2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
zaten ödemler de başladı şişiyorum balon gibi :)) inşallah veririz kiloları ya bu sıcakta nası erimiyorsak hayretler içindeyim :))
kesinlikle bende terlemediğim tek bir an bile yok ama gittikçe kocaman oluyorum
inşallah oğlum alıyordur kiloları ben değil hoş o da 4 ü geçmez inşallah normal için 4 kiloyu aşmaması lazım :)

Canim nasil bir tecruben oldu.ne zaman kaybettin .allah hicbirinize yaasatmasin. Tabiki sonrada alinir ne olacak

kızlaaarr
80x120 park yatak arıyorum ama bulamadım hiç bulabileniniz yada denk gelen var mı

Canim ben de bugun gittim seker yuklemesi icin. Daha onceki 50 mg lik testte tok gidilebiliyordu ben bubda da oyle zannettim ama 100 mg likta ac kalmak gerekiomus. Yani yarina kaldi. Insallah yarin iyi sonuçlar alirim

Ayyy cok sewindim be canim. Nasil korktum bilemezsin sanki erken doğum yapacakmişim gibi korkuya kapildim.

Kizlar bu ay hesabii cok garip yaziyor her yerde.

Ben mesela suan 27. Haftamdayim

Ve bana gore 6 ay 3 haftalik hamileyim.

Dogru mu hesapliyorum acaba.

Doğru canım bence, ben de 28in içindeyim mesela, soranlara 7 nin içindeyim diyorum, 28 bitnce Direk 7 ay bitti diyeceğm mesela. Doğru demi

Canim ben 28. Haftada 7. Aya giriyorum dicem :/
Bi gariplik var :))
Hayır sen şimdi 6 ay 3 haftalıksın ya.. Dedin ya 27 hafta diye cnm.. Yani 6 ayı bitirmişsin, 6 bitmiş, 7 ayı yaşıyosun. 3 haftadır. 7.ayın içindesin yani. 28 i de bitirince 7 ayı bitirmiş olcaksın. Benim hesabım bu

Canim ya ben de farkli hesapliyorum :/

haftaya giriş yaptığında o haftayı sayıyor.
yani 26 hafta 1 günlükse 26.haftayı doldurmuş 27.haftaya geçmiş oluyorsun.

Dr. Kağan Kocatepe'nin sitesinden alıntı

27. GEBELİK HAFTASI (26+0, 26+6. GÜNLER)
hayırlı olsun
3.trimestere girmiş oluyorsun artık

normal her ay 4 hafta gibi olmuyor bu hesapta.
ilk ay , 3.ay ,ve 6.ay 5 hafta hesaplanıyor,
6.ay 24. hafta başlamıyor 22 de başlıyor.

6.ay bitmiş
7.aydan gün almış oluyorsun.

Canim ben 28. Haftada 7. Aya giriyorum dicem :/
Bi gariplik var :))
Canım ay hesaplamasını şu şekilde yapacaksın ortalama gebelik Süresi 280 gündür. 1 ay 30 gündür.280 gün / 30 (1ay) = 9 ay 10 gün. Telefonumda hamilelik diye bir Program var ve orda bana kaç günlük olduğumu yazıyor mesela ben 189 günlüğüm bugün 189 gün /30 (1ay) = 6 ay 1 hafta 2 gün olmuş oluyorum yani 6.ayı bitireli 9 gün oluyor 7.ayın içindeyim. Ay hesaplamasını bu sekilde doğru bulabilirsin. Hafta hesabı olarak bugün 27+0 haftaligiz.

Kızlar bugün işten geldim eve geldigimde soyunurken neyle karşılaştım dersiniz? Sol göğsüm catlamis ben bu çatlaklara alisamicam gördükçe psikolojim bozuluyor.56 kilo ile başladığım hamilelikte şimdi 65 kiloyum 9 kilo aldım. Bu çatlaklar için kesim cozum yok mu ya

kremler jeller yağlar var ama bir çok doktor sızma zeytinyağını bir fokurdamlık kaynatın soğumaya bırakın özü çıkacak,göğüs karnınıza en iyi bu gelir diyor.Denemekten başka çaremiz yok.

Hafta Hafta Hamilelik (26-29 Hafta)

Hamileliğin 28. haftasında bebeğin durumu nasıldır?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe

Hamileliğin 26. ve 29 haftaları arasında anne adayının ve anne karnındaki bebeğin gelişimi, gelişimin normal seyrinde olması gerekenler ve hamileliğin bu haftalarında annede görülebilecek sorunlar hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe ile çektiğimiz videolarımızı izleyebilirsiniz.

Hamileliğin 26. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Bebeğin kalsiyum ihtiyacı artar. Bebek depodaki kalsiyumu kullanabilir ancak annenin bu dönemde kalsiyum desteği alması gerekir.
- Kalsiyum ve magnezyum alınamaması halinde anne adayında kramplar görülebilir.
- Bazı anne adaylarında Braxton Hicks (hazırlık kasılmaları) görülebilir.
- Kasılmalar ağrıya neden olacak kadar sık ve fazlaysa doktorunuza başvurmanız gerekebilir.
Hamileliğin 27. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Anne adayının karın bölgesi artık iyice büyümüştür. Ancak her anne adayında karın büyüklüğü farklılık gösterebilir ve bu normaldir.
- Ultrasonda bakıldığında bebeğin ölçüleri gebelik haftası ile uyumluysa karnın ne kadar büyük ya da küçük olduğunun bir önemi yoktur.

- Hamileliğin 27. haftasında
anne karnında büyümeye bağlı olarak karın çatlakları oluşabilir.
- Aynı dönemde, özellikle erkek bebeklerin salgıladığı hormonların etkisi ile karın cildinide tüylenme olabilir.
- Bu dönemde anne adaylarının %20 - %30'unda Linea nigra adlı karın boyunca uzanan çizgi görülür.
- Çizgi 6 - 8. aya kadar karın bölgesinde bulunur.

Hamileliğin 28. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Anne karnındaki bebeklerin göz kapaklarını açıp kapamaları 24. haftadan itibaren görülebilir.
- Anne karnındaki bebeğin gülmesi ya da ağlaması tesadüf sonucu ortaya çıkan mimiklerdir ve anne karnındaki bebeğin ağlaması sıkıntıda olduğunun işareti değildir.
- Gebeliğin 28. haftasından itibaren bebek rahim içerisinde klasik doğum pozisyonunu alır. Bebeklerde vücut kendi içine doğru kıvrılır, baş göğüs kafesine yaklaşır, eller ve bacaklar da vücuda yakın şekilde durur ve bebek doğum kanalına girme pozisyonuna gelir.

Hamileliğin 29. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Bebeğin bağışıklık sistemi gelişmeye başlar.
- Bebek artık rahim içerisindeki ışığı algılamaya başlar. 32. hafta civarında bebeğin görme duyusu tamamlanır.
- Bebek bu haftalarda rahmin büyük kısmını doldurur ve boyu 38.5 cm ve ağırlığı 1150 gr'dır.
- Gece boyunca uyanıktır ve gün içerisinde uyur.
- Bu dönemdeki bebeklerde yağ dokusu depolanmaya devam eder.
- Bu haftada görme, işitme ve tat alma duyusu dışında koku alma duyusu da gelişir.
- Gebeliğin 29. haftasında anne adaylarının el bileklerinde yanma, el parmaklarında uyuşma, elektriklenme, çarpılma hissi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu duruma karpal tünel sendromu denir.
- Karpal tünel sendromu olan anne adaylarına ameliyat yapılamaz. Fizik tedavi uzmanlarına başvurulması gerekir.
- Gebeliğin 29. haftasında bazı anne adaylarının göğüs ucundan süt gelebilir. Gelen bu süt memede süt üretiminin başladığının bir göstergesidir.

Kamuda çalışan arkadaşlar varsa, yıllık izinler durduruldu. Tıpış Tıpış ise döneceğiz. haber aldigimdan beri çok moralim bozuk...
Evet canım öyleymiş.. Bizim iş yerinde izinde olanları aradılar çağırdılar.. Ne zamana kadar acaba.. Ben de ağustos için izin isticektm ama durumun değişmesini bekliyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…