- 31 Ağustos 2011
- 1.267
- 763
- 123
Canım bu donemde gaz cok oluyo. Karın içi ve bagırsak hareketi onlar .
Canım stres yapma ya herşey yolunda sakin ol![]()
Ayy bzm ki tüp bebek cnm kendimi dinlemekten fenalar geliyo bazen
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım bu donemde gaz cok oluyo. Karın içi ve bagırsak hareketi onlar .
Canım stres yapma ya herşey yolunda sakin ol![]()
Aaa turşu yasakmıymış neden acaba ?
canım yediklerine dikkat ediyorsn çok güzel bir şey doktorum benide uyardı dikkat etmem konusunda ve bana sakatat,baharatlı,turşu,börek,çiğ köfte,şerbetli tatlılar bunları yasakladı. bol bol salata, süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı et,beyaz et, balık ve günde en az 8 su bardağı su içmen gerekiyor dedi.seninde aklında bulunsun. bebeğimiz için bunları yapalım.
devait ve gyno ferro sanol haplarını verdi ve bide bana dediki kilo alma dedievlendiğimde 52 kiloydum 2 sene olucak evleneli 56 kiloyum şuan boyumda 1,68 yani boyuma göre kilolu göstermiyorumda açıkçası ama tabikide bu aylarda kilo almamaya dkkat ediyorum her gün tartılıyorum 56-57 kilo arasıyım
![]()
Canım çok üzgünüm. Allah sabrını versin . Nokur yıpratma kendiniGeçmiş olsun canım. Ben de bugun tekrar ultrason a girdim ve yine kese boş dedi doktor. Geç dollenme olsaydı bile şu an embriyo görulmeliydi dedi. Boş gebelik veya embriyo gelişmemiş ve kaybetmissiniz dedi. Daha önce de iki düşüğüm var ve henüz çocuğumuz yok. Daha önce düşük olmasın diye crinone jel vermişti. Ayrıca her gün igne yapiyodum karindan clexane. Onları bırak kullanma artık dedi. 10 gün içinde kendiliğinden dusmezse kürtaj yapıcaz dedi. O kadar Üzgünüm ki anlatamam.
uykulu olma durumu bende de fazlaca var canım kendımı yorgun hıssedıyorum ustelık ev hanımıyım korkudan sureklı dınlenıyorumhayır hiç bir belirti yok.
bir tek uykulu olma durumu var, akşam dokuzda uykum geliyor.
Tesekkur ederım hosbudumHayırlı olsun hoşgeldin :)
Hayırlı olsun hoşgeldin amin :)
Sağlık ocağına gebelik kaydını yaptırman gerekiyor,rutin kontroller ve testler oluyor.Demir tiroit vs değerlerine bakılıyor,ilerleyen haftalarda kalp atışlarına bakılıyor,tetanoz aşısı felan yapılıyor.
Ah canım çok iyi anlıyorum endişelerini ama korkma erkende doğsalar büyüyüp gidiyorlar :) Benimkiler 34. haftada geldiler şimdi 8 aylıklar :)
sagol canımBenimde sol tarafımda varmış , ilk gebeliğimde de denilmişti ama bi sorun olmaz doktor kontrol altında tutucaz Dedi
Bence aldırma bekle çok sorun olmadığı müddetçe bana da aşırı ağrı yapıyor ara ara ama alıştım
Hayırlı olsun tebrik ederim , belki tahmininden büyük çıkar düzensiz olunca değişken oluyor kontrole gidince doktor anlar , ben 4+5 te gittim doktor daha 5 haftalık bile değil Dedi bende 4+5 dedim anca o kadar işte Dedi
2 martta gidicem bende kontrole çok heyecanlıyım henüz bulantı falan yok sadece uyku hali fazla
ınsallah kalp atıslarınıda gormen nasıp olur canımgittim canım pazartesi keseyi gördük 15 gün sonra çağırdı kalp atışları için
