2015 Şubat Anneleri

Sancı regl ağrısı derken bel ağrısı da başladı kocada yok gerçi olsa da bişey diyemiyorum adama ya paniğinden arıyorum ne zaman gelcen hiç aramadın bugün beni diyorum Aşkım Aradım mı kötü senaryolar aklıma geliyo ya iyi Değilim dersen diyo çıldırmış herif aramıyon ya bişey olmuşsa diyorum sen güçlü kadınsın bişey olmaz sen anlar önlemini alırsın diyo :-) deli kocam :-)

Benimki yurt dışında olduğu halde aramıyor. Aynı mantığı mı yürütüyor acaba :KK51:

Çok güzel valla çok Özendim çok severim tığ isini ben de yaparım birkaç Bisey yaptım da hatta ama kış soguk geçer bi patik yada ne bileyim bi corap yapiyim dedim bebise,o da büyük oldu iyi dedim bari ablası giysin devam ettim yapmaya,inanır misin daha tekini bitiremedim :KK12:

Kızlar su ve nisan olaylarini soranlar olmuş geçmişi okurken rast geldim alıntı yapıyim dedim unutmusum artık mazur görün Akıntısız cevaplayim..doğum herkeste farklı gelişen bir olay illa nişanla yada suyla başlayacak diye birşey yok.mesela benim doğumlarım da hep sanciyla başlıyor.. Sancilar durulmaz seviyeye gelse bile ne nisanim geliyor ne de suyum.bi yerden sonra zaten hastaneye gitmek zorunda kalıyorsunuz ki bazıları belki o sanciyi evde çekip hastaneye sadece doğurmaya gidebilir benim yerime olsa,ben sanciyi çekerim o hic önemli değil,ama o sancı sırasında bebek ne halde biliyor muyuz?belki müdahale edilecek bi durum oluşacak ama ben farkında olmayacagim? İste bu tarz kuruntulu biri olduğum için sancilarimin bi kısmını abartmadan evde geçirip çok da vakit harcamadan hastaneye gidilmesi taraftariyim.ama sancılarını evde çekenler de oluyor o da yanlış bir karar değil sonuçta hele bazıları hastaneye geleli bir saat olmadan alıyor bebisini kucağına. Ama ben dediğim gibi tedbirli olmakta yarar var nstye bağlıyorlar mesela bakıyorlar bebegin kalp atimina vs ne bileyim kordonunda bakiyorlar arada acil Bisey çıkarsa kalp atışlarında filan anormallik olursa ona gore önlemini alıyorlar.ben nerden bileyim sancı çekerken bebegin kalp atışlarını.yada durumu Nasil ne bileyim.. Hastaneye gittikten sonra suyum patlamadigi için suyumu patlatiyorlar,oğlumda hastaneye gittiğimde 5 cm olmuştu acilmam o zaman patlattılar suyumu,kızımda da 3 cm açıklık varken patlattılar.suyla beraber sancılarını şiddeti de artıyor zaten simdi düşünüyorum acaba neden mesela 8-9 cm olasiya suyu patlatmadan dursalar daha az ağrılı olsa olmuyor mu?su patlamadan acaba açılma mi ilerlemiyor gerektiği gibi bilemiylrum unutmazsam cuma doktoruma sorayim.. İste boyle kızlar ebeler gelip gidip alttan kontrol ediyorlar açılmayı, 10 cm olunca gidiyorsunuz dogumhaneye :KK48: zaten otomatik olarak sanki reflex gibi ikinma geliyor tutamiyorsunuz sancı geldikçe ikiniyorsunuz veee iste o dünyanın en güzel sesi..minicik ve çaresiz ve tertemiz :-) oglumun da kızımın da ilk totoşunu gördüm o kadar miniktiler ki anlatamam.. Aslında normaldiler ama yine de minik geliyor insana,bu benim mi diye hayretle bakıyorsunuz bebeginize,o ana kadar çektiğiniz bütün sancılar sıkıntılar unutuluyor, o arada doktor bebegin eşini çıkarıyor varsa dikiş işlemini bitiriyor,o sırada da hemşireler bebeginizi temizliyorlar beyaz bi tabakayla hafif de kanla doguyorlar çünkü,bir yandan temizlenip diğer yandan iste tartılma islemleri yapılıp kıyafetleri giydiriliyor bebisin,oğlumda oğlum benden önce odaya gitmişti ama kızımda dikislerimi filan atasiya kizim da hazırdı kucagimda geldik odaya,ikisinde de saskindim oğlumda oğlum bir gün önceden doğum kanalına indiği için kafası yumurta gibi sivri di geçer dediler geçti de tabii ama o an insana garip geliyor.. Kızımda da kizim biraz morumsu doğdu kordon dolanmış boynuna oksijensiz kalmıştı biraz..eve gidesiye düzeldi zaten..
Bakalım bu minnoşta Nasil olacak doğum :KK36:
Sen anlatırken ben heyecanlandım göZlerim doldu Allah hepimize sorunsuz doğum nasip etsin :-)

