2015 Şubat Anneleri

hiçbişey :KK43:
sütümü sağmaya başladıktan sonra oldu

Anne sütünde alt sınır ayda 500 gr dir.Ben de daha öndeki hafta gittim 100 gr almış dr bol emzirmeye devam dedi.Geçen hafta 200 gr almış dr yine anne sütüne devam dedi.Ben korktum hatta dedim emin misiniz takviye lazım mı o da dedi 1 ay dolsun 2 ay dolsun sonra bakarız ve geçen aylık aşı kontrolde 1 kilo almış dr dedi haftaya bakmıyoruz bak ne güzel almış takılma sen emzir dedi.Onun için se de takılma emzir devam güne değil aya bak sıkma canını.

Canim merhaba,
Canini sikmaman icin arkadasimin bebeginde de ayni sey oldugunu soylemek istedim.onun coccuk kardiyolog dr soyle demisti.aslinda bircok yenidoganda gorulurmus bu durum,ancak eskiden bu kadar alet olmadigi icin anlasilmiyormus..simdi bebekler daha sik kontrol edildikleri icin goruluyormus..bir de dr acisindan soyle bisii var: boyle bir ihtimal veya durum varsa soylemek,uyarmak durumunda..dese ki bosver onemsiz,allah gostermesin sonra ciddi biseye donusse,dru suclarsiniz,davalik olursunuz.o yuzden sadece bizleri sikintiya sokmak icin demiyorlar,kendilerinden top ciksin diye boyle yapiyorlar..neyse gecmis olsun,en fazla 1yasina kadar geciyor zaten..
İnş ole olur da atlatırız canm...haklılar bi noktada ama anne olunca kötü bişey duymak istemiyo insan.ilk bebeğimi kaybettim..birazda onun etkisi var..bu günlerde geçer inş..Rabbim sağlık versin tüm miniklere

ayy ayy oğlun hayatı boyunca bütün stresi sıkıntıyı mide ve bağırsakta hissedecek tipik başak burcu özelliğidir.Eşim başak pek çok arkadaşım başak burcu ve tek sorunları mide bağırsak en hassas oldukları yerdir.Üzülse mide,heyecanlansa mide,daha neler neler....en sevdiğim burçtur eşim diye demiyorum ama erkekleri bir harika.Okurlar,eğitirler,içten severler,sakindir yanisi güzel bir burç.İyi bir üretim olmuş :-)
Hadi ya ben sıkıcı bir burc diye biliyordum moralim duzeldi bak.
Zaten genetik olarak mideleri hassas burcundan dolayi da oyleyse yandik. Hemen istahi kapanir hemen midesi bulanir. Kusar. Kusmazsa ishal olur.

Ya ben bu kizin hickirigini napicam ya gazini cikaramiyoruz hickirik tutuyo hep. Ne cikmaz gazmis ya. Halinden sikayetci de gorunmuyo. Alttan calismalar iyi allahtan.

biliyorum iyiliğimizi düşünüyor ama ben kırılıyorum bu durumda bende konuşup onu kırmak istemiyorum
zaten bunaldım sıkıldım birde bu muhabbet iyice geriyor
herkesin derdi var büyüklerle
bazen yalnızlık iyi diyorum her kafadan ses cıkmıyor
Benim ilk çocukta 3 ay emdi o da zorla.gerisi mama.o kadar mamaya açık tombis olsaydı gam yemezdim.illa mama yiyen çocuk obez olmuyor.bazen de sut olmuyorsa olmuyor, bebegin rizki o kadar oluyor demekki sütten.çünkü 2.bebegim2.5 yıl emdi.meme ayni meme.sen elinden geleni yap ama mama veriyom diye çok vicdan yapma.Anneni de kırma tamam de geç.büyükler takti mi takıyorlar bazen.ne kadar açıklarsan acikla seni duymuyorlar.

