• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Evet canım :halay: indirdiğim uygulamalar da da birçok sitede de hıçkırıklarını hissedebileceğimiz yazıyor. Ben de doğum için hayırlı ve kolay bi doğum olsun diye dua ediyorum ve Kuranı Kerim in sonunda inşikak süresi var kolay doğum için okunuyor, onu okuyorum hep, normal doğum da kendi sancısı bile olsa çabuk olsun diye illa suni sancı veriyorlar çok kızıyorum buna, nerde kaldı doğal doğum o zaman :sopa::sinirli:

adı üstünde SUNİ sancı, sadece eziyet gibi geliyo banada. sen beceremiycen biz verelim sancıyı diyolar resmen. gerçekten gerektiği durumlar oluyo tabiki ama çok gerekmedikçe bence verilmemeli anneye eziyet başka bişey değil. doğurduktan sonra bile devam edebiliyo sancı hissi.

bi arkadaşımda evde suyu gelip duşunu aldıktan sonra çıkmadan hurma yedi, bir çok faydası oluyo zaten hurmanın doğumuda çok kolay olmuştu, sıkı sıkı tembihliyo şimdiden sakın unutma doğum çantana koy mutlaka diye :)

selam canlaaaarrrr, nasılsınız bakalımmm? 1 aydır kızımı görmedim özledim artık yaa ya cuma ya cumartesi gidicem doktora geçen cumartesi gidemedim malum olaylardan dolayı.

doğumu niye bu kadar kafaya taktınızki? çok şükür gebeliklerimiz sağlıklı ilerliyo e bi şekidle çıkıcak bu çocuklar dışarı, keşke hep bizimle kalsalar ama imkansız maalesef :) her doğumun kendine göre zorlukları illaki var. çok yakın arkadaşlarımdan tecrübe ettiğim şu bebek doğacağı şekli kendi belirliyo biz ne istersek isteyelim. bende normal doğum istiyorum, yapabilirim kendime güveniyorumda, yanımda annem olsun istiyorum mesela, eşim dayanıklı değildir keşke olabilse... normal doğumda
annelerimizin bizi ve kardeşlerimizi nasıl doğurduğu çok önemli. çatı darlığı vs gibi sebepler varsa bunlar genetik olabiliyormuş. bi arkadaşım normal diye diretti, suni sancıda aldı, açılması oldu ama bebek bir türlü aşağıya inemedi, sonra sezeryan oldu ve ortaya çıktıki bebeğin ayağına kordonu dolanmış, normal doğurması nerdeyse imkansızmış. kızcağız sancı çektiğiyle kaldı sadece. suni sancı aslında herşeyin normal gittiği doğumlarda gerekli değildir, sakın unutmayın ve boşuna daha fazla acı çekmeyin.
sezeryanda kişinin bünyesiyle çok alakalı bir durum. iyileşme ayaklanma süreci ağrı eşiğiniz ile, nazlanmalarınız ve etrafınızdaki insanlarla ilgili bir durum. eğer 2.çocuk olucaksa daha çabuk ayaklanıyormuşsunuz arkadaşlarımdan tanık oldum. doktorunuzunda doğum şekline bakışı ve yaptırdığı doğumların geçmişi çok önemli. normal doğumda gereksiz kesi ve dikiş atanda var, sezeryanda hazır açmışken fazla yağlarıda alıyım diyende...

çok uzattım kusura bakmayın, dedim ya bir şekilde doğucaklar. hazır içimizdelerken hareketlerini hissedebiliyoken keyfini çıkaralım bence :)
ama uzaktan sevmekte yettı sankı bana artık gelsın mıs kokusunu koklayayım dokunayım seveyım ıstıyorum.tabıkıde suan karnımızdayken en rahat gunlerımız hatta bı gece karnmda hareket edıyordu kocamda bana dıyor kı uyusana uykusuz kalıcaksın dıyor ben uyucam ama kızın uyutmuyor kı dıyorum sonra kızına dıyor kı cabuk uyu kız dıyo :D :D :D ah dedım doğduktan sonra da böyle dıyebılecek mısn :D rabbım evlatlarımızı sağlıkla dünyaya getirmek nasıp etsın ınsallah bız ne ıstersek ısteyelım bebegımız nasıl gelmek ıstıyorsa o sekılde geleck.

