• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Canim olursun inşallah niye olmiyasin. ..senin diğer annelerden ne farkın var hiç öyle düşünme içini rahatlat... çok iyi bi anne olucagim inşallah de... Allah korusun bu konuda böyle korku yaşatma kendine doğumdan sonra millet çok karışacak böyle yapma söyle yap diye işte o zaman rabbim korusun lohusa depresyonlari çıkıyor ortaya... kendi kendine ben çok iyi bir anne olacağım de... ki olacaksın da...

Yasinin Prensesi Yasinin Prensesi emel doğru söylüyo canım benim. biz etrafa ve gelecek yorumlara karşı ne kadar dik durabilirsek o kadar kolay atlatırız 40 günü. çok yakın bi arkadaşım hamileyken annesini kaybetti ve bebeğide stresten 1-2 gün sonra anne karnında ölmüştü malesef. 6 ay falan geçmeden tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde en büyük korkuyu yaşadı. hem yine bebeğini kaybetme korkusu yaşadı, hemde annesi olmadan bebeği doğduğunda ne yapacağını düşündü kara kara. kayımvalidesi il dışında olduğu için çok yardımcı olamayacaktı. hamilelik alerjisi sonucu kaşıntıları başlayınca doktor 1hafta erken olarak sezeryanla doğum yaptırdı ve sağlıklı bir kızı oldu çok şükür. 2 gece hastanede kaldıktan sonra eve geldiğinde yanında arkadaşı evdeki bakıcı ve eşi vardı. kayımvalidesi hastanede yorulduğu için eve gitmiş 2 gün sonra tekrar gelicem demişti. ben yanına gittiğimde hiç doğum yapmış gibi değildi. sezeryan olmasına rağmen sürekli ayaktaydı, bebekteki emme problemiyle baş etmeye çalışıyodu falan. bakıcıda anne olmasına rağmen çekingen bi tipti pek yardımcı olamadı yenidoğan konusunda. komşusu gelip gitti süreki ama o da bebek emmeyince ağlayınca acaba sütünmü yetmiyo, azmı geliyo, acımı falan diyip kızı iyice sıkıntıya sokmuştu. sonuç olarak hastaneden hemşire çağırıldı yardımcı olması açısından, sakin sakin emzirmeyi tekrar anlattılar ve bebeğin kilo alımı az olduğu için dr mamaya başlattı. öyle böyle derken küçük hanım artık 1 yaşını geçti ve yürümeye başladı. üstelik gayet sağlıklı bir bebek ve arkadaşımda anneliği öyle böyle kendi çabalarıyla öğrenmiş ve kızı için iyi bir anne olmak için elinden geleni yapıyor.

diyeceğim şuki öyle yada böyle anne olacağız inşallah. evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda zaten ANNE olmuş olacağız ve onun için en iyi olan neyse onu yapabileceğiz. aklımızda sürekli sorular var, hepimiz aynıyız. ama şimdiden nasıl doğururum nasıl emziririm gibi sorular bana uzak geliyo. zamanı geldiğinde hepsini öğreneceğiz. doğuma doktor ve bebek karar vericek bizim elimizde olan bir şey yok. emzirmeyide bebek isterse yapabiliriz. sütümüz olsun olmasın eğer emmek istemezse yapabileceğimiz hiç birşey yok. anne sütünün verdiği şifa tabikide tartışılmaz ama açlıktan sarılık olmasındansa mama ile beslenmesini tercih ederim ben kızımın.

beni bu aralar en çok düşündüren konu odasının hazırlanması, kıyafetlerinin hazırlanması, kapı süsü, hediyelik falan. yani kızım karnımda tepikler atarken bende mutlu mutlu hazırlıkları düşünüyorum sadece...

kızlar midemde yanma var benim :KK61:

yemek borum yanıyor reflü gibi napıcam ben yaa:KK43:

bendede olmuştu daha önce yediğim bişey dokundu diye sanırım, aile hekimi ve kendi doktorum gaviscon şurup vermişti iyi gelmişti ama çok fazla içmemek gerekiyomuş. 1 tatlı kaşığı içip eğer yetmezse yarım saat sonra 1 tatlı kaşığı daha içilebilir demişlerdi. bende şöyle çözüm bulmuştum, hafif soğuk süt ve su içerek yanmayı baskılayabilmiştim. çok baş edemezsen bi parça buz bile yutabilirsin o da iyi geliyo. en azından ilaç kullanmamış olursun ama doktoruna yinede sor tabii

kızlar midemde yanma var benim :KK61:

yemek borum yanıyor reflü gibi napıcam ben yaa:KK43:
bende de var gaviscon şurup rahatlatıyor. yüksek yastık, az ve sık yemek, kızartma vb çok yememek, soda, soğuk süt ve bol su da iyi geliyor. artık midem hiç düzelmiycek gibi gelmeye başladı doğumdan sonra geçecek diyolar ama bakalım

