-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Evet canım ishal oldum bende bitane içiyorum bende muzla falan idare edeyim devam ederse doktorla görüşürum teşekkür ederim canım
Türk kahvesi de İshalı kesiyor Can'ım muzu da ye baktın kesmiyor ishal doktorunu mutlaka ara allah korusun ishal sıkıntı

Herkese selam güzel anneler :) AGRA AGRA bebegimin cinsiyeti kesinleşti kız olacak :) Adinida dilay koyacağız listeye ekleyebilirsin. Bu arada hepinizin yazılarını okumaya çalışıyorum seninde kasık ağrın olmuş bence normal doktorum demişti birde adet günlerimiz geldiğinde de ekstra ağrı olabilirmis rahim yine her ay hazırligini yaparmış :) benim bebeğe giden iki damarımda geri kaçak varmış yani bebek beslenmesi 6. Aydan sonra yavaslayabilir diye kan sulandirici başladık hapla başladık eğer gerek görülürse göbekten iğneyle devam edilecek 8.aya kadar ama onun dışında kızım iyi gelişimi şimdilik normal. Sizinde aklınızda bulunsun doktorum sabah akşam 15 20 dakka tempolu yürüyüş önerdi bebebeğe daha fazla oksijen kan gidermiş bunun dışında şeker yüklemesi ve tetanoz aşısını kesinlikle istemiyorum gerek yok dedi boşuna ateş ağrı yapar eski şartlarda doğum yok dedi haziran 25 e randevu verdi nerdeyse 1.5 ay sonraya o zaman artık magnezyum da başlayacak şimdilik sadece kan sulandirici ve kan hapı içiyorum. Hepinizi öpüyorum siz ve bebisleriniz Allah a emanet olun.

image.webp

Bugün dün ki kadar rahatsızlığım olmadı şükür, bende salı günki randevumu beklemeye karar verdim. Bu arada benim doktorlar iyice karıştı. Kendi doktorum doğum iznine ayrıldı, onun yerine başka bir doktor bakıyordu ona gidiyordum. Geçen gün rahatsızlanıp gidince saat geçti o doktorda çıkmıştı. Başka bir doktor muayene etti. Şimdide kontrol süresi olduğundan ona gitmem gerekiyormuş. Tamda rahatsız olduğum dönemde, bir doktor takip etse daha iyi olurdu ama karıştı işler. Bilgisayara kayıt giriyorlar heralde her doktor görür neler yapıldığını diye düşünüyorum.

Birkaç gündür bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım. Bugün itibariyle 16+3 olduk. İlk gebeliğimde 20. Haftaya yakın hissetmiştim. İkinci gebelikte farkediyor sanırım. Arada çok hafif kıpırtılarını hissedebiliyorum. Şu sıra sürekli aklım onda, nasıl olduğunu merak ediyorum. O da hissediyor sanırım, "annee ben iyiyim, herşey yolunda" der gibi kıpırdıyor içimde. Salı 16+4 oluyoruz. Doktorumla konuşucam bakalım detaylı için gün verecekmi, kim yapıyor, kime randevu almam lazım. İlkinde detaylı ultrason yaptırmadığım için bu konuda benimde hiç bilgim yok, bakalım nasıl olacak.

Birkaç gündür bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım. Bugün itibariyle 16+3 olduk. İlk gebeliğimde 20. Haftaya yakın hissetmiştim. İkinci gebelikte farkediyor sanırım. Arada çok hafif kıpırtılarını hissedebiliyorum. Şu sıra sürekli aklım onda, nasıl olduğunu merak ediyorum. O da hissediyor sanırım, "annee ben iyiyim, herşey yolunda" der gibi kıpırdıyor içimde. Salı 16+4 oluyoruz. Doktorumla konuşucam bakalım detaylı için gün verecekmi, kim yapıyor, kime randevu almam lazım. İlkinde detaylı ultrason yaptırmadığım için bu konuda benimde hiç bilgim yok, bakalım nasıl olacak.