Anne sütünde alt sınır ayda 500 gr dir.Ben de daha öndeki hafta gittim 100 gr almış dr bol emzirmeye devam dedi.Geçen hafta 200 gr almış dr yine anne sütüne devam dedi.Ben korktum hatta dedim emin misiniz takviye lazım mı o da dedi 1 ay dolsun 2 ay dolsun sonra bakarız ve geçen aylık aşı kontrolde 1 kilo almış dr dedi haftaya bakmıyoruz bak ne güzel almış takılma sen emzir dedi.Onun için se de takılma emzir devam güne değil aya bak sıkma canını.

o zaman 11 şubata göre 11 martta 945 gram almış görünüyordu
neden bana az diyorlarsa
teşekkür ederim canım açıklaman için
bende emzirmeye devam edip aşıya gidince tekrar ölçtüreceğim

Ya ben bu kizin hickirigini napicam ya gazini cikaramiyoruz hickirik tutuyo hep. Ne cikmaz gazmis ya. Halinden sikayetci de gorunmuyo. Alttan calismalar iyi allahtan.

hıçkırık gazla alakalı değilmiş
bende bir kitap var orda okudum
bebeklerde hıçkırığın neden olduğuna kesin bir açıklama getirilememiş
bir kaç damla limon veya anne sütü keser diyor
ama ben hep emziriyorum limonu bu kitapta okudum

kızlar bu arada 40 ı çıkıp doktoruna kontrole giden veya doktoru kontrole çağıran varmı dikişler için
beni doktorum çağırmadı unuttumu acaba yarın arayıp soracağım

Benim ilk çocukta 3 ay emdi o da zorla.gerisi mama.o kadar mamaya açık tombis olsaydı gam yemezdim.illa mama yiyen çocuk obez olmuyor.bazen de sut olmuyorsa olmuyor, bebegin rizki o kadar oluyor demekki sütten.çünkü 2.bebegim2.5 yıl emdi.meme ayni meme.sen elinden geleni yap ama mama veriyom diye çok vicdan yapma.Anneni de kırma tamam de geç.büyükler takti mi takıyorlar bazen.ne kadar açıklarsan acikla seni duymuyorlar.

sabırlı davranıyorum bişey dememk için kırılacak bu defa vicdan yapacağım ama mama vererek çocuga kötülük ediyormuşum hissine kaptırıyor beni o da farkında değil belkide lohusalık beni yıktı hamilelikte bu kadar hassas ağlak değildim değişik bir psikolojiymiş normalde bunlar beni yıkmaz güçlüyümdür mantıklı olanı beynime iletir kendimi yıpratmam ama lahusalıkta bunu beceremiyorum söz konusu bebek olunca iyice çıkmaza giriyorum
dediğin gibi her bebeğin rızkı farklı senin gibi nice örnekler var etrafımdada öyle ilkini emzirmeyip ikincisini zorla memeden kesen
ilk ek gıdaya ne zaman geçiyoruz 5. ay da mı başlıyoruz öyle hatırlıyorum sankı

kızlar bu arada 40 ı çıkıp doktoruna kontrole giden veya doktoru kontrole çağıran varmı dikişler için
beni doktorum çağırmadı unuttumu acaba yarın arayıp soracağım
ben 10 gün sonra gittim bi daha gelecek miyim dedim gerek yok tekrar hamilelik olrsa göürşürüz dedi
gitmek gerekiyor mu acaba

Ya kizlar benim sutum fazla degil hic akmaz mesela ped falan kullanmiyorum sutyen zerre islanmiyo ama arada goguslerimin bazi yerleri tas gibi oluyo inanilmaz aciyo. Simdi de sag gogsumun ust tarafi oldu tas gibi ve cok aciyo bebeye verdim ceksin yumusatsin diye cekti cekti bi se gelmedi agladi birakti. Ya neden olur ? Ne yapsam da gecse?
Ben de ayni durumdaydim. Bebek bazi bolgeleri cememiyordu. Ben de bebis emerken elimle sıktım o bolgeleri. Zamanla yumusadi. Simdi bebek te cekebiliyor sut kanali tikaliydi galiba acildi diye dusundum. Sıkınca sut geliyorsa yaptigimi deneyebilirsin.

