• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar ben bu konuları hiç anlamıyorum aslında. bilerek araba olayını erteliyordum hiç kafam basmıyor eşim halletsin diye, o da hiç sallamadı :) en son ben arkadaşlarıma çevreme sordum sordum araştırdım.
ben travel sistem aldım, 2 li dedğiniz sanırım, puseti var, ama tamamen yatıyo, dik oturadabiliyo 3-4 seviyesi var. bir de oto koltuğu olan puseti(ana kucağı) var, o da 7-8 ay kullanılır, arabada da, arabaya takınca da kolaylık avmde fln gezerken.
evet kışa geliyor, sokaklarda gezmeyeceğiz ama, doktora gideceğiz hep, arabaya binecek çocuk ve mutlaka şart. kaldı ki haftasonları bi nefes almak için ben avm falan gezerim duramam diye düşündüm :)
bir deee, bunun ikinci çocuğu var, onu da düşündüm :KK33:

ben çok kullandım araba, (ilk oğlum eylül doğumlu)
arabada uyuyor diye uyku saatine göre dışarı çıkıp kafede falan otururduk eşimle,
en büyük sosyal aktivitemiz :)))

dotorum bana 26. haftadan sonra tıbbı zorunluluk raporu verebiliyoruz o zaman doğum iznine erken çıkmış oluyosun demişti. acaba bunumu konuşsan doktorunla? havalarda sıcak Allah yardımcın olsun izin alabilirsen evde dinlenirsin en azından

canım bu nedir tam olarak.
şimdi izinler de iptal oldu,
ben 31. haftada izne ayrılmak istiyordum normalde, yıllık iznim var, onları kullanacaktım 37ye kadar.
ama şimdi vermeyecekler muhtemelen, 31de de evi boşaltacağım, 32. ye kadar kalacak yerim yok, şaka gibi.

gunaydın anneler, bende dun gıttım kontrole bızımkısı 2 hafta onden gidiyor nolcak bılmıyoruz bakaalım gıderek buyuyor 1280 gr olmus. nerdeyse 30 haftalık dedı doktor. tansıyon cok buyuk problem olusturuyor bende. doktor yukselırse 14 9 olursa anında bebegı alırız dedı. ama bebek ıcın nolur bılınmez bız senı kurtarırız dedı. ayaga kalkmam bıle yasak. yuruyus vs asla yok dedi. yorulursam ayakta kalırsam bebek kanala hemen gırer dedi. 15 eylule kadar dayanabılırsem o haftadan sonra alacaklar zaten. ama dayanamazsam dıye cok üzülüyorum. durumum bu kadar cıddı oldugun bılmıyordum. tansiyon hapını da arttırsam carem yokmus. allah hepimizin yardımcısı olsun. ınsallah hepımiz sağ salim kavusuruz bebeklerımıze.

çok geçmiş olsun canım,
yediklerine çok dikkat et.
tansiyon sorunu olan bir tanıdığım hamilelik boyunca yaptığı diyet sayesinde hiç sorun yaşamadan aldı bebeğini kucağına.
umarım sen de ve bebeğin de iyi olursunuz.

bu arada erken doğum olursa da çok üzülme, yeğenim 33 haftalık doğdu, paşam gayet sağlıklı.

canım öyle böyle çatlayacağın varsa çatlıyorsun sanırım
2 arkadaşımda hamilelikte hiç çatlamamış doğumdan sonra her yeri çatlak içindeymiş anlamadım gitti neye göre oluyor bu
o kadar terliyoruz aslında vücut nemli ama yine de oluyor
birazda genetikmiş annede varsa bizde de olurmuş diye duydum

aynen çatlayacağı varsa çatlıyor :)
bir de kilo alma durumuna göre değişiyor.
ben 13 kilo almıştım çok değil belki ama hepsi göbeğe, doğumdan sonra hiç fazlalık kalmamıştı düşün.
e göbek o kadar büyüğünce hangi krem, hangi bakım kar etsin değil mi, çatladık her yerden.

ama zaman geçtikçe o çatlaklar azalıyor veya rengi değiştiği için çok göze batmıyor.
bu hamileliğimde de yine göbek çalışıyorum.
çoğu kişi kol bacak birlikte şişiyor mesela, bende göbek büyüdükçe büyüyor...

