2015 Şubat Anneleri

3,170 den 2,900 e düşmüştü 5 günlükken 2900 dü 1 aylıkken 3645 çıkmıştı

ya ben neden adam akıllı doktora denk gelemiyorum hep moralimi bozuyorlar işye
anası kılıklı çiroz olmasın azcık kilo alsın yaz geliyor rahat edelim diyorum işte
Yani ins alir kilo senin istedigin gibi. Ama bir laf vardir soy ceker mok kokar diye. Oglum babasina cekmis midesi hassastir ikisinin de benim usutsem bogazim siser onlarib midesi bozulur. Kilosu tipi de ayni babasi. Degistiremiyorsun cektiyse sana cekmistir :))

kızlar bişey diyeceğim
manyak olduğumu hatta belamı aradığımı düşünebilirsiniz
ama benim kız çok uyuyor
pazar günü sabah 9 da uyudu 2 saat aralıklarla uyanıp emdi tekrar uyudu dün sabah 10 a kadar
11 de tekrar uyudu akşam 6 ya kadar
dün gece 12 bucukta uyudu hala uyuyor

emmeye uyanıyor sadece
onun dışında uyuyor sürekli
korkuyorum hasta falan değildir dimi
kilo da alamıyor zaten
acaba halsiz mi kaldı yavrucum:KK17:

Yavrum masallah. Allah hepimizin bebesine nasip etsin o uykulardan. Uyuyarak buyur insallah.Bu gece 3te kalkti. Su saate kadar toplasan 3 saat uyumadi :(

Kızlar günaydın. Daha yeni kalktık kahvaltı yapcaz kızımla.küçük hanımı doyuruyorum henüz. Bugün kısır yapcam inşaAllah toplanın gelin :KK66: süt yapıyomuş hemde.
Canim bulgur pilavida cok sut yapiyor gecen aksam yedim goguslerim doluluktan gerildi resmen masallah diyeyim kendime nazarim cok deger tavsiye ederim butun arkadadlarima :KK49:

Antep fıstığı gaz yapar mı? Baklava yemiştim yine bir gaz olayı var gibi :KK43:

Licthi nerelerdesin tatlım bugün hic girmemissin.. Burç yorumunu okudum anneme,sana çok selamı var.yengeç burcu için de yorumlama yapabilir mi diye soruyor :KK48:

Canim merhaba. Tam konuya hakim degilim .malum cocuktan okuyamafim.sanirim bebeginde ufurum var dsmisler. Sakin korkma. Bnm ilk kizimdada ufurum var dsdiler. Kardiyologa goturun dediler. Gittik. Muayene etti ultrasonla. Kalbinde delik var dediler. 3 tane.minikmis. morariomu dediler yok dedik. Ilac verdilet.ilacta megerse denemek icinmisss... Ilac ise yariyomu ona bakicaz demesin mi doktor. Tip fakultesi bide burasi.... Neyse gel gityaptik. Sonuc 5.ci ayda deligimiz kapanmis. Kiz cocuklarinin kalbi delik dogarmis. Ayrintilari anlatsam size sasarsiniz. Kalbinin deligi kapandi dedikleri gun sabah bi doktor daha kontrol etti.deligi kapanmadi dedi tabi bunu steteskopla yapti.ogleden sonrada profosrr kontrol etti.kapandi dedi.bnde nasil olur sabahki doktor oyle demedi dedim. Bebeklerde ufurum olur.4 yasinda bi daha getirirsiniz dedi kontrol icin.ilaci birakin dedi. Neyse simdi ikinci kizim oldu.ondada ufurum var dedi. Ilk dogum yaptigim gun kalbinde bidi yoktum. 5.ci gun ufurum var kardiyologa goturun dedi.. Amannn dedik esimlee gereksiz yere stress yasatiyorlar. Masallah iyi suan.33 gunluguz. Goturmicem galiba bu durum irsi.. Artik hastanelerden nefret ediyorum...sana diyecegim korkma.masum ufurumdur o. Ciddi kalp sorunu olsa morarir aglarken,emerken vs...
Saol canm benm biraz baktım netten çok şükürok telaş efilecek bişey yokmuşş..sizkerdende Allah razı olsun kendi kendime kurardım yoksa ..insanın aklına hep en kötüsü gelir yaa ..bizde sizin gibi düşündük götürmiycez şimdilik..inş en kısa zamamda normale döner herşey..