merhabalar kızlar bir kaç tane ekim anneleri var :) bnde eylül hesaplamıştım kendi kendime burdan hesplayınca ekim çıktı nyse hayırlısı ilk bebeiim resimdede var bir oğluşum var bu ikinci bebeiimiz oğlumun ilk doğum gününde öğrendik baya bi şok olduk hayrlısı dedik :) şimdi 8+3 haftalık olduk ilk kontrolumuze gittik kalp atışlarını duyduk hayırlısıyla sağlıklıymış allaha şükür. 3 marttta gidicez inş. bir veya ikinci fark etmiomuş heyecan hep aynı :) heleki cinsiyet merakı şaka gibi :) benim ilk günlerim baya kötü geçti bu bir iki gündür ii sayılırım. daha hebrim yokken rüyamda gördüm bir kızım olmuş ogünde mide ağrıları kusmam için elimden geleni yapmalar ilaç fln içtim rüyama grdi bn halen hesaba katamadığım için gzl şeylere yordum. nyse adet gecikince öğrendikki ailemize yeni bir üye katılıyormuş :) ilk günler çok mide yanması ekşimesi bulanması, uyku hali sürekli yorgunluk şuandada yorgunluk uyku devm edio ama gerisi azaldı oğlumda hiç bir şey yaşamamıştım çok rahat bi hamişlik geçirmiştim ama bu fındık brz zorlucağa benzio :) HERKESİN HAMİŞLİKLERİ ÇOK İİ GEÇER İNŞ. TEKRAR MERHABAAA :)
ınsallah korktugu olmaz canım ınsallahBugün kalp atışı için doktora gittim. Ama ne yazık ki iyi şeyler duymadım. Kalp atışı vardı fakat 100 ün altında olduğu için durma ihtimali varmış. Her şeye hazırlıklı ol dedi doktor. Haftalık takibe aldı. Çok üzgünüm![]()
yok canım 100 kılo almazsınKızlar doktorcum bana bebeği beslicem diye çok yeme ihtiyacı yok 3. Aydan sonra ihtiyacı olcak ondada aşırıya kaçmadan yicen dedi yani bunun Türkçesi zaten maşallahın var abartıp obez olma :) 155 boya 64 kilo olunca doktor vitamini bile boşverip yeme diyo :) ben ilk bebegimde 64 le hamile kalıp 58 e düşmüş tüm ama günde 10 u geçiyordu kusmalar şimdi sadece sabahları var kilo vermem bu gidişle 100 kilo yla falan tamamlicam hamileligi. ama sağlıkla hayırlısıyla gelsinler de derdimiz kilo olsun verilir elbet
senınde baya kotuymus canım kacıncı hafta basladıKızlar ne güzel yiyorsunuz ben sabah 3 çubuk kraker yedim ve geri çıkardım öğlen 1 kepçe çorba içtim ve.1 bardakta su tabi geri çıkmazsa halinize şukredin
Selam kızlar
Ne garıp degıl mı testte cıft cızgıyı gorunce tamamdır demıstım.. soınra hcg de degere gore tamam dedım o bıttı ıkıye katlansın tamamdır dedımcok sukur onuda gectık ama sımdı bı sorun varmıdır bos gebelık afalan olmasın..bebegımın kalbı atacak mı ya duserse korkularıyla gecıyor her dakıkam
cumartesı gıtsem doktora daha erken bırsey goremez daha cok sınırım bozulur dıyorum ama haftaya kadarda nasıl gecek zaman bılmıyorum Allah hpımıze saglıkla yavrularımızı kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah
ondan once hep korkuyla mı gecmıstı senındemuslubulut ilk gebeliğimde, doktora gittim erkenden, işte her hafta çağırdı, dediğin gibi ilk hafta bir şey yok, ikinci hafta kese, 3. hafta da sonunda kalp atışını duyduk, adam karşıma geçti, ne dese beğenirsin;
- tebrik ederim hamilesiniz.
ha ha, doktorlar kalp atışını duyana kadar bebek gözüyle bakmıyorlar.
düşük yaptığım zaman da doktorum sakın üzülme, bebeğimi kaybettim diye düşünme demişti.
ondan once hep korkuyla mı gecmıstı senındene kolay gelıyor degıl mı onlara
nasıl dusunecekmıs kı ınsan
kac haftalıkken dusuk yaptın vcanım
![]()
Benim de aynı bana da düşük tehliken var dedi hep kahverengi lekelenme oluyordu bir gün kan gibi geldi ama çok şükür artık tamamen kesildi maasallah bende çok ağladım Rabbim hepimize hayirla sağlıkla bebislerimize kavuşmayı nasip eylesin insallahaaa seninde mi oldu, benim de oldu hatta kırmızı bile geldi. iğne verdi doktor. yalnız takip ettim de adet günüme 2 gün kala geldi bir de adet olmam gereken tarihte geldi sonra kesildi. düşük tehliken var demişti doktor çok ağladım ama maşallah bu hafta hiç gelmedi
Hala kullanıyorum pazartesi doktor bırak derse o şekilde bırakacağım neredeyse bir ay olacak baslayalikaç gün kullandınız.
