Ben kilo almadım ki 52.5 kiloyu m daha az mı alıyorum acabaCanım ben gece olunca dikkatli oluyorum ilk aylar hep gece uykudan uyanirdim birşeyler yemek için ve yanımda sürekli salatalık domates olurdu başka birşey yemezdim muz yesem gece olduğu için kilo yapar diye düşünüyorum ben gece için en ideali salatalık domates bence :)
Muz bende yiyorum hemde hergün bir tane ama gündüzleri ara ogün olarak yiyorum :)
Faydalı bilgiler canımBen arastirim surekli elimden geldigince yapmaya calisirim :))
Kansizliga iyi gelen yiyecekler
Kuzu Ciğeri: 100 gram kuzu ciğeri günlük demir ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar ve B12 vitamini ihtiyacının 12 katı kadar B12 vitamini içerir. A vitamini, K vitamini, B6 vitamini, çinko, bakır, manganez ve selenyum bakımından da zengin olan kuzu ciğeri aynı zamanda yüksek kolesterol içerdiğinden dikkatli tüketilmelidir.
Uskumru Balığı: 100 gram uskumru balığı günlük B12 ihtiyacının 3 katı kadar B12 içermektedir. Uskumru dışında ton balığı, sardalye ve somon kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasındadır.
Sığır Eti: B12, selenyum ve çinko bakımından da zengin olan sığır etinin 100 gramı günlük demir ihtiyacının %11’ini karşılar. Ayrıca B6, niasin, riboflavin, tiamin, E vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor için iyi bir kaynaktır.
Kuzu Eti: 100 gram kuzu eti günlük B12 vitamini ihtiyacının %39’unu ve demir ihtiyacının %9’unu karşılar. İyi bir protein kaynağı olan kuzu etinin olumsuz yönü yüksek miktarda doymuş yağ içermesidir.
Beyaz Peynir: B12 bakımından oldukça zengin olan beyaz peynir (100 gr günlük ihtiyacın %28’ini karşılar) aynı zamanda günlük ihtiyacın %4’ünü karşılayacak kadar demir içerir.
Yumurta: 1 adet orta boy günlük demir ihtiyacının %5’ini ve B12 ihtiyacının %11’ini karşılaya yeter. Olumsuz yönü ise doymuş yağ ve kolesterol bakımından da zengin olmasıdır.
Brokoli: Tam bir mineral deposu olan brokoli fosfor, selenyum, kalsiyum, magnezyum, tiamin, riboflavin, A, C, K ve B6 vitaminlerini içerir. 100 gram brokoli günlük demir ihtiyacının %4’ünü karşılar.
Tavuk: Kırmızı ete oranla daha az kolesterol içeren tavuk etinin 100 gramında 1 mg demir (günlük ihtiyacın %6’sı), 0.3 mcg B12 vitamini (günlük ihtiyacın %6’sı) B12 bulunur. Tavuk eti ayrıca B6, fosfor, protein, niasin ve selenyum bakımından zengindir.
Hindi: 100 gram hindi göğüs eti günlük demir ihtiyacının %3’ünü karşılar. Aynı zamanda mükemmel bir selenyum, protein ve fosfor kaynağıdır.
Ispanak: 100 gram çiğ ıspanak günlük demir ihtiyacının %15’ini karşılar. Manganez, çinko, potasyum, kalsiyum ve bakır mineralleri bakımından da zengin olan ıspanak aynı zamanda C vitamini, K vitamini, A vitamini, B6 vitamini ve folat bakımından çok iyi bir kaynaktır.
Portakal: 1 adet orta boy portakal günlük demir ihtiyacının %1’ini karşılar. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından oldukça zengindir.
Muz: 1 adet orta boy muz günlük demir ihtiyacının %2’sini karşılar. Aynı zamanda besin lifi, C vitamini, potasyum, B6 vitamini, manganez bakımından iyi bir kaynaktır.
bnm içimde soba varBende mahvoldum buharlasiyormus gibi hissediyorum. Ayaklarimim alti sürekli yanıyor
şu sıcaklarda kutup çok cazip geliyor cnm duyunca bile mutlu ediyor insanı :)bende adanali olarak yaniyorum azra :))) ayagimin alti alev gibi kutuptami yasasam acaba :))))
ekledim cnmm Hayırlı OlsunBeni de ekleyin beni deeeAzRASILAM 25 aralık doğum tarihi, yaşım 30. sat 20 mart, cinsiyet erkek, şehir istanbul, ilk bebeğim :) İsim tam karar vermedik...
