• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
nerede ne konuşacağını bilmeyen insanlar,bilgi sahibi değiller yorum yapıyorlar,hamilelere hassas davranmak gerekirken daha çok sinir bozuyorlar,kızlar sizlere tavsiyem hamileliğinizi küçük söyleyin.
bugun 26 haftama giriyorum millete 5 aylık diyorum.
Canını sıkma ben 5 aylık diyince ona bile karnın yok diyorlar.Bende 7 ayda karın büyüyormuş doktor öyle dedi diyorum.
Allaha şükür dr haftasına uyumlu normal diyor,gerisi boş.

Hareket ediyor bebek yok yaramaz olacak,yediğin gaz yapınca bebek gazlı olacak,
sonu yok hep olumsuz hep olumsuz.

Komşumuzdan biliyorum bize oturmaya gelmişti hamile oldugunu bilmiyorduk meğer 9 aylık hamileymiş,o an bile söylemese hamile oldugunu anlamadık ,hiç ama hiç karnı yoktu ama bebek gayet sağlıklı kilosu yerinde ve normal doğumla doğdu şükür :) Sıkıntı yapma onlar kafalarına göre konuşuyor,takip eden ,bilgi sahibi olan sensin :KK66:
evet canım çok haklısın... biz kimseye yorum yapmıyoruz soru sormuyoruz insanlar hemen soru soruyo içine tutamıyo bişeyi resmen :):)
Allah sağlık versin, inş herşey yolundadır hepimiz için.

aman boşver canım, doktorun seni bir konuda uyarmadıkça her şey normal, hamilelik kişiye özel bir şey.
bana da yok sen en az 8 aylık varsın diyorlar :)))
ben de toplamda 7 kilo aldım aslında, ama göbeğim çok şişti.
bana da eminmisin dediler, şaka gibi, sen daha iyi bilcen yani ne zaman yaptğımı çocuğu :KK53:

herkesin vücudu farklı kuzucum, benim iç karnım genişmiş, senin dardır belki, olabilir, başka başka sebebler de olabilir, doğrusu yanlışı yok ki bu işin :):):) insanlar değişik, kulak tıkamak lazım :anneadayı:

A AslihanBatuhan benim 50 ml lik şeker ölçümü de 160 çıktı, doktor 100lük yükleme istedi, ama ben istemedim yaptırmak, ilk hamileliğimde de aynısı olmuştu çünkü ve o test bana çok ağır gelmişti.

doktora bunu söyleyince, 3 gün ard arda açlık+tokluk şekeri istedi, diyet yap demedi.
ben yine de tatlı yemiyorum da, meyveye de hayır diyemiyorum :(

ben de size benim derdimi anlatayım, dert değil de dün canım sıkıldı, ben hamile kalmadan önce 63 kiloydum boyum 168 falan. yani ortalama bi insanım, kimisi uzunsun da diyo. şimdiye kadar 6 kilo aldım, göbeğim de çok dikkat çekici bi büyüklükte değil, normal.

işyerinde izinden dönenler sen de hamileymişssn kaç aylık dediler dün 7 dedim, yok canım? eminmisin? falan dediler. evet dedim 28hafta. karnın niye küçük dediler, dedim vücut yapımdandır.

burda konunun kapanması gerekirken biri de demez mi bebek küçük olmasın.bebek normalmiymş dedi bana. ay çok sinir oldum :sinirli::sinirli::sinirli: dedim haftasıyla uyumlu çıkıyor dedim kaçtım yanlarından.

ama hamilelik stresi işte, hormonların etkisi, geldim ağladım benim bebeğim küçük mü diye. dr randevumu iple çekiyorum içime kurt düşürdüler :cry:
MRB cnm haftamiz seninle aynı gibi...boyun baya uzun masallh. .O yüzden farketmemislerdir.bi de çok az kilo almışın ne güzel. ..ben 10 kilo aldim valla daha da çok alırım.
Bü haftalarda zaten 1kg falan gelir bebek..sonra hızla buyur karnın ..hersey yolunda bence bilen de konusuyo bilmeyen de takma kafana

Cevapladığın için saol cnm
Alternatif olması çok iyi ..diyet yapmaya çalışıyorum bende...diyette kepek ekmek varmı. .doktor hamur işleri ve tatlı yeme dedi..

kepek ekmek yerine tam buğday ekmek yemen daha sağlıklı, ben doğru düzgün hiç bir şey yiyemiyorum pilav, hamur işi, patates, portakal suyu bu gibi gıdalar şekeri yükseltiyor. Şeker barındıran gıdalardan da sadece meyve yiyiyorum o da mesela bugün 5-6 tane kiraz yiyiyorum ertesi gün 1 dilim karpuz günde bir meyve hakkım var. Bi de aç kalmaman da çok önemli 3 saatte bir ara öğünleri ihmal etmemen gerek.