Selam cigerci kedisi geldi cepten giriyorum normalde ben ya iki uc gundur girip okuyabiliyorum ama yazamiyorum. Cevap alinti vb herbisey kapali deli etti. Zaten kopmusum dunyadan buhranlar içinde dik durmaya calisiyorum bi de uzaktan baksip yazamamak iyi olmadi hic. Arkadasin pcden giriverdim simdi bi hatrlatayim kendmzi diye;)

Bizde durum ayni bazen emebiliyor cogunluk sut hızlı iniyor tikanip aglamktan sinirden katiliyor. Sagdim onden olmadi kirk ayri pozisyon degstrdm olmadi suyu sivi alimini azalttim yine ayni rabbim hayretsin. Ilk iki gunki kadar hic ememiyor degl oglene dek nispeten iyi sonra noluyorsa oluyor. Artik aglamiyorum guclu durmaya calisiyorum asicaz bunu diye inanmak istiyorum. Sut var elhamdulillah kiz da emmek istiyor tek problem bu ikisini senkronize edebilmekte. Devamli hickiriyor kusuyor kesik kesik uyuyor memeyi isirarak ayar cekmye calisiyor uclar hic yara olmadi derken yarilmaya basladi. Bir iki sagdim onden ama biberonu almiyor kasikla da yutmuyor saginca da boşa gidiyor herturlu cins biseyin içindeyim. Kakasi civiklasti ne kadsr aynı memeden devam etsem de cogunluk onsut almis oluyor ve tartiya göre bu hafta kg almamis gibi gorunuyor :( neyse yazdikca doktukce icimi delleniyorum hersey guzel olacak diyim de poztf msj gtsin evrene

ben 10 gün sonra gittim bi daha gelecek miyim dedim gerek yok tekrar hamilelik olrsa göürşürüz dedi
gitmek gerekiyor mu acaba

banada 5. gün gittiğimde çok güzel yaran iyileşiyor dedi birdaha gelecekmiyim diye sormayı unuttum
dkh isteyecektim onu bile unuttum

Hadi ya ben sıkıcı bir burc diye biliyordum moralim duzeldi bak.
Zaten genetik olarak mideleri hassas burcundan dolayi da oyleyse yandik. Hemen istahi kapanir hemen midesi bulanir. Kusar. Kusmazsa ishal olur.

Sıkıcı mı yoo büyüdüğünde gör iş hayatında falan çok iyiler.Prensipliler benim en sevdiğim burçtur neredeyse.9 ay ben hamile gayet rahattım eşim 9 ay mide bağırsakla uğraştı. 2li 3 lü test zamanlarında hiç riskimiz yokken endoskopi yaptırdı haa şaka gibi ya.En önemlisi insana değer verirler.

hıçkırık gazla alakalı değilmiş
bende bir kitap var orda okudum
bebeklerde hıçkırığın neden olduğuna kesin bir açıklama getirilememiş
bir kaç damla limon veya anne sütü keser diyor
ama ben hep emziriyorum limonu bu kitapta okudum
Evet emzirince geciyo. bende ga cikmayinca hickirik tutar diye okumustum. Ay herkes baska bisey diyo ne dogru onu da bilmiyoruz. Ama hickirirken cok komik ve sevimli oluyolar o kesin :))

Bugun Dr a gittik dikişlere baktı artık bant yapıştırmıycam. Kilodan söz etti yediğim içtiğim şekerli şeyleri duyunca yeme içme dedi süt olsun diye uğraşıyorum dedim kilo aldırır vermeni önler dedi. Bebiş emdikçe sütün olur ekstra bişeye gerek yok dedi ama ben şartlanmışım sanki onlar süt yapıcak gibi dut suyumu hazırladım bir kilo da tatlı aldım. Birsürü Vişne suyu içtim. Dr spor da yapabilirsin dedi bebişi ağırlık olarak kullanıp birlikte spor yapalım bari. Bir de kangrumuz olsaydı çıkar yürürdük. Burç yorumu isteyen arkadaşlar mesajlarınızı en yakın zamanda cevaplayacağım inşallah.

Back
X