-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Can'ım baktım internetten %1 gebede oluşurmuş ama sen şimdi ben strese girme yarın ki muyaheneden tehlikeli mi değil mi belli olur ilaç tedavisi veriyorlarmış sakin ol ben 2 aylık hamile iken tiroit çıkmıştı acayio moralim bozulmuştu doktoruma bunun riski ne dediğimde düşük riskin olabilir mutlaka ilaçlarını düzenli iç dedi günde 3 tane içiyordum şimdi bire düştü ilacım Bayram'dan sonraki kontrılda büyük ihtimalle ilacı kesecek doktor hemen strese girme zaten doktor en kötüsünü söylüyor

Canım dur Bi panik yapma
Önce sen Bi sakinleş, çünkü senin şu an paniğin bebeğinin de strese girmesine ve panik olmasına neden olur.
Ha bu arada ağlamak istiyorsan da ağla sakın içine atma ama çok çabuk toparlan. Bebeğin senden güç alıyor unutma

İlk öncelikle Allah yardımcın olsun

Doktorlar bu tip konularda biraz acımasız. Bir ihtimal gördüklerinde herşeyi peşpeşe sıralıyorlar. Sen yarın Bi görün perinatoloğa sebep neymiş öğren ondan sonra ne yapılabilecekse yaparsınız

Eğer ki sen de şekerden dolayı bir sıkıntı varsa, Allah'ın izniyle diyete girersin düzelir.

Diğer ihtimaller olabilir mi sen de bilemiyorum ki. Sonuçta o kadar taramadan ve detaylı ultrasondan geçtin?

Erken doğum meselesini de düşünme Allah'ın izniyle. Bebeğin şu an gayet büyük, inş olmaz ama erken gelmeye niyet ederse yaşayabilir. O yüzden bu ihtimalleri de göz önünden kaldır lütfen

Rabbim senin ve bebeğinin yar ve yardımcısı olsun

AGRA canım evet tugder dediği gibi doktorlar en kötüyü söyler içini ferah tut bana da baştan beri diyor yok kanama olabilir yok şu olabilir bu olabilir düzelecek inşallah seninki de

Cok sag olun kizlar desteyiniz icin, gecen hafta ayrintilida bir shey cikmadi, amniyon sividi normaldi. 2 hafta sonra neden fazlalasmis acaba anlayamadim, şimdi ozel perinotologa gidecem. Son günler beyaz ekmek tatlı şeylet yiyorum ondan mı acaba bilemedim. Dualarınız için teşekkür ederim, inşAllah yarın güzel haberler alırım. Su içmekten kaynaklanmıyo, doktora sordum. O da perinatologa git gel sonra konuşuruz dedi. Çok fazlaymış su ama bende bazen kasıkta ağrılar oluyordu, bi de göbeğim de çok gergin dedi. İnanın bebiş göstrriyordu hiç bakamıyordum, moralim bozuldu.
Yine iki hafta öndeyiz, 800 gram olmuş tosunum, zaten kısa sürdü bu kere.

Üzülürsün tabiki canım evlat bu.

Suyun fazlalaşması su içmekten kaynaklanmaz. Tatlı şeyleri tüketiyorsan kes şimdiden. Meyve yiyormusun bilmiyorum azalt derim. Bazı meyveler de şekeri çıkartabiliyor.
Beyaz ekmek ben normalde hep yerim ama içine kurt düştüyse onu da kes tam tahıllıya dön. İçin rahat etsin.
Tosununu Rabbim esirgesin inş.
Yarın güzel olabilecek haberlele geleceksin inş.
Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bol bol dua et sen de canım. Rabbim hayırlısıyla ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bak çok şükür şeker yüklemesinin yapılma sebebi 24 haftada gebelerde gizli şeker çıkıyormuş seninki de şekere bağlı diye düşünüyorum günde bir bardak suya limon sık iç bu aralar şeker ve hamur işlerinden uzak dur Can'ım şekerden ise en azından önlemini almış olursun şimd artık ilaçlarla herşey düzeliyor rabbime şükürler olsun seni çok iyi anlıyorum bende düşük olabilirsin dediğinde dahiliyecei moralim bozuldu ilaçı içsem bebeğime zararı olur diye düşündüm ama mecbur içmem gerekti çok şükür herşey iyi tıp çok ilerledi sen yeterki doktorunu dinle ben mesela normal tuz kullanmıyorum 2 aylıktan bu yana karnıbahar bunlar tiroiti etkiler demişti sende sakin ol yarın doktoruna git hayırla güzel haberlerle dönersin inşallah duam seninle güzel haberlerle gelirsin inşallah sakin ol tamam