Güzel haberler alırsın inşallah canım. Detaylı ultrasona normal gebelik doktorun yönlendirecek canım gittiğin hastaneye o doktor ne zaman geliyorsa ona göre randevu verirler 20-26hafta arası yapılıyor. Bende yarın vakıf gurebadan randevu aldım biraz geç kaldım ama bakalım inşallah randevu bulabilirim detaylı ultrason için

Herkese selam güzel anneler :) AGRA AGRA bebegimin cinsiyeti kesinleşti kız olacak :) Adinida dilay koyacağız listeye ekleyebilirsin. Bu arada hepinizin yazılarını okumaya çalışıyorum seninde kasık ağrın olmuş bence normal doktorum demişti birde adet günlerimiz geldiğinde de ekstra ağrı olabilirmis rahim yine her ay hazırligini yaparmış :) benim bebeğe giden iki damarımda geri kaçak varmış yani bebek beslenmesi 6. Aydan sonra yavaslayabilir diye kan sulandirici başladık hapla başladık eğer gerek görülürse göbekten iğneyle devam edilecek 8.aya kadar ama onun dışında kızım iyi gelişimi şimdilik normal. Sizinde aklınızda bulunsun doktorum sabah akşam 15 20 dakka tempolu yürüyüş önerdi bebebeğe daha fazla oksijen kan gidermiş bunun dışında şeker yüklemesi ve tetanoz aşısını kesinlikle istemiyorum gerek yok dedi boşuna ateş ağrı yapar eski şartlarda doğum yok dedi haziran 25 e randevu verdi nerdeyse 1.5 ay sonraya o zaman artık magnezyum da başlayacak şimdilik sadece kan sulandirici ve kan hapı içiyorum. Hepinizi öpüyorum siz ve bebisleriniz Allah a emanet olun.
Cnm inşAllah hayırlı evlat olsun kızın, ekledim listeye En Büyük TÜRKİYE

Gözünaydın canım, sağlıklı gelsin senin kızında insallah :)
Kız anneleri olduk biz. :anneadayı:
Amin canim insallah :))

Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin canım inş. önemli olan o.

Ay bu çevrenin yüzdesi iyi tutuyor. Bizde de büyük çoğunluk erkek diyorlardı, tutturdular gibi.
Oyle canim amin. Benimkiler gormeden tahminde bulundular ama dogru :D

Günaydın kızlar iyi haftalar:anneadayı::KK200:
T Tlyy2016 tebrik ederim canım öğrenmişsin prensesi beslenmesiyle ilgili zamanla inş.düzelir sıkıntı
B BirAnneBirEvlat canım banada endişelendiğimde bebek kendini hissettiriyor mutlu oluyorum
MutluBulut_ MutluBulut_ tebrik ederim prensesisin oluyormuş :)
Evet canim buyuk ihtimal oyle cok sagol :)

kızlar hepinize günaydınnnn:halay::halay:dün sabahtan beri acayip bi kol ağrısı çekiyodum bugün azaldı çok şükür.sol omzundan başlayıp parmak uçlarıma kadar bir ağrı vardı ama kas ağrısı değil böyle kemiklerim acayip ağrıyordu elimi kaldıramadım dün:KK61:

Renksiz akıntılar hamilelikte normal canım, hormonlarla alakalı dönem dönem oluyor. Benimki adetin son günü gibi koyu renk, arada pıhtılı geliyor. Salı randevum var, eğer yarında devam ederse pazartesi gitmeyi düşünüyorum. Bebeğin sertleşmesi, kasılma demekmiş. Eğer yattığınız halde oluyorsa tehlikeli, erken doğum belirtisi yazıyor internette. Yarın gün boyu takip edicem bakalım ne kadar sürede kaç kez yaşıyorum kasılmaları. Bugün yattığım halde çok sık oldu.
canım ben uyurken sağımdan soluma dönerken bazen ağrı giriyo kasığıma onun bu kramplarla bi ilgisi var mı?bende korktum şimdi sen öyle diyince:KK57:
Yazdıklarınızı okudum bitirdim sonunda :dondurma: bugün yine bebek eşyaları araştırmaya gittik. Sanırım bebek arabasında karar verdik, Chicco liteway travel, fiyatı 1200lerdeymiş, ama her yerde indirimde 999, 989 değişiyo. İki taraflı, anakucaklı, hafif, kapanırken fazla yer kaplamıyo. İki renki var kırmızı ve siyah. Renke karar vermedim.
Bebek yataklarında kararsızız, eşim parkyatak diyo, ben normal yatak diyorum o_O inşallah ona da karar veririz.:işsiz:
bende o arabayı beğendim canım büyük ihtimalle onun siyahını almayı düşünüyoruz.kırmızıyı ben tercih etmiyorum çünkü nefret ettiğim renklerden birisi kendisi:bicak:

Günaydın kızlar, günaydın MutluBulut_ MutluBulut_
İyi haftalar

Yaşasın cuma günü randevumuz vaaaaar. Ay bu hafta aşım da var.