tuzlu mu yiyorsun acaba baya şişmiş yada o gün çok ayakta kalmış olabilirsin. Benimde hafif şişmeler oluyor ayaklarımı kalp hizasından yukarı kaldırıp yatıyorum biraz hafifliyor ama ertesi gün tekrar oluyor tabi :)
Tuzu kestim canım ama evde oturduğum yerde bile böyle şişiyor :(

aa bunu kimseden duymamıştım bu ılacı eczaneden mı temın edıyoruz yoksa aktarlardan mı?
walla canım ben 3. aydan beri kullandığım için 3 şişe aldm intertten baktım fiyatına çok pahalı geldi vaktim de olduğu için yurt dışından sipariş etmiştim 3 haftayı buldu gelmesi hatta gümrüğe takıldı reçete istediler aile hekimine yazdırdım da öyle aldım ama sana şimdi bir şişe yeter sanrm doğuma kadar hatta şişedeki yağı da fısfıslı şişeye boşalttım daha bereketli oluyor:) bazı sosyal sitelerde satışı var sanrm fiyat al piyasa göre daha ucuzdu ben sorduğumda

canım ne kadar şişmiş ayakların öyle? sor mutlaka doktoruna şişliği. kramlar olabilir yazıyo hep internette, hatta adet sancılarına benzerde yazıyo aynı dediğin gibi ama sen sor yinede belki nst falan ister kontrol amaçlı
Evet canım benimde aklıma geldi en azında nstde çıkar birşey varsa sancı falan. Daha çok küçük bebeğim allah göstermesin erken doğumu

evet canım kolu değiştiriyorsun ben gidip bakmıştım, casual cadillac kaç kg canım
tamam canım, anladım şimdi.
cadillac casual 'ın şase ağırlığı 6.5 muş, cadillac casual air'ın şase ağırlığı 7 kg muş cnm.
tekerler dahil, pusetler hariç. alırken sormadıydık ben sonradan internet sitesinden baktım

Verdiğin bilgiler için teşekkürler, Pierre cardindende vazgeçtim sonuçta ucuz bişey de değil alman malları herzaman dayanıklı ve kaliteli oluyor römer diye bir marka daha var onuda önerdiler birde bahsettiğin arabayı buralarda bulup test edebilirsem süper olur

Biz de Cybex hakkında kullanıcı yorumu bulamadık internette. Oto koltuğu konusunda çarpışma testleri ve ödülleri var ama araba hakkında pek bilgi yok. Markayı Çin satın almış diye bir bilgi buldum ama tasarım ve mühendislik halen Almanya'da yapılıyormuş. Görerek dokunarak iterek kakarak deneyerek çok beğendik. Çoğu muadili araba 15 kiloya kadar taşıyor diyor ama bu araba 17 kg'a kadar taşıyor çocuğu; içi de geniş yani çocuk 3-4 yaşına gelince bile binebilir gibi.

Saraçhaneden pazarlıkla 1500 TL civarına almayı düşünüyoruz

Römer in arabasını bn çok beğenmiştim kullanışlı da geldi ama hangi satıcıya sorsam römer araba koltuğunda iyi bebek arabasını başkasına yaptırıyor tavsiye etmem dediler. İnternette de pek kullanıcı yorumlarına rastlayamayınca almaya cesaret edemedim açıkçası.

Römer'in oto koltuğu iyi deniyor ama araba hakkında pek yorum yok. Ancak deneyip bakmak lazım.

Kızlar günaydın dün gece aniden sancı girdi kasıklarıma ve karın çevreme karnım taş gibi oldu birden belimede aynı adet olmuşum gibi ağrı girdi. Dün biraz üzüntülü şeyler yaşadım ağladım onun etkisiyle mi oldu acaba. Eşim hastaneye gidelim dedi ama bi müddet sonra geçti. Ama sancı çok şiddetliydi yatakta kıvrandım. Şuan bebeğim hareketli çok şükür cuma doktora gideceğim soracağım çok şey var. Bu arada bi fotoğrafımda ayağımın şişliğini farkettim resmen balon gibi hep bu şekilde oluyor böyle olan var mı aranızda
cnm geçmiş olsun. bahsettiğin kasılmalar az önce arkadaşların bilgi verdiği kasılmalar heralde. ama doktorun daha net blgi verecektir. şişlikleri de sor doktora, çok geçmiş olsun

o arkadaş eylülde bıle doğurur :)) bende kurban bayramında yada sonrakı hafta doğurmak ıstıyorum ya gelsın artık dünyaya dayanamıyorum dokunup sevmek koklamak öpmek ıstıyorum :)

Canım bana daha çok var gibi geliyor :/
Bayram erken degil mi ya :)))))

adı üstünde SUNİ sancı, sadece eziyet gibi geliyo banada. sen beceremiycen biz verelim sancıyı diyolar resmen. gerçekten gerektiği durumlar oluyo tabiki ama çok gerekmedikçe bence verilmemeli anneye eziyet başka bişey değil. doğurduktan sonra bile devam edebiliyo sancı hissi.

