2015 Şubat Anneleri

Arada bana da geliyorlar öyle :) ama yok olmaz kafayı yerim.. Ama ben şimdi 29 yaşındayım, 32mde ikinciyi doğrumak istiyorum en geç allah nasip ederse tabi :)) ne çektik be şu uykudun, okuyanlar hay sizin uykunuza diyecekler :)))
Okumasinlar o zaman:KK70: Burasi uykusuzlarin mekani. Ben de 31 oldum. Iki yil arayla yapatim diyodum eskiden ama tabi cocuk olunca vazgectim. Sanirim yine 33-34 yasimi bulurum kismet olursa tabi. Hamile kalabilecegimi bile dusunmezdim. Ona gore cok kolay oldu Duru. Bakalim bi daha nasip olcak mi.

selam kızlar. ses yok kimseden herhalde herkes haftasonu keyfinde :) keyif dediğime bakmayın ne halde olduğunuzu tahmin edebiliyorum :KK70:

bizde bu akşam bi arkadaşın evine gittik doğum günü kutlamasına. d.günü bahane oturmaya gittik öyle. ayda yılda bi görüşmeye fırsat oluyo.

onların da 20 aylık oğlu var. arkadaş anlatıyo işte en geç 9da yatağına koyuyolarmış odadan çıkıyolarmış uyuyomuş. sabah kesintisiz 8e kadar. hala meme emiyomuş ama arada bi isterse. bağımlı değilmiş. yemeğini de gayet güzel yiyodu gördüğüm kadarıyla. doğduğundan beri öyleymiş yani.

ben bizi anlatınca kadının gözleri açıldı şaşırmaktan. içimden dedimki demek böyle bebekler de var ama bize denk gelmemiş :)

çok hareketli bi çocuk ama öyle laf dinlemeyen aksi bi çocuk değil. gün içinde hiç durmasın oynasın coşsun ama şu uykusu en azından öyle olaydı :KK43: hayaller ve hayatlar :KK70:
Benim etrafım da öyle uslu, yemek yiyen en önemlisi de uyuyan çocuklarla dolu genelde.. Onları gördükçe sinirlerim daha da çok bozuluyor :KK12: onlara göre çocuk büyütmek kolay, denk gelmiş işte, şansımıza bence başka bişi değil :işsiz:

Ya bu başka çocuklar Nasıl öyle 11-12 saat uyuyor yaa? Bizim en uzun (tabi aralıksız değil uyanmalarla) 9 saat oluyor, son Zaman'larda en fazla 8.. Memur olacak benim oğlum 8-5 mesaisi yapıyor ama akşam 8 sabah 5 :KK70:

Bu dediğin arkadaşların uyku eğitimi falan vermemiş demi?

Oyle pat diye gelen misafiri hic sevmem. Haber vermeli mutlaka. Insanlar hergun evde mi otursun misafir gelebilir diye. Ustelik cocuklu ev musait olur olmaz.
Kv yi biz goturduk biraz kendine biseyler alsin diye canim. Anneler gununde de bisey alamamistik hediye kart almistik. Onu harcasin diye goturduk. Kendi cikamaz yazik hic zamani yok. Hafta ici duru haftasonu diger torun.
Sagol canim becerikli dedigin icin. Her isi bi arada yapamiyorum. Duru'ya yemegi zor yapiyodum valla. Temizlik annem veya kv ugrayinca yapabiiodum. Belki bebekten bebege de farkediyo olabilir. Duru ben calismazken hep gunduz pek uyumayan kucaktan inmeyen bi bebekti. Simdi kayinvalideye oyle degil valla cok uslu ben yoksam.
Ben misafir severim normalde de zaten evde olurum da böyle olunca üzüldüm annem için yazık ayda yolda bi plan yapmıştık :(

Ooo iyi yapmışsınız ne güzel inşallah güzel ciciler bulmuştur :) diğer torun? Yazık kadına etrafında sürekli minik çocuk mu var? :)