Aynen canım zaten yapacak bişey yok ama suan 13 saat uzaktayim, kara kara nasıl gidecegimi düşünüyorum. dinlene dinlene gideceğim artık. 1 gün ankarada mola vereceğim. uçaklara baktım fiyatları almış başını gitmiş.

oy oy çok zor olmuştur.
gelebildin mi.
ben de bunu düşünüyorum.
şimdi rapor da verilmeyecekmiş ya artık, hamileler için de geçerli mi?
benim bir sürü yıllık iznim var birikmiş, zorlandığımda kullanırım diye düşünüyordum.
ilk gebeliğimde de işteki son haftalarımda çarşamba günü bu şekilde izin kullanmıştım da rahat geçirmiştim.
bu sefer mümkün olmayacak gibi.
ama sıcakta çok zorlanıyorum ben,
ne olacak, nasıl yapacağız.
kurban bayramına kadar bu şekilde sürer diyorlar izin mevzusu.

aynen çatlayacağı varsa çatlıyor :)
bir de kilo alma durumuna göre değişiyor.
ben 13 kilo almıştım çok değil belki ama hepsi göbeğe, doğumdan sonra hiç fazlalık kalmamıştı düşün.
e göbek o kadar büyüğünce hangi krem, hangi bakım kar etsin değil mi, çatladık her yerden.

ama zaman geçtikçe o çatlaklar azalıyor veya rengi değiştiği için çok göze batmıyor.
bu hamileliğimde de yine göbek çalışıyorum.
çoğu kişi kol bacak birlikte şişiyor mesela, bende göbek büyüdükçe büyüyor...

aynen benimde kolum çok aşırı bir kilo almadı bacaklarım zaten incecik olmadığı için ee biraz bacaklara gitti kalınlaştı ama göbek kocaman haftama göre 5 aylıkken daha büyük sanıyorlardı hep beni :)

erkekler çok farklı bakıyorlar olaya ilgilenmedikleri ve kullanmadıkları için. Kıyafet konusunda da öyle annesi çok almayın dedi diye aldıklarıma yeter artık diyip duruyor sanki çocuk çıplak gezicek ortada hediye gelirmiş hediye gelene kadar bebeği sofra bezine sarcaz sanki. Kısacası erkeklere anlatmak çoook zor.
kesinlikle bizim heveslerimizi bari anlasınlar dime ama
bizede herkes fazla almayın dediği için adam tedbirli bende dedim tamam zaten aşırı almıcam
5 er tane alt üst takım alırım
eldivendi bereydi çoraptı onları alıcam
önlük alıcam
baktım 1-2 hediye gelmiyor ee napıyım yetmiyorsa çıkıp alıcam yani oturup hediye bekleyemem
ki her hediye çocuğun ebadına göre de gelmeyeceğine göre mecbur alınacak bunlar :)

ilkkez duydum cnm. baktım da çok sevmliymiş :) ama ev tipi ana kucağı gelecek bana, o yüzden bunu almam sanırım, ama çok tatlış görünüyo

kullanımı da çok güzel yeni doğum yaptı arkadaşım onda gördüm yatırıyo buna oh nasıl güzel uyuyo var ya tatliş tatliş
oğlum dedim gelde yicem seni :)

sallanmamasına hiç dikkat etmemiştim işte gidip görmenin faydaları. Casual marka diğer ürünlere bakarım acayip taktım casual'a :KK70:
EVET CNM GİT BAK HEPSİNE, SÜR, KATLA, GERİ AÇ, SEN ÇOK YORULMA AMA EŞİN BAKSIN :) sen anakucağını kaldır, 3 kilo falan casuallarda :)

