2015 Şubat Anneleri

Fadime ana kim? Bir de tam haşhaş buldum derken Madımak de istiycem şimdi :KK43:

canım Fadime ana denılen kişi(Hz. Muhammed s.a.v ın kızı Hz. Fatıma dır)..onun elinin şifalı ve bereketlı olduğuna ınanılır(hatta kolyelerı falan bıle var 5 parmak seklınde)

dogrulugu tartışılır..eskıden annem yegenlerım bebekken onlara masaj yapardı yada bızım bıryerımız ağrıyınca elını sürer ovalarken de EL BENİM ELİM DEGIL FADİME(FATIMA)ANANIN ELI derdı..güya nıyetı oyle olurdu ;)

gelelim madımağa :) aylardır canım ısteyıp durdu nerden bulucam dıye dusunurken yazın memleketten gelen poşetlerden bırınde tesadüfen onume cıktı.. sende konservesinden alıp yapabılırsın..;) ayrıca ben hala haşhaşı bulamadım:KK51:bebemın pipisi küçük olacak :KK59:

biteral vajinal tablet,ketoral vajinal,infex antibiyotik verdi 200 mg sabah akşam,fitillerde 3 er tane var içinde günde 1 diyor,
Off önden yani korkmadınmı canm kullanırken nedense önden olunca çekindim ben bebişe bişi olur diye ama biran öncede kurtulmak istiyorum bu enfeksiyondan

Off önden yani korkmadınmı canm kullanırken nedense önden olunca çekindim ben bebişe bişi olur diye ama biran öncede kurtulmak istiyorum bu enfeksiyondan

Daha bugün başlıycam ama daha öncede kullandım fitil,bişey olmaz Allahın izniyle...

Elyaf benimki. Evet onu yıkadım. Yastığı da yıkadım ama yastık yumuşak zaten onda yatamaz o süs olur. Yorganı da öylesine aldım
Ya ben peteklerin üstüne astım ama onda bile sildim her yeri yinede toz olurlarda bebeğe zararlı olur mu diye düşündüm.
Ben anca bitirdim işimi. Ama beklediğim gibi burnum akmaya, boğazım yanmaya başladı offf :(
Peteklerin üstüne çamaşır asmayın denilir ama neden anlamam, daha çabuk kuruyor mantıklı bence

Evdeyken belki nemden dolayı zararlıdır ama yattığımız yere koymuyorum.
Geçmiş olsun.

2 gündür herkes beni çok mutlu etti Allahım sana çok şükür :) dün eskişehirden arkadaşım aramış ne öreyim ne lazım diye sordu :) sonra yine eskişehirden başka bir arkadaşım nasılsınız demek için aradı :) bugün annemlerin geleceğini öğrendim :) biraz önce eşimin yengesi dikilecek birşeylerin varsa (nevresim, battaniye vs ) ben yaparım evdeyim işim gücüm yok dedi ( bu kadın ciddi bir ameliyat geçirdi ve dışarı çıkmıyor ama hala rahatsız ) gözlerim dolu dolu oldu her seferinde

maasallah yavruya..34 te dıye bılıyorum canım..senın erken doğum rıskın mı var dahayırdır
34. Haftada standart herkes vuruluyor mu canım yoksa erken doğum riski olanlar mı sadece?

Kızlar beşik kılıfım bitmiş
Ablam sağolsun çok yetenekli.işte resmi
Çok çok güzel olmuş, hatta hazırlardan daha güzel olmuş. Güle güle büyüsün bebeğin içinde inşallah

Battaniyelerle attım. Demek çok köpürdü. Şimdi gittim asmaya paspas kaydı bacağım ayrıldı.
Bebek oynuyor ama çok korktum oturdum yerimden kalkamıyorum.
gecmis olsn canim aman. Ben de yolda tlfndan forum okucan diye muz kabuguna bastim son anda dengemi sagladim korktum ya

Selam annişler, benimde dün başıma geleni anlatayım kaza işte odanın kapısı açayım derken Ayağım halıya takıldı dümdüz Kapıya çarptım of burnum gitti, şişti Allah'tan ağrısa bile ciddi bişey olmadı :KK43:
Gecmis olsunn

Aynen gıcık bir byndı nefret ettirdi canım dersinde uyurdum ki, ben okulu fln seven biriyim bni nefret ettirmişti lise 1 de okuldan.

Ayy canım sorma 11de eminönüne bir girdim akşamüzeri 3.buçukta kendimizi balıkçılara attık sonrada fatihteki dayımlara geçtik gece eve dayım bıraktı bizi benim pertim çıkmıştı direkt uyudum. Sabahta ancak geçmişi bitirdim yeni yazıyorum :KK48: tşk ederim canım verdiğin adresler çok işimize yaradı işimizi gördük Allah razı olsun.