Benim en çok Korktuğum Perşembe Akşamı doğurmak nedense her şeyimiz Perşembe oldu bizim hamile olduğumu bile Perşembe öğrendim :-) eşimde hep sölüyo perşembeye dikkat et diye :-) inşallah beklicez cumadan sonra dığurcaz
perşembe mübarek gun kız..olsun perşembe olsun :KK66:
onlarda mı kolunu sokuyor ayıptır sorması
asıl onlar sokuyor..syle kollarını sıvayıp bısmıllahı da cektımmıydı...cıkıyo ıste :D
Bayanlar doktordan çıktım biraz gezip eve geldim
Benim kızın gelesi falan yok
28inde yani tam bir hafta sonra 40 haftamız doluyor. Haftaya iki gün gidicem muayneye. Çarşamba eğer ikinizde de bir sıkıntı görmezsem maksimum bir hafta daha beklerim sonra sezeryan yaparım dedi. Ilk doğum olacağı için 20 saat sancı çekersin suni verirsem , ki açılma olmama ihtimali de var. Boşuna sancı çekmeni istemiyorum dedi.
ılk doğumu olmasına karsın 3saat sunı sancıyla normal dogurabılen o kadar cok ınsan varkı..neden sana bu sansı vermek yerıne dırekt sezo dan bahsedıyor..çatında normaldı hatırladığım kadarıyla..sunıyı alırsın 4 cmden sonra epıdural de yaptırırsın..normal doğumu yasasaydın sezoyu kabullenmen ımkansıza yakın olurdu..ahhh ahh
Canim hersey yolunda ise sık kontrol ile 42.hftaya kadar bile bekleyeblirsin. Bol yuruyus egzersiz kafaya takmamak fanfinifon hurma ahududu çayı merdiven in cik yer silme hareketi comelme gibi seylere devam illa ki girdigi gibi cikcak o bebe daha olgunlasmams bir meyve gibi dusun zamani gelicek dalindan dusecek az sabır biliyorum beklmk sıkıcı da sanslisin ki doktrun destekci
@pkass yürekten katılıyorum serefraz ın soyledıklerın...sezo doğum degıl bır amelıyat..hayatını etkileyecek bır amelıyat..Allahım ben bu kadar normalı ısterken her seferınde sezo onume çıkıyor..normal doğurma ıhtımalı olan nıce ınsan gereklı gereksız normal doğumdan uzaklaştırılıyor..:KK42:valla aglıcam yaaa
Kıyafet incik boncuk pazarı canım,ben pazara gitmeyi çok severim bebis doğunca simdi çiş yapar kusar vs diye 3 tane lastikli çarşaf aldım,sonra da kuzularimi filan alıp bi daha gezmeye çıktım,yeni geldik eve simdi banyoyu temizliyim diyorum banyoya yeni paspas aldım sereyim temiz temiz di mi ama :KK48: sonra da bi duş aliyim bugün hava ne kadar güzeldi öyle..yarin çocukları da alıp parka goturucem piknikvari Bisey yapicaz havalar Güzelkent değerlendirelim..

Bu arada bu kadar sancin var ama acilman var mi merak ettim
bacım yaa sen anlattın ben ımrendın..cok oram buram agrıyo demekten hoşlanmıyorum..ama cıddı sancım var,hatta buncas ancıya açılmanın dahı olmuş olacağını düşünüyorum..sırf kız bıraz hava alsın dıye evımıze 10 dk uzaklıktakı parkagıttık geldık..gelıncede kızı yıkadım..aglıyacaktım belımın ağrısından..suan dıslerımı sıkıyorum..

