-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Emzikle ilgili bişey diyemicem. Ben de emzikle büyümüşüm, kardeşlerim de, kuzenlerimde vs. vs.

Biberonu Dr brown markasını çok öneriyorlar onu alcam.

Ama ilk aylar mama vermek zorunda kalsam bile biberonla vermicem, çünkü kaç kişiden duymakla beraber geçen bir akrabam (geçen sene doğum yaptı) sütü mü yetmemiş bişey olmuş bir ara mama vermek zorunda kalmışlar, bebek biberona bir alışmış, geri memeyi tutturmakta çok zorlandım. Ağlaya ağlaya (kendinden bahsediyor) memeye alıştırdım çok zordu. Kaşıkla ağzına akıt ya da şırıngayla ver ama sakın biberon kullanma dedi. Tecrübeye her zaman güvenirim.

Bu arada 19 mayıs için hazırlıklar var burda. Türk yıldızları prova yapıyor sabahtan beri, onların jet seslerini duyorum öyle : ) evin tepesinden geçiyorlar.
nasipse perşembe günü de gösteriye gidicez.
Doğru anlatmış biberonun ucu çok delik olduğu için cocuk biberona alışınca memeyi almıyor kesinlikle arkadaşlar kuru incir yiyin hamileykende lohusa döneminde de incir süt kanalarını açıyor bilginiz olsun

kızlar bende emzik biberon vs. hangi marka alacaksınız diye soracaktım ?

Philips-Avent en çok önerilenler arasında biraz araştırınca öyle okudum hep.. Yanında dr brown ve nuk diyenlerde var.
Aslında bebekten bebeğe fark oluyormuş, birini farklı birini farklı almakta yarar var gibi :)

kızlar bende emzik biberon vs. hangi marka alacaksınız diye soracaktım ?

Ben dr brown kullandım. Aventte güzel. Eczaneye sorun, anti kolik gaz yapmayanlar var. Onlardan alın mutlaka. Normal biberon almayın. Birde en ince uçlardan alın. Hem emzirip hem mama verirseniz eğer, en ince uçlulardan süt çok çok az gidiyor. Bebek sütün çok gitmesine alışmıyor. Alışırsa memeyi bırakıyor çünkü.

mecbur tutmayacağız Can'ım zaten benim iştahım hiç durmuyor hayatta tutulmaz bir aylıkken neyse ama Bebek büyüdükçe tutma olasılığı olmaz bence ya parasını vereceğiz yada sonra tutacaz

Ben ara ara denemeyi düşünüyorum canım. Geçen sene ağustos eylül doğum yapan kuzenlerim vardı hep tuttular. İftardan sahura yemem gerekenleri güzelce yiyip, sonrasında ara ara denemeyi düşünüyorum. Eğer sonradan tutma imkanın varsa, devamlı bir hastalığın yoksa mecbur sonradan tutacaksın canım. Para olmuyor.

Ben dr brown kullandım. Aventte güzel. Eczaneye sorun, anti kolik gaz yapmayanlar var. Onlardan alın mutlaka. Normal biberon almayın. Birde en ince uçlardan alın. Hem emzirip hem mama verirseniz eğer, en ince uçlulardan süt çok çok az gidiyor. Bebek sütün çok gitmesine alışmıyor. Alışırsa memeyi bırakıyor çünkü.

Ben ara ara denemeyi düşünüyorum canım. Geçen sene ağustos eylül doğum yapan kuzenlerim vardı hep tuttular. İftardan sahura yemem gerekenleri güzelce yiyip, sonrasında ara ara denemeyi düşünüyorum. Eğer sonradan tutma imkanın varsa, devamlı bir hastalığın yoksa mecbur sonradan tutacaksın canım. Para olmuyor.
Valla tabiki tercih senin ama ben tutma derim bünyeden bünyede değişir ben hala sigarayı bırakamadım acayip kendimi yiyip bitiyorum içmeden de yapamıyorum çünkü akşama kadar evdeyim uğraş yok acayip sıkılıyorum içtikten sonrada bebeğime neden bunu yaptın diyorum çok şükür her gitmem de kilosu iyi çıkıyor ama korkmuya da değilim kötü birşey çıkarsa diye allah korusun öyle bir şey duysam kendimi yer bitirim pişman oluyorum içtikten sonra ama yine içme ihtiyacı hissediyorum inşallah ayrıntılı ultrasonda herşey normal çıkar yine sende tuttuktan sonra niye tuttum deme de Can'ım riskte oluştu sende yanlış anlama akıl vermek haddime değil kötü birşeyde asla olmasın senin için diyorum ben bu arada ben doğru düzgün aş ermedim tatlı Can'ım çekti hep ama sanırım Ramazan'da herşeyi aş erecem yemek kokusundan

Can'ım astronotu trendyolda soobe mağazası indirimdeydi 54 liraya aldım vallahi baya ucuza geldi kampanya bitti sanırım ama sen takip et siteleri baya ucuza geliyor . Ve kış bebekleri içşn cok kullanışlı aklımdaydı hazır indirimse görüşmek alayım dedim bende yengec4 yengec4

Can'ım astronotu trendyolda soobe mağazası indirimdeydi 54 liraya aldım vallahi baya ucuza geldi kampanya bitti sanırım ama sen takip et siteleri baya ucuza geliyor . Ve kış bebekleri içşn cok kullanışlı aklımdaydı hazır indirimde görünce alayım dedim bende yengec4 yengec4

Kızlar bugğn doktordayım kalbine ciğerlerine eline kokuna bacağına heryerinde baktı bir sıkıntı olmadığını cok sağlıklı olduğunu söyledi ancak 2 hafta sonra tekrar çağırdı bşraz büyüsün daha net görürüz diye kalbine tekrar bakıcak. Kalbinde delik yok dedi gösterdi kan akışını falan herşeyi anlattı ama 2 hafta sonra daha net görürüz diye tekrar çağırdı . Ben hemen tedirgin oldum tabi kalkarken sağlıklı görünüyor merak etme dedi ama . Öff cok stresli geçti ya bugün. Gelişimi bir gün gerideymiş 16 6 yım 16 5 cıktı bunda da bi sıkıntı görmedi . Kilosu 163 Gr. Sizlerin nasıldı bu haftada kilosu? Boyunu bilmiyorum onu söylemedi

Selam kızlar nasılsın yazılanları okudun su içmekle iyi yapyorsunuz ve su oruç bende doktora sorayım dedim ama duyduma göre hamleler tutmasın gecen sene çok cocuk olmuş of ya karasın kaldım valla kızlar :)

Kızlar bugğn doktordayım kalbine ciğerlerine eline kokuna bacağına heryerinde baktı bir sıkıntı olmadığını cok sağlıklı olduğunu söyledi ancak 2 hafta sonra tekrar çağırdı bşraz büyüsün daha net görürüz diye kalbine tekrar bakıcak. Kalbinde delik yok dedi gösterdi kan akışını falan herşeyi anlattı ama 2 hafta sonra daha net görürüz diye tekrar çağırdı . Ben hemen tedirgin oldum tabi kalkarken sağlıklı görünüyor merak etme dedi ama . Öff cok stresli geçti ya bugün. Gelişimi bir gün gerideymiş 16 6 yım 16 5 cıktı bunda da bi sıkıntı görmedi . Kilosu 163 Gr. Sizlerin nasıldı bu haftada kilosu? Boyunu bilmiyorum onu söylemedi
CNN korma allahını izni ile bir şey çıkmaz sen iyi düşün iyi olsun CNN .

Sorun olsaydı doktor söylerdi dert etme herkesin ki değişir diye düşünüyorum 17 de 184 gramdı benimki ayrıntılı ultrasonamı girdin Can'ım sen ben kalp e kadar demişte benim doktor herşey yolunda diyip kilosonu söylüyor o kadar

Doktor sağlıklı dedi de annelik duygusu yok mu her bir organa geçerken kalbim ağzımda atıyordu valla:))
Doğru diyorsun bu duygu çok farklı Can'ım doğana kadar hep bir kaygı hep bir stres doğduktan sonra da bitmez Allah'ın izniyle kötü birşey yoktur iştahın yoksa biraz yemeğe çalış kendine dikkat et

Sorun olsaydı doktor söylerdi dert etme herkesin ki değişir diye düşünüyorum 17 de 184 gramdı benimki ayrıntılı ultrasonamı girdin Can'ım sen ben kalp e kadar demişte benim doktor herşey yolunda diyip kilosonu söylüyor o kadar
Yok Can'ım ayrıntılı ultrason değil bu .normal ultrasondan baktı bayağı da kaldım içeride uzun uzun anlattı vallahi.kalbşn odacıkları beyinin yapısına falan hepsini inceledi .

Yok Can'ım ayrıntılı ultrason değil bu .normal ultrasondan baktı bayağı da kaldım içeride uzun uzun anlattı vallahi.kalbşn odacıkları beyinin yapısına falan hepsini inceledi .
Çok ilginç valla ben giriyorum ultrasona bebeği gösteriyor kalp atışı 17 haftalıkken gittim en son bebeğin karnını başını yani tüm vücudunu tek tek gösterdi ama senin gibi detaylı bir yorum almadım herşey yolunda diyor bitiyor valla ben doktorumu ilk başlarda memnundum ama daha sonra tıbbı olarak konuşmadığından rahatsızlık duydum valla senin doktorun 10 numaraymış detaylı yorum yapıyor ayrıntılı ultrasonum benim bir saat sürecek onda bekliyorum bende detaylı böyle yorumları bi zahmet onda da söylesin valla bu ayın sonuna tam tamına 430 tl para vereceğim ya hastanelerde para tuzağı sanırım herşeyi görüyorlarsa ayrıntılı ultrasonu niye istiyorlar anlamadım ben çok merak ettim sanki hangi ildesin ve muayhane ücretin ne kadar doktorun ayrıntılı ultrason istedi mi

Çok ilginç valla ben giriyorum ultrasona bebeği gösteriyor kalp atışı 17 haftalıkken gittim en son bebeğin karnını başını yani tüm vücudunu tek tek gösterdi ama senin gibi detaylı bir yorum almadım herşey yolunda diyor bitiyor valla ben doktorumu ilk başlarda memnundum ama daha sonra tıbbı olarak konuşmadığından rahatsızlık duydum valla senin doktorun 10 numaraymış detaylı yorum yapıyor ayrıntılı ultrasonum benim bir saat sürecek onda bekliyorum bende detaylı böyle yorumları bi zahmet onda da söylesin valla bu ayın sonuna tam tamına 430 tl para vereceğim ya hastanelerde para tuzağı sanırım herşeyi görüyorlarsa ayrıntılı ultrasonu niye istiyorlar anlamadım ben çok merak ettim sanki hangi ildesin ve muayhane ücretin ne kadar doktorun ayrıntılı ultrason istedi mi
Bilmiyorum ki Can'ım ya detaylı ultrason farklı birşey doktor bana daha bahsetmedi bile ama kuzenimi başka Bi yere yönlendirmişler 400 E yakın para ödedi o da . Doktor bana bahsetmedi daha öyle birşeyden ilerleyen haftalarda yapıyorlar heralde. Ben iZmitteyim Can'ım 78 tl ödüyorum .odaya girdim ben işte ultrasonla baktı . Suyuma baktı , rahim giriş çıkışına baktı beyaz biyer gösterdi bu giriş çıkışı engellemiyor güzel dedi. Elini kolunu parmaklarını saydı , sonra beynine yaklaştı 2 lobunu gösterdi.3 çizgi varmış onları gösterdi yerinde dedi bu bebeğin beyininle sıkıntı olmadığını gösterir dedi. Yarık damak için baktı yarık damak yokmuş onu dedi. Sonra kalbine geçti odacıklarını gösterdi arada siyah biyer var orası simsiyahtı bı güzel kalbinde delik falan yok dedi. Kalbinde mavi kırmızı renkte şeyler vardı kan akışını göstermek için onu falan açtı . Tekrar cinsiyeti kontrol etti. Böbrek karaciğer mide akciğer falan onlara da baktı. Baya inceledi yani. Ayrıntılı ultrasondan da hiç bahsetmedi 2 hafta sonra tekrar çağırdı para verme gel direk dedi içeri . Bşraz daha büyümüş olur kalbini daha da iyi inceliriz dedi .

Bilmiyorum ki Can'ım ya detaylı ultrason farklı birşey doktor bana daha bahsetmedi bile ama kuzenimi başka Bi yere yönlendirmişler 400 E yakın para ödedi o da . Doktor bana bahsetmedi daha öyle birşeyden ilerleyen haftalarda yapıyorlar heralde. Ben iZmitteyim Can'ım 78 tl ödüyorum .odaya girdim ben işte ultrasonla baktı . Suyuma baktı , rahim giriş çıkışına baktı beyaz biyer gösterdi bu giriş çıkışı engellemiyor güzel dedi. Elini kolunu parmaklarını saydı , sonra beynine yaklaştı 2 lobunu gösterdi.3 çizgi varmış onları gösterdi yerinde dedi bu bebeğin beyininle sıkıntı olmadığını gösterir dedi. Yarık damak için baktı yarık damak yokmuş onu dedi. Sonra kalbine geçti odacıklarını gösterdi arada siyah biyer var orası simsiyahtı bı güzel kalbinde delik falan yok dedi. Kalbinde mavi kırmızı renkte şeyler vardı kan akışını göstermek için onu falan açtı . Tekrar cinsiyeti kontrol etti. Böbrek karaciğer mide akciğer falan onlara da baktı. Baya inceledi yani. Ayrıntılı ultrasondan da hiç bahsetmedi 2 hafta sonra tekrar çağırdı para verme gel direk dedi içeri . Bşraz daha büyümüş olur kalbini daha da iyi inceliriz dedi .
cnm benimde bildim eltim simdi büyük utsasyon var onada giriyor ama ona aylıktan sonra giryoruz bende bu ay girerim ona =)

İşte senin bu bakılana ayrıntılı ultrason deniliyor benim bildiğim valla şoktayım şaşırdım çok ilginç zaten ayrıntılı ultrasonu 20. Haftalarda bakıyorlar genelde iki hafta sonra gel demiş yaa zaten sana Bebek dahada büyüyecek tam net görecek valla benim gittiğimde dandik bir hastane değil ama şaşırdım ve şoktayım komşumda başka bir hastaneye gidiyor ona soracam bakalım doktoru Nasıl anlatıyormuş

Back
X