Selam kızlar,akşam misafirlerimiz vardı. 5 aylık bir bebek de vardı,herkes kucağına alip durmadan öptü çocuğu.annesi de hiç rahatsiz olmadı gerçi ama benim midem bulandı resmen. Herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklıdır illaki ama ben inanılmaz rahatsız hissettim. Aynı şeyi birkaç ay sonra benim bebeğime yapsalar delirirdim heralde. İnsanları kırmadan nasıl söyleyebilirim onu düşünmeye başladım akşamdan beri. Bebegin annesi de biz cok sakınmıyoruz,oyle pimpirikli olmak iyi değil dedi. Herkesin doğrusu kendine ama benim dogruma da umarim saygı gösterirler.

Mrb kızlar
Benim 50 gr lik şeker yuklemesi sonucu 160 cikti.doktr 3 gunluk diyet yap gel tekrar yukleme yapalim dedı. .ama ben tekrar yükleme yaptırmak istemiyorum.
Bunun başka bi yolu yokmu.
Burda bı arkadaş tekrar yükleme yerine açlık tokluk olcturecegini söylemiş. Acaba diyet yapıp mi yapmadan mi olcturecek.
Bilen arkadaşlar cvp yazarsa sevinirim..

Selam kızlar,akşam misafirlerimiz vardı. 5 aylık bir bebek de vardı,herkes kucağına alip durmadan öptü çocuğu.annesi de hiç rahatsiz olmadı gerçi ama benim midem bulandı resmen. Herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklıdır illaki ama ben inanılmaz rahatsız hissettim. Aynı şeyi birkaç ay sonra benim bebeğime yapsalar delirirdim heralde. İnsanları kırmadan nasıl söyleyebilirim onu düşünmeye başladım akşamdan beri. Bebegin annesi de biz cok sakınmıyoruz,oyle pimpirikli olmak iyi değil dedi. Herkesin doğrusu kendine ama benim dogruma da umarim saygı gösterirler.

Aynı endişeler bende de var ama etrafımda o kadar yüzsüz insan var ki söylesem bile -hatta belki inadına- her fırsatta daha sulu öpeceklerinden eminim. Bi kez sert çıkmak gerekecek gibi görünüyor. Elleri yıkamak konusunda bile ne var ne yaptım sanki elimle diyen, elini yıkamaya üşenen tipler var yakın çevremde.

Velhasılı, düşünmemeye çalışıyorum. hele bi o gün gelsin

kızlar doktorum kanama, aşırı ağrı ve sancı olursa muhakkak bildir demişti.

bu sabah büyük tuvaletimi yaparken biraz zorlandım ve o bölgede hafif kanama oldu.
Sizce doktorumu bilgilendirmeli miyim?

bu sabah büyük tuvaletimi yaparken biraz zorlandım ve o bölgede hafif kanama oldu.
Canim ne olur ne olmaz sen tedbiri elden bırakma bence arayip doktorunu bilgilendirmelisin.

Mrb kızlar
Benim 50 gr lik şeker yuklemesi sonucu 160 cikti.doktr 3 gunluk diyet yap gel tekrar yukleme yapalim dedı. .ama ben tekrar yükleme yaptırmak istemiyorum.
Burda bı arkadaş tekrar yükleme yerine açlık tokluk olcturecegini söylemiş. Acaba diyet yapıp mi yapmadan mi olcturecek.
ben de yükleme yaptırdım canım 200 lerde çıktı o günden sonra 1 hafta diyet yaptım normal kan tahliliyle açlık tokluk kan şekerime baktırdım. Bence tekrar yükleme yaptırmana gerek yok

Bencede canım doktoruna söylemelisin ne olur ne olmaz

doktorun bahsettiği kanama rahimden gelendir ve tahminen senin kanaman makattan gelmiştir zorlandığın için. basur çatlak gibi şikayetlerin artabileceği dönemlerdeyiz artık hepimiz. doktorun zaten tavsiyede bulunacaktır ama sen yinede sakın zorlanma tuvaletini yaparken. bnde çok sıkıntılıyım o konuda ama son dakikaya kadar bekleyip öyle gidiyorum tuvalete ve hiç zorlanmadım şimdiye kadar, en fazla 3 gün yapamadığım oldu ondada gliserinli fitil önerdi doktorum öyle rahatladım sonrada azda olsa hergün çıktım.