Bnm de 13/7 bgnden beri . Sinirliyim elimde değil , kendimi rahatlatmak için anneme geldim . Tv fln actım Kafamı dağıtıyorum . Su içelim bişey düşünmeyelim bi süre ne dersin yapabilecek miyiz
neden son zamanlarda uzgunsun..sinirli durusunun arkasında kesınlıkle mutsuzluk yatıyor.. neden bu kadar gergınsın..opiyim de gecsın:KK19:
Ben geldim oglandan firsat bulup.doguran varmi
senı tebrık edıyorum hayatım..valla helal olsun doğum yapmış analar arasında en cok vakıt ayıranlardan bırısın..aynı ben :p

Valla Bende 5 Saat uykula gittim zaten cocukla yoruluyom bütün gün ve actim gercekten. Bu almanlar Bide bazen abartiyo pat diye insanin yüzüne herseyi söylüyolar. Ins öyledir.
yanı bnm doktr da abarttıı bence gercı oda korktu ya bısey varsa sorumluluk alamam dedi ama o uğrastıkca bnm pskolojı ıyıce bozuldu stresteen daha kotuu cıkmaya başladı eve geldım zorla ertesı gun tekrar gittimm gayeet normal bebek hareketlıyse ıyı cıkıyo ozellkle

perşembe mübarek gun kız..olsun perşembe olsun :KK66:

asıl onlar sokuyor..syle kollarını sıvayıp bısmıllahı da cektımmıydı...cıkıyo ıste :D

ılk doğumu olmasına karsın 3saat sunı sancıyla normal dogurabılen o kadar cok ınsan varkı..neden sana bu sansı vermek yerıne dırekt sezo dan bahsedıyor..çatında normaldı hatırladığım kadarıyla..sunıyı alırsın 4 cmden sonra epıdural de yaptırırsın..normal doğumu yasasaydın sezoyu kabullenmen ımkansıza yakın olurdu..ahhh ahh

@pkass yürekten katılıyorum serefraz ın soyledıklerın...sezo doğum degıl bır amelıyat..hayatını etkileyecek bır amelıyat..Allahım ben bu kadar normalı ısterken her seferınde sezo onume çıkıyor..normal doğurma ıhtımalı olan nıce ınsan gereklı gereksız normal doğumdan uzaklaştırılıyor..:KK42:valla aglıcam yaaa

bacım yaa sen anlattın ben ımrendın..cok oram buram agrıyo demekten hoşlanmıyorum..ama cıddı sancım var,hatta buncas ancıya açılmanın dahı olmuş olacağını düşünüyorum..sırf kız bıraz hava alsın dıye evımıze 10 dk uzaklıktakı parkagıttık geldık..gelıncede kızı yıkadım..aglıyacaktım belımın ağrısından..suan dıslerımı sıkıyorum..

neden son zamanlarda uzgunsun..sinirli durusunun arkasında kesınlıkle mutsuzluk yatıyor.. neden bu kadar gergınsın..opiyim de gecsın:KK19:
senı tebrık edıyorum hayatım..valla helal olsun doğum yapmış analar arasında en cok vakıt ayıranlardan bırısın..aynı ben :p
Canım geçti bile.. Cok saol

Dün yine ebe geldi akupunktur 2. seansa bana aci esigin cok iyi dedi insallah bu sukunetim dogumdada etkili olur. birlikte nefes calismasi yaptik agrinin sancinin doruk noktasinda ciglik at dedi sanki biri eline cekicle vuruyormus gibi bagirabilirsin dedi ve sicak tut kendini ayrica hastanede odada sürekli hareket et özellikle cocugun kolayca kanala girmesi icin mutlaka merdiven cik dedi. bana diyo sorun var mi o an aklima hicbisey gelmiyor ya ne sorayim sali günü bidaha gelicek
ben de ebem olsun istiyorum. Bugun gittigim hastane hakkinda olumsus seyler duydum canim sıkildi.

Ya az once kv aradi bende yuksek tansiyon var bide elim ayagim cok sisti surekli uyumak istiorum.. yorgunluk var falan. Komsunun bilmem neside boyleymiste hastane kontrole gittiginde ucun ucuna yetismisler bebegin kalp atislari yavaslamis ölmek üzereymia hemen almislar Allaha sukur saglikliymis ama eger yetismese anneyide zehirlermis.. netten baktim gebelik zehirlenmesi diye bisi varmia dogru bunlarin hepsi ama idrar tahlilinde proteinin fazlami die bakilmasi gerekiomua doktor bana idrar tahlili hic yapmadi evet yuksek tansiyonun dedi hastanedeyken hele her saat basi olcuolardi... cuma gunu gidince soyleyecem artik. Moralim cok bozuldu tamam kotu niyetli demedi ama hamile kadina anlatilacak olaymi bu yaaao_Oo_O:KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:
benim kv de gorumcenin acil sezeryana alinisini anlatti aglamaya durdu. Manyak mi ne bunlat

Back
X