Canim senin bu yasadiklarin bugunlerde benimde kafamda var ..Benim ilk iki denememde trasfer gununu saymazsak 3 gun trasfer edildi ..ve negatif.. Bizim doktorumuza ilk gittigimde doktor bey bizim durumda olupta hamile kalan varmi sorusunu sordum,,doktorda olmasa bir doktor olarak sizi hasta olarak kabul etmem dedi..
Bence erkek kisirligi kapsamli bisey varikosel olanlarin genelde tup bebek basarili oluyor cunku cikista kanallarda sikinti var ..bir erkek bebeginin torbalari anne karnindayken olusmaya basliyor.. Ve ozaman olan ufak bir etkilenme ileride olusacak sperm kalitesini etkiliyor..varikosel sadece kanallarda oldugu icin olusumuna bir sikinti yaratmiyor. Operasyon yada ilac tedavisi ise yariyor..ama dogustan sperm kalitesi kotu olanlar biraz sikintili oluyor bunlarin sebebi genetikte olabilir bence ..Boyle baktigimda en saglikli spermi bulmak samanlikta igne aramak gibi geliyor bana ..Cunku binlerce kez buyutseler bile DNA sini goremezler ..Erkeklerin sansi sanirim 3 ayda bir yeni sperm uretiyor vucutlari..bekli daha saglikli uretim olabilir diye deneyin diyorlar ..
Ama doktorlar bunlari bizden iyi biliyorlar hic bir doktordan erkek kisirligi denemeyin dedigini duymadim,, bir bildikleri vardir diye umut ediyorum..Ama bazende ticari olarakmi umut veriyorlar diye dusunmeden edemiyorum..