Mrb kızlar

Bana tekrar yuklenmediler canim. 2 haftadir cok siki bir diyet uyguluyorum ve gunde 10 kez sekerimi olcuyorum. Hersey yolunda ve insuline de baslanmadi. Diyetle devam edecegim. Ancak 3 gundur ise baslayinca oglenleri orda yemeye basladim ve ekmek, tatli, pilav vs yemememe karsin 10-20 puan artti degerlerim. bebegimin kilosunu merak ediyorum simdilerde. Insallah onun da kilosu normalse diyetin hem bana hem yavruma faydasi olacaktir.

Canim hemoroidin var mi? Benim yilllardir bir sikintim yoktu ama bayram haftasinda kabizlik yasayinca birkac gun ciddi bir kanamam oldu. kontrol ettim ve o bolgeden oldugu icin endiselenmedim. Zaten hamilelik sebebiyle kan akisi ve kanamalar artiyor, damarlar genisliyor. Bu da hemoroid kanamasini artiriyor. Kayisi suyu zeytin yagi vs ictim. Simdi iyiyim. Istersen doktorunu bilgilendir. Ayrica kabizliktan bir an once kurtulmaya calis.

Canim hemoroidin var mi? Benim yilllardir bir sikintim yoktu ama bayram haftasinda kabizlik yasayinca birkac gun ciddi bir kanamam oldu. kontrol ettim ve o bolgeden oldugu icin endiselenmedim. Zaten hamilelik sebebiyle kan akisi ve kanamalar artiyor, damarlar genisliyor. Bu da hemoroid kanamasini artiriyor. Kayisi suyu zeytin yagi vs ictim. Simdi iyiyim. Istersen doktorunu bilgilendir. Ayrica kabizliktan bir an once kurtulmaya calis.

hemoroid yok ama peçeteye geliyor, daha çok tahriş olmuş gibi.
kabız değilim tam olarak aslında, çok aşırı zorlanmadım ama yine de canım acıdı yaparken :(

hemoroid yok ama peçeteye geliyor, daha çok tahriş olmuş gibi.
kabız değilim tam olarak aslında, çok aşırı zorlanmadım ama yine de canım acıdı yaparken :KK43:

Aci, domates vs gibi yiyecekler de yapabilir ya da catlak vs vardir. Doktorunu mutlaka bilgilendir.
Makattan geldigine eminsen de fazla endiselenme bence. Yediklerine dikkat et, fazla sert yerde uzun sure oturma. Aklima gelenler bunlar. Gecmis olsun.

Yasinin Prensesi Yasinin Prensesi emel doğru söylüyo canım benim. biz etrafa ve gelecek yorumlara karşı ne kadar dik durabilirsek o kadar kolay atlatırız 40 günü. çok yakın bi arkadaşım hamileyken annesini kaybetti ve bebeğide stresten 1-2 gün sonra anne karnında ölmüştü malesef. 6 ay falan geçmeden tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde en büyük korkuyu yaşadı. hem yine bebeğini kaybetme korkusu yaşadı, hemde annesi olmadan bebeği doğduğunda ne yapacağını düşündü kara kara. kayımvalidesi il dışında olduğu için çok yardımcı olamayacaktı. hamilelik alerjisi sonucu kaşıntıları başlayınca doktor 1hafta erken olarak sezeryanla doğum yaptırdı ve sağlıklı bir kızı oldu çok şükür. 2 gece hastanede kaldıktan sonra eve geldiğinde yanında arkadaşı evdeki bakıcı ve eşi vardı. kayımvalidesi hastanede yorulduğu için eve gitmiş 2 gün sonra tekrar gelicem demişti. ben yanına gittiğimde hiç doğum yapmış gibi değildi. sezeryan olmasına rağmen sürekli ayaktaydı, bebekteki emme problemiyle baş etmeye çalışıyodu falan. bakıcıda anne olmasına rağmen çekingen bi tipti pek yardımcı olamadı yenidoğan konusunda. komşusu gelip gitti süreki ama o da bebek emmeyince ağlayınca acaba sütünmü yetmiyo, azmı geliyo, acımı falan diyip kızı iyice sıkıntıya sokmuştu. sonuç olarak hastaneden hemşire çağırıldı yardımcı olması açısından, sakin sakin emzirmeyi tekrar anlattılar ve bebeğin kilo alımı az olduğu için dr mamaya başlattı. öyle böyle derken küçük hanım artık 1 yaşını geçti ve yürümeye başladı. üstelik gayet sağlıklı bir bebek ve arkadaşımda anneliği öyle böyle kendi çabalarıyla öğrenmiş ve kızı için iyi bir anne olmak için elinden geleni yapıyor.

