• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar bizde kan uyuşmazlığı var. 28. Haftda iğne vuruluyormuş da şimdi doktorlar gerek görmüyor acaba yaptırmamız mı mantıklı
Canım benim arkadaşımda da vardı ilk bebekde gerek yok ama doğumdan hemen sonra iğne vurulması gerekiyormuş 2. çocuk için 2. çocukda ise 28. hafta iğne vurdurmuştu çünkü iğne gerekliymiş o dönemlerde hatta yakın dönem bize bu şekilde bilgi vermişti iğne öncesinde de bununla ilgili testler vardı onları yapmıştı.

çok içiyorum su kremde her dus sonrası vazelın muhakkak suruyorum cıldım kurur kuramaz yıne suruyorum :KK43:

Üzülme, şimdiye kadar 17 kilo aldım. Üzerime hiçbir şey olmuyor. Doğumdan sonra mecbur vereceğiz dünyanın sonu değil. Zayıf vücutta çatlak çok sırıtmıyor hem de. Canını sıkma boş yere

valla adet gecikmemin olduğu günden beri asabiyim. bu hamileliğim böyle oldu nedense.
çevrem ama anlattığın gibi değiller, iki numara geliyor benim, ondan herhalde, pek heyecan yaratmadı :-)
Yani ben normalim yani:KK9: hamileligin verdiği bir asabilik insanlarin abartisida eklenince çok çok sinirli oluyorum:)

kızlar benim iki gündür sancım var, kasılmalarım oluyor. sizde de oluyor mu? Doktor normal dedi

yalancı kasılmalar başlıyor artık sizin haftanızda sanırım.
benim doktorum fazla olursa veya çok ağrın olursa muhakkak haber ver dedi son randevuda.
kasılmaların düzenli olması ise risk teşkil ediyor bildiğim kadarı ile.

osmangazi hastanesine gecmis cnm suanda orasi cok iyiymis yenilendi artik orda dogurucam kısmetse doktorum cok iyi bırakamadım ilk doğumumuda o girdi cok rahat bir dogum yaptım hastane olayida çözüldü icim rahatladi ne bahari istiyodum nede rentipi
ben rentıp ı düşünüyordum.ama sanırsam rentıp fethullahtan başka birisine satılmış galiba oyle diyorlar ama emin de olamıyorum bu gıdısle medicabil düşünücem sanırsam. allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah.

Üzülme, şimdiye kadar 17 kilo aldım. Üzerime hiçbir şey olmuyor. Doğumdan sonra mecbur vereceğiz dünyanın sonu değil. Zayıf vücutta çatlak çok sırıtmıyor hem de. Canını sıkma boş yere
canımm allah razı olsun verdiğin moral için napalım herşey çocuk ıcın yeterki o olsun bı zaman gelecekki çatlaklara da alısıcaz :(

kızlar benim iki gündür sancım var, kasılmalarım oluyor. sizde de oluyor mu? Doktor normal dedi
benım ne kasılma ne ağrım yok.hatta kuzenımde aynı benim gibiydi hiç ağrısı falan yoktu 40+1 de sezeryanla doğurdu ben normal doğum cok ıstıyorum böyle agrı olmayınca normal doğum olmaz mı acaba dıye de korkuyorum cunku sezeryan hıc ıstemıyorum :( bizimki sürekli bi hareket halınde bazen titreye titreye hareket ediyor değişik oluyor ya :D

Ayy aynı benim eşim oda hep pürüz ne gerek var ne yapacaz diyor insanı çileden çıkarıyor ama akülü arabaları şimdiden almayı düşünüyor zor tutuyorum ama eşimden bağımsız ben belki oda yapmıcam bir beşik alacaz arkadaşdan bebiş beşiğe sığmamaya başlayınca yapacam sanırım odasını rahat rahat kasmadan şimdilik acil olanları alayım diyorum, bu arada bebek arabası Pierre cardin twist travel sistem düşünüyorum kızlar çevrenizde kullanan yada detaylı inceleyen var mı

Merhaba, eşimle sokakta beğendiğimiz arabalarıın başındaki anneleri yakalayıp soru yağmuruna tutma huyu edindik bu ara :) Bu arabayı kullanan bir çifte denk geldik, uzaktan beğendik ama bize ilk dedikleri "sakın almayın asla tavsiye etmiyoruz" oldu. Sebebi de hem hantalmış, hem de ön tekerler ani manevra yapmak gerektiğinde kilitlenip kalıyormuş. Mesela yeşil ışıkta karşıya geçeceğiz, aniden takılıyor gitmiyor araba iptal oluyor dediler. Gösterdiler hatta, hızlıca ileri geri manevra yapıp döndürmeye çalıştılar kilitlendi tekerler; hem de bir teker sağa bir teker sola bakarak kaldı.

