2015 Şubat Anneleri

Bence başlamalısın bak herkes çok rahatlıyor. Bence uyku eğitiminden daha zor olan bişey varsa oda mama sandalyesinde oturtmak ve kendinin yemesini sağlamak.. Yeni derdim de bu :))
Canim ben de cok zorlaniyorum mama sandalyesi konusunda. Deli oluyo. Kendini gerdiriyo oturmuyo. Kazara oturursa da sinirden kafasini vuruyo. ( maalesef boyle kotu bi aliskanligimiz var) Kendi yeme konusunda da cani isterse yiyo. Bi de daha kasikla yenecek seyleri onune koymuyorum yediriyorum hala ama kendj yesin iastiyorum artik. Sevdigi bisey varsa elinde ya kocaman isiriyo ya da isirip isirip duruyo surekli daha yutmadan. Bu da diger bir sorunum. O yuzden lokma lokma koyuyorum bazen onune bittikce. Tuna da mi istemiyo oturmak.

Bana da en zoru uyku eğitimiymiş gibi geliyor nedense.Zaten cesaretim yok da hayal edince bile ürperiyorum çünkü benim oğlan öyle bikaç saat değil sabaha kadar ağlarmış gibi geliyor.Böyle düşününce tabi hiç başlayamıyorum.

Bu arada kendi kendilerine yemekten zevk alıyorlar bi süre sonra.Gitgide kolaylaşır inşallah.Yoğurdu falan Nasıl vereceksin?Yoğurt ve çorbalara bir çözüm bulamadım hala.
Canim birisi kavanozla veriyo corba tarzi seyleri. Yogurdu da sulandirip oyle verebiliriz. Ama daha ben de cesaret edemedim

Canim ben de cok zorlaniyorum mama sandalyesi konusunda. Deli oluyo. Kendini gerdiriyo oturmuyo. Kazara oturursa da sinirden kafasini vuruyo. ( maalesef boyle kotu bi aliskanligimiz var) Kendi yeme konusunda da cani isterse yiyo. Bi de daha kasikla yenecek seyleri onune koymuyorum yediriyorum hala ama kendj yesin iastiyorum artik. Sevdigi bisey varsa elinde ya kocaman isiriyo ya da isirip isirip duruyo surekli daha yutmadan. Bu da diger bir sorunum. O yuzden lokma lokma koyuyorum bazen onune bittikce. Tuna da mi istemiyo oturmak.
mama sandalyesine çok önceden alıştırmıştım sorun yaşamadım bazen bi saat oturur ben iş yaparken. ama tabii oyalanacağı bişey olursa. bazen önemli işim varsa mecbur koyup çizgi film açıyorum. ilk etapta alışması için bişeyler izletmeyi dene bi istersen canım. ya da ağlat bikaç kez alışır. artık çözümü bunda buldum. bebek ağlatılmaz deniyor da napayım benimki de can. yalandan yırtıyo kendini sonuçta.

günaydın canlar. umarım çok güzel bi hafta olur..

dün gece malum zor uyudu. bu sabah 7de kalktı emmek için. emip yatacaktı bi baktım elime bi ıslaklık geldi. taşmış bezi. bu aralar çok oluyo acaba küçük mü geliyo. bayağı çiş yapıyo bezi 5 kilo oluyo resmen. prima 4+ kullanıyodum bi dahakine 5 alıcam bakalım.

mecbur üstünü komple değiştim vücuduna bulaşmadan. sonra koydum yatağına ağladı uyumak istemedi bende kaldırdım salona geçtim. gözlerinden uyku akıyo ama öğlene kadar bakalım dayanabilcek mi. 11de uyusa da olur.

