2015 Şubat Anneleri

canim aglamiyor benimki ilk gun agladi sadece
yataginin yaninda duruiyorum kalkmiyorda bi o yana bi bu yana donerek uyyakliyor
ne agliyor ne ayagaa kalkiyuor bende sasiridim bu kadar çabuk kabullenmesine ama biz iyyiz simdilik :)
iki gun denesen , bakdin olmuyor bildigin gibi gidersin
iki çocukla çok zor olur senin için
berat in uyumasi yani uykusu duzeldimi o kdr zorlamaz seni iki çocuk
yani nasil desem ikiisde uyumazsa yandi gulum keten helvam :))
Aslında denemem lazım haklısın canım 1 hafta boyunca denesek olmadı yine eski düzene döner zaten işte ağlamaları sorun eşim ağlamasın filan deyince vazgeçebilirim

Aslında denemem lazım haklısın canım 1 hafta boyunca denesek olmadı yine eski düzene döner zaten işte ağlamaları sorun eşim ağlamasın filan deyince vazgeçebilirim
1 hafta surecegini sanmiyorum
benimkide dedi aglayinca çocukmu uyur diye ama al bak sabahla o zaman dedim, sabaha kdr ben bakiyorum boynum agriyor fitiik olucam sabah kadr oturur vazityetde uyuklamakdan, kollarim agriyor geceleri uyyamiyorum , hepsini zorlugunu ben çekiyorum, sneinkini bilmeme benimki nin pek yardimi olmuyor anca ben çok sinirlenip kayislari koparma dercesine gelirsem alip salona gidiyor oda 14 ayda 14 ker e olmamistir ! :)
yardimi olmayinca soz hakkida çok olmuyor benim kitabimda :))
bne oyle deyince esim döndü uyudu , bes dk sonra horluyordu :))

benimkide dedi aglayinca çocukmu uyur diye ama al bak sabahla o zaman dedim, sabaha kdr ben bakiyorum boynum agriyor fitiik olucam sabah kadr oturur vazityetde uyuklamakdan, kollarim agriyor geceleri uyyamiyorum , hepsini zorlugunu ben çekiyorum, sneinkini bilmeme benimki nin pek yardimi olmuyor anca ben çok sinirlenip kayislari koparma dercesine gelirsem alip salona gidiyor oda 14 ayda 14 ker e olmamistir ! :)
Hmm iyiymiş :) benim eşim sağolsun çok yardım eder çoğu zaman geceleri kendisi sallıyor ayağında sabah bakıyorum berat ayağında uyumuş kendisi de yarı oturur halde uyuyor o yüzden onun söz hakkı var sanki :oops:

Yine de denicem canım yatır kaldırı bakalım ne olacak :)

Hmm iyiymiş :) benim eşim sağolsun çok yardım eder çoğu zaman geceleri kendisi sallıyor ayağında sabah bakıyorum berat ayağında uyumuş kendisi de yarı oturur halde uyuyor o yüzden onun söz hakkı var sanki :oops:
he adam ayrdim ediyorsa soz hakki var tabi :)
kocacim kiyamam sana boynun belin agrir oyle sabahlayarak fln de ikna etmek için :)

Eşim ağlatarak bişey yapmama karşı canım :işsiz: aslında ikna edebilirim onu ama ben de ya gece uyanmaları devam ederse nasıl uyuyacak tekrar ve uyanırsa eşim haklı olarak diyebilir hani uyuyacaktı filan o_O
senin karnın burnundayken sürekli eşin ayakta sallayacaksa o zaman denemeyin ne diyeyim :) çocuk ağlamadan büyümez ben anladım bunu. ağlatmamak için elimizden geleni yapıyoruz. ama ağlamak da gülmek gibi gayet normal bi tepki. hele konuşamadıkları için kendilerini sadece ağlayarak ifade ediyorlar.

ilk geceyi atlattın mı gerisi kolay. gece bi daha kalkmıyor. en azından dene bence. ilerde karnın büyüyünce hatta doğunca ayağında oğlanı bi elinle de beşiği mi sallayacaksın? kesinlikle alıştırman lazım. hatta hemen başlaman lazım büyüdükçe daha zor oluyor. eşinle de ciddi ciddi konuşacaksın başa çıkamayız artık alışması lazım diye. zor ama ikinizin de iyiliği için dayanacaksın.

senin karnın burnundayken sürekli eşin ayakta sallayacaksa o zaman denemeyin ne diyeyim :) çocuk ağlamadan büyümez ben anladım bunu. ağlatmamak için elimizden geleni yapıyoruz. ama ağlamak da gülmek gibi gayet normal bi tepki. hele konuşamadıkları için kendilerini sadece ağlayarak ifade ediyorlar.

ilk geceyi atlattın mı gerisi kolay. gece bi daha kalkmıyor. en azından dene bence. ilerde karnın büyüyünce hatta doğunca ayağında oğlanı bi elinle de beşiği mi sallayacaksın? kesinlikle alıştırman lazım. hatta hemen başlaman lazım büyüdükçe daha zor oluyor. eşinle de ciddi ciddi konuşacaksın başa çıkamayız artık alışması lazım diye. zor ama ikinizin de iyiliği için dayanacaksın.
Tamam canım denicem yine gaza geldim :) umarım başarılı olurum peki gece uyanmaz diyosunuz ya ya uyansa ve ağlasa ne yapıcam geri uyutmak için yani bırakayım ağlayarak mı uyusun kucağıma mı alayım nasıl yapıcam işte en korktuğum da bu ağlama krizine giriyor şimdi bile çoğu zaman :(

Tamam canım denicem yine gaza geldim :) umarım başarılı olurum peki gece uyanmaz diyosunuz ya ya uyansa ve ağlasa ne yapıcam geri uyutmak için yani bırakayım ağlayarak mı uyusun kucağıma mı alayım nasıl yapıcam işte en korktuğum da bu ağlama krizine giriyor şimdi bile çoğu zaman :KK43:
tekrar yatır kaldır yap çok ağlarsa al kucağına sakinleştir. ama kalkacağını sanmıyorum. beş kez kalkıyodu Begüm o gece hiç kalkmadı. gece de ağlarsa pes etme dayan birazcık olacak o kadar. ama alışacak bak gör. bi dene yani kaybedeceğin bişey yok. ama vazgeçersen ilk günde bi daha hiç başaramaz insan. ben ikinci gün yüreğim ağzımda gezdim akşam ne olacak diye. iki dakikada uyudu ikinci akşam. sonrası aynen devam etti güzelce.

tekrar yatır kaldır yap çok ağlarsa al kucağına sakinleştir. ama kalkacağını sanmıyorum. beş kez kalkıyodu Begüm o gece hiç kalkmadı. gece de ağlarsa pes etme dayan birazcık olacak o kadar. ama alışacak bak gör. bi dene yani kaybedeceğin bişey yok. ama vazgeçersen ilk günde bi daha hiç başaramaz insan. ben ikinci gün yüreğim ağzımda gezdim akşam ne olacak diye. iki dakikada uyudu ikinci akşam. sonrası aynen devam etti güzelce.
Tamam canım yapacam bakalım inş dediğiniz gibi olur

inşallah. pes etmezsen mutlaka olur. benim hiç umudum yoktu meğer kurtuluş yatır kaldırdaymış :)
Hadi bakalım yarın söylerim nasıl geçtiğini hala umudum olmasa da denemek için yapıcam ama berat her zaman çok uyanan bir bebek olduğu için umutsuzum hiç uyanmadan uyuduğu olmadı ve de çok sık uyanıyor mesela emmiyor ama uyanıyor hala kendi kendime memeden kesince uyanması azalır demiştim böyle olunca artık uyku eğitiminden de umudum yok çok uyanacak gece çok ağlayacak ben de sabredecem yine yatıracam ağlayarak kaç dk da uyuyacak kim bilir her seferinde :( of çok korkuyom ya geceyi düşününce bi de çok duygusal berat

Bana da en zoru uyku eğitimiymiş gibi geliyor nedense.Zaten cesaretim yok da hayal edince bile ürperiyorum çünkü benim oğlan öyle bikaç saat değil sabaha kadar ağlarmış gibi geliyor.Böyle düşününce tabi hiç başlayamıyorum.

Bu arada kendi kendilerine yemekten zevk alıyorlar bi süre sonra.Gitgide kolaylaşır inşallah.Yoğurdu falan Nasıl vereceksin?Yoğurt ve çorbalara bir çözüm bulamadım hala.
Ağlasa Tuna ağlardı çok inatçı ve beni denemeyi seviyor. En fazla bir saatin sonunda yorgun düşüyorlar. Denemelisin. Çorba ve yoğurdu bardaktan içiriyorlar.

Canim ben de cok zorlaniyorum mama sandalyesi konusunda. Deli oluyo. Kendini gerdiriyo oturmuyo. Kazara oturursa da sinirden kafasini vuruyo. ( maalesef boyle kotu bi aliskanligimiz var) Kendi yeme konusunda da cani isterse yiyo. Bi de daha kasikla yenecek seyleri onune koymuyorum yediriyorum hala ama kendj yesin iastiyorum artik. Sevdigi bisey varsa elinde ya kocaman isiriyo ya da isirip isirip duruyo surekli daha yutmadan. Bu da diger bir sorunum. O yuzden lokma lokma koyuyorum bazen onune bittikce. Tuna da mi istemiyo oturmak.
Allahım aynı Tuna. Eşsek bunlar :)) Tuna sandalyede çok çabuk sıkılıyor. Hatta bazen oturmadan mızırdanmaya başlıyor. Sanırım kötü şartlandı, bende bu algısını kırmak için her akşam sandalyesinde muz verecem çatalda koyacam. Muzu seviyor çünkü. Tuna bişeyi zorla yiyorsa ağzında tutuyor dakikalarca. Ama kurabiye ekmek ıvır zıvırların anında yutuyor çakal. Bide eriğin gibi yutmadan her şeyi ağzına basıyor sonra tutamayınca tükürüyor. Bakıcı teyzesinde çorbaya alıştı, kolay geliyor çiğnemeden hop yutuyor. Bi çorbayı sorunsuz içiyor :(

Hadi bakalım yarın söylerim nasıl geçtiğini hala umudum olmasa da denemek için yapıcam ama berat her zaman çok uyanan bir bebek olduğu için umutsuzum hiç uyanmadan uyuduğu olmadı ve de çok sık uyanıyor mesela emmiyor ama uyanıyor hala kendi kendime memeden kesince uyanması azalır demiştim böyle olunca artık uyku eğitiminden de umudum yok çok uyanacak gece çok ağlayacak ben de sabredecem yine yatıracam ağlayarak kaç dk da uyuyacak kim bilir her seferinde :KK43: of çok korkuyom ya geceyi düşününce bi de çok duygusal berat
Can'ım öncelikle kesin kararını ver. Gecenin bi yarısı vazgeçme. Sonuçta çocuğunun iyiliği için yapıyorsun. Gece uyanabilir evet. Alışkanlıkları kırmak kolay değil. Uyanınca su ver, o Zaman da yatır kaldır yap, Ağladığında dik pozisyonda kucağına al, pış pış yap, sakin olmasını söyle durunca tekrar koy.. Ertesi güne alışmış olacak. Tuna hala uyanıyor geceleri. Emmiyor ama uyanıyor.. Ama bence kendi kendine uyumadı çok önemli. Mesela bi ninnisi var onu duyunca eeee eee yapıyor, uyku dediğimizde babasını öpüyor. Yani biz ne kadar imkansız gibi görsek de farkına varmadan öğreniyorlar. Ve bizi kullanmayı iyi biliyorlar.

Can'ım öncelikle kesin kararını ver. Gecenin bi yarısı vazgeçme. Sonuçta çocuğunun iyiliği için yapıyorsun. Gece uyanabilir evet. Alışkanlıkları kırmak kolay değil. Uyanınca su ver, o Zaman da yatır kaldır yap, Ağladığında dik pozisyonda kucağına al, pış pış yap, sakin olmasını söyle durunca tekrar koy.. Ertesi güne alışmış olacak. Tuna hala uyanıyor geceleri. Emmiyor ama uyanıyor.. Ama bence kendi kendine uyumadı çok önemli. Mesela bi ninnisi var onu duyunca eeee eee yapıyor, uyku dediğimizde babasını öpüyor. Yani biz ne kadar imkansız gibi görsek de farkına varmadan öğreniyorlar. Ve bizi kullanmayı iyi biliyorlar.
Haklısın canım kararlıyım başladıktan sonra vazgeçmem ama faydası olacak mı ya da gece uyanma sıklığı değişecek mi gibi soruların cevabından pek emin olamıyorum
Bir kaç gece ağlayarak uyuduktan sonra elbette alışacak kendi kendine uyumaya ama gece uyandığında kolay uyur mu ki yine aynı yöntem işe yarar mı gece yarısı çok çok ağlasa korkıyorum mesela tuna gece uyandığında kaç dk sürüyor tekrar uyuması gerçi her çocuk farklıdır ama...

Aslında demek istediğim uyku eğitimiyle kendi kendine uyumayı öğrense de gece 100 kere uyanıp ağladıktan bizi uyandırdıktan sonra ne anlamı kalıyor eğitimin önemli olan gece uyanmaları bence yoksa ha ben 5 dk sallamışım öyle uyumuş ha kendi kendine uyumuş pek bi faydası olmaz yani böyle olursa ama gece uyanmaları azalıyorsa değer tabi

dadera dadera bağımlılıktan mı şımarıklıktan mı niye böyle yapıyolar bi anlasak. otur işte mis gibi sandalyede :KK43: işe başladıktan sonra mı böyle yaptı daha öncesi var mıydı?

vallahi çok uzun sürmedi uyanık tutma çabalarım :KK70: resmen bayıldı gözler en azından bi saat uyusun dedim koydum yatağına ama şimdi mızmızlık yapıyo uyucak mı uyumucak mı iyice kafası karıştı acilen düZene sokmam lazım
Oncesi vardi da canim hepten cozuttu artik. Cok alakasiz ama hayret ediyorum bu cocuk nasil anliyo ben haftada 6 gun calistigimda. 5 gune alisik ya 6 gun calisirsam inanilmaz trip yiyorum. Pazar gununu bana yapisiyo memeye yapisiyo ne kucaktan ne memeden ayriliyo. Artik herseyin farkindalar.Bugun de cok kizdi sabah. Oglen telefonda sesimi duyunca da agladi normalde guler. Sen ne yaptin Begum u? Baslasam mi bugun egitime acaba

Benımkı sabahtan beri ıkı kez kustu. Öksürüyor burnu akıyor

yarın öğlen dr a götürücem .bişey yedirme 6 saat boyunca dedi nasıl olacaksa o

Bu sabah evde deıldım .eşime yatağa koy uyusun dedım.koymuş odadan çıkmış çocuk da ağlayunca kucağında uyutmuş.
Akşama nolacak bakalım hasta hasta :(

Bu sabah evde deıldım .eşime yatağa koy uyusun dedım.koymuş odadan çıkmış çocuk da ağlayunca kucağında uyutmuş.
Akşama nolacak bakalım hasta hasta :KK43:
canım çok geçmiş olsun :(
uyku eğitimi için hasta olduğu zamanları seçmemek gerekmiş. hastalığı geçsin devam edersin üzülme yeterki iyi olsun.

Back
X