Ben diyete rağmen şekerimi düşüremedim ancak sporla desteklediğimde düşmeye başladı.

A AslihanBatuhan benim 50 ml lik şeker ölçümü de 160 çıktı, doktor 100lük yükleme istedi, ama ben istemedim yaptırmak, ilk hamileliğimde de aynısı olmuştu çünkü ve o test bana çok ağır gelmişti.

doktora bunu söyleyince, 3 gün ard arda açlık+tokluk şekeri istedi, diyet yap demedi.
ben yine de tatlı yemiyorum da, meyveye de hayır diyemiyorum :KK43:
Saol cnm rahatladım biraz..illa glikoz mu içmek lazım yani..ben şimdi dikkat ediyorum senin gibi..inslh normale döner ..bu cumartesi Söyliycem doktora ..bende meyvesiz yapamıyorum. .hele de karpuzzzzz ..karpuzu az ye dedi doktor sen de dikkat et cnm

ben de size benim derdimi anlatayım, dert değil de dün canım sıkıldı, ben hamile kalmadan önce 63 kiloydum boyum 168 falan. yani ortalama bi insanım, kimisi uzunsun da diyo. şimdiye kadar 6 kilo aldım, göbeğim de çok dikkat çekici bi büyüklükte değil, normal.

işyerinde izinden dönenler sen de hamileymişssn kaç aylık dediler dün 7 dedim, yok canım? eminmisin? falan dediler. evet dedim 28hafta. karnın niye küçük dediler, dedim vücut yapımdandır.

burda konunun kapanması gerekirken biri de demez mi bebek küçük olmasın.bebek normalmiymş dedi bana. ay çok sinir oldum :sinirli::sinirli::sinirli: dedim haftasıyla uyumlu çıkıyor dedim kaçtım yanlarından.

ama hamilelik stresi işte, hormonların etkisi, geldim ağladım benim bebeğim küçük mü diye. dr randevumu iple çekiyorum içime kurt düşürdüler :cry:

Hiç canını sıkma canım bazı insanlar patavatsız oluyor iş yerinde arkadaşın biri bana göbek yapmışşsın dedi hee dedim bira göbeği o:halay:

kepek ekmek yerine tam buğday ekmek yemen daha sağlıklı, ben doğru düzgün hiç bir şey yiyemiyorum pilav, hamur işi, patates, portakal suyu bu gibi gıdalar şekeri yükseltiyor. Şeker barındıran gıdalardan da sadece meyve yiyiyorum o da mesela bugün 5-6 tane kiraz yiyiyorum ertesi gün 1 dilim karpuz günde bir meyve hakkım var. Bi de aç kalmaman da çok önemli 3 saatte bir ara öğünleri ihmal etmemen gerek.

Ben diyete rağmen şekerimi düşüremedim ancak sporla desteklediğimde düşmeye başladı.[/QUOT

Çok yüksek cikmadı sukur..geçen olcturdum açlık 75 çıktı. Tokluk 115 çıktı.meyve dışında dikkat ediyorum . .inslh düzelir seninki de hersey yolunda gider.

MRB cnm haftamiz seninle aynı gibi...boyun baya uzun masallh. .O yüzden farketmemislerdir.bi de çok az kilo almışın ne güzel. ..ben 10 kilo aldim valla daha da çok alırım.
Bü haftalarda zaten 1kg falan gelir bebek..sonra hızla buyur karnın ..hersey yolunda bence bilen de konusuyo bilmeyen de takma kafana

sağol canım. evet öyle oldu ben de bilmiyorum, göbeğim yok değil, tabii ki var.. hatta aldığım bi kitap var orda hamile bi kadının 4 er haftalık değşimlerini gösteriyo, onla aynı gidiyoz takip ediyorum :):):)
ama dediğin gibi bilmeden konuşuyolar cins cins... en iyisi boşvermek :) bi doktora gideyim de rahatlayım 1aydır görmüyorm minnoşu onun da etkisi var :)
Hiç canını sıkma canım bazı insanlar patavatsız oluyor iş yerinde arkadaşın biri bana göbek yapmışşsın dedi hee dedim bira göbeği o:halay:
aahaha çok tatlıymış yaa :) keşke ben de öyle bişiler deseymişim neyse artık :D