benim bi tanıdığım 57 kilo almıştı üstelik tekil gebelik :) hani ikiz falan olsa bi derece dicen 100 kilo olmam ama 75 garanti gibime geliyo bide hareket yok mesajlarıma denk geldiysen 12. Haftadan sonra yatışa geccem ye yat ye yat alırım biraz fazla şimdi bile sabahtir temizlik yapayım diyorum kalkamadim :)uykulu olma durumu bende de fazlaca var canım kendımı yorgun hıssedıyorum ustelık ev hanımıyım korkudan sureklı dınlenıyorum
Tesekkur ederım hosbudum
sagol canımbende haftasınıda bılmedıgımden baya merak edıyorum
kesen gorundu mu canım ? benımde bulantı yok ama dedıgın gıbı uyku fazla erkenden uyanan ben artık sabahları uyuyorum
ınsallah kalp atıslarınıda gormen nasıp olur canımbende haftaya cumartesı gıdeyım dıyorum ama stresten zaman gecmıyo ters bırsey olacak dıye cok korkuyorum
Amın canım ınsallah :) ne guzel bır zamanlama ıle ogrenıssın :)
ınsallah korktugu olmaz canım ınsallah
yok canım 100 kılo almazsınalmamalıyız
tabıkı once bebeklerın saglıgı
![]()
Öyle mi ben iğnesi olduğunu bilmiyordumcanım bende öyle diyordum bulantılar başlayınca pişman oldum valla çubuk krakerle yaşıyorum
Canım ben iğnesini oluyorum hiç yan etkisi olmuyo
cok ıyı tahmın edebılıyorum canım4 haftalıkken,
daha hamile olduğumu öğreneli 3-4 gün olmuştu.
ve fiziken de manen de çok zordu benim için.
doktorum da ağlama falan gibi saçma triplere girme demişti.
ondan akıl alan eşim de üzülme demişti,
neden üzülmeyeyim ki, siz onu bebek olarak görmüyorsunuz diye ben de mi görmeyeceğim, karnımdaydı o benim.
neyse üzmeyelim kendimizi...
oh masallahbenim bi tanıdığım 57 kilo almıştı üstelik tekil gebelik :) hani ikiz falan olsa bi derece dicen 100 kilo olmam ama 75 garanti gibime geliyo bide hareket yok mesajlarıma denk geldiysen 12. Haftadan sonra yatışa geccem ye yat ye yat alırım biraz fazla şimdi bile sabahtir temizlik yapayım diyorum kalkamadim :)
insallah alırsakta alırız canım kalıcı değil ya doğumdan sonra veririz inşallah minnaklarin peşinden koşarken :)cok ıyı tahmın edebılıyorum canımbızım hıssettıgımızı kımse hıssedemezkı
ınsallah suanda hamılelıklerımız saglıklı olur ınsallah
oh masallahbende evdeyım canım ustelık suan sureklı dınlenırsem ıyı olacak gıbı geldıgı ıcın cogunda bacaklarımı uzatıp oturuyorum yada yatıyorum
ben bundan oncede dıyet yapıp baya kılo verdım ramaan ayından berıde onu korumaya calısıyorum suanda devam sadece yemem gerekenlerı yıyorum ek olarak
kendıne ınan o kadar cok almayacaksın yanı ınsallah
![]()
benım ıcın bu konu rısklı olur canım daha once cok kılolu oldugumdan almamda kolay :) sen doktora gıttın mı kacıncı haftadasıninsallah alırsakta alırız canım kalıcı değil ya doğumdan sonra veririz inşallah minnaklarin peşinden koşarken :)
Canım sennle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum benmde dün kontrolüm vardı minick keseyi gördük çok şükür dış gebelk muhabbetmi ekarte etmiş olduk ona çok sevndm ama benm hesaplarıma göre 6. Haftadyz sadece kese var bebiş henüz yok haftaya tekrar kontrol dedi ha buarada betalara takılma farklı hastnelerde kit farkı olur biz bide burda bakalım dedi. Cuma günü 1350 olan değer dün 1972 çıktı ne düşüneceğimi sapıttm.bol bol dua edyrm inşallhh ikimzinde güzel bi şekilde devam eder canmGünaydın kızlar
Baya belirsiz ve kötü haberler var. Allah hepımızın sonunu hayır etsın ınsallah.
Bende kese gordum malum haftamda buyuk adetıme gore 6+4 gunlukken gordum onuda . Gec dollenme teshısı kondu betalardan dolayıda ama gel gelelım acaba cıdden oylemı kısmı kafamı kurcalamaya basladı bıde doktor muayne suresı uzadı . Daha 8 gun var . Acaba baska dr gıtsemmı hafta sonu dıye dusunmuyor degılım valla
Bu sabah kahvaltıda ballı kaymaklı sımıt)
Peynır ve yumurta yedım.
Ara ogun fılan yemedım sudan tıksındıgım ıcın henuz 1 kupa ıcebıldım ve 1 kupada sut.
Bakalım
oglen yemegınde ıse evden getırıyorum hazır bıseyler yememek ıcın
Yesıl mercımek(cok yararlı bılırsınız )
Ve turşu ve yogurt
turşunun içinde sirke var diye herhalde istemiyor.birde maydonoz yemeyin düşüğe sebep oluyormuş soğanıda çiğ tüketmeyinAaa turşu yasakmıymış neden acaba ?
bak onu duymamıştım
vallahi ben 1-2 kg kesin aldım buna eminim cunku yaklasık 25 gunun 18 gununu ay gelısmıyor kese yok vah neden yok kese derken paket paket antep fıstıkları cevızlerı yedım :)