İyice agirlasmadan almak lazım benim herşey tamam ya ben şimdiden yürüyemez oldum niye böyle oldum anlamıyorum 50 metre gidiyorum oturup dinleniyorum bu sıpa beni benden etti bu sefer
ay yerm o tontiş sıpayı :):) herkesin hamileliği farklı geçyo kuzucum..
benim karnım biraz küçük bi de az kilo aldım,
ben ölçtüm 45 dk yürüyebiliyorum belim ağrımaya başlıyo, 1 saate tamamlıyorum. ama 1 saatten sonra adım atamıyorum :D
o yüzden alışverişleri 1 saat gez - mola 1 saat gez- mola şeklinde yapıyorum :D

kullanımı da çok güzel yeni doğum yaptı arkadaşım onda gördüm yatırıyo buna oh nasıl güzel uyuyo var ya tatliş tatliş
oğlum dedim gelde yicem seni :)
evet ben de hemen doğsun evde onu öpim koklim uyutuyum giydriyim istiyorum... bu ara başladı bu hissiyat bende, zaman geçmek blmiyor artık.. ben de ana kucağı için aynı şeyi düşnüüyorum. karşıma koyuyum bebeği içine, uyusun orda mışıl mışıl ben de izleyim onu :):):)
Hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah bebiklerimize.. Amin..

canım bu nedir tam olarak.
şimdi izinler de iptal oldu,
ben 31. haftada izne ayrılmak istiyordum normalde, yıllık iznim var, onları kullanacaktım 37ye kadar.
ama şimdi vermeyecekler muhtemelen, 31de de evi boşaltacağım, 32. ye kadar kalacak yerim yok, şaka gibi.

düşük riski, erken doğum tehlikesi vs gibi durumlar olduğunda verilebiliyomuş. kendi doktoruna bi sor istersen. ben günlük erken çıkışlarımı haftada 1 güne çevirmek istediğimde rapor istiyorum dedim. haftada 1gün yazamam, ancak tıbbi gereklilik olması gerekir ondada zaten doğum iznine erken çıkmış olursun dedi

düşük riski, erken doğum tehlikesi vs gibi durumlar olduğunda verilebiliyomuş. kendi doktoruna bi sor istersen. ben günlük erken çıkışlarımı haftada 1 güne çevirmek istediğimde rapor istiyorum dedim. haftada 1gün yazamam, ancak tıbbi gereklilik olması gerekir ondada zaten doğum iznine erken çıkmış olursun dedi

hımm, ben ilk hamileliğimde arada tek günlük rapor kullanmıştım ama kadın doğüumcudan değil de aile hekiminden almıştım.
belki o yüzden sorun olmadı.
ama şimdi vermezler kesin.
e yıllık izin de vermeyecekler...

oy oy çok zor olmuştur.
gelebildin mi.
ben de bunu düşünüyorum.
şimdi rapor da verilmeyecekmiş ya artık, hamileler için de geçerli mi?
benim bir sürü yıllık iznim var birikmiş, zorlandığımda kullanırım diye düşünüyordum.
ilk gebeliğimde de işteki son haftalarımda çarşamba günü bu şekilde izin kullanmıştım da rahat geçirmiştim.
bu sefer mümkün olmayacak gibi.
ama sıcakta çok zorlanıyorum ben,
ne olacak, nasıl yapacağız.
kurban bayramına kadar bu şekilde sürer diyorlar izin mevzusu.
öyle mi dyolar cnm ya :( ben de kullanacaktım saklıyordum ağustosa.. yanacak demek ki :( kısmet napalım...

öyle mi dyolar cnm ya :KK43: ben de kullanacaktım saklıyordum ağustosa.. yanacak demek ki :KK43: kısmet napalım...
Canım bu durumu ik ile konuşmak lazım yanacak izinleri doğum sonrasına aktarma olasılığı var mı diye sonuçta biz kullanmak istiyoruz ve kullandırtmıyorlar ben bu konuyu araştıracağım, bir gelişme olursa bilgilendiririm.

kesinlikle bizim heveslerimizi bari anlasınlar dime ama
bizede herkes fazla almayın dediği için adam tedbirli bende dedim tamam zaten aşırı almıcam
5 er tane alt üst takım alırım
eldivendi bereydi çoraptı onları alıcam
önlük alıcam
baktım 1-2 hediye gelmiyor ee napıyım yetmiyorsa çıkıp alıcam yani oturup hediye bekleyemem
ki her hediye çocuğun ebadına göre de gelmeyeceğine göre mecbur alınacak bunlar :)
sanıyorlar ki bebeğin bütün tekstil ürünleri hediye gelecek :D

Back
X