Ben yukarı lavaboya kaldırıp yıkıyorum ayaklarımı çok uzun tutmamaya çalışıyorum karnıma baskı olmasın die ama aşırı zorlanmıyorum açıkcası kaldırmakta.

bnmde düşük ama bnm dr. önmli bişi değil dedi 71 bnm değerim normal alt sınırı 126,6 bnm giderek düşüyor halsizliği ondan mı bnmde acaba enerjim çabuk tükeniyor çabuk yoruluyorum. Ama dr.um bişi vermedi ilaç fln. Tahlile gitmeden kanları bekletiyorlar onunda etkisi oluyor düşük çıkmasında dedi. Zaten diğer tüm ilaçalarıda kestik sadec troid içiyorum çünkü vitamin kan kalsiyum fln içince karaciğer enzimlerim yükseliyor ve kaşıntı başlıyor bende.

Evet külotlu çorap olayıdan snra anlatayım başıma gülün bir kere daha bnde ilk yıkarken hacışakirin grnül deterjn almıştık lavantalı ondan 1 ölçü koydum. beşik kenarlık yorganı vs attım mak. snra eşim gitmişti lavaboya bakmış ki kapağın önü hep köpük acayıp köpürmüş gül gül öldük dedim 1 ölçü koydum ama demek fazla oldu diğerlerini yıkarken yarım ölçü koydum ozmn öle köpürmedi aşırı derecede :KK48:
cok dusuk senin de B12. Ignesi de mi kasindirir ki. Ben bu sabah verdim iki saat olmadan cikti sonuc oyle bekletme fln yok. Iyi birsey degil bu eksiklikler. Tabi snin ilk hamilelik vucudun idare eder bir skilde. Benim onceki hamilelik sonra emzime donemi sonra yine hamilelik oldu o yuzden ihmal etmiyorum daha uzun bir emzirme donemi daha var cunku

evet doktor 40 haftayı beklemeyiz dedi,erken olursa diye de ciğer geliştirici iğnelerden verdi.

Ben oğlumda vurulmustum o iğneden,preeklampsi riskimiz vardı çok şükür birşey olmadı ama oglum yine de zamanında doğmadı 36 haftalıkken doğu.kizim da 37 haftalıkken dogdu.bebeklerim 3 kgi geçince acilmam başlıyor doğum yapıyorum hemen,büyük ihtimal bu bebis de öyle erken gelecek perşembeye randevumuz var bakalım doktor ne diyecek.o iğne bana hep kaşıntı yapmıştı sende de oldu mu? Acaba doktorun neden 40 haftayı bekleyemeyecegini söyledi genelde 35. Haftadan sonra doğan bebeklerin solunum sıkıntısı olmuyor diye biliyorum ben.

slm subat anneleri... okuyorum ama yazamıyorum daha dogrusu yetişemıyorum sıze masallahınız var ....
benım sıze bı sorum olacaktı daha dogrusu bugun kan pıhtılasması hakkın da bı kac bısey vardı benım de trambosıtlerım dusuk erken dogum olabılır yanı kanama olursa durmaz dıyor doktorlar daha önce duymuşmuydunuz... çok korkuyorum belki 32 haftada alacaklar bebegımı .... :( bilgisi olan var mı sureklı kan tahlılı yaptırıyorum....

selam hnaimlar
iki uç gundur gelemiyorum, nasilsiniz, bebisler siz iyidrisiniz insallah ..
SfEa SfEa erken dogum tehlikenmi var canim, niye igne yaptiriyor dr

cok saslısın benbır yelek ordurene kadar duymadığım laf kalmadı..
Beşik ablamındı zaten. Kılıfını atmış. Annem dedi Kılıfını ben yaptırayım..
Sonra çeyizci 400 tl isteyince ben çok boşuna para vermeyin dedim.
Annemde o zaman ablana vereyim 200 tl o yapsın dedi.
Herkes karlı çıktı

Ben oğlumda vurulmustum o iğneden,preeklampsi riskimiz vardı çok şükür birşey olmadı ama oglum yine de zamanında doğmadı 36 haftalıkken doğu.kizim da 37 haftalıkken dogdu.bebeklerim 3 kgi geçince acilmam başlıyor doğum yapıyorum hemen,büyük ihtimal bu bebis de öyle erken gelecek perşembeye randevumuz var bakalım doktor ne diyecek.o iğne bana hep kaşıntı yapmıştı sende de oldu mu? Acaba doktorun neden 40 haftayı bekleyemeyecegini söyledi genelde 35. Haftadan sonra doğan bebeklerin solunum sıkıntısı olmuyor diye biliyorum ben.

bende rahim dikişi var,erken doğum ihtimali var,sen kaçıncı haftada vurulmuştun o iğneden,ben birazdan yaptırıcam daha kaşıntı yapacak mı bilmiyorum,yarın hayırlı haberlerle gelirsin inşallah canım...

Back
X