klimayla uyuyoruz ama sabah da yorgun kalkıyoruz sanki hiç uyumamış gibiSicaklar uyutmuyor kesinlikle uyusan kan ter icinde kaliyosun Allah hepimize sabir versin
Günaydıın canııımGünaydın Arkadaşlar
Çoook güzel şeyler duyacaksn emin ol. Bizimle paylaşmak için can atacaksn canımgünaydın arkadaşlar
Hayırlı cumalar olsun inşallah
bugün ayrıntılı usgm var
korkuyorum bir şey diyecekler diye
ayrıntılı ultrasona girdin mi zeynep kamilde. üstten mi bakıyorlar orada. ne gibi tahliller istediler. umarım herşey yolunda giderde ekstradan ilaç kullanmazsın.
İnşallahÇoook güzel şeyler duyacaksn emin ol. Bizimle paylaşmak için can atacaksn canım
inşallah iyi çıkarayrıntılı ultrason için 24. haftaya kadar zamanın var dediler. 2 hafta sonraya randevu al dediler. bütün kan sayımını istediler bir de idrar tahlili istediler. sonuçlar pazartesi çıkarmış. bebeğin cinsiyetini görmedi cihazımız çok kötü dedi. ayrıntılı ultrasonda çıkar kesin dedi. ama allaha şükür bebeğimiz kıpırdıyor. sonuçlarım da iyi çıkarsa derin bir oh çekeceğim
Bende ki durum apayrı uyuşma yok 19-20. haftamda vardı şu sıralarGünaydın arkadaşlar hayırlı cumalar .. Benim gibi kol ve el uyuşması, karıncalanması yaşayan var mı Aranızda. Özellikle gece oluyor bazen uykumdan uyandırıyor sanki kolumu kesmişler gibi uyuşuyor.
Yatmadan nas felak ihlas okuyor Musun cnm. Seninki de kötüymüş .. Annelik çok zormuş şimdiden başladıBende ki durum apayrı uyuşma yok 19-20. haftamda vardı şu sıralar
sürekli çığlıkla uyanıyorum geceleri rüyamda çok korkutuyorlar niyeyse
güle güle kullan canım ben mustela nın kremini almıştım ama düzenli kullanmıyorum açıkçası göbişim de daha çok aşırı büyümedi:) seninki nası durumda çok gerginmi
günaydın arkadaşlar
Hayırlı cumalar olsun inşallah
bugün ayrıntılı usgm var
korkuyorum bir şey diyecekler diye
Günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar .. Benim gibi kol ve el uyuşması, karıncalanması yaşayan var mı Aranızda. Özellikle gece oluyor bazen uykumdan uyandırıyor sanki kolumu kesmişler gibi uyuşuyor.
inşallah iyi çıkar
20.haftada cinsiyet öğrenememek kötü bir durum olsa gerek
sen ne hissediyorsun
okuyum diyorum ama hep unutuyorum maalesefYatmadan nas felak ihlas okuyor Musun cnm. Seninki de kötüymüş .. Annelik çok zormuş şimdiden başladı
İnşallahÜzülme endiselenme cnm..
Çok güzel şeyler duyacaksın inşallah. ..
isim için bir şeyler almak içinbirşey hissetmiyorum aslında hiç farketmez bizim için ilk bebeğimiz olduğu için heralde kız erkek ayrımı hiç yapmadık. sadece isim düşünmek için artık öğrensek iyi olur diye düşünüyorum
13 haftalıkken falan bakıldığında kız gibi demişti özeldeki doktorum ama kesin konuşmadı. gebelik başından beri hep tatlı şeyler canım çekiyor ama bakalım artık kısmet
canım her gün değişik meyve tüketmeye bakalım hele ki şimdi çeşitlilik bolken :)Canım ben gece olunca dikkatli oluyorum ilk aylar hep gece uykudan uyanirdim birşeyler yemek için ve yanımda sürekli salatalık domates olurdu başka birşey yemezdim muz yesem gece olduğu için kilo yapar diye düşünüyorum ben gece için en ideali salatalık domates bence :)
Muz bende yiyorum hemde hergün bir tane ama gündüzleri ara ogün olarak yiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?