• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Eminim her şey yolundadır, bulantı gebeliğin olmazsa olmaz şartı değil ki =) Bence bulantı yokken mis gibi rahat rahat yiyin için =)

Sormayın ya, yarın akşam ben de doktora gideceğim. O kadar heyecanlıyım ki! Geçen hafta Cuma günü 4 mm idi, yarın 10-11 mm olması gerekiyor, acaba içinde embriyo da görebilecek miyim? Kafamda deli sorular yahu. Hiç uyuyamıyorum. Aynen sizin gibi sabahın köründe zıpkın gibi gözlerimi açıyorum, öğleden sonra da işyerinde gözlerim kapanmaya başlıyor =) Ama içimde güzel hisler var, Allah inşallah hayra çıkarır, inşallah hakkımızda hayırlısını verir, sağlıkla kucağımıza almayı kısmet eder.. Yarın akşam neler olacak deha123 deha123 bakalım..

Bir de ben varım! Bir zerrecik kusmadım! İlk başta azıcık bozuluyordum bulantı/baş dönmesi olmamasına da anneme sordum, annemde de hiç olmamış ne bana ne de kardeşime hamileyken. Şanslıyız galiba şekerim =)
İnşallah öyleyizdir.. =))

Mümkün olsa eve bir tane ultrason cihazı alacağım geceden sabaha kendimi takip edeceğim. Aynı stresler, panikler bende de var. Ne bu acaba kontrol manyaklığı mı? Kontrol edemediğimiz için huzursuz oluyoruz acaba? Ben genelde kişisel/profesyonel hayatımda hiçbir şeyi akışına bırakamam ama bunu (e haliyle) bırakmak zorunda kaldığım için bu huzursuzluğum galiba. Bilemiyorum.. Yarın kontrol var, öğlen kan vermeye gideceğim, beni de ekleyin dualarınıza hemşireler, inşallah güzel haberler alırız..

Eve ultrason alma fikri hosuma gitti :)

kızlar saglık ocağından arayan oldu mu sizi. kalp atışını duyunca gelmeniz gerekiyor fln dediler. napacaklar ki. anlamadım

kızlar saglık ocağından arayan oldu mu sizi. kalp atışını duyunca gelmeniz gerekiyor fln dediler. napacaklar ki. anlamadım

hamileliği sağlık ocağına bildirmek gerekiyor benim bildiğim.
ama kalp atışını duyunca neden çağırdılar bir fikrim yok.

Midemmmmm Midemmmmm hayatımı etkilemeye başladı bulantım yok diyenlerrrr olmasın da inşallahh tadını çıkarın midedekileri değillll :mad::mad:

Masallah Allah bagislasin :) tecrube var o zaman

valla aslında tecrübe yok :KK45:

oğlumda ne hamilelik belirtisi ne de doğum belirtisi yaşadım.
hatta doğumum planlı sezeryandı, otele gider gibi hastaneye gittik.

doktorum da anlattığım gibi relax bir adam.
hamileliğim boyunca 2 yasak koydu bana, onun dışında olduğun gibi yaşamaya devam et dedi, vitamin bile vermedi, folik asit bile vermediydi de ben yine de kullanmıştım.

yasaklarım;
- dar, vücudu sıkan kıyafet giyme,
- topuklu giyme.

o kadar.
tüm hamilelik değişimim bundan ibaret:21:

ay çatlicam ya meraktan :KK43: hatta başka doktora mı gitsem diye düşünüyorum :KK22: ama doktorum duyarsa feci kızar o_O:KK48:

Ay hayır tatlım ya herşeyin bir zamanı var şimdi erkenden gideceksin oldu ki duyamayacaksın kalp atışını bir daha gebereceksin üzüntüden ne gerek var herşeyin zamanı var acele etme tadını çıkar benim hiç acelem yok valla hayırlısıyla geç olsun temiz olsun

hamileliği sağlık ocağına bildirmek gerekiyor benim bildiğim.
ama kalp atışını duyunca neden çağırdılar bir fikrim yok.
cnm evet benıde aradılar bıldırmek gerekıyor onlarda takıp edıyor bazı donemlerde aşı olucaz onları takıp edıyorlar artık aile hekimleri ilgilenıyorya cnm ondan

kız darısıda basıma dermısın :KK76:

Sabahtan berı ne kadar su ıctınız a kızlar soyleyın bakım :KK17:

2 lt. Günlük 3-3,5 litreyi tamamlamaya çalışıyorum. Ama zor oluyor be, bazen su boğazımdan aşağı gitmiyor. Kolay olsun diye 0,5 lt'lik şişe sulardan içiyorum. Bazen suyu yarılayınca üzerine maden suyu ile tamamlıyorum, mineral da alayım belki faydası olur diye. Maden suyunu tek başına içemiyorum yoksa.

Valla hayatımda hiç beslenmediğim kadar iyi besleniyorum bu süreçte. Bir diyetisyene de gittim, kitaplar aldım, bebekten ziyade (bebek kendi için gerekeni vücuttan çekip alıyor zaten) kendimi daha iyi hissetmeye bu şekilde beslendiğimden beri.

Normalde hiç kahvaltı yapmam, ama artık rutinim şu şekilde:

Kahvaltı:
1 dilim tam buğday ekmeği
1 organik yumurta
Peynir
Yeşillik (tere, kuzukulağı vs.)
Süt/Taze sıkılmış portakal suyu

Peynir yumuşak olmayacak (listeria tehlikesinden dolayı), ben şekerli şeyler yemiyorum boş kalori almayayım diye o yüzden reçel vs. yok kahvaltımda, kızartma da öyle. Izgara hellim, ızgara keçi peyniri dahil oluyor hafta sonları bu menüye.

Ara Öğün:
Muzlu/elmalı yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesinde sekiz adet temel aminoasit bulundurduğundan ciddi bir protein kaynağı. Kabızlığa bire bir. B1, B2, B6 vitamini, folik asit, demir, fosfor, potasyum içeriği dolayısıyla da çok faydalı.

Öğle:
Çorba
Izgara et/hindi/balık ya da 1 tabak sebze yemeği
Salata
Cacık

Ben tavuk yemiyorum zaten. Memlekette yetişen tavuklara da yetiştiricilerine de güvenim sıfır. Öğle yemeklerinde o yüzden hindi ya da kırmızı et/balık tüketiyorum eskiden beri. Sıkılırsam sebze yemeği yiyorum. Cacık ve salata eskiden beri tükettiğim bir ikili öğle yemeklerinde. Bu arada kahvaltı dışında ekmek tüketmiyorum. Beyaz ekmek kesinlikle yok. Çorba muhakkak içiyorum ama kremasız olacak şekilde. Faydasız kalori almamayı prensip edindim =)

Ara öğün:
300-400 ml ayran
Kayısı kurusu, fındık vs.

Kayısı kurusu tüketecekseniz gün kurusu dediklerinden alın muhakkak. Kükürtlenerek kurutulan kayısının yararından ziyade zararı olabilir deniyor.

Akşam yemeği:
Balık/kırmızı et/bakliyat
Sebze yemeği
Salata
Yoğurt

3 günde 1 muhakkak balık yemeye çalışıyorum. Özellikle somon, hamsi, istavrit, alabalık, barbun, mercan tercih ediyorum. Büyük ve derin deniz balıklarının cıva içeriğinden dolayı pek yenmemesi gerekiyormuş, çünkü plasentadan bebeğe (aynen kafein gibi) geçiyormuş zararlı metaller.
Diğer günler de bakliyat ya da kırmızı et yiyorum.

Tatlı zaten pek yemezdim, iyice kestim. Beyaz şeker ağzıma almıyorum. Siyah çay, bitki çayları, kahve vs. tamamen bıraktım. Çünkü bunlar hem kafein içeriyor hem de ben şekersiz içemediğim için çareyi tamamen kesmekte buldum. Aslında kafein alımını tamamen kesmeye gerek yok kısıtlamak yeterli. Günde 200 mg kafeine kadar güvenli kabul ediliyormuş. Bu da, 3 fincan siyah çay, 1 fincan espresso ya da 3 fincan cappucino demek. Ben, dediğim gibi, tamamen bıraktım, zaten çok aram yok bu içeceklerle.

