- 4 Aralık 2011
- 443
- 165
- 333
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #61.361
Esim lactamil diye birsey almis milupa nin o da olur mu acaba bunlarin ucunu birden mi kullanmaliyim yoksa hergun birini mi yarin eczaneler acilsin humanayi da alacagiz İnsallah xok istiyorum artmasini sutumun dua edin olur mu bizeCanım humana, aptamil, ve babbirdeni kullanmaliyim yoksa hergun birini internet sitesindeki anne sütü artırıcı içecekler, sendn ricam bunları dene ben asla inanmazdım , ama sahiden artırıyor günde 3 defa bunlara yüklen, sahiden geliyor, takviye şart
Ya beni suniden cok korkuttular aslnda 2cm acilmam ara ara sancilarmda var ama duzenli degil cok kafam karstı napcam bnde bilmiyorum kime desem sakn suni alma diyolar etkilendm cokanladım benimde 40+1 gün oldu bende yarın gidicem kontrole suni sancıyla falan doğurturlar gibi geliyo
Cok tesekkurler hepsini deneyecegim su andan itibaren.dusundum de gece boluk porcuk uyuyup gunduz hep ayaktayim ve sabah kalktigimdan beri uc tane medine hurmasi yedim onunla duruyorum fafkinda degilim bebise bakayim derken kendimi bosladigimdan oluyor sanirim biraz da İnsallah ise yarar bunlarBebeğe hiç zararı yok canım. Ben alıyrm çok ile yaradı , morelini yüksek tut, yemeğini güEl ye, iştahla sürekli gel git bişiler ye meyve sebze , et süt filan sütyen takma, eskiler der sütü tıkar, aaaa birde ılık su göğüslerine tut, bak gör faydası olacak , bende çok kaygılıyım inan ki her dakka balındayım, bebeğin
Cok tesekkurler dutu da deneyecegim İnsallah.bir yandan sinava hazirlaniyorum diye uykumu alamadim pek ondan mi diye biraz yememe ve uykuya da dikkat edeyimmerhaba süt konusunda en önemlisi stresten uzak durman ve bebeğin uyudukça sende uyumalısın. bol süt yeşillik ye. dut kurusu tarifi var süt yapıyor benim ilk doğumumda işe yaramıştı. bir avuç kuru beyaz dutu yarım litre suda 7 dk kadar kaynat ve ılıkken tok karnına sabah akşam iç.
Yok canım sahiden yarıyor , tamam yeşillik yada diğer doğal yiyecekler ama şu anda bu ilk akım için başka yardımcı takviyeler ihtiyaç var , bol bol şu süt artırıcılardan iç, ha bşrde hummana Rezine kimsin çayını da iç o da bebeği sakinleştirmek için iyi, morel bızacağımıxa bişiler yapcaz.Cok tesekkurler hepsini deneyecegim su andan itibaren.dusundum de gece boluk porcuk uyuyup gunduz hep ayaktayim ve sabah kalktigimdan beri uc tane medine hurmasi yedim onunla duruyorum fafkinda degilim bebise bakayim derken kendimi bosladigimdan oluyor sanirim biraz da İnsallah ise yarar bunlar
Ya beni suniden cok korkuttular aslnda 2cm acilmam ara ara sancilarmda var ama duzenli degil cok kafam karstı napcam bnde bilmiyorum kime desem sakn suni alma diyolar etkilendm cok
Kizlar bugun bebegim az oynadi diye oylesine dra geldik ntsye baglandim sancilarim tavan yapmis ama ben hic bisey hissetmiyorum. Suan kolumda serum popodan igne ikide hap ictim. Yarinda ameliyat saka gbi .. bende sifir agri igne yaparken cocuk gbi cirpindimda sanci nasil hissetmedim onu anlamiyorum..
Canım henüz anne olmadım ama araştırdım biraz su çok onemliymis. Emzirmeyle baslamadan önce bi bardak su şart. Bir de susam yağı ile meme masajı hem çatlaklar için iyi hm de süt kanallarını aciyormus.Cok tesekkurler dutu da deneyecegim İnsallah.bir yandan sinava hazirlaniyorum diye uykumu alamadim pek ondan mi diye biraz yememe ve uykuya da dikkat edeyim
Gogus ucu kremi lansinoh var bende vazelin gibi bisey hic ise yaramiyo. Gogus ucu zaten hassas bir de yikanmasi silinmesi gereken seylerle iki saatte bir emzirmeden once ugrasamam hic. Aciyo cunku dokununca. Kantaronu deniyorum su an bakalim.Cok iyi geliyomis kiz kardesime hemsirede demis sursun simdiden diye.bide bn gogus ucu kremide aldim bi denedim yapis yapis.yalniz emzirmeden.once iyice temizlesin demisler .onuda htrlatayim cnm.
Makinem yok manuel pompam var ama cok canimi yakiyo diye kullanamiyorum. Sık sık o gogsumle emzirmeye calisiyorum biraz iyi geldi sislige ama aciyo hala.canım mastit olmamak için makinen varsa sağ çok iyi geliyor bunun ilacı göğsü boşaltmak..beimde acaipşişti şu anda bi taraftan sağıyorum
Her gun duzenli kaka yapmayabilirlermis. Dun hic yapmamisti bugun sabah costu uc kez aldik altini. Bir gun yapip obur gun yapmazsa degil de birkac gun ust uste hic yapmazsa sorun var demek sanirim ben de bilmiyorum ama karninin dydugunu kakadan anliyorum ben.Benimki de kakasini yapiyo cisini yapiyor yani gunde kac kere kakasini yapmasi lazim bilmiyorum
Suyu littrelerle iciyorum susam yagini da deneyeyim İnsallah ise yarar hepinize cok tesekkurler kizlar yazdiklarinizin hepsini not aldim istisnasiz yapacagim en azindan elimden gelen heraeyi yapmis olayim diyeCanım henüz anne olmadım ama araştırdım biraz su çok onemliymis. Emzirmeyle baslamadan önce bi bardak su şart. Bir de susam yağı ile meme masajı hem çatlaklar için iyi hm de süt kanallarını aciyormus.
benimde son gün 40 dolmak üzere bendede tık yok40+1 günlük hamileyim ama hiç sancım yok pazartesi günü kontrolüm var sizce alırlarmı doğuma???
ben ilk doğumumda kullandım. bana iyi gelmişti. eczacı içeriğinin aynısı olduğunu söylemişti. göğüslerini kremleyince kapatma bir süre ilaçla kurusun. geçmiş olsun göğüs yarası çok zor. ben şimdiden başladım kremlemeye.Kizlar esime lansonih krem al dedim eczaci o yok demis lanolin vermis bu lanonin kremi kullanan var mi aranizda bilen?
Hadi bakalim hayat senin hayatin ne istersen onu yaparsin sen guclu bir kadinsin insallah dogumun da guzel kolay gecer. Benim annem yanimda ama yine evde dolaniyorum ama ilk gunden beri oglumla tek basina kalmaya gayret ediyorum esimle oglumla gece ayni odadayiz aglasa da ben kalkiyorum hayat zor gurbetteyken daha zor,guzel haberini bekliyoruz :)Arkadaslar yarin hayirlisiyla doguma giriyorum kizimi kucagima almama saatler kaldi. 9 ay ne kadar da cabuk gecti, acisiyla tatlisiyla, catlaksiz, fazla kilo almadan bir hamileligin daha sonuna geldim ve buyuk konusmayayim ama hamilelik defterini kapattim artik . Bu kutsal gorevi daha cocuk isteyenlere devrediyorum , simdiden kolay gelsin:) yas itibariyle ve gurbette olmamiz vs. nedenleriyle bir hamilelik daha kaldiramam sanirim:)
Bugun cok degisik duygular icindeyim. Ilk kez anne olacak arkadaslarin dogum oncesi yasadigi hicbir korku yok bende fakat bende degisik duygu dalgalanmalari yasiyorum. Hem heyecanliyim hem icimde bir huzun varsabahtan beri kizimla oyunlar oynuyorum ve ona baktikca gozlerim doluyor nedense sanki bu ona 100 % ilgi gosterebilecegim son gunmus, bundan sonra hep ilgi eksikligi yasayacakmis gibi geliyor. Onun icin hicbirsey ayni olmayacak artik . Daha kendisi bebek sayilir ya da ikinci kizimi ilk kizim kadar sevebilecekmiyim? Ya sevemezsem ? Gibi cilgin dusunceler kafamda surekli geziyor! Biliyorum yeni hayatimiza alismak biraz zaman alacak ve sonunda hersey guzel olacak ama su anda bu dusunclerime engel olamiyorum ve sanirim bu durumda olmam normal su anda:) yine de kendime ve esime guvenim tam. Bu zorlu donemi cekirdek ailemiz olarak kisa surede atlatacagimiza inaniyorum.
Bu gunku yasadigim duygusal durum nedeniyle radikal bir karar alarak hastanede ilk gunden itibaren yalniz kalmaya karar verdim. Biliyorum benim icin coook zor olacak belki ama annelik boyle birsey iste , benim rahatimdansa zaten biraz biraz olaylarin farkina varan ve uzulen kizimin birde yabanci evlerde tek basina kalmasina gonlum razi olmuyor. Bu gune kadar bizden hic ayrilmadi. Onu dusunmekten zaten kendim rahat edemeyecegim . Gunduzleri bakici+ okul'a gidecek aksamlari da babasi herseyiyle ilgilenip onunla kalacak. Herhalde ilk iki gun cok zor olacak ama hemsireler bakacak artik bana. Anneme soylemeyecegim bu durumu kahrolur o da oralarda uzaklarda beni dusunmekten. Sonunda bende onun caniyim. Varsin esimle kaliyorum bilsin. Bana dualarinizi o yuzden ekstra eksik etmeyin zor bir dogum olmasin hemen ayaga kalkayim insallah olur mu???
Bizden son haberler boyle, hepinize kocaman sevgiler gonderiyorum!!!!
Hep normal istedim keske kendi sancmla yapabilsem ama gelmiyo karnm sertlesiyo belden agri griyo kasklarima vuruyo ama düzenli gelmiyo kac gündür anlamadm bitürlüsen kimseye bakma normal doğum her zaman çok sağlıklı suniyle doğumunu yap çabuk toparlanırsın bende suniyle yapcam yüksek ihtimal sezeryan daha zor emin ol arkadaşlarımda hep suniyle doğum yaptı Allah sabrını verir sen korkma :)
benimde son gün 40 dolmak üzere bendede tık yokdrum bir aksilik olmadığı sürece 41. haftayıda bekliycez demişti.salı günü kontrolum var. bakalım ne olcak. sizinde bi aksilik yoksa bekleyin bence
Hep normal istedim keske kendi sancmla yapabilsem ama gelmiyo karnm sertlesiyo belden agri griyo kasklarima vuruyo ama düzenli gelmiyo kac gündür anlamadm bitürlü
Bn aldim cnm o kremi.yani bn daha kullnmadim simdiden baslasammi bikemedim.eczanediki kadin bunu suan oneriyo burdaki doktrlr dedi.onu verdi bna .ins.ise yararKizlar esime lansonih krem al dedim eczaci o yok demis lanolin vermis bu lanonin kremi kullanan var mi aranizda bilen?
Bugun 38+1nası yani kaç haftalık gebesin ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?