Sen nasılsın? Mutlusun demi, iş, duru derken yoğun oluyor biliyorum

Arada bana da geliyorlar öyle :) ama yok olmaz kafayı yerim.. Ama ben şimdi 29 yaşındayım, 32mde ikinciyi doğrumak istiyorum en geç allah nasip ederse tabi :)) ne çektik be şu uykudun, okuyanlar hay sizin uykunuza diyecekler :)))
Okumasinlar o zaman:KK70: Burasi uykusuzlarin mekani. Ben de 31 oldum. Iki yil arayla yapatim diyodum eskiden ama tabi cocuk olunca vazgectim. Sanirim yine 33-34 yasimi bulurum kismet olursa tabi. Hamile kalabilecegimi bile dusunmezdim. Ona gore cok kolay oldu Duru. Bakalim bi daha nasip olacak mi

çok zor cidden ama napıcaksın onun iyiliği için çalışıyosun. kendi iyiliğin içinde tabiiki. üzülme büyüdükçe alışamasa da kabullenir. sağlık olsun yeterki.

iki gecedir uykusunun tam gelmesini bekliyorum 11e doğru nerdeyse yatırıyorum hemen uyuyor. ama bu sefer de gece kalkmaya başladı tekrar emmek için. kalkmıyodu hiç uyku eğitiminden beri. geçen gece 4 kez dün gece 2 kez kalktı. bi şey düzeliyo diğer şey bozuluyo bi tam anlamıyla oturtamadık..

beceriksizlik kime göre neye göre :) herkes tam dört dörtlük ev hanımı olmak zorunda değil. ben çoğu şeyi yetiştiremiyorum. takmıyorum da. evim temiz karnımız tok gerisi önemli değil :)

o gördüğün anneler kafayı yemiş tek amaçları süslü püslü bir evde çocuğunu her dakika oyuncak bebek gibi süsleyen, güZel yemekler de yapıp her anını fotoğraflayıp instagrama koyup bakın ben ne kadar mutluyum diye insanlara gösterme ihtiyacı duyan kadınlar. bence hayatlarında bişeyler eksik ve böyle tatmin olmaya çalışıyorlar.

canım niye arabada bekliyosun kendi arabasına koysan ve sende gezsen? uyanıyo mu bebek arabasında?
Ay bu bebeklerin gunu gununu tutmuyo canim. Bize rahat yok artik bunu kabul edelim bence. Biseyi duzelse kesin baska bisey bozuluyo.
Bence de canim evim daginik olsun ama huzurum olsun. Becerikli olmaya da calismiyorum ama bazen insan oyleleri gorunce bi garip hissediyo. Bizim bebeklerimiz hic kolay bebekler olmadi. Bu da bi faktor.
Canim arabasina koysam buyuk ihtimal uyanacakti daha once denemistim cunku. Bi de oyle uykusunu almadan uyaninca gozu kapali agliyo bi saat kendini gerdiriyo kucakta durmuyo yatarak durmuyo. Hic o moda girmek istemedim. Bu aglama krizi cok fena bisey. Gozunu sımsıkı kapatip deli gibi agliyo.
Senin de gezi burnundan gelmis. Cok fena olmus yaa. Kocalar da ikinci cocuk zaten. Onla ugras bebekle ugras rahat edememissin yazik

selam kızlar. ses yok kimseden herhalde herkes haftasonu keyfinde :) keyif dediğime bakmayın ne halde olduğunuzu tahmin edebiliyorum :KK70:

bizde bu akşam bi arkadaşın evine gittik doğum günü kutlamasına. d.günü bahane oturmaya gittik öyle. ayda yılda bi görüşmeye fırsat oluyo.

onların da 20 aylık oğlu var. arkadaş anlatıyo işte en geç 9da yatağına koyuyolarmış odadan çıkıyolarmış uyuyomuş. sabah kesintisiz 8e kadar. hala meme emiyomuş ama arada bi isterse. bağımlı değilmiş. yemeğini de gayet güzel yiyodu gördüğüm kadarıyla. doğduğundan beri öyleymiş yani.

ben bizi anlatınca kadının gözleri açıldı şaşırmaktan. içimden dedimki demek böyle bebekler de var ama bize denk gelmemiş :)