benım ne kasılma ne ağrım yok.hatta kuzenımde aynı benim gibiydi hiç ağrısı falan yoktu 40+1 de sezeryanla doğurdu ben normal doğum cok ıstıyorum böyle agrı olmayınca normal doğum olmaz mı acaba dıye de korkuyorum cunku sezeryan hıc ıstemıyorum :KK43: bizimki sürekli bi hareket halınde bazen titreye titreye hareket ediyor değişik oluyor ya :KK70:
aynen canım ya. yazılanları okudum da kasılma diil benim yaşadığım bebeğin ittirmesi. sürekli hareket halinde.
ben de normal olsun çok istiyorum hep dua ediyorum hayırlı sağlıklı ve normal bir doğum olsun inşallah diye,
çoğu insan normal doğumdan korkuyo ben de sezeryandan korkuyorum :( tabii ki Allah bilir ne olacağını ama korkuyorum işte..

cnm teşekkür ederiz..
benim karnım kasılıyor bazen avcumla hissediyorum şişliği ama bebek diye yorumluyorum ben çünkü hareket ediyor mesela.. kasılma mı bebek mi nası anlıcaz.. kafam karıştı.. bu kasılmaları yaşamak mı gerekiyor

anladığım kadarıyla kasılma sıkıp bırakma hareketi gibi bişi. belki bizim hissedemeyeceğimiz kadar hafifte oluyo olabilir yada dediğin gibi bebekte zannediliyo olabilir bende tam bilemiyorum.

aynen canım ya. yazılanları okudum da kasılma diil benim yaşadığım bebeğin ittirmesi. sürekli hareket halinde.
ben de normal olsun çok istiyorum hep dua ediyorum hayırlı sağlıklı ve normal bir doğum olsun inşallah diye,
çoğu insan normal doğumdan korkuyo ben de sezeryandan korkuyorum :KK43: tabii ki Allah bilir ne olacağını ama korkuyorum işte..
ben sezeryanda o kadar kesilmekten korkuyorum dıkıslerden korkuyorum o dıkıslerden korktuğum kadar normal doğumdan korkmuyorum en temızı bana normal dogummus gıbı geliyor. bızım elımızde olan bırseyde degıl bu durum rabbım bebeklerımız ıcın en sağlıklısı normal doğumu nasıp eder ınsallah. gerçekten dedıgın gıbı herkes normal doğumdan korkup sezeryan a yonelıyor bende tam aksı sezeryandan korkup normal doğum ıstıyorum.amaaaan mıllet 7-8 çocuk doğuruyor catır catır bırsey olmuyor olmuş olsa aynı hatayı tekrar tekrar yapar mı bı ınsan dımı ama? benım annemde kardesımle benı normal doğurdu ınsallah vucudumdakı çatlaklar kadar bünyemde anneme benzemıstır de bende normal doğururum :D

Merhaba, eşimle sokakta beğendiğimiz arabalarıın başındaki anneleri yakalayıp soru yağmuruna tutma huyu edindik bu ara :) Bu arabayı kullanan bir çifte denk geldik, uzaktan beğendik ama bize ilk dedikleri "sakın almayın asla tavsiye etmiyoruz" oldu. Sebebi de hem hantalmış, hem de ön tekerler ani manevra yapmak gerektiğinde kilitlenip kalıyormuş. Mesela yeşil ışıkta karşıya geçeceğiz, aniden takılıyor gitmiyor araba iptal oluyor dediler. Gösterdiler hatta, hızlıca ileri geri manevra yapıp döndürmeye çalıştılar kilitlendi tekerler; hem de bir teker sağa bir teker sola bakarak kaldı.
Çok teşekkür ederim canım bebek arabasında neye elimizi atsak kalıyor ama bunu öğrendiğimiz iyi oldu haftasonu gidecem artık bende bir deneme yaparım, peki siz neye karar verdiniz yada şu anda aklınızda olan var mı, benim eşim şehir dışına çok çıktığı için ilk önceliğim hafif olması bu araba gayet hafifti ama neden hantal dediler ki.

Merhaba kızlar, arada bir karnımın içinden içinden kalp atımı gibi tık tıklar oluyor ama dışarıdan pek hissedilmitormuş, sonradan anladım ki paşamı hıçkırık tutuyor, hisseden var mı başka :anneadayı:
ben ben ben ama ne olduğunu hiç anlamamıştım
karnıma elimi koyduğumda pıt pıt atıyor diyorum kalp atışını hissetmem galiba imkansız nedir bu diye çok düşündüm ama aklıma hiç hıçkırık gelmedi :KK70:
sıpam büyümüşte meğerlim hıçkırıyormuş yani öyle mi :halay::anne::KK46:

Iyi akşamlar kızlar size bişey sorucam ya ben bu aralar acayip Asabi ve sinirliyim sanki ne söylenirse banaymis gibi herseye kızıyorum bide herkes üstüme geliyor yok pekmez iç yok yemek ye öyle oturma elini kaldırma öyle yatma ayaklarını havaya kaldır offf çıldırcak gibi oluyorum sizde böyle sinirlimisiniz yada ben mi çok abartiyorum yada çevremdekiler mi :KK11:o_O imdatttttt diye bağırmak geliyor içimden artık :KK42:

kesinlikle ben herşey batıyo habire ağlıyorum özellikle eve gidince dükkanda ağlayamıyorum tabi
adam beni alıyo arabada daha bişey bulup başlıyorum ağlamaya
ve eşimin tepkisi şu bu kadar değişeceğini hiç düşünmezdim
hani tıpta da yeri var diyor yoksa inanamıcam da ama inanıyorum sıkıntı yok ama elimden bişey gelmiyo diyo
ne yapsa kızıyorum ağlıyorum küsüyorum adam canından bezdi
mesela bana da diyorlar şunu bunu yap diye gel sen yap diyesim geliyo
kemiklerim içime batıyo sırtım belim ağrıyor bu kadar şeyle yok onu ye yok bunu sür hergün
ben eve kendimi zor atıp iki seksen yatıyorum ne ara ne yapıcam ruh halim gel git içinde zaten

öyle mi dyolar cnm ya :KK43: ben de kullanacaktım saklıyordum ağustosa.. yanacak demek ki :KK43: kısmet napalım...
dün yazı geldi raporlarınız işleme alınmayacaktır dıye. tam 1 ay kaldı dogum
benim de aklıma geldi dün :) acaba sıralama nasıl olcak gibi düşündüm içimden :)
insallah herkes en az 10 hafta kadar daha bekler. herkes zamanında dogursun insallah. bebıslerımız de bızde ıyı olalım. son zamanlardan korkuyorum bende. hareket etmek ıyıce zorlasıcak. goz açıp kapayıncaya kadar gecsın son haftalar

Çok teşekkür ederim canım bebek arabasında neye elimizi atsak kalıyor ama bunu öğrendiğimiz iyi oldu haftasonu gidecem artık bende bir deneme yaparım, peki siz neye karar verdiniz yada şu anda aklınızda olan var mı, benim eşim şehir dışına çok çıktığı için ilk önceliğim hafif olması bu araba gayet hafifti ama neden hantal dediler ki.

Biz de çok araştırdık, daha kıyafet, biberon, kozmetik vb hiçbirşey almadık tüm enerjimizi araba seçimine harcadık. Bugün yarın alacağız inşallah, Cybex iris m-air modeline karar verdik. Önce e-bebek gibi (adını tam hatırlamadığım) bir mağazada keşfedip denedik; sonra unkapanındaki altgeçitte (Saraçhane deniyor) denedik. Alman tasarımı, hafif ve yağ gibi kayıyor. Bize kullanışlı geldi ki bizim henüz arabamız yok, toplu taşımalarda rahat etmemiz gerekiyor. Malum yollarımız kaldırımlarımız da engebeli.

Mesela pierre cardin twistin bence dezavantaj olan bir özelliğini daha söyleyeyim; puseti size bakar pozisyonda kendinize çevirdiğinizde; arabanın gidiş yönüne göre büyük tekerlekler önde küçükler arkada kalıyor bu da manevra kabiliyetini azaltıyor. Aşağıya resmini yükledim bu örneğin.

Ağırlığı önemli bir de açılıp kapanma mekanizmasına iyi bakın rahat mı değil mi. Bizim Cybex tek alle açılıp kapanıyor.

Eklentiler

• pierre cardin.webp
    pierre cardin.webp
    30 KB · Görüntüleme: 38
kesinlikle ben herşey batıyo habire ağlıyorum özellikle eve gidince dükkanda ağlayamıyorum tabi
adam beni alıyo arabada daha bişey bulup başlıyorum ağlamaya
ve eşimin tepkisi şu bu kadar değişeceğini hiç düşünmezdim
hani tıpta da yeri var diyor yoksa inanamıcam da ama inanıyorum sıkıntı yok ama elimden bişey gelmiyo diyo
ne yapsa kızıyorum ağlıyorum küsüyorum adam canından bezdi
mesela bana da diyorlar şunu bunu yap diye gel sen yap diyesim geliyo
kemiklerim içime batıyo sırtım belim ağrıyor bu kadar şeyle yok onu ye yok bunu sür hergün
ben eve kendimi zor atıp iki seksen yatıyorum ne ara ne yapıcam ruh halim gel git içinde zaten
Aynen ya bi rahat bırakmiyorlar kendi kendime kalıp kafa dinlemeyi özledim bu kez de çok yalnızım diye ağlarım herhalde

Back
X