Canım stres yapma sakin ol, bende nelerden geçtim 5. Ayda erken doğum dediler, 41. Haftada zorla doğurdum. Doktor ihtimalleri söylüyor sadece, hemen yarın doğum yapacaksın demiyorki. Herşeyin bir çözümü vardır. Doktorun diyet verir, şeker için ilaç, iğne verir. Düzene sokarlar onu merak etme. Erken doğum riskim devam etse bile hemen iğneye başlıyorlar, ciğer geliştirici, kasılma önleyici iğnelee yapıyorlar. Erken doğumu önleyip, doğsa bile bebeğin kendi kendine nefes alır hale gelmesini sağlıyorlar. Yarın git bakalım perinatolog ne diyecek, ne önerecek, dediğim gibi riski bi durum olsa bile alırlar önlemini, sen içini ferah tut canım benim.

AGRA ayrıca daha önce forumda açılmış benzer konular gördüm, sonradan doğım yapınca dönüp yazmışlar. Hiçbiri sıkıntı yaşamamış, genelde 1-2 hafta içinde normale dönmüş değerleri. Bebeklerde sorun yok, ya annede şeker çıkmış diyet vermişler, yada hiçbir sebep bulunamamış, zamanla normale dönmüş. Bebekte bir sıkıntı olduğunu zaten düşünmüyorum, ikili test, ayrıntılı ultrason hepsi yapıldı, bir sıkıntı olsa mutlaka çıkardı. İçini ferah tut, eminim değerlerin bir iki haftaya düzelecek, ve sende üzüldüğünle kalacaksın.

Cok sag ol cnm benim, şimdi kendime geliyorum, sakinleştim artık, ben hemen hızlı tepki veriyorum... 2 hafta önce devleyte detaylıda sorun yok dedi. Ama az sürdü müayine. Suyum da normaldı, inşallah su kendiliğinden normala döner. Yarın da bakalım ne söyleyecek perinotolog bey

canım üzüldüm inşallah bir an önce normale döner çözüm bulurlar.doktorlar ihtimalleri bilmemiz için galiba pat diye söylüyorlar bizde kesin çıkcakmış gibi hemen üzüyoruz kendimizi malesef.inşallah yarın güzel haberlerle gelirsin canım

sağ ol cnm sen hiç bi şey almadın mı hala?
kıyafete elim gidiyor tutuyorum kendimi kaç kilo doğacağını bilmiyorum son aylarda tahmini belli olur. anneleri görüyorum hep 3 aylık bebeklerle alışverişte.İyi diyorum kıyafetti en sona bırakayım sadece ilk üç aylık alırım.
Ama bugun çıktım omuz örtüsü,ağız bezi,3-4 çorap,1 polar battaniye,banyo havlusu,alt açma muşambası,emzirme örtüsü vs aldım hemen hepsi açık bej rengi,Doktor 3 muayenede de kesin erkek desede detaylıdan önce emin değilim :)

Son düzenleme:

İnşallah bir sorun çıkmaz,şeker birçok annede oluyor perinatoloji görmeden hemen olumsuz düşünme bence.Allahın izniyle inşallah yarın için rahatlayacak.

normal kadın doğumcuların ultrasonları tahmini bilgi veriyor,o yuzden perinatoljiye gönderiyorlar,kendinlerinden emin değiller,düşün farklı doktora gidiyorsun ölçüleri değişik çıkıyor. eğer ki kısa sürede bir sıvı artması varsada çareside vardır kesin.Sen iyi düşün,en kötüsüne odaklanma.

Canım çok geçmiş olsun takma kafana inşallah yarın dr.dan güzel haberler alırsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…