diyeceğim şuki öyle yada böyle anne olacağız inşallah. evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda zaten ANNE olmuş olacağız ve onun için en iyi olan neyse onu yapabileceğiz. aklımızda sürekli sorular var, hepimiz aynıyız. ama şimdiden nasıl doğururum nasıl emziririm gibi sorular bana uzak geliyo. zamanı geldiğinde hepsini öğreneceğiz. doğuma doktor ve bebek karar vericek bizim elimizde olan bir şey yok. emzirmeyide bebek isterse yapabiliriz. sütümüz olsun olmasın eğer emmek istemezse yapabileceğimiz hiç birşey yok. anne sütünün verdiği şifa tabikide tartışılmaz ama açlıktan sarılık olmasındansa mama ile beslenmesini tercih ederim ben kızımın.

beni bu aralar en çok düşündüren konu odasının hazırlanması, kıyafetlerinin hazırlanması, kapı süsü, hediyelik falan. yani kızım karnımda tepikler atarken bende mutlu mutlu hazırlıkları düşünüyorum sadece...

sağol canım bende toparlanıcam inşallah bu ara çok duygu çöküşlerindeyim bir yandan işi düşünüyorum benim yerime kız aldık ama idare edebilir mi bilmiyorum bi yandan yetiştirmeye çalışıyorum ama yoruluyorum
bir yandan kendi sıkıntım var nefes anlamında ve büyüdüm iyice bebeğim iyi olsun bu hiç önemli değil
bir yandan aynen eşya derdindeyim her aya birşey koydum onlar yetişecek inşallah diyorum
süs bi kapı süsü yaptırıyorum o kadar diğer şeylere daha zaman bile ayıramadım
eve çok yorgun gidiyorum ister istemez direk yatıyorum ağlıyorum bi de habire bol bol dua ediyorum Allah ım yardım et toparlanayım diye
doğum korkum hiç yok çok şükür Rabbim hepimize hayırlısını versin inşallah

park yatak bakan arkadaşlarım
çok yakın bir arkadaşım babylife yatağı önerdi hem uygun diğerlerine göre hem çok kaliteli dedi
2 yaşında oğlu var hala çok rahat kullanıyoruz dedi bir sıkıntı çekmedim dedi
kraft calipso dan vazgeçiyorum gibi
kullanan araştıran var mı acaba

sağol canım bende toparlanıcam inşallah bu ara çok duygu çöküşlerindeyim bir yandan işi düşünüyorum benim yerime kız aldık ama idare edebilir mi bilmiyorum bi yandan yetiştirmeye çalışıyorum ama yoruluyorum
bir yandan kendi sıkıntım var nefes anlamında ve büyüdüm iyice bebeğim iyi olsun bu hiç önemli değil
bir yandan aynen eşya derdindeyim her aya birşey koydum onlar yetişecek inşallah diyorum
süs bi kapı süsü yaptırıyorum o kadar diğer şeylere daha zaman bile ayıramadım
eve çok yorgun gidiyorum ister istemez direk yatıyorum ağlıyorum bi de habire bol bol dua ediyorum Allah ım yardım et toparlanayım diye
doğum korkum hiç yok çok şükür Rabbim hepimize hayırlısını versin inşallah

amin canım öyle yada böyle herşey toparlanıcak ben inanıyorum. bizimde aile var biraz sıkıntılar annem, kardeşim, dayım falan derken hepsinde ayrı bi dert. düşünmiyim diyorum ama yinede takılıyo kafaya ister istemez. iş konusunda hiç bişi bilmiyorum izne çıkacağım zamanı biliyolar ama yerime kimseyi almazlar sanırım bir süre idare ederler tahminen zaten bende ücretsiz izin kullanamıycam sanırım. yoksa tek maaşla çok zor olucak geçinmek ama bakalım hayat ne gösterir bilmiyoruz. sağlıkla gelsinlerde kuzucuklarımız gerisini çok düşünmüyorum ben

Back
X