bi arkadaşımda evde suyu gelip duşunu aldıktan sonra çıkmadan hurma yedi, bir çok faydası oluyo zaten hurmanın doğumuda çok kolay olmuştu, sıkı sıkı tembihliyo şimdiden sakın unutma doğum çantana koy mutlaka diye :)

canım benim bildiğim de hurma önceden yeniyor doğumu kolaylaştırsın diye. mesela 37.haftaya girince başlıyosun yemeye hep yiyosun doğurana kadar :D
ben öyle duymuştum yani, doğum zaten başladıktan sonra sana yardımcı olcak hurma için hemen hızlı hızlı 1 kilo falan mı yemek lazım ki:D
bi de, doğum başladıktan sancılar gelirken ve açılma olurken birşey kullanıyolar , hurmanın yaptığı işlev de o sanırım:)
içeriye jel atıyolar rahim kaslarını kasıp gevşetmeye yarıyo ilaç gibi, doğuma yardımcı yöntemm diye geçiyor adını unuttum :)

yüzüğünü takabilen var mı? benim el ayaklar farklı birine ait artık. züccaciye dükkanındaki fil gibi herşeyi deviriyorum. benim oğlan hep aynı kaç aydır pozisyonda ve hep aşağıda hiç göbek deliğimin üstüne çıkmadı ondan azıcık korkuyorum.

Yaaaa ben de asırı merak ediyorum. 3 ekim dogumlu bi arkadas vardı. Bence o dogurur:))
Ben miyim o acaba :KK6: bizimkiler eylülde tarihler seçip kaptılar bile herkes iddiaya girmiş :KK70:21 eylülde başlıyor 26 eylülde bitiyor Seçtikleri tarihler... ama hesaba katmadiklari bişey var ben de arkuat uterus var rahmim kalp seklinde o nedenle doğum daha erken olabilir... insallah 36. Haftayı geçirelimde oglumla onun için hazırlıkları hızlandırdım...

Evet hurmanın bilimsel olarak da rahimi etkilediği artık biliniyor o yüzden erken zamanlarda yemeyin diyorlar :anneadayı: bir de bayanlar ben şunu farkettim ki illa normal doğum isteyenlere de nasip olmuyor illa bişey çıkıyor o yüzden hayırlısı demek en güzeli

Kızlar günaydın dün gece aniden sancı girdi kasıklarıma ve karın çevreme karnım taş gibi oldu birden belimede aynı adet olmuşum gibi ağrı girdi. Dün biraz üzüntülü şeyler yaşadım ağladım onun etkisiyle mi oldu acaba. Eşim hastaneye gidelim dedi ama bi müddet sonra geçti. Ama sancı çok şiddetliydi yatakta kıvrandım. Şuan bebeğim hareketli çok şükür cuma doktora gideceğim soracağım çok şey var. Bu arada bi fotoğrafımda ayağımın şişliğini farkettim resmen balon gibi hep bu şekilde oluyor böyle olan var mı aranızda
Canim yaa bilegini geçiyorsa şişkinlik doktora görün olur mu... bu arada dün akşam ben de sanci çektim yalancı sancılar başlayacakmis artık... ama ben yine de doktora sorucagim bu kez...

canım benim bildiğim de hurma önceden yeniyor doğumu kolaylaştırsın diye. mesela 37.haftaya girince başlıyosun yemeye hep yiyosun doğurana kadar :KK70:
ben öyle duymuştum yani, doğum zaten başladıktan sonra sana yardımcı olcak hurma için hemen hızlı hızlı 1 kilo falan mı yemek lazım ki:KK70:
bi de, doğum başladıktan sancılar gelirken ve açılma olurken birşey kullanıyolar , hurmanın yaptığı işlev de o sanırım:)
içeriye jel atıyolar rahim kaslarını kasıp gevşetmeye yarıyo ilaç gibi, doğuma yardımcı yöntemm diye geçiyor adını unuttum :)
Canim günde 3,5ya da 7 tane yemek lazım sünnet olsun diye tek sayı bi de comelme hareketleri çok kolaylaştırıyor açılmayi... secde pozisyonunda beklemek de bebegin basaşağı dönmesini kolaylaştırıyor. ..diye biliyorum canım :anneadayı: şaka maka artık doğumdan bahsediyoruz...

Evet hurmanın bilimsel olarak da rahimi etkilediği artık biliniyor o yüzden erken zamanlarda yemeyin diyorlar :anneadayı: bir de bayanlar ben şunu farkettim ki illa normal doğum isteyenlere de nasip olmuyor illa bişey çıkıyor o yüzden hayırlısı demek en güzeli
Aynen canım tevekkül etmek en iyisi bebekler sağlıkla gelsinlerde rabbim hayırlısıni bilir:)

Back
X