- 19 Kasım 2014
- 57
- 32
- 23
- 36
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #8.241
O zaman doktora neden gidiiyosunuz kontrole? Anne adayısınız sizin aklınız size yetiyosa 9 ayda doğum olduğunu da biliyosunuzdur öncesinde gitmeyin 9 ay dolar doğum yaparsınız hanımefendi.bende sizin yazdıklarınıza katılmıyorum. çünkü ben burayı hergün takip ediyorum kimse kimseyi bu konuda zorlama yapmadı yapamazda. kime ne ki onun çocuğu down olmuş yada olmamış. burada sadece fikir beyan edlir katılan katılır katılmayan katılmaz. siz buraya gelmiş kimse yazmasın diyorsunuz .isteyen istediği herşeyi yazabilir kişiliğe hakaret olmadığı sürece. belkide uzmansınız tecrübeleriniz bize göre daha fazla ama bu şekilde yazmanız hiçte hoş değil. herkesin kendi düşüncesi kimseden de etkilenmiyorum 29 yaşındayım kendi aklım kendime yetiyor. hepimizde anne adayıyız demek ki yeteri kadar aklımız bulunuyor.
Ahhh canim Allah sabir versin. Insallah en kisa zamanda yine hamile kalirsinkızlar bebeklerimin kalbi durmuş doktordan şimdi geldim cok üzgünümmissed abortus teshisi kondu
canım benim üzüntünü hepimiz paylaşıyoruz gerçekten. Rabbim hakkında hayırlı olanı versin her daim . demek ki yavruların için en hayırlısı olan buymuş. düşük arkası gebelik derler sağlıklı bir gebeliğin olur inşallah.çok üzücü gerçekten ben ikizmi değilmi diye netleştirelim diye gittim kalplerinin durduğunu öğrenince yıkıldım rabbim hayırlısını versin hakkımızda yarın doktora gidip sonlandırıcazAllah olanlara uzun ömürler versin
çok saçmabu söylediğiniz. ikili test sadece ihtimal olan bir test . ihtimallerle mi yaşayacağım ben bu dünyayı ?burası ahkam kesme yeri değil ayrıca. kontrolüme her ay düzenli olarak giderim tabiki de ama ikili test yaptırmak zorunda değilim. hiç bir gebeye de zorunlu tutulmuyor. ayrıca down sendromlu çıksa bunun tedavisi yok ama başka bir sorun çıksa bebeğime karnımda müdahale edilecekse ben edilmesini isterim. ama o bebek %100 özürlüde olsa doğar vede ben onu farksız severim. hiç bir uzman konuşması gibi de değil gerçekten gülünç.O zaman doktora neden gidiiyosunuz kontrole? Anne adayısınız sizin aklınız size yetiyosa 9 ayda doğum olduğunu da biliyosunuzdur öncesinde gitmeyin 9 ay dolar doğum yaparsınız hanımefendi.
bende sizin yazdıklarınıza katılmıyorum. çünkü ben burayı hergün takip ediyorum kimse kimseyi bu konuda zorlama yapmadı yapamazda. kime ne ki onun çocuğu down olmuş yada olmamış. burada sadece fikir beyan edlir katılan katılır katılmayan katılmaz. siz buraya gelmiş kimse yazmasın diyorsunuz .isteyen istediği herşeyi yazabilir kişiliğe hakaret olmadığı sürece. belkide uzmansınız tecrübeleriniz bize göre daha fazla ama bu şekilde yazmanız hiçte hoş değil. herkesin kendi düşüncesi kimseden de etkilenmiyorum 29 yaşındayım kendi aklım kendime yetiyor. hepimizde anne adayıyız demek ki yeteri kadar aklımız bulunuyor.
bilmiyorum canım ya ben kolay kolay kimseden etkilenmem tabi kişiden kişiye değişir. sadece burada okuduğum kötü olaylara üzülürüm o kadar. bende saygı duyuyorum herkes herşeyi yazıyor kimseye yazmayın bir daha burada diyemem kimsede dememeli. ne haddimesiz etkılenmıyor olabılırsınız çünkü kararınız net,ama kararı net olmayanlar için yönlendırıcı oluyor,zorlama elbet olamaz ama ınsanlar cogu zaman buraya genel fikirleri okuyup bı karar vermek ıcın gırebılıyorlar..yaptırmayınca oluyormus demkkı dıyıp bende yaptırmıyım dıye karar verebılır bı uzmana danısmadan,seda arkadasımızın fikrine katılıyorum,çünkü bilimden yararlanmayı ve olabılıcek aksılıklere ruhen hazırlanılması gerektıgını anlatıyor ve tavsıyeden öte bişey demiyor..
kızlar bebeklerimin kalbi durmuş doktordan şimdi geldim cok üzgünümmissed abortus teshisi kondu
Burda gerçekten kararsız kalan etkilenen ve ciddi şekilde yardım edin lütfen diye medet bekleyen bir ton yazı gördüğüm için yazmak istedim ben yoksa kimin çocuğu engelli kimin engelsiz beni hiç ilgilendirmez burada.Gerçekten etkilenen insanları gördüğüm için yardımcı olmak istedim ve bu alanda çalışıyorum.Ben genel ortalamayı bilerek yorum yaptım ayrıca 2-3 insan lafıyla değil.Hala ben etkilenmem diyerek kendinizi öne atıyosunuz.Ne güzel siz etkilenmiyorsanız konuya dahil olmanıza gerek yok zaten.Siz evinizde yada işinizde kendi düşüncenizle yorum yapıyosunuz ben 200 tane engelli öğrencinin ailesiyle görüşen biri olarak yorum yapıyorum.Size değil ama bu konuda yardımcı olabildiğim kim varsa uzmanlığımıda ispatlamaya hazırım hanımefendi.çok saçmabu söylediğiniz. ikili test sadece ihtimal olan bir test . ihtimallerle mi yaşayacağım ben bu dünyayı ?burası ahkam kesme yeri değil ayrıca. kontrolüme her ay düzenli olarak giderim tabiki de ama ikili test yaptırmak zorunda değilim. hiç bir gebeye de zorunlu tutulmuyor. ayrıca down sendromlu çıksa bunun tedavisi yok ama başka bir sorun çıksa bebeğime karnımda müdahale edilecekse ben edilmesini isterim. ama o bebek %100 özürlüde olsa doğar vede ben onu farksız severim. hiç bir uzman konuşması gibi de değil gerçekten gülünç.
maşallah canım ne güzel her doktor söylemiyor maalesef merakla bekliyorumMerhaba arkadaşlar cinsiyeti belli olan var mı aranızda benim bebeğim erkek çok net bi şekilde göründü
burası tartışma yeri olmadığı için daha fazla uzatmayacağım elbette ki diğer arkadaşlarımın hakkına girmek istemiyorum.Burda gerçekten kararsız kalan etkilenen ve ciddi şekilde yardım edin lütfen diye medet bekleyen bir ton yazı gördüğüm için yazmak istedim ben yoksa kimin çocuğu engelli kimin engelsiz beni hiç ilgilendirmez burada.Gerçekten etkilenen insanları gördüğüm için yardımcı olmak istedim ve bu alanda çalışıyorum.Ben genel ortalamayı bilerek yorum yaptım ayrıca 2-3 insan lafıyla değil.Hala ben etkilenmem diyerek kendinizi öne atıyosunuz.Ne güzel siz etkilenmiyorsanız konuya dahil olmanıza gerek yok zaten.Siz evinizde yada işinizde kendi düşüncenizle yorum yapıyosunuz ben 200 tane engelli öğrencinin ailesiyle görüşen biri olarak yorum yapıyorum.Size değil ama bu konuda yardımcı olabildiğim kim varsa uzmanlığımıda ispatlamaya hazırım hanımefendi.
Evet bende sorucam kesin çok şanslıymışsın bende umarım doktor konusunda senin kadar şanslı olabilirim.TeşekkürlerCanim artik genelde standard olarak her hamileye yapiliyor. Cokta guzel birsey aslinda. Benim gittigim profesor yaklasik 55 dk incelemisti. Bobreklerden beyin damarlarina kadar bebegin herseyine bakiyorlar. Ben cok begenmistim. Burada da bakacak ayri bir profesor ayin 4'unde randevum var umarim Turkiye'de ki profesor kadar iyidir. Sende mutlaka doktoruna sor.
arkadasim yazina sonuna kadar katiliyorum.. emegine saglikkArkadaşlar şuan hepimiz ikili test zamanlarındayız.Her kafadan bi ses çıkıyor.Biri geliyor ayşe şöyle dedi yaptırmayacağım başkası çıkıyor Fatma şöyle dedi ben yaptıracağım.Kimsede ayşe kim fatma kim sıfatı ne uzmanlığı ne demiyor.Tamam tecrübede bi yere kadar.Herşey okumak yerine tecrübeyle kazanılsaydı üniversiteler kaldırılırdı tecrübesi olan çalışırdı.Aklımda şüphe varsa giderim bi uzmana danışırım.Günde benim gibi 100 tane hasta alana sonuçlarını kendi görene yaşayana danışırım.Bu testten neden kaçıyosunuz hiç anlamıyorum.Zaten ihtimal olduğunu söylüyolar varsa bişe baştan ona göre hazırlık yapıyolar yada önlem alıyolar.size danışmadan hiç bi müdahalede bulunmuyor kimse.Testi yaptırmayarak bi kaç ay daha durumu erteliyosunuz.Varsa sizde ona göre doğuma kadar hazırlarsınız kendinizi.Doğumda herşey yolunda diye beklerken engelli bi çocuğu kucağınıza almanız daha mı iyi?Kulaktan dolma komşuların onun bunun lafıyla yönlenmeyin Özel eğitimde psikolog olarak çalışıyorum.Sonradan öğrenenle doğumda öğrenen annelerin kabullenme zorluklarını bizzat burda yaşıyorum.Yaptırın yada yaptırmayın ama gidin bi doktorla yada bi psikologla oturup bu işin olumlu taraflarını bi kenara olumsuz taraflarını bi kenara ayırıp karşılaştırın lütfen.Burda da artık kimse yaptırıcam çünkü şu böyle dedi,yaptırmıcam çünkü bu böyle dedi diye konuşup insanları etkilemesin lütfen.Uzman ne dedi bu işi bilen içinde olan doktor ne dedi ona bakın.Kişisel olarak kimseye değil yazım.Gerçekten kafa karıştıran birden çok insan var,yapmayın lütfen.Herkesin karakteri duygusal yapısı farklıdır sizin kaldırabileceğiniz bir şeyi başkası kaldıramayabilir!Asla yaptırın yada yaptırmayın demiyorum,Sonuçlarını gidin bir uzmanla konuşun o şekilde karar verin demek istediğim tam olarak bu..
Teşekkür ederim arkadaşım birilerine yardımcı olabildiysek ne mutlu bizearkadasim yazina sonuna kadar katiliyorum.. emegine saglikkseni alkıslıyorumm
Hay ağzına yüreğine sağlık arkadaşım. Her harfine katılıyorum...Arkadaşlar şuan hepimiz ikili test zamanlarındayız.Her kafadan bi ses çıkıyor.Biri geliyor ayşe şöyle dedi yaptırmayacağım başkası çıkıyor Fatma şöyle dedi ben yaptıracağım.Kimsede ayşe kim fatma kim sıfatı ne uzmanlığı ne demiyor.Tamam tecrübede bi yere kadar.Herşey okumak yerine tecrübeyle kazanılsaydı üniversiteler kaldırılırdı tecrübesi olan çalışırdı.Aklımda şüphe varsa giderim bi uzmana danışırım.Günde benim gibi 100 tane hasta alana sonuçlarını kendi görene yaşayana danışırım.Bu testten neden kaçıyosunuz hiç anlamıyorum.Zaten ihtimal olduğunu söylüyolar varsa bişe baştan ona göre hazırlık yapıyolar yada önlem alıyolar.size danışmadan hiç bi müdahalede bulunmuyor kimse.Testi yaptırmayarak bi kaç ay daha durumu erteliyosunuz.Varsa sizde ona göre doğuma kadar hazırlarsınız kendinizi.Doğumda herşey yolunda diye beklerken engelli bi çocuğu kucağınıza almanız daha mı iyi?Kulaktan dolma komşuların onun bunun lafıyla yönlenmeyin Özel eğitimde psikolog olarak çalışıyorum.Sonradan öğrenenle doğumda öğrenen annelerin kabullenme zorluklarını bizzat burda yaşıyorum.Yaptırın yada yaptırmayın ama gidin bi doktorla yada bi psikologla oturup bu işin olumlu taraflarını bi kenara olumsuz taraflarını bi kenara ayırıp karşılaştırın lütfen.Burda da artık kimse yaptırıcam çünkü şu böyle dedi,yaptırmıcam çünkü bu böyle dedi diye konuşup insanları etkilemesin lütfen.Uzman ne dedi bu işi bilen içinde olan doktor ne dedi ona bakın.Kişisel olarak kimseye değil yazım.Gerçekten kafa karıştıran birden çok insan var,yapmayın lütfen.Herkesin karakteri duygusal yapısı farklıdır sizin kaldırabileceğiniz bir şeyi başkası kaldıramayabilir!Asla yaptırın yada yaptırmayın demiyorum,Sonuçlarını gidin bir uzmanla konuşun o şekilde karar verin demek istediğim tam olarak bu..
Çok güzel anlamışsın adaşımsiz etkılenmıyor olabılırsınız çünkü kararınız net,ama kararı net olmayanlar için yönlendırıcı oluyor,zorlama elbet olamaz ama ınsanlar cogu zaman buraya genel fikirleri okuyup bı karar vermek ıcın gırebılıyorlar..yaptırmayınca oluyormus demkkı dıyıp bende yaptırmıyım dıye karar verebılır bı uzmana danısmadan,seda arkadasımızın fikrine katılıyorum,çünkü bilimden yararlanmayı ve olabılıcek aksılıklere ruhen hazırlanılması gerektıgını anlatıyor ve tavsıyeden öte bişey demiyor..
Teşekkür ederim arkadaşımHay ağzına yüreğine sağlık arkadaşım. Her harfine katılıyorum...
Canım Allah sabır versin, biz de 2li taramaya gitmiştik 12.haftamızdı kalbinin durdugunu ögrendik sahura kalkılacaktı herkeste tatlı telaş , biz hastaneden çıktiķ perperişan ..1 ay sabahları kabuslarla karnımı tutarak ağlayarak uyandım patolojide parsiyel mol oldugu çıktı değerlerim cok geç düştü kemoterapi alacaktım daha da perişan olduk .neyse degerim sıfırlandı ve 1 ay sonra yeniden bebek beklediğimizi öğrendik sevinsekmi bilemedik eşimle ..1 sene olmaması gerekiyodu ama olmuş işte..her gittiğimizde bizim kalbimiz ağzımizda atıyo .tekrar mol olma ihtimali var plasenta tamamen oluşana kdr beklicez diken üstünde ..Bunlari yazdım çünkü seni çok iyi anlıyorum sabretmek ve bu süreci sağlıklı olarak atlatmak zorundasın öncelikle kendin içinçok üzücü gerçekten ben ikizmi değilmi diye netleştirelim diye gittim kalplerinin durduğunu öğrenince yıkıldım rabbim hayırlısını versin hakkımızda yarın doktora gidip sonlandırıcazAllah olanlara uzun ömürler versin
Merhaba arkadaşlar cinsiyeti belli olan var mı aranızda benim bebeğim erkek çok net bi şekilde göründü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?