Değerlerin iyiymiş canım benm bu halimle bi seninkinden yüksek çok da fazla kasma kendini sadece hazır gıdalardaki şekerden uzak dursan yeter bence

Saol cnm rahatladım biraz..illa glikoz mu içmek lazım yani..ben şimdi dikkat ediyorum senin gibi..inslh normale döner ..bu cumartesi Söyliycem doktora ..bende meyvesiz yapamıyorum. .hele de karpuzzzzz ..karpuzu az ye dedi doktor sen de dikkat et cnm
cnm meyveyi akşam yemeyin, bana taa ne zaman diyetisyen öyle demişti,
meyvedeki şeker vücut öğlen tolere eder, akşama meyve ve tatlı yeme, yemeğini ye, sonra süt kuruyemiş yapabilirsin çok istersen demişti,
aklınızda bulunsun

Aynı endişeler bende de var ama etrafımda o kadar yüzsüz insan var ki söylesem bile -hatta belki inadına- her fırsatta daha sulu öpeceklerinden eminim. Bi kez sert çıkmak gerekecek gibi görünüyor. Elleri yıkamak konusunda bile ne var ne yaptım sanki elimle diyen, elini yıkamaya üşenen tipler var yakın çevremde.

Velhasılı, düşünmemeye çalışıyorum. hele bi o gün gelsin
Gerçekten sevdiginizi öpmeye yeltenmemenizle anlayabilirim diyecegim. Cok haklısın insanlar cok enteresan.

kızlar doğum sonrası ve çocuk gelişimi kitapları okumaya başladınız mı?Alıp okumak lazım yavaş yavaş.WC - uyku-yemek eğitimi vs için gerekli.
Geçen çok vaktim yoktu hızlıca D&R a bakındım.Güzel kitaplar vardı.
İlk doğum itibari ile yıkamasına kadar detaylı anlatan,ayrıca çocuk yetiştirme Pedogog kitapları vardı.
Hatta izlediniz mi hiç bilmiyorum "süper dadı" diye bir program var,Pedagog
GÖZDE ERDOĞAN çocukları bir haftada anne baba sözü dinleyen uslu çocuga çeviriyor :) onunda 0-6 yaş için kitabı vardı.

Screen Shot 2016-07-21 at 16.10.24.webp

Canim hic sert etme. Benim karnim da buyuk degil etrafimdakiler habire karnin kucuk gercekten mi 28 haftaliksin ayaklarin da şişmemiş,e sen kilo da almamişin deyip duruyo. Bi ara bunalima girmistim ama muhatap olmamak en iyisi. Spnucta dpktprum haftasiyle uyumlu bir bebek dedi.

Canim hic sert etme. Benim karnim da buyuk degil etrafimdakiler habire karnin kucuk gercekten mi 28 haftaliksin ayaklarin da şişmemiş,e sen kilo da almamişin deyip duruyo. Bi ara bunalima girmistim ama muhatap olmamak en iyisi. Spnucta dpktprum haftasiyle uyumlu bir bebek dedi.
hep aynı şeyleri yaşıyoruz cnm ya. ne çekiyoruz hamileler olarak off off :D sen doktora gitmişsin ne güzel cnm. ben de doktora gidemedim, 4 haftayı geçti , ondan stres oldum. gideyim de haftasıyla uyumlu desin, bi sıkıntı yok desin rahatlayım inşallah...

Kizlar bende sırt ağrisi başladi :KK43: isyerinde cok rahatsiz ediyor...

sorma yaa benimde kuyruk sokumumda fena bi ağrı var. genelde oturarak çalışıyorum, belimde yastık var ama fayda etmiyo. yastığı dikine koydum birazı totomun altında birazı belime destek şimdilik fena değil ama yinede ağrıyo. bide göbeğimle öne doğru eğilip çalışmak zorluyo beni geriye yaslansam ben çalışamıyorum bu seferde

Bira göbeği iyi cevap mis canım :KK76:ama banada keşke göbeğime laf etseler benim göğsüm milleti gerdi ya neymiş de göbeğimden büyümüş göğüslerim bebegi ezeçekmiş:oha: çevremdeki çocuklar bile yenge benim kafamdan büyük diyorlar recep İvedik misali çıplak ayakla :KK70:ağızlarınin üstüne vurasım geliyor:sopa:

Canim uzme kendini bende hamileyim diyince insanlar inanmiyor. Bu benim hosuma bile gidiyor. Doktorlarimiz bebeklerimizin gelisimi normal dedikten sonra, bosver kim ne derse desin

Back
X