-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Tam da için de bulunduğum durumu çok güzel özetlemişsin canım bakalım ne yorumlar gelicek :)
Ozette olmadı ama :KK45::KK45:

Kızlar bır kac gundur gelıp gıdıyorum oda yapıp yapmama konusunda.
Oda yaptıgında malıyetı cok mu olacak dersenız hayır 1 besık 1 uc kapılı dolap alıcaz ayrı ayrı. Tabı oda yapınca bırde kucuk uygun fıyatlı besık alıcaz. He bırde halı :KK53:
Diger bır sık bır dolap bır besık yıne alayım ama besıgı 6-7 ay sonra gecıreyım yan odaya
Son sıkkımda tek bır besık alayım yatak odasına koyayım bıttı :KK53:
Aman ılk cocugum ıcımde kalmasın dıye bır dusuncem yok. Kullanıslı olmasını ıstıyorum sadece. Odayı erken ayırmak mı mantıklı yoksa beraber yatmak mı kestıremez oldum.
Instagramda bır kac kısıye ozel mesaj attım. Ikea sallanmayan besıgı bıle dusundum hıc aklımda yokken. Yanlız gelen mesajlarda cogunda bebegın 2 yada 2,5 yasında artık besık yetmedıgını ogrendım :110: ee dırek bazada alamam ya. ama tanıdıgın kızı neredeyse 4,5 yasında oldu halaaa altı 4 cekmecelı sallanan besıkte yatıyor bende ona guvenmıstım :110:
Bırde altı cekmecelı besıklerın hıc kaldırılmıs halını gordunuz mu ? sokuldugunde dolap ustune arkasına falan koyulur mu o_O Allah ızın verırse 2. cogugumuzada saklamak ıstıyorum tabı 4 sene sonra mı olur 10 sene sonra mı bılemıyorum :110:
Kac gundur resmen kafa karısıklıgındayım :KK48:
Oda yaparsak bayramda odamızı pembeye mı boyasak dıyoruz uf onun bıle kararını veremıyoruz. Odada ufak tefek cızıkler varda:KK48:
Hevesle degıl mantıkla karar vermek ıstıyorum.
Ne kadar uzun olmus :bicak: Uzatmısım bıraz :KK53:
Sıze uzatmıcamda kıme uzatıcam canım :KK53: Dımı :KK30:
Canım odan varsa mutlaka yap derim benim odam yok mecbur beşiği yatak odasına koyacam bütçene göre mutlaka Bebek odası takımı bulursun bence beyaz al ben öyle yapardım odam olsaydı ben büyüyen beşik alacam çekmeceli en aklıma uyan büyüyen beşik inşallah doğru karar vermişimdir[/QUOTE]
Var canım evımız 2+1 ama biz evlenıken bır odaya sadece tul almıstık:KK49: tulude hem ılerıde bebek odasına hemde oturma odasına uyacak bırsey secmıstık :KK48: evet canım bende beyaz dusunuyorum bakmadık ama daha cok tek besık ve 3 kapılı ayrı bır yerden dolap dıyoruz cunku takımlar pahal.. ıste kaldırdıgımda besıgı nereye koyarım onu bılmıyorum

Selen_Ay Selen_Ay cnm ben kendi durumumu anlatiim. biz kirada oturuyoruz, inşallah nasipse öbürü sene ev alıp taşınacağız. bu sene alacaktık aslında ama bebişe göre, bi de eşimin iş durumu ve benimki de bir az karışık olduğuna göre bebiş doğduktan sonraya kalsın dedik. ben de kirada oturduğumuz için bebek odası yapmayalım dedim. ama bu gidişle yapacağım gibi geliyo:-) ben napacağımı söyleyim, misafir odamız var, iki tekli koltuk ve iki 3lü koltuk var, teklileri başka odaya koyacağım, üçlüler kalacak orda. annemler teyzoşum gelecek inşallah bebek doğduğunda, orda kalsınlar hem de emzirmek için ben de rahat ediim o odada. ben kendi yatak odama çok kişinin girip çıkmasını hiç sevmem, o yüzden gündüzleri bebekle bebeğin odasında geçireceğim inşAllah, bebeği görmeye falan gelince de bebğin kendi odasına girsinler. karyolasını kendi odasına koyacağım, zaten biraz büyük hem de 3 kademeli,inşallah 3-4 yaşa kadar orda uyur. antibakteriyel allerjik olmağan halı + perde + dolap alacağım. perde de pek emin değilim, ama alacağım çok pahalı olmazsa, zaten tülü var, üstüne kalın lacivert bir şey alacağım. bir de süs olsun deye iki raf alıp duvara monte edeceğim, aksesuar falan koymak için. bir iki bebek odası stickerı aalıp duvara yapıştıracağım ucuz şeyler zaten. odayı boyamayacağım, boyası iyi durumda pek da kullanılmıyordu o oda. bu kadar.
tabii bu benim fikrim, ben kesinlikle bebeği kendi odama alıştırmak istemiyorum. o yüzden karyolasına alıştıracağım. tabii ki ilk 3-4 ay geceden geceye bizim odada uyur, ufak bir beşik verdi arkadaş, zaten 3-4 ay sonra ora sığmaz bence. inşallah daha sonra artık geceleri kendi odasına alıştıracağım. tabii bebiş planlarımızı değişmezse :KK70:yani ilk 3 ayın geceleri hariç bebek tamamen kendi odasında olacak. kendi odası bizim odanın tam yanında zaten. bende inşallah onunla zamanı kendi odasında veya salonda geçiririm.
benim yazdığım daha uzun oldu sanırım :KK53:
bızımde kıra ama ufukta ev almak yok :bicak:Oh ne guzel planın hazır canım :KK54: dolap nerden alacaksın ? koctasa baktık gecen ma kalıte ıcımıze sınmedı :110: seneye tasınacaksın yenı evınde boya yaparsın canım. Aslında bızım oda bostu ama fazlıkları koyuyodum ben bıraz hor kullanmısım cızılmıs :işsiz: ya boya pahalı mı acaba :KK48:bızımde odalar yan yana. Esımde gunduzlerı kendı odasında uyuturuz alıssın dıye dıyor :KK48: ama oda kararsz :halay:

ayy bu uyku hali sıcaklar birde sindirim sıkıntısı ohh miss:dondurma::spor: herşeyi geçtim sindirim için sıvı,meyve ne varsa deniyorum tek çözüm doktorun verdiği şurup canlar sizlerde de oluyor mu sıkıntı:oops:
sindirim sıkıntısı derken? noluyor ki?

MutluBulut_ MutluBulut_
canım dolabı çok pahalı almayacağım, koçtaşa bakacağım bir de İKEA ya. ahşap renki istiyorum karyolasına uygun olsun, öyle bir şey görmüştüm sanki İKEAda. sonralar da inşallar genç oda takımı aldığım zaman o dolapı kendim kullanırım, o yüzden resimli falan istemiyorum, zaten resimli olursa bebiş ne anlayacak ki :KK48: açığı ve kısaca odayı kendi ihtiyaç ve isteiğime göre yapacağım, ben rahat oliim orda, o yüzden bebek oda takımı almıyorum, daha sonra dolapı falan kendim kullanabilim. zaten bebek bir şey anladığı yok, o sütünü içsin, emziğini emsin uyusun da büyüsün, onun işi o:KK45: inşallah büyüyünce kendi zevkine göre birşeyler yapacağız:KK31:

kızlar bende bebk odasını seneye yapacağım nasipse bizde o zaman yeni eve geçeceğiz burada odalar az ve küçük

afedersin kabızlık:oops:

affettim:KK48: hamilelerde çoğ zaman oluyo canım, muz yeme, muz kabızlık yapıyo. sabahları kayısı ye bir de üstünden ılık su iç, öyle bi şey duydum. benim şimdilik öyle sorunum yok, o yüzden hiç sormadım doktora

Kızlar kargom geldiii :KK45::halay:

13516721_10209644899670451_898828705742685228_n.webp 13494854_10209644899590449_5661247350453664872_n.webp

gülegüle kullan canım, kalitesi nasıl?:spor:

Sağol canım
Kalitesine laf edersem çarpılırım mazallah :KK45:
Yalnız battaniyeler beklediğimden büyük çıktı. Şöyle anlatayım english home da ve H&M de penye battaniyeler satılıyor ebatları onlardan daha büyük ve daha yumuşak.
Havluda daha önce görmediğim bir doku var.İnş iyi emiyordur suyu.
Yalnız hani demiştim ya bu havlu ve battaniyeler gelsin ona göre beğendiğim bir havlusu daha var onu da alıcam diye. Artık o havluyu kafamda hiç soru işareti olmadan alabilirim.

ay kızlar ne ara bu kadar yazıstınız ben bir mayun yapyım dedim biraktım neyse yarın yapacakım biraz olmadı ama olsun elimle yaptım bu sıra kızlar bende oda yapmada karasısız oda var aslında ama kıler gibi kullanıyorum ve esim askere gidecek bende mersin olacakım ve kiradayım simdi cocuk odası yapsak sonra bu buyuyecek tekrar oda takımı yapmak zorunda kalacakız valla bilmiyorum kızlar durumu olan yapsın derim cok guzel oda lar var o yuzden fikir veremiyorum ben karasısız daha =)

bunu da istiyorum, bakalım eşim ne der Eki Görüntüle 1850573

İnş. alabilirsin canım. Bunu şifonyer olarakta kullanırsın. Ben de başta böyle bişey istiyordum eşim sonra o ne öyle dedi :silah: ben de o yüzden normal şifonyere döndüm ama bunları da beğeniyordum yani. Onun üstüne o alt açma aparatları varya onları alabilirim diyorum.

ay cnm hayırlı olsun tatlım gule gule giysin bebegin cok güzeller=)

Sağol canım işte hepimiz bi heves bişeyler alıyoruz. Güle güle kullanmakta nasip olur inş.

ayy bu uyku hali sıcaklar birde sindirim sıkıntısı ohh miss:dondurma::spor: herşeyi geçtim sindirim için sıvı,meyve ne varsa deniyorum tek çözüm doktorun verdiği şurup canlar sizlerde de oluyor mu sıkıntı:oops:
canım bendede oluyodu ama 2gündür akşamları kayısı yiyip üstüne bol su içip yatıyorum ertesi gün bi sorun kalmıyo çok şükür;)

selam cnm nasılsın sen ne yapyon valla o uyku var galiba herkezde sıcak ya hava o yuzden de oluyor cnm =)
iyiyim canım azcık temizlik yapayım dedim belim koptu yarım bıraktım zaten yarısını yarın yapcam

Selen_Ay Selen_Ay bir de aldığım karyola çok kolay monte ve demonte ediliyo, fazla yer kaplamıyo. çekmecelileri sevmiyorum ben, kullanışlı değil duydum da, ama zaten dolap alacağım, 2-3 tane ekstra çekmeceyi napıcam ki. inşallah bebekle büyüdükten sonra kendi oda takımlarını kendileri seçer, belki Allah kismet ederse 2 çoçuk olur ranza falan alırız. ben her şeyi kademe kademe yapmağı seviyorum planlı şekilde, çok uzun geleceği zamanı gelince o zamanın taleplerine uygun olarak düşünmek istiyorum. tabii bu karakter meselesi. eğer oda yapmak istiyorsan küçük beşiğe çok para verme derim. normal bebek karyolası al, nasıl tercih ediyorsan, kendi odanıza küçük beşik al, çok para harcamadan. mesele biz arkadaş vermeseydi sahibinden comdan alacaktık ikinci el. hatta biri beğenmiştik, ucuzdu 70-100 tl falan. zaten fazla kullanamıyorsun neden çok para veresin, biz eşimle öyle düşünüyoruz.
birisi beni sustursa iyi olur, çenem iyice açıldı:KK70::spor:
4 cekmecelı bende ıstemıyorum ama 2 cekmece olsun dıyorum bakalım napıcaz. bızde 100-150 cıvarı alırız canım kucuk besıgı.

MutluBulut_ MutluBulut_
Canım ben 400 TL ye mobilya beşik almıştım. Kızımın odasına onu koydum. Sallanıyor. Altıniki çekmeceli. 100 TL ye de 5 çekmeceli şifonyer almıştım. Ondada kıyafetleri var. Şimdi 2 kapılı bir dolap istiyorum odasına. Diğer bebişte gelince eşyaları sığmayacak çünkü. Biz şehir dışına sık çıkıyoruz, kayınvalidemde kalıyorum, yazlığa gidiyorum. O yüzden park yatak aldım geçen sene. Ebebekte denk gelmişti 120 TL ye, kiddycare diye bir marka. 2 kademeli, sallanıyor, çok kullanışlı. Heryere onu taşıyorum. Normalde kızım 4 aylıktan beri odasında yatıyor ama bazen hasta olunca huysuz olunca park yatakla odamıza alıyorum. Şuan 25 aylık. Hem park yatak hem mobilya beşik ikisinide bence daha 2 sene kullanabilir. Sonrasında baza alırım zaten. Oda takımını, beşik tercihini bilmem ama, park yataklar kesinlikle hem pratik, hem kurtarıcı. Bence düşünmelisin.
ne uygun almıssın canım sıfonyerı :KK54: baya uygun olmus park yatakta gorduklerım baya pahalı oluyor. Park yatakları tıp olarak begenmıyorum canım. keske uygun fıyata kucuk boy park yataklar olsa ıyı olurdu ama masallah cok buyukler odamdan parca cıkarmadan onu koyamam yatak odasına. ee cıkardıgım parcayıda bebek odasına koyarsam karısık olur :KK48:

AGRA AGRA cım oda konusunda kafası karışık olan mutlubulut :KK45: ama olsun aklında olanları yazmışsın. Ben de aklımda olanları döşicem şimdi :KK70:

Canım oda konusu tamamen kişilerin ev durumu ile ilgili ve maddiyatla ilgili. Yapana neden yapıyorsun, yapmayana neden yapmıyorsun demem.

Bak bu konuda benim düşüncem de şöyle.
Eğer hala İstanbulda oturuyor olsaydım bebeğimin odası olmıcaktı. Bir beşik bir de kanepelerin olduğu odada 2 kapaklı gardolabı olurdu tamam.
Şimdi Samsundayım çok şükür geniş bir evde oturuyoruz. Bebek odası yapabilecek kadar durumumuz var ama bi bebek odasına da 5 bin lira verirmiyim o muamma
Sadece bebek diye çok cicili bicili şeyler almak istemiyorum. Çünkü bebek; bebek iken zaten bişey anlamıyor sen o cicili şeylerle kendini tatmin ediyorsun. Sonra bebekler büyüyünce 3-4 yaşlarında o odaları beğenmiyorlar. O yüzden cicili şeyler diskalifiye edildi bende. Ha yine alana bişey elbet demem heves meselesi bu yaa. Heves edenin hevesi kırılır mı?

Beşiğimi dediğim gibi kardeşimin deli gibi tavsiye ettiği şeyi alıcam. Ha o olmasaydı yine ikeadan 300 lira civarı bişeyler alıcaktım. İşi bittikten sonra sökülüp kaldırılması ve sonra lazım olunca yeniden monte edilmesi en büyük avantajı. 2 kademe; bunu da ürünleri araştırırken farkına vardım iyi bir özellik. Alacağım modelin bir kenarı çıkıyor onu da ilk zaman karyolanın yanına çekince yatak yanı beşik gibi kullanıyorsun en çok o hoşuma gitti. Ha benim alacağım modelin en büyük dezanatajı ağır olması, onunda sebebi tamamen MDF olmasıymış.

Odasına 3 kapılı dolap alıcam 700 lira civarı bişey olması lazım. Daha ucuz ve daha pahalı ürünler vardı ama beğenemedim kardeşim de PAX ler iyidir dedi ama beğendiğim modelin kapaklarını beğenmedi :işsiz: daha iyileri de varmış. Daha iyileri daha iyi para napıyım yani. Bi de 4 çekmeceli şifonyer alıcam o da 250 tl. Şu an ekstradan oyuncak kutusu istiyorum oda 250 tl. Eğer o olmasa toplamda 1500-1600 Tl ye filan yapıyordum mobilyalarını.

Boya yapıcam odasını muhtemelen vizon ya da karamel renk düşünüyorum. 2,5 lt yetecek o da çok para değil.
Perde olarak; tülünü dümdüz birşey istiyorum onlarda baya ucuz. 2 cam var bebek odasında çünkü :KK45: balkon kapılı hem de.... Stor istediğim renk bulabilirsem, stor alıcam ve fon perde. Bir de halı alıcam yalnız bulabilirsem makinada yıkanabilir bişeyler almayı düşünebilirim. Onu da düz düşünüyorum. Çok desenli bişeyler istemiyorum açıkcası.

Ha bir de bir duvara stiker yapmak istiyorum beyaz bulutların olduğu. Onlar da çok pahalı değil zaten. Şimdi hepsini toplasam 2 bin lira civarı etti. Ki zaten mobilyaları anane ve babane alıyor sağolsunlar :KK45::KK45: bize az bişi kalcak. Ama onlar almasaydı da benim alabilecek kapasitem bunlardı.

Bütün bu alacaklarımı inş. gardolabı filan kırılıncaya kadar kullabilir. Çünkü genel kullanım şeyler alıyorum. Ha ben 2. çocuğu Allah nasip ederse hemen istiyorum çünkü normal yolla olup olmayacağını bilmiyoruz hiç bir şeyi riske atmak istemiyorum. O zaman da hemen ranza alıcam. Yani beşik hiç odaya bile geçmeyebilir :KK45::KK45: kızlar bakmışsınız seneye yine ekim annesiyim :KK45::KK45:

Bu arada kaynanam da bayramda gittiğimizde eşyaların parasını verecekmiş. Temmuz sonu gibi gidip alabiliriz ama kardeşim monte etmeye gelebilir mi ne zaman gelebilir bilmiyorum. O zaman atıcam odasının resmini de nasipse
Canım bızde cok para veremeyız coook zengın olsak anca oyle verırdım :KK45: ne guzel ya hersey tam oturmus kafanda hesaplamada yapmıssın :spor:bende halıyı yıkansın ıstyorum ama :işsiz: yatak odamda kullandıgım cok guzel makıneye atıyrum ama kayıyor. kaydırmz ozellıgı olanlardan annemde var memnun degıl bakalım. sen o zaman aldıgın besıgı bebek odasına koymayacakmısın canım ? oh oh ne guzel benım annem bırsey yapmıyo dıyodum masallah su sıralar nazar degmesın bır plan program yapıyokı saskınım :KK53: ama kayınvalıdemlerde hala tık yok memleketteler doguma doneveklermıs 1 ay kala falan eeo zamana hı c eksık kalmaz kı :işsiz: 4 ayak uzerıne dusecekler :KK53:

Selen_Ay Selen_Ay sıcağa ve hormonlarıma ver, :-) ama ikiniz de kalın yazıyorsunuz benimgibilerin kafasın karıştırıyorsunuz:-)
MutluBulut_ MutluBulut_ cnm düzenleyemiyorum da neden bilmiyorum. onları sana yazdım :KK70:sen anladı beni :KK70:
anladım ben canım :KK48::KK48::KK48:

MutluBulut_ MutluBulut_
canım dolabı çok pahalı almayacağım, koçtaşa bakacağım bir de İKEA ya. ahşap renki istiyorum karyolasına uygun olsun, öyle bir şey görmüştüm sanki İKEAda. sonralar da inşallar genç oda takımı aldığım zaman o dolapı kendim kullanırım, o yüzden resimli falan istemiyorum, zaten resimli olursa bebiş ne anlayacak ki :KK48: açığı ve kısaca odayı kendi ihtiyaç ve isteiğime göre yapacağım, ben rahat oliim orda, o yüzden bebek oda takımı almıyorum, daha sonra dolapı falan kendim kullanabilim. zaten bebek bir şey anladığı yok, o sütünü içsin, emziğini emsin uyusun da büyüsün, onun işi o:KK45: inşallah büyüyünce kendi zevkine göre birşeyler yapacağız:KK31:
ahsaprengı guzeldı bak koctastakı yıne bı dercee. beyaz olanın boyası kotu geldı :işsiz: bende alırsam duz beyaz canım. ınsallah
gozunaydın :KK48: cok guzeller canım aa bende gecen nohut battanıyeyı aldım :halay:

bunu da istiyorum, bakalım eşim ne der Eki Görüntüle 1850573
fıyatlar nasıl canım ?

canım bendede oluyodu ama 2gündür akşamları kayısı yiyip üstüne bol su içip yatıyorum ertesi gün bi sorun kalmıyo çok şükür:KK66:

iyiyim canım azcık temizlik yapayım dedim belim koptu yarım bıraktım zaten yarısını yarın yapcam

Ben kabız olur gibi olursam süt içiyorum ertesi gün :rolleyes::rolleyes:

Çok kendini yorma canım yavaş yavaş yap. İş kalsın nolcak

MutluBulut_ MutluBulut_ canım ben normalde bişeyi almadan kırk kere inceler kafamda tasarlar öyle alırım. Böyle pat diye aldığım şeyleri bile önceden bi incelemişliğim iyi kötü bir fikrim vardır da öyle alırım yani. Ama çok iyi bişey değil :KK45: tavsiye etmem. Kafa sürekli boş şeylerle dolu :KK45:
Bebeğin odasının planı kafamda gayet net çizili. Şu an hangi mobilya nereye koyulacak hepsi kafamda
Halı için de altına gerekirse komple halı kaydırmaz sererim yeterki gönlümce bişey bulabileyim.

Sen aldın battaniyeyi ve paylaşmadın bizimle :sinirli::sinirli: biz hemen atıyoruz buraya :63: küstüm

Bu arada dün chiccodan aldığım ürünler kargoya verilmiş bileee:rolleyes: en erken 2 güne elimdeymiş.
Yalnız göğüs ürünlerini filan aldığım kargo daha hala tedarik aşamasında. Var bu ürünlerde bi musibet, bakalım hayra çıkar inş.

Sağol canım
Kalitesine laf edersem çarpılırım mazallah :KK45:
Yalnız battaniyeler beklediğimden büyük çıktı. Şöyle anlatayım english home da ve H&M de penye battaniyeler satılıyor ebatları onlardan daha büyük ve daha yumuşak.
Havluda daha önce görmediğim bir doku var.İnş iyi emiyordur suyu.
Yalnız hani demiştim ya bu havlu ve battaniyeler gelsin ona göre beğendiğim bir havlusu daha var onu da alıcam diye. Artık o havluyu kafamda hiç soru işareti olmadan alabilirim.
Ay çok güzeller güle güle kullan canım :) termosa gelince aklıma geldi bakim dedim hala sıcak yani beğendim ben rwnk seçenekleri de var pembe yeşil sarı mavi ve siyah internetten bulabilirmisin bilmiyorum ama bilgin olsun :)

Back
X