Günlük egzersiz rutinime devam ediyorum. Haftada 5 gün 1 saat yürüyüş (koşu bandında) bana gayet iyi hissettiriyor. Koşmuyorum kesinlikle ama yüksek tempoda yürüyorum. Gebelikte egzersizin gayet iyi olduğu, kesmemin anlamlı olmayacağı, doğumu kolaylaştıracağı ve bebek sağlığını olumlu yönde etkileyeceği söylendi bana. Yürümediğim ya da az yürüdüğüm günler pilates yapıyorum ama karın hareketlerini bıraktım bu ara. Bırakmaya gerek yoktu aslında ama psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim kendimi.

Bir de bu hafta hep buralarda takıldım, doğru düzgün iş yapmadım, uyudum bol bol, evhamlandım. Artık biraz da iş güç yapsam iyi olacak :)

Slm arkadaşlar bnde ekim annesiyim inşallah dün Dr a gittik 6+1 ve 11 mm kese göründüğünü söyledi kalp atışı için haftaya çarşamba gelmemi istedi son adet tarihim 15 ocak kalp atışı duyulmamasi normal mi sizce Rabbim bebişlerimizi saga salim almak nasip etsin
Hayırlı olsun,hoşgeldin.Bende 7. haftamda kalp atışlarını duydum normal :)

Ay hayır tatlım ya herşeyin bir zamanı var şimdi erkenden gideceksin oldu ki duyamayacaksın kalp atışını bir daha gebereceksin üzüntüden ne gerek var herşeyin zamanı var acele etme tadını çıkar benim hiç acelem yok valla hayırlısıyla geç olsun temiz olsun
evet evet çok haklısın, gidince görcem zaten hem biraz daha büyümüş olur:KK51:

Canım ikiz gebeliklerde sık ultrason kontrolu olur.Bende 2 haftada bir gidiyordum.Riskli gebelik olarak görüldüğü için sık kontrol eder doktor.
benimde öyle olacak cnm 2haftada bir.. inş sağlıklı olurlarda.. şimdilerde her şeyi kafama takar oldum. Yeni taktığım konuda erken doğum :KK43:

Kizlar merhaba. 4 yasinda biz kizim var. 2. Hamileligimdeyim. Bugun ilk defa dr a gittim kese olusmus 2 hafta sonra kalp atislarini duyucaz insallah. Yalniz sag tarafimda bi kist varmis 4cm. Simdiye kadar hic kist problemi yasamadim. Buy7k ihtimal gebelige bagli kist dedi. Genelde 3.ayina kadar kendine kendine kayboluyomus. Takip edilicek. Biraz karin agrim var bundanmis demek. Biraz uzuldum acikcasi. Ne diyosunuz. Varmi ayni durumu yasayan
Hayırlı olsun hoşgeldin.Bazı kistler bebeği koruyucu kistlerdir,gebelikle oluşur kendiliğinden söner hiç endişelenme.

valla aslında tecrübe yok :KK45:

oğlumda ne hamilelik belirtisi ne de doğum belirtisi yaşadım.
hatta doğumum planlı sezeryandı, otele gider gibi hastaneye gittik.

doktorum da anlattığım gibi relax bir adam.
hamileliğim boyunca 2 yasak koydu bana, onun dışında olduğun gibi yaşamaya devam et dedi, vitamin bile vermedi, folik asit bile vermediydi de ben yine de kullanmıştım.

yasaklarım;
- dar, vücudu sıkan kıyafet giyme,
- topuklu giyme.

o kadar.
tüm hamilelik değişimim bundan ibaret:21:
Oh masallah gercekten rahat gecmis :D bu sefer var mi.belirti falan ? Ben simdiden yediklerime dikkat etmeye basladim zaten saglikli besleniyordum ama daha ozenli devam :)
Merhaba sen gittin mi doktora :)

Midemmmmm Midemmmmm hayatımı etkilemeye başladı bulantım yok diyenlerrrr olmasın da inşallahh tadını çıkarın midedekileri değillll :mad::mad:
Ahhh benim midem iki gun bulandi ve kayp oldu sanki bulansa nerdese zil takib oynuyacam boyle kendimi hamile hiss edemiyorum sanki

Back
X