çok hareketli bi çocuk ama öyle laf dinlemeyen aksi bi çocuk değil. gün içinde hiç durmasın oynasın coşsun ama şu uykusu en azından öyle olaydı :KK43: hayaller ve hayatlar :KK70:
Vay be o kadin cocugum var demesin valla:) Ne bebekler varmis

gunaydin haimlarr
benim etrafimdaki bebeklerde sorunsuz valla
eltim dun himm yinemi oksuruyor bu çocuk dedi bi garip tavirla
onun çocuklzri hasta olmaz yemek yer uyur iki yas sendromu yasamaz vs vs
bunkar bi benim çocukda oluyo gibi davraniyorr

bizim yeme olayi yine cozuttu agzina lokma sokana kdr akla karayi seçiyom
oksuruk dsen ful devam, bi gun iyi ertesi gune bakiyiom yine çogalmis

bikdim bu hastalikdan Allahin gucune gitmersin beterinden korusun ama eltim hakli galiba hiç kurtulmuyor totomuz hastalikdan

gunaydin haimlarr
benim etrafimdaki bebeklerde sorunsuz valla
eltim dun himm yinemi oksuruyor bu çocuk dedi bi garip tavirla
onun çocuklzri hasta olmaz yemek yer uyur iki yas sendromu yasamaz vs vs
bunkar bi benim çocukda oluyo gibi davraniyorr

bizim yeme olayi yine cozuttu agzina lokma sokana kdr akla karayi seçiyom
oksuruk dsen ful devam, bi gun iyi ertesi gune bakiyiom yine çogalmis

bikdim bu hastalikdan Allahin gucune gitmersin beterinden korusun ama eltim hakli galiba hiç kurtulmuyor totomuz hastalikdan
Günaydın.senin büyükler pek hâsta olmuyordu galiba.bu onlara cekmemis o zaman.çok sık oksurege yakalanıyor.bi sebebi olmalı ama ne?

Günaydın.senin büyükler pek hâsta olmuyordu galiba.bu onlara cekmemis o zaman.çok sık oksurege yakalanıyor.bi sebebi olmalı ama ne?
buyuklerde bu yastayken oluyordu canim
su anki sebep ben ve kiizmda oksruyoruz :(
$ansimizdan bu sene çok hastalikli bi kis oldu normalde hasta olmayan abla abimiz bile kurtulamadilar gribin elinden ( yani kuçukken oluyolardi 2-3 yastan sonra pek hasta olmadilar )
sabah uyandim ev 18 derece açtim kaloriferi
mayisin ortasinda kalorifer açtugimi hiç hatirlamiyorum ben :(

Günaydın kızlar uyku ve yemek bizim rutin sıkıntılarımız artık yine gece ağladı baya uyandı en son sabaha karşı yanımızda yatıyor artık uyanmıyor pek yanımızda yatınca uyansa da etrafı kolaçan ediyor uyuyor yine biz yanındayız diye yat işte beşiğinde rahat rahat dimi

Yemekler yine zorla yine peşinden dolaşarak kaşık kaşık şu mama sandalyesine oturup bitirse hazırladığım yemeği güzel güzel :63::işsiz:

Büyüyünce geçecek diye avutuyorum artık kendimi mecburen tabi bazı anlar oluyor fıttırıyor insan o ayrı e insanız biz de nihayetinde :)

Orda yapmadı ama öğleden sonra misafir geldi.uyku düzeni bozulduğu için onların yanında yapıştı yakama.havada aşırı bunalticiydi.bi de o yapışıp debeleniyo.fenaliklar geldi misafirleri geçirene kadar.
asıl tam yaz sıcağında napıcaz acaba bi de meme diye yakamıza yapışacaklar o sıcakta allahımmm :KK57:

Benim etrafım da öyle uslu, yemek yiyen en önemlisi de uyuyan çocuklarla dolu genelde.. Onları gördükçe sinirlerim daha da çok bozuluyor :KK12: onlara göre çocuk büyütmek kolay, denk gelmiş işte, şansımıza bence başka bişi değil :işsiz:

Ya bu başka çocuklar Nasıl öyle 11-12 saat uyuyor yaa? Bizim en uzun (tabi aralıksız değil uyanmalarla) 9 saat oluyor, son Zaman'larda en fazla 8.. Memur olacak benim oğlum 8-5 mesaisi yapıyor ama akşam 8 sabah 5 :KK70:

Bu dediğin arkadaşların uyku eğitimi falan vermemiş demi?
sorma sorma bize denk gelmedi cidden öyle bebe. sağlık olsun :)) acaba sen ve eşin de az mı uyuyosunuz benzemiş olabilir mi?

gerçi biz ikimiz de uykuya bayılıyoruz da bebekken daha fenaymışız. genetik olayı da fos çıktı bence bu tamamen şans :D

arkadaşlar ilk doğduğunda küçük beşikteyken sallıyodu ama sonra 5-6 aylıkken yatağına koyuyolardı uyuyodu. sanmıyorum öyle ağlatarak ve benim gibi bi aydır uğraşarak eğitim vereceklerini çocuğun yapısında var :D

Ay bu bebeklerin gunu gununu tutmuyo canim. Bize rahat yok artik bunu kabul edelim bence. Biseyi duzelse kesin baska bisey bozuluyo.
Bence de canim evim daginik olsun ama huzurum olsun. Becerikli olmaya da calismiyorum ama bazen insan oyleleri gorunce bi garip hissediyo. Bizim bebeklerimiz hic kolay bebekler olmadi. Bu da bi faktor.
Canim arabasina koysam buyuk ihtimal uyanacakti daha once denemistim cunku. Bi de oyle uykusunu almadan uyaninca gozu kapali agliyo bi saat kendini gerdiriyo kucakta durmuyo yatarak durmuyo. Hic o moda girmek istemedim. Bu aglama krizi cok fena bisey. Gozunu sımsıkı kapatip deli gibi agliyo.
Senin de gezi burnundan gelmis. Cok fena olmus yaa. Kocalar da ikinci cocuk zaten. Onla ugras bebekle ugras rahat edememissin yazik
evet canım bişey düzeliyo derken başka şeyden çekiyoruz. umudum yok zaten artık. sadece uykusu düzenli olsa zorlamasa yeter diyorum. büyük adam gibi 11de yatıyor. daha erken yatırınca bi saat dönüp duruyo yatakta. gündüz de 2 saatten fazla uyutmuyorum. ama yok çaresini bulamadım.. hemen uyur sevinirim ama gece beş kez kalkar, döner durur bi saat uyur ama sabaha kadar uyur hiç uyanmadan 9a kadar. anlamadım ben bu işten. bi yerde yanlış yapıyorum ama ne?

işte sende biliyosun bunları bu halde bi de aç kalmadığımıza dua edelim bence :) iş kalsın napalım..
keşke arabasında uyusa Durukuş. ben bu uyku eğitiminden sonra geçen ilk kez arabada uyuduğuna şahit oldum bi saat uyudu biz dolaşırken annemle. sallanmayı aramadığı için nerde olsa uyuyo demekki. yine de yararınu görüyomuşum bak bu eğitimin.

gezi aynen burnumdan geldi ya sorma. eşim de kötü oldu. ama sağolsun yine ilgili bi baba. ne babalar görüyorum. bi kuzenimin eşi çocukların hasta olduğundan bile bihaber oluyo. çok şükür sorumluluğunu bilen bi baba eşim. sadece sevmekle baba olunmuyo valla.

Vay be o kadin cocugum var demesin valla:) Ne bebekler varmis
kadın da o kadar rahatki sana anlatamam. çok sakin biraz vurdumduymaz. biz yanlış yapıyoruz en doğrusu bu bence.

çok basit bi örnek pasta yedik çay içtik vs masayı topladık. dedim yardım edeyim yapalım mutfağı. ay yok ben onları yarın yaparım dedi. ay benim içime dert oldu onlar :D o pasta artıkları tabakta sabaha kadar kurur dedim içimden. mutfak öyle bırakılmaz dedim içimden kendi kendimi yedim :D halbuki bırakılır nolucak yani çok mu mühim bişey. ama yok takıntılıyız işte ben olsam gece 1 de olsa onları yapardım :KK57:

evet canım bişey düzeliyo derken başka şeyden çekiyoruz. umudum yok zaten artık. sadece uykusu düzenli olsa zorlamasa yeter diyorum. büyük adam gibi 11de yatıyor. daha erken yatırınca bi saat dönüp duruyo yatakta. gündüz de 2 saatten fazla uyutmuyorum. ama yok çaresini bulamadım.. hemen uyur sevinirim ama gece beş kez kalkar, döner durur bi saat uyur ama sabaha kadar uyur hiç uyanmadan 9a kadar. anlamadım ben bu işten. bi yerde yanlış yapıyorum ama ne?

işte sende biliyosun bunları bu halde bi de aç kalmadığımıza dua edelim bence :) iş kalsın napalım..
keşke arabasında uyusa Durukuş. ben bu uyku eğitiminden sonra geçen ilk kez arabada uyuduğuna şahit oldum bi saat uyudu biz dolaşırken annemle. sallanmayı aramadığı için nerde olsa uyuyo demekki. yine de yararınu görüyomuşum bak bu eğitimin.

gezi aynen burnumdan geldi ya sorma. eşim de kötü oldu. ama sağolsun yine ilgili bi baba. ne babalar görüyorum. bi kuzenimin eşi çocukların hasta olduğundan bile bihaber oluyo. çok şükür sorumluluğunu bilen bi baba eşim. sadece sevmekle baba olunmuyo valla.
YASEMIN cim gece uykusuna zor geçtiyse benimkide az uyaniyor yani bi kere uynaiyor
kolay uyudysa iki uç defa uyaniyor

bence zor uyudugu için yoruluyor gece uyanmiyor yani yatkda donmekden yoruluyor :)

benimkine dun eltimde yer yatagi yaptim yanina yattim pispis dedim bes dk da uyudu $ok oldum :)

Günaydın kızlar uyku ve yemek bizim rutin sıkıntılarımız artık yine gece ağladı baya uyandı en son sabaha karşı yanımızda yatıyor artık uyanmıyor pek yanımızda yatınca uyansa da etrafı kolaçan ediyor uyuyor yine biz yanındayız diye yat işte beşiğinde rahat rahat dimi

Yemekler yine zorla yine peşinden dolaşarak kaşık kaşık şu mama sandalyesine oturup bitirse hazırladığım yemeği güzel güzel :63::işsiz:
hamile olmasan evet büyüyünce elbet geçer alışır vs diyebilirsin canım ama nacizane fikrim yanında yatırmaya alıştırmaman. karnın büyüyünce ve kardeşi doğunca ne yapacaksın çok zor olacak. o doğduktan sonra alıştırman çok daha zor. çok daha fazla etkilenir.

bu kısa bi dönem geçer diye düşünme onlar o kadar hızlı alışkanlık ediniyolarki herşeyi. ilerde çok zorlanacaksın bu yüzden birazcık ağlamasına müsaade etmelisin. salla ama en azından yatağında yatması konusunda taviz verme. senin için çok zor olacak yoksa ilerde..

YASEMIN cim gece uykusuna zor geçtiyse benimkide az uyaniyor yani bi kere uynaiyor
kolay uyudysa iki uç defa uyaniyor

bence zor uyudugu için yoruluyor gece uyanmiyor yani yatkda donmekden yoruluyor :)

benimkine dun eltimde yer yatagi yaptim yanina yattim pispis dedim bes dk da uyudu $ok oldum :)
evet iki kez aynı şey oldu son günlerde. ay ben artık mantık aramıyorum düşünmek istemiyorum gittiği yere kadar. sinirlerim daha çok yıpranıyo böyle bazen ama sallamam asla artık. çünkü gecenin üçünde bi saat sallarken ağladığımı bilirim. artık dönüş yok. şu düzene bi alışsa geceleri de artık yatağına koyup çıkıcam odadan ama daha tam oturmadıki düzen. en azından dokunmuyorum pışpış yapmıyorum bizimki hemen ona da bağlanır valla.

Hakan bu olaya çabuk alıştı ama maşallah. bizimki kadar sallanma manyağı değildi ama.

büyük adam gibi 11de yatıyor
Canım seninki yine iyiymiş ya benimki 1 buçuktan önce uyumuyo.erken uyutsam 1 saat uyur kalkar gece 3 4 te anca uyur.gündüz de az uyutuyorum 1 1.5 saat ama yok bu uyku konusu çok yormaya başladı ya..

Back
X