mama sandalyesine çok önceden alıştırmıştım sorun yaşamadım bazen bi saat oturur ben iş yaparken. ama tabii oyalanacağı bişey olursa. bazen önemli işim varsa mecbur koyup çizgi film açıyorum. ilk etapta alışması için bişeyler izletmeyi dene bi istersen canım. ya da ağlat bikaç kez alışır. artık çözümü bunda buldum. bebek ağlatılmaz deniyor da napayım benimki de can. yalandan yırtıyo kendini sonuçta.
Canim bizimki aylardir boyle ben de aylardir hergun oturtuyorum inatla. Sevemedi bi turlu. Bana yapisti iyice beni istiyo bi de. Kucagima gelmek istiyo ben de yemek yemeyeyim onla takilayim istiyo. Cok duygusal bu kuzular. Bi de kova burcu oldugundan fazla bagli olmaz diyodum. Huyu bana cekmis kuzumun

günaydın canlar. umarım çok güzel bi hafta olur..

dün gece malum zor uyudu. bu sabah 7de kalktı emmek için. emip yatacaktı bi baktım elime bi ıslaklık geldi. taşmış bezi. bu aralar çok oluyo acaba küçük mü geliyo. bayağı çiş yapıyo bezi 5 kilo oluyo resmen. prima 4+ kullanıyodum bi dahakine 5 alıcam bakalım.

mecbur üstünü komple değiştim vücuduna bulaşmadan. sonra koydum yatağına ağladı uyumak istemedi bende kaldırdım salona geçtim. gözlerinden uyku akıyo ama öğlene kadar bakalım dayanabilcek mi. 11de uyusa da olur.
Ay kotu olmus ya oyle. Ne guzel uyuyacak cocuk kaliyo uyanik. Uykusu dagilmis biraz demek ki.
Ben de 5 numaraya gecicem bu paket bitsin. Bizde sizma sorunu yok da dar geliyo sanki hep bacaklar kizariyo artik. Bu aralar fazla sivi mi tuketiyo acaba Begum yatmadan once falan

dadera dadera bağımlılıktan mı şımarıklıktan mı niye böyle yapıyolar bi anlasak. otur işte mis gibi sandalyede :( işe başladıktan sonra mı böyle yaptı daha öncesi var mıydı?

vallahi çok uzun sürmedi uyanık tutma çabalarım :D resmen bayıldı gözler en azından bi saat uyusun dedim koydum yatağına ama şimdi mızmızlık yapıyo uyucak mı uyumucak mı iyice kafası karıştı acilen düZene sokmam lazım

bu arada dadera dadera çok su içiyo bizimki ondan herhalde. bi de artık 5e geçicektim zaten dediğin gibi bacakları sıkmaya başladı. bakalım sızdırcak mı.
bu arada uyumadı yine ayakta :confused:
neyse dayansın bari de erken yatsın öğle uykusuna.

Tebrikler canım. Kız ben okudum ama seni tebrik etmedim galiba kusura bakma. Yatır kaldır bende kafa bırakmadı vallahi
Çok teşekkürler canım hiç beklemiyordum bi test yaptım baktım pozitif berat 4 ayda olunca bu da baya sürer diye düşünmüştüm de ilk denemede olmuş şükür

Yatır kaldırda kafamı karıştıran şeyler var canım yatır kaldırla yatmaya alışsa bile gece uyanabilir diye düşüncelerim var ve uyansa nasıl geri uyuyacak ne meme emiyor ne emzik her gece uyandığında ağlayarak uyumasına babasının müsade edeceğini hiç sanmıyorum

bu işe başlamadan zaten eşinle birbirinize destek olacağınıza söz vermeniz lazım. yanında biri köstek olduğu an insan başaramayabilir. eşim de bende çok ağlamasına hazırlıklıydık. ilk gece yorgun düştü o gece hiç uyanmadı. sonraki geceler de ağlayarak uyanmadı. emmek için uyandı. emzirdim yatırdım uyudu.
Eşim ağlatarak bişey yapmama karşı canım :işsiz: aslında ikna edebilirim onu ama ben de ya gece uyanmaları devam ederse nasıl uyuyacak tekrar ve uyanırsa eşim haklı olarak diyebilir hani uyuyacaktı filan o_O

Mama sandalyesi konusunda ben de çok sıkıntılıyım valla kızlar berat çok sıkılıyor oraya oturduğunda inme çabalarına giriyor hemen böyle olunca da yemek filan yemiyor tabiki gezerek yediriyorum o geziyor ben de peşinden kaşık gezdiriyorum çok zor şu yemek konusu uykuyu bile yemek kadar dert etmiyorum :KK43:

Evet canım istiyorduk oldu çok şükür valla düşünüyorsan bi yerden başla canım çokta arayı açma bence hem ne zaman olacağını bilemiyoruz bakarsın hemen olur ya da biraz uzun sürer bir kaç ayı bulabilir yani :KK66:

çok haklısın canım ne zaman olacağını bilemiyoruz kararsızlıgımda bundan dolayı zaten ..kardeşi olsun çok istiyorum yalnız büyüyor bazen üzülüyorum yakın zamanda düşüncem eyleme geçebilir hayırlısı tabi rabbim en uygun en dogru zamanda nasip etsin inş

Çok teşekkürler canım hiç beklemiyordum bi test yaptım baktım pozitif berat 4 ayda olunca bu da baya sürer diye düşünmüştüm de ilk denemede olmuş şükür

Yatır kaldırda kafamı karıştıran şeyler var canım yatır kaldırla yatmaya alışsa bile gece uyanabilir diye düşüncelerim var ve uyansa nasıl geri uyuyacak ne meme emiyor ne emzik her gece uyandığında ağlayarak uyumasına babasının müsade edeceğini hiç sanmıyorum
canim aglamiyor benimki ilk gun agladi sadece
yataginin yaninda duruiyorum kalkmiyorda bi o yana bi bu yana donerek uyyakliyor
ne agliyor ne ayagaa kalkiyuor bende sasiridim bu kadar çabuk kabullenmesine ama biz iyyiz simdilik :)
iki gun denesen , bakdin olmuyor bildigin gibi gidersin
iki çocukla çok zor olur senin için
berat in uyumasi yani uykusu duzeldimi o kdr zorlamaz seni iki çocuk
yani nasil desem ikiisde uyumazsa yandi gulum keten helvam :))

çok haklısın canım ne zaman olacağını bilemiyoruz kararsızlıgımda bundan dolayı zaten ..kardeşi olsun çok istiyorum yalnız büyüyor bazen üzülüyorum yakın zamanda düşüncem eyleme geçebilir hayırlısı tabi rabbim en uygun en dogru zamanda nasip etsin inş
Amin canım en hayırlı zamanda olur inşallah

Canım oğlum ilk 3,5 ay kolikti 20 saat Ağlar uyumazdı o arada kucağa alıştı hala kucaktan inmez çok mız mız ek gıdaya 1 yasında geçtik sonra memeden kestik kulağından ameliyat oldu.1 yasına kadar sade anne sütü Aldı. Çok kucakcı bizim ilk bebek olduğu için birazda ilgi manyağı oldu çocuk ama cokta tatlı :) hala yürümüyor yemek olarak Çorba türlerini yiyor muz armut yiyor .yogurt yemez yumurta yemez peynir yemez :) ama ben yinede arayı uzatmak istemedim yas 32 eşim biraz büyüsün filan diyor çünkü oda çok yoruldu çok yardım ediyor Allah için .sonunda onuda ikna ettim ay sonu gidiyorum Dr ye :)etrafımda herkes oğlun kucaktan düşmüyor size düşkün Yenidoğana nasıl bakacan diyor :KK43:sen nasıl karar verdin sanırım motiveye ihtiyacım var
Hımm dediğin gibi biraz ilgiye ihtiyacı olan bir bebek seninkisi benim eşim çocukları çok seviyor ve kalabalık bir ailemiz olsun istiyor yani biz her halükarda isterdik ikinci bebeği beklememin bir sebebi yoktu herşey yolunda yani burda Almanya'da yalnızız onada arkadaş olur onu eğlendirmek için daha oyun bulamıyoruz hergün parklardayiz. Kulağında ne sorunu vardı

Back
X