Aaaaa birazdan game of thrones da izlicem. Ben pazartesileri seviyoruuum : )

Bu arada cumartesi günü tişörtte aldık bebikimize : )
paylaşıcam bir ara
Ne guzel en sevdigin gun o zaman :))
Goster goster canim ilk.kiyafetiniz mi almismiydim daha once

canım ben uyurken sağımdan soluma dönerken bazen ağrı giriyo kasığıma onun bu kramplarla bi ilgisi var mı?bende korktum şimdi sen öyle diyince

Yok canım o ayrı bişey. Geçen hafta hastayken öksürdükçe, hapşurdukça bir anda ne ağrılar girdi kasıklarıma, neyseki geçti. Şimdi gece yada gündüz uzandığımda dönerken arada banada giriyo ağrı.

Bu farklı, bebek arada toplanıyor karnında bunu normal karşılıyorlar. Ama uzanıp dinlendiğin halde devam ediyorsa tehlikeli olabilir diyorlar. Uzanıyorum mesela bebek sürekli biryere toplanıyor orası taş gibi oluyor, biraz durup yumuşuyor. Sonra başka biyere aynısı oluyor. Eğer 1 saat içinde 3-4 ten fazla olursa doktorunuza danışın diye yazıyordu nette.

Yok canım o ayrı bişey. Geçen hafta hastayken öksürdükçe, hapşurdukça bir anda ne ağrılar girdi kasıklarıma, neyseki geçti. Şimdi gece yada gündüz uzandığımda dönerken arada banada giriyo ağrı.

Bu farklı, bebek arada toplanıyor karnında bunu normal karşılıyorlar. Ama uzanıp dinlendiğin halde devam ediyorsa tehlikeli olabilir diyorlar. Uzanıyorum mesela bebek sürekli biryere toplanıyor orası taş gibi oluyor, biraz durup yumuşuyor. Sonra başka biyere aynısı oluyor. Eğer 1 saat içinde 3-4 ten fazla olursa doktorunuza danışın diye yazıyordu nette.
anladım canım sağol verdiğin bilgiler için.internetten bir şey bakmıyorum uzun zamandır çünkü korkunç şeyler yazıyorlar tabi tecrübeli annelerden öğrenmek daha güvenilir.inşallah seninde kasılma ve krampların geçer canım bir an önce:dua:

Günaydın kızlar ben hala hissetmiyorum bebeğimi acayip kafaya taktım rüyamda bile kötü kötü rüyalar görmeye başladım yarın sağlık ocağına gidecem kalp atışını duyar rahatlarım inşallah doktor randevum ta ayın sonunda hala hissetmeyen varmı bebeğini bendeki normal bir durumdur umarım

Günaydın kızlar ben hala hissetmiyorum bebeğimi acayip kafaya taktım rüyamda bile kötü kötü rüyalar görmeye başladım yarın sağlık ocağına gidecem kalp atışını duyar rahatlarım inşallah doktor randevum ta ayın sonunda hala hissetmeyen varmı bebeğini bendeki normal bir durumdur umarım
canım bende bugün 18.haftaya girdim bende hala hissetmiyorum.ilk bebeği olacaklar için 20-22.haftaya kadar hissetmemek normal diyorlar.bende çok merak ediyorum biran önce hissetmek istiyorum ama malesef biraz daha sabretmemiz gerekecek :)

Canım ben ilkinde 5 aylıktım hissettiğim zaman. 20-22. Haftalardan sonra hissetmeye başlayanlar var. Hissetmemen demek, ters bişey olduğu anlamına gelmiyor canım. Telaş yapma boş yere, hissedersin bir iki hafta içinde.

anladım canım sağol verdiğin bilgiler için.internetten bir şey bakmıyorum uzun zamandır çünkü korkunç şeyler yazıyorlar tabi tecrübeli annelerden öğrenmek daha güvenilir.inşallah seninde kasılma ve krampların geçer canım bir an önce:dua:

Sağol canım. Geçen haftalarda kramplarım daha çok oluyordu, bazen adım atamıyordum. Hastanede yatınca doktora söylemiştim bunu. Artık seruma bişeylermi kattılar bilmiyorum ama kramplarım azaldı çok şükür. Kasılmada cumartesi çok oldu ana geçti. Şuan şükür iyiyim. Yarın birde ultrasona girelim bakalım doktorumda iyisin diyecekmi.

Back
X