moralim bozuldu
annemle her telefonda konuşmamızda bir mama muhabbeti alıp başını gidiyor
mamayı az verecekmişim peki bu çocuk açlıktan ağlayınca nasıl karnını doyuracağım ben
süt az işte çoğaltmak için yapmadıgım kalmıyor ama yok yok
anneme göre mama yiyen bebekler obezite olurmuş açık açık söylemiyorda çok kilo almasın falan filan
kilosu normal hatta mama yemesine rağmen normalin bile biraz altında hamileykende öyle aşırı kilo alımı yoktu ki bebekte bünyesi öyle demekki
tamam iyiliğimizi düşünüyor ama mamayı az ver derken biraz düşünsün ne yedireceğim acıktıgında
ızgara mı yapayım mantımı pişirip vereyim üstünede baklava ohh mis
acayip sıkkınım çaresizim hadi napıyım ben şimdi
mama yiyen bebek sağlıksız şişman bünyesi zayıf mı oluyor
sağdıgımda cıkan tek damlaları bile ziyan etmiyorum veriyorum ağzına
sırf anne sütü karnına gitsin diye boşvermişlik yapmıyorum ki
ben istemez miyim sadece beni emip doysun

Anammm hamlamışım kızlarrr. Sabah 10:30 bi çıktık evden akşam 8 falandı girdik. Kalça ultrasonu çekildi,herşey normal çıktı. Ben muayene oldum, herşey normal çok şükür. Alttan muayeneden benim kadar nefret eden varmı acaba:KK43: dr bile dedi sen nasıl ilk doğumunu normal yaptın diye. Doğumdan sonra böyle oldum dedim:) ordan sonra Avm ye gittik. Ufaklığa birsürü kıyafet aldım. C&a da çok güzel şeyler var. 14 tl ye ikili badiler var çok şık. Kendime tunik gömleklerden aldım, önden düğmeli:) dolabımda önden düğmeli bişi yoktu. Ama ayaklarım sızlıyo resmen şimdi. Ufaklığı uyuttum, sıra büyükte, sonrada ben inşaAllah:) hadi güzel hanımlar, bol uykulu, dinlenmeli, huzurlu hayırlı bir gece olsun inşaAllah:) bebişlerimizde sağlıklı uyur inşaAllah.
maşallah diyeyim kuzuna :) benimde kıyafet almam lazım 40 mevlüdünde ne giyeceğim onu düşünüyorum... mağaza mağaza dolaşamam şık ve düğmeli birşey lazım 1 aydır 2 gömlek 2 pijama altıyla idare ediyorum üzerime olan hiç birşeyim yok

30 haftalık hamileyken yapılan fetal ekoda bebeğimin kalbinde 1mm lik delik olduğu söylendi bana,doğumdan sonra kontrole gel dediler.. Kadın doğum doktorum çok inceledi,ısrarla bişey yok dedi,detaylı ultrasonumu yapan radyoloji uzmanı da sorun yok demişti.. En son çocuk doktorumuz da üfürüm olmadığını,kalpte delik olduğunu sanmadığını söyledi.. Bebeğimin bi sıkıntısı da yok,morarmıyo,iştahı ve kilo alımı da iyi maşallah.. Ben de götürmedim kontrole falan.. İçini rahatlatmak adına götürebilirsin aslında, ben havalar biraz daha ısınsın götürmeyi düşünüyorum ben..
Götürmek sıkıntı deilde bazı dr ların Allah eline düşürmesin gereksiz ilaç tahlil ne varsa yapıyolar o yüzden çocuğumu harap etmek istemiyorum..hastane fobisi olan biriyim..Allahın işi ben yada yakınım bi hastanede işi olduğunda hep yanlış tedavi ve ilaç maduru oldu..annem felç geçirdi kendini bilmez bi dr yüzünden ben ilm bebeğimi kaybettim daha neler neler..o sebeple inş gitme durumymuz olmazda sağlıkla atlatırız..

moralim bozuldu
mamayı az verecekmişim peki bu çocuk açlıktan ağlayınca nasıl karnını doyuracağım ben
anneme göre mama yiyen bebekler obezite olurmuş açık açık söylemiyorda çok kilo almasın falan filan
kilosu normal hatta mama yemesine rağmen normalin bile biraz altında hamileykende öyle aşırı kilo alımı yoktu ki bebekte bünyesi öyle demekki
tamam iyiliğimizi düşünüyor ama mamayı az ver derken biraz düşünsün ne yedireceğim acıktıgında
Canim birde bulgur pilavi yemeyi dene uzme kendini

moralim bozuldu
telefonda konuşmak kolay annen yanında olsa çocuğun doymadığı için ağladığına şahit olsa senden önce verir mamayı, bizde de herkes sakın kucağa alma diyor yanında ağlayınca benden önce koşuyorlar tamam bebek bakımında cahiliz ama aklımız mantığımız var şükür yani sadece senin annen değil bunu bil

Götürmek sıkıntı deilde bazı dr ların Allah eline düşürmesin gereksiz ilaç tahlil ne varsa yapıyolar o yüzden çocuğumu harap etmek istemiyorum..hastane fobisi olan biriyim..Allahın işi ben yada yakınım bi hastanede işi olduğunda hep yanlış tedavi ve ilaç maduru oldu..annem felç geçirdi kendini bilmez bi dr yüzünden ben ilm bebeğimi kaybettim daha neler neler..o sebeple inş gitme durumymuz olmazda sağlıkla atlatırız..
Allah işini bilen iyi niyetli doktorlara denk getirsin hepimizi

moralim bozuldu
Canim bazen seni senden baskasi anlamiyor. Annene pek bahsetme en iyisi. Disardan yorum yapmasi kolay ama tomrisin emzirme notlarini okudun mu belki isine yarar.
Bir de Asiri ac oldugunda degil de yari tokken memeni versen bos bos da olsa cekse sut gelir. Cok ac oldugunda sabredemez diye.Almiyor mu memeyi sagip mi veriyorsun.
Bir yerden sonra en onemlisi saglikli olmalari. Kendini iyi hisseden bir annesi olmasi. Kendini hirpalama hic

moralim bozuldu

Canim ya sen takmaya calis emzir eksik kalani da mamayla takviye et insallah sutun cogalir. Cogalmazsa da bi se olmaz. Benim annemin de hic sutu yokmus kardesim de ben de mamayla buyumusuz. Bi sorunumuz yok sukur :)

telefonda konuşmak kolay annen yanında olsa çocuğun doymadığı için ağladığına şahit olsa senden önce verir mamayı, bizde de herkes sakın kucağa alma diyor yanında ağlayınca benden önce koşuyorlar tamam bebek bakımında cahiliz ama aklımız mantığımız var şükür yani sadece senin annen değil bunu bil
biliyorum iyiliğimizi düşünüyor ama ben kırılıyorum bu durumda bende konuşup onu kırmak istemiyorum
zaten bunaldım sıkıldım birde bu muhabbet iyice geriyor
herkesin derdi var büyüklerle
bazen yalnızlık iyi diyorum her kafadan ses cıkmıyor

Yani ins alir kilo senin istedigin gibi. Ama bir laf vardir soy ceker mok kokar diye. Oglum babasina cekmis midesi hassastir ikisinin de benim usutsem bogazim siser onlarib midesi bozulur. Kilosu tipi de ayni babasi. Degistiremiyorsun cektiyse sana cekmistir :))

ayy ayy oğlun hayatı boyunca bütün stresi sıkıntıyı mide ve bağırsakta hissedecek tipik başak burcu özelliğidir.Eşim başak pek çok arkadaşım başak burcu ve tek sorunları mide bağırsak en hassas oldukları yerdir.Üzülse mide,heyecanlansa mide,daha neler neler....en sevdiğim burçtur eşim diye demiyorum ama erkekleri bir harika.Okurlar,eğitirler,içten severler,sakindir yanisi güzel bir burç.İyi bir üretim olmuş :-)

Saol canm ..netten okudum masum ufurumu çok şükür içim biraz daha rahat inş hiç gerek kalmaz kardiyoloğo...şu hastaneler sağlıklı çocukları bile hasta eder bu kadar şeyle ama insan şüphedede kalmak istemiyo
Canim merhaba,
Canini sikmaman icin arkadasimin bebeginde de ayni sey oldugunu soylemek istedim.onun coccuk kardiyolog dr soyle demisti.aslinda bircok yenidoganda gorulurmus bu durum,ancak eskiden bu kadar alet olmadigi icin anlasilmiyormus..simdi bebekler daha sik kontrol edildikleri icin goruluyormus..bir de dr acisindan soyle bisii var: boyle bir ihtimal veya durum varsa soylemek,uyarmak durumunda..dese ki bosver onemsiz,allah gostermesin sonra ciddi biseye donusse,dru suclarsiniz,davalik olursunuz.o yuzden sadece bizleri sikintiya sokmak icin demiyorlar,kendilerinden top ciksin diye boyle yapiyorlar..neyse gecmis olsun,en fazla 1yasina kadar geciyor zaten..

Canim bazen seni senden baskasi anlamiyor. Annene pek bahsetme en iyisi. Disardan yorum yapmasi kolay ama tomrisin emzirme notlarini okudun mu belki isine yarar.
Bir de Asiri ac oldugunda degil de yari tokken memeni versen bos bos da olsa cekse sut gelir. Cok ac oldugunda sabredemez diye.Almiyor mu memeyi sagip mi veriyorsun.
Bir yerden sonra en onemlisi saglikli olmalari. Kendini iyi hisseden bir annesi olmasi. Kendini hirpalama hic

yarı tokken veriyorum zten cok ac oldugunda sinirleniyor emmıyor bebeğim çok düşkün emmeye onun düşkün olması sütün yeterli olmaması daha cok acıtıyor canımı

Canim ya sen takmaya calis emzir eksik kalani da mamayla takviye et insallah sutun cogalir. Cogalmazsa da bi se olmaz. Benim annemin de hic sutu yokmus kardesim de ben de mamayla buyumusuz. Bi sorunumuz yok sukur :)

mamayla büyüyen nice bebekler var biliyorum
hiç emmemezlik yapmıyor emıyor ama yeterli gelmiyor kalanı mamayla tamamlıyorum cok açsa önce mamaveriyorum sonra uyuturken meme veriyorum o şkilde ayarladım artık
şu 6 aya bi gelseydik

Bnm kizin boyu dogumda 50 cm olculdu. Saglik ocagi 48 cm olcttu. Bu olcumlerde hata oluyo yahuuu... Dunde saglik ocaginda 53 cm cikti. Saglikocagina gore 5 cm uzamis. Hastaneye gitsek 55 cm cikar herhalde:)))) bide 1 kilo almis... Iyi mi sizce?
Kilosu gayet iyi bence,benimki de 900gr almis.hastanedeki drumuz cok begeniyor kilo alimini..bu boy bizde de tuhaf,hastane ile saglik ocagi arasinda tutarsizlik var gibi geldi ama normal sanirim burdaki arkadaslardan gordugum kadariyla.benim oglan da 1ayda 5cm uzamis...

Back
X