selam canlaaaarrrr, nasılsınız bakalımmm? 1 aydır kızımı görmedim özledim artık yaa ya cuma ya cumartesi gidicem doktora geçen cumartesi gidemedim malum olaylardan dolayı.
doğumu niye bu kadar kafaya taktınızki? çok şükür gebeliklerimiz sağlıklı ilerliyo e bi şekidle çıkıcak bu çocuklar dışarı, keşke hep bizimle kalsalar ama imkansız maalesef :) her doğumun kendine göre zorlukları illaki var. çok yakın arkadaşlarımdan tecrübe ettiğim şu bebek doğacağı şekli kendi belirliyo biz ne istersek isteyelim. bende normal doğum istiyorum, yapabilirim kendime güveniyorumda, yanımda annem olsun istiyorum mesela, eşim dayanıklı değildir keşke olabilse... normal doğumda
annelerimizin bizi ve kardeşlerimizi nasıl doğurduğu çok önemli. çatı darlığı vs gibi sebepler varsa bunlar genetik olabiliyormuş. bi arkadaşım normal diye diretti, suni sancıda aldı, açılması oldu ama bebek bir türlü aşağıya inemedi, sonra sezeryan oldu ve ortaya çıktıki bebeğin ayağına kordonu dolanmış, normal doğurması nerdeyse imkansızmış. kızcağız sancı çektiğiyle kaldı sadece. suni sancı aslında herşeyin normal gittiği doğumlarda gerekli değildir, sakın unutmayın ve boşuna daha fazla acı çekmeyin.
sezeryanda kişinin bünyesiyle çok alakalı bir durum. iyileşme ayaklanma süreci ağrı eşiğiniz ile, nazlanmalarınız ve etrafınızdaki insanlarla ilgili bir durum. eğer 2.çocuk olucaksa daha çabuk ayaklanıyormuşsunuz arkadaşlarımdan tanık oldum. doktorunuzunda doğum şekline bakışı ve yaptırdığı doğumların geçmişi çok önemli. normal doğumda gereksiz kesi ve dikiş atanda var, sezeryanda hazır açmışken fazla yağlarıda alıyım diyende...
çok uzattım kusura bakmayın, dedim ya bir şekilde doğucaklar. hazır içimizdelerken hareketlerini hissedebiliyoken keyfini çıkaralım bence :)