla görüştük herkesin haberi olmuş sonunda aşerdin aşermeden hamileliğini kapatacaksın diye düşünüyoduk biz diye dalga geçtiler benimle :KK53:

herkese hayırlı günler kızlar burada kar havası var sanki yüksek kesimlere yağmış da sessizliği soğuk esintisi buraya inmiş gibi

Erkek bebeğe iki tane kesildiği nerede yazıyor? Geçen de muhabbeti olmuştu merak ettim.
ben tam tersi diye biliyorum. Kiz 2 tane. Bu cahiliye devrinde kiza kiymet vermeyenlere inat kiza fazla kesilebilir diye biliyorum. Ama birer tane kesmek yeter. Kiz ya da erkek.

11 ama Dr hep geç alıyor.

hımm o zaman aç kalınmaz,neyse bakar bir hal çaresine kendince... Bende doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım bana bişey deyin ,akşamdan beri kalkarken falan karnımda bir gerginlik gaz mı,ağrımı bilemediğim,pazartesi randevum var ama bugünden mi gitsem :( idrar yolu enfeksiyonum var bide geçmeyen ...

Gunaydin anneler.
Sekerli su ictim bekliyorum hastanede. Cok gec kaldim ama cok tatli yiyorum allah korusun birsey varsa bileyim dedim.
50 lik ne kadar gecerli bir sonuc verir acaba

Gunaydin anneler.
Sekerli su ictim bekliyorum hastanede. Cok gec kaldim ama cok tatli yiyorum allah korusun birsey varsa bileyim dedim.
50 lik ne kadar gecerli bir sonuc verir acaba

günaydın hemşehrimm,bişey çıkmaz,stres yapma yeter,sınırda çıkarsa 100 lük yapıyolar yada şunun şurasında ne kaldı diyetle halledersin ,sonuçtan haberdar et bizi :)

Günaydınnnnn kızlar bol tepikler hepimize :) dünkü gerginliğimden sonra bugün evde sakinleştim nefret ediyorum şu insanlardan merhamet anlayış kalmamış hiç. Normalde bu tür şeylere tepkimi verir çekilirim ama şu an her yaptığım stres bebeğimide etkiler diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum da karakter kolay kolay değişmiyor malesef. Yavrum sağlıkla bi doğsun bunları hep unutucam .

Günaydınnnnn kızlar bol tepikler hepimize :) dünkü gerginliğimden sonra bugün evde sakinleştim nefret ediyorum şu insanlardan merhamet anlayış kalmamış hiç. Normalde bu tür şeylere tepkimi verir çekilirim ama şu an her yaptığım stres bebeğimide etkiler diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum da karakter kolay kolay değişmiyor malesef. Yavrum sağlıkla bi doğsun bunları hep unutucam .
güzel bir haftasonuna günaydın :) dün yaşadıkların olmasa iyi olurdu ama geçti gitti insanız iyimiz de var kötümüzde melek gibi olanımızda öküz olanımızda elden birşey gelmez inşallah bizler daha doğru insanlar olup yavrularımızı da o şekilde büyütebiliriz

kızlar istanbuldaki fuara giden yada gitmeyi düşünen var mı? eşim pek gitmek istemiyordu ben istiyorum diye gidicez ama benimde oradan alacağım bir şey yok gibi karar veremedim...

Aslında kız olsun erkek olsun bir tane akika kesilmesi gerekir peygamberimiz de erkeğe iki kesin diye sünnet etmiş öyle mi?

Gücü Yeten Kimsenin Akika Kurbanı Kesmesi Vaciptir
(1) Selman bin Âmir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Çocuğun doğumuyla beraber akika vardır. Onun adına akika kurbanı kanı dökünüz ve çocuktan ezayı gideriniz’ buyurdu.”
Buhari 5549, Ahmed 4/18 215, Ebu Davud 2839, Nesei 4225, Tirmizi 1515, Darimi 22/81, İbni Mace 3164, Humeydi 823, Ahmed 4/18, 214, Albânî İrva 1171
Gücü Yeten Kimse, Erkek İçin İki, Kız İçin Bir Tane Akika Kurbanı Keser
(2) Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) oğlan çocuğu için iki tane birbirine denk koyun, kız çocuğu için bir tane koyun kesmelerini emretti.”
Tirmizi 1513, İbni Mace 3163, İbni Hibban Mevarid1058, Ahmed 6/31, Albânî İrva 1166
(3) Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hasan ve Hüseyin için ikişer tane akika kurbanı kesti.”
Nesei 4230, Tabarani Mucemu’l-Kebir 11838, Albânî İrva 1164
Akika Kurbanı Doğumun Yedinci Günü Kesilir
(4) Semure (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Her çocuk akikasına rehindir. Akika yedinci günü kesilir, o günde çocuğun ismi konur ve başı tıraş edilir’ buyurdu.”
Ebu Davud 2838, Nesei 4231, Tirmizi 1559, Darimi 2/81, İbni Mace 3165, İbnu’l-Carud 910, Tayalisi 909, Tabarani Mucemu’l-Kebir 6832, Ahmed 5/7, Albânî İrva 1165

kızlar istanbuldaki fuara giden yada gitmeyi düşünen var mı? eşim pek gitmek istemiyordu ben istiyorum diye gidicez ama benimde oradan alacağım bir şey yok gibi karar veremedim...

ben çok istiyordum ama gidemiyorum
eşim bu gün istanbula gidecek o bakacak fuara
ben Allah nasip ederse ocaktakine gideceğim artık

Canımben şöyle anladım dinimiz kolaylık dini durumun yoksa hiç kesmek gerekmiyo orta halliysen 1 tane kafii durumun iyiyse 2 kesmek daha iyi. Ben bunu anladım çünkü asaçının ağırlığınca da ya altın ya gümüş demiş peygamberimiz ama torunları için gümüş sadaka vermişler. Gücün neye yetiyorsa. Bunları eşimede okudum 7.gününde 1 tane keseriz durumumuz düzelince bi tane daha keseriz dedik. Hiç kesmesen vebali yok. ha niye kıza 1 denilip hiç 2 den bahsedilmiyo dersen onuda annem şöyle açıkladı kendisi hocadr. Erkek evlat anne babaya bakmakla yükümlüdür ama kız evleneceği için yükümlü değildir onun için erkeğe daha büyük şükür edilirmiş. Buda bi görüş sadece.
Soru: Bir kardeşimiz:
“Biz doğduğumuzda akika kurbanı kesilmemiş ve ailem akika kurbanı hakkında hiçbir şey bilmiyormuş. Ben şimdi 29 yaşımdayım. Sahih hadislerde akikka kurbanının, 7. gün 14. gün ve en son 21. gün olarak okudum. Bu kadar yıldan sonra akika kurbanı kesilebilir mi?” diye sormuş.
Cevap: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hadislerine baktığımız zaman akika kurbanının, çocuğun doğumunun 7. gününde kesildiğini görüyoruz. Yani 14. gün veya 21. gün yoktur. Bu konu hakkında âlimler şöyle diyorlar:
“Akika kurbanı kesmeye güç yetirebilen 7. gün keser. 7. günü kesilmeyen akika kurbanı, daha sonra kesilemez!”

Back
X