- 28 Mayıs 2011
- 852
- 478
- 103
Merhaba, aynen bendede olmaya basladi ozellikle dün baya hissettim,süt bezleri ile alakali olduğunu düşünüyorum :)
Unutmaya calisiyorum cnm bebegim de etkilenio biliyorum ama bazen esimle ya da annemle konusurken cok kotu oluyorum elimde degilÇok gecmiş olsun. Dr unun dediklerini ihmal etme ve kalbine hiç ikilik getirme. Pozitif düşün bebeğinle konuş hep. Moralini yüksek tut ki bebeğin hissediyor bunu eminim. Allah'ın izniyle kucağınıza Zaman'ında ve sağlıklı almak nasip olsun. Bir sonraki kontrolün ne zamandı
Suyun fazlalığıda erken doguma sebebiyet verebiliyo patlıyor kese gerginliktenaaa suyun fazla olmasının da mı zararı var bilmiyordum hiç
ne tatlı çıkmış maşallah
ben de yanıyorum napıcaz sıcaklara hiç bilmiyorum
Amin cnm insallah sag salim kucagimiza alalim hepimiz .bebisleri 3 hafta once gittigimde de normalden az goruyorum suyunu dikkat et demisti dun artim olayin ciddiyetini anlatti baya azalmis ne olduysa 3 hafta icinde oldu heralde su gibi akintim oluyodu bebegin suyu mu diye sordum doktora su oyle azar azar gelmez birden hepsi gelir sonra da dogum baslar dedi ama inanmadim ben cunku duymustum daha once sizinti oldugunu bazilarindacanım sen içini ferah tut bu zamana kadar doktorun hep iyi mi demişti bi anda mı azalmış anlamadım.. Rabbim yardımcın olsun sen dua et bol bol dinlen sağ salim alırsın kucağına inşallah
Inş istirahat ve beslenmeyle atlatırsın cnm avokado Rahmi besliyomuş bi yazıda okudum belki plasentayıda besler istersenAmin cnm insallah sag salim kucagimiza alalim hepimiz .bebisleri 3 hafta once gittigimde de normalden az goruyorum suyunu dikkat et demisti dun artim olayin ciddiyetini anlatti baya azalmis ne olduysa 3 hafta icinde oldu heralde su gibi akintim oluyodu bebegin suyu mu diye sordum doktora su oyle azar azar gelmez birden hepsi gelir sonra da dogum baslar dedi ama inanmadim ben cunku duymustum daha once sizinti oldugunu bazilarinda
Sanirimm, tedbirli olmasi iyi.. sağlikla hayirlisiyla bebeklerimize kavusuruz insallah hepimizz..Toplamda dört ya da beş kez yapıldı canım.istiyor benim dr.ben de çok şişiyorum.ayaklarım bacaklarım hep şiş .yaş ta 39 olunca tedbir amaçlı canım herhalde.
Hersey bebegimiz iyi olmasi icin elbette, zorundaysak yaptrcaz baska yolu yok aciyorsa dayanacaz..teşekkür ederim canım , detaylı ile ayrıntılı aynı şey , benim kide 15 dk filan sürdü. aşıdan korkmam normalde ama çok acı verdi bana , bazıları diyo birinci çok acırsa ikinci aşı çok acımaz diyo inşallah öyle olur. bebeğimin sağlığı için çekmeye değer. tetanoz aşısı önemli bişey. en az iki doz yapılması gerekiyor muhakkak. gözümü kapatıp aşımı yaptıracağım artık
Doğumdan sonra ücretteki artışı mı diyorsun canım. Eşim devlette memur 30 tl falanmış sanırım çocuk yardımı. Ama özelde bu ücret zorunlu değil diye biliyorum işverenin insafına kalmış. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltirArkadaslar birsey sormao istioyurum asgari.ucretle calisanlar ne kadar dogum parasi alirlar tahminen bilginiz varmi acaba
Gecms olsn gamzelii, bende kendimi yormusum hic dikkat etmemisim kanamam olmustu. Zor bi donemdi Cok sukur allaha suan yok.umarim seninde en yakin zmnda durur kanaman. Cok yorma kendini hep dinlen..kızlar hepinize çok teşekkür ederim. aslında ev işini genelde eşim yapıyor ama o bu haftasonu yoktu bende bir şey olmaz diyip yaptım işte. kanamam çok çok azdı ama ben korkup hemen doktoruma gittim oda plesentanın arkasında kanama alanı var dedi. senin yerinden dahi kalkmaman lazım ve bebeğe giden kan akışını engelliyor bu da bebeğin ölümüne dahi sebep olabilir dedi. bende dikkat ediyorum şimdi inşallah bir problem olacağını sanmıyorum sadece kendimi yordum bir gün temizlik diğer gün alışveriş derken yoruldum
Amin cnm insallah sag salim kucagimiza alalim hepimiz .bebisleri 3 hafta once gittigimde de normalden az goruyorum suyunu dikkat et demisti dun artim olayin ciddiyetini anlatti baya azalmis ne olduysa 3 hafta icinde oldu heralde su gibi akintim oluyodu bebegin suyu mu diye sordum doktora su oyle azar azar gelmez birden hepsi gelir sonra da dogum baslar dedi ama inanmadim ben cunku duymustum daha once sizinti oldugunu bazilarinda
O zaman gelsin muzlar gelsin gitsin pekmezler:))erken doğum riskin olur kilo almaya bak dedi canım :)
Canim 1.5 sene once kardesim 900 civari almisti.Arkadaslar birsey sormao istioyurum asgari.ucretle calisanlar ne kadar dogum parasi alirlar tahminen bilginiz varmi acaba
Ben daha önce doğum yapmadım ama söyle hesaplayabiliriz 2 saatte bir emziriceksin ve çocuk her emzirmeden sonra tuvaletini yapıcak hemen hemen :) günde 10-12 bez sanırımKızlar merhaba
Bebek ilk dogdugunda gunde kac tane bez kullanıyorduk unutmusum bez alacagım ama en küçük olandan çok almak ıstemıyorum hızlı buyuyorlar sonucta 2-5 kg olandan ıkı paket yeter mi sizce
Maaşa yansıyan haricinde doğum ücreti veriyorlar sanırım onu soruyo ama hiç bi fikrim yokDoğumdan sonra ücretteki artışı mı diyorsun canım. Eşim devlette memur 30 tl falanmış sanırım çocuk yardımı. Ama özelde bu ücret zorunlu değil diye biliyorum işverenin insafına kalmış. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir
Yok canim ondan bahsetmiyorum hani bu dogum izni boyunca calisamayacagimiz sure var ya toplam 4 ay olan o 4 ayin maasini Doğum parasi olarak aliyoruz die biliyorum toplamda ne.kadar onu merak ettimDoğumdan sonra ücretteki artışı mı diyorsun canım. Eşim devlette memur 30 tl falanmış sanırım çocuk yardımı. Ama özelde bu ücret zorunlu değil diye biliyorum işverenin insafına kalmış. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir
hakkımı yedirmem isterlerse çıkarsınlar mahkemede hesaplaşırız sorun yokbiraz önce hamile bi arkadaşla daha konuştum o da aynı durumdan yakınıyor bende diorum bi ben mi gece huysuzlanıyorum diye demekki normalmiş hakikaten ya 4 dönüyorum ya bi uyandım ki ayaklarımın yerinde kafam var yastık yok falan şuan bile terliorum ayaklarım yanıyo terlik olsa çıkarıp onla gezcem Rabbim güç kuvvet versin bize katlanırız evvelAllah
Bildğim kadarıyla,net aldığın brüt ücretinin%70 ini ödüyorlar. Net maaş ya da brüt maaş üzerinden maaş alanların hesapları farklı oluyor. İnternette karşılaştırma tablolalrı var,istersen bir bak.Yok canim ondan bahsetmiyorum hani bu dogum izni boyunca calisamayacagimiz sure var ya toplam 4 ay olan o 4 ayin maasini Doğum parasi olarak aliyoruz die biliyorum toplamda ne.kadar onu merak ettim
gecmıs olsun cnm bol su ıc bıde yıne bır sor arastır ama doktorum son kontrolde "suyun ıyı tatlıya ıhtıyacın yok cok yeme" demıstı. yanı tatlı da su yapıyorsa cok yuklenmeden yıyebılırsın.. bu arada sızıntı olarak gelebılır. ofıs arkadasımın suyu hep dedıgın gıbı sızıntı olarak gelıomus 6 ay yatmıs bırak 3 ayı. wc dısında hıc kalkmamıs bol bol su ıcmıs ama oglu su an cok saglıklı 4 yasında... moralını yuksek tut dınlenmene bak sen...Amin cnm insallah sag salim kucagimiza alalim hepimiz .bebisleri 3 hafta once gittigimde de normalden az goruyorum suyunu dikkat et demisti dun artim olayin ciddiyetini anlatti baya azalmis ne olduysa 3 hafta icinde oldu heralde su gibi akintim oluyodu bebegin suyu mu diye sordum doktora su oyle azar azar gelmez birden hepsi gelir sonra da dogum baslar dedi ama inanmadim ben cunku duymustum daha once sizinti oldugunu bazilarinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?