• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
ben de size benim derdimi anlatayım, dert değil de dün canım sıkıldı, ben hamile kalmadan önce 63 kiloydum boyum 168 falan. yani ortalama bi insanım, kimisi uzunsun da diyo. şimdiye kadar 6 kilo aldım, göbeğim de çok dikkat çekici bi büyüklükte değil, normal.

işyerinde izinden dönenler sen de hamileymişssn kaç aylık dediler dün 7 dedim, yok canım? eminmisin? falan dediler. evet dedim 28hafta. karnın niye küçük dediler, dedim vücut yapımdandır.

burda konunun kapanması gerekirken biri de demez mi bebek küçