2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Yok canim ondan bahsetmiyorum hani bu dogum izni boyunca calisamayacagimiz sure var ya toplam 4 ay olan o 4 ayin maasini Doğum parasi olarak aliyoruz die biliyorum toplamda ne.kadar onu merak ettim
kendı maasının brutunun 3/4 u kadarı. yanı normal net maasından az bıraz eksık halı gıbı oluyor. odemeler zıraatten aylık olarak alınabılır. aylık olarak almak ıcn ıs yerıne dılekce vermek gerekıyor kı raporunuzu aylık ıslesınler, toplu ıslenırse 4 ayın sonunda 4aylık maasın kadar bısey alıcaksın yıne zıraatten... dogum parası vs dıye baska bırsey var devlet verıo ama ıs yerınle alaklı degıl muhtemelen kaymakamlık fln bakıyor ve ılk cocuk ıcın 200 tl mı ne. bu arada bu yenı cıkan bır ucret henuz odenıyor mu bıze yetısır mı yasa cıktı mı tam bılmıyorum...

Sanirim mayistan itibaren olan dogumlar için gecerli. Mesela benim ikinci bebegim olduğu icin agustosta dogum yapinca 400tl alacagim

Kızlar gece yatma meselesini hiç sormayın. Uykum öyle bastırıyor ki sağa sola ortaya yatmaktan mahvoluyorum. Gece de ara ara uyanıyorum, göbeğim ve bebişim öyle rahatsız olmuş ki ve ben de buhranlar içindeyim WC ye gidip su içip gene uyumak için aynı buhrana başlıyoruz

Aynen valla bir kisir dongu ama bebisimiz rahatsiz olmuyodur ya sanmiyorm.. Biz oyle saniyorz bazn ben de oyle hissediyorm da.. Ama bazen saga ya da sola donunce boyle aciyo gibi bi sey oluyo o zman diyorm aha bu sefer rahatsiz oldu diger yana donuyorm daha rahat geliyo.. Bilmem nedendir bilemicez de... Allah onlari korusun sa gerisi teferruat napalmm

Kızlar merhaba
Bebek ilk dogdugunda gunde kac tane bez kullanıyorduk unutmusum bez alacagım ama en küçük olandan çok almak ıstemıyorum hızlı buyuyorlar sonucta 2-5 kg olandan ıkı paket yeter mi sizce

Ben 1 numaradan 2 , 2 numaradan 3 tane aldim bile
Çabuk büyüyorlarda ilk başta bez bol gelince kaçak olabiliyor.hersey sıvı oluyordu hatırlarsanız o yüzden tam oturması iyi

Ben daha önce doğum yapmadım ama söyle hesaplayabiliriz 2 saatte bir emziriceksin ve çocuk her emzirmeden sonra tuvaletini yapıcak hemen hemen :) günde 10-12 bez sanırım

Yok yaa günde 10 bez gitmiyordu sanki ayrıca o kadar 2 saate bir tuvalette yapmıyorlar

20cm değil mi canım?tam 22 haftadasın dimi?
Evet Can'ım 20 cm Dedi 21 hafta 3 günlüğüm banada kısa gibi geldi ama doktor normal Dedi .. Oğlumda ilk Zaman'lar aynıydı ama sonradan hızlı uzamaya başlamıştı ki öyle doğdu o yüzden pek üstünde durmadım

Benim detaylı ultrasonumu yapan dr um boy degeri dogru olmayabilir söylemiyorum demişti. Sonra ben de baktım, ölçüm değilmiş fl değerinin 7yle carpımıymış. Kilosu da 70 gr ma yakın yanılma payıyla söyleniyormuş. Ben de pek bakmıyorum artık. İyi mi diyorum iyi diyolar tamam diyip çıkıyorum :) yerine taktım ama bu ara

Ben normal de dediğin gibi hiç takmıyorum çünkü her bebeğin gelişimi gerçekten farklı ilk oğlum da aynıydı bu boyda aman Allah ım Nasıl üzülmüştüm eşime sizin ailede kısa boylu var mı diye çemkirdim bile :) hatta benimle konuşanlar çok kısa diyince evet ya sanırım kısa boylu doğacak demiştim sonra ki aylar karnımda aldı başını gitti Bi doğdu ki maşallah elleri ayakları kendisi uzun :) ve kendisinden aylar önce doğan kuzenlerini bile geçti o yüzden bncede boy ve kilo ölçümü kafaya takılmamalı :)

Selam anneler aranizda cleocin vajinal krem kullanan var mi. Bana Dr um verdi .7 gün kullandim.bebeğe zarari olurmu diye korkuyorum.sanki daha az hareket etmeye başladı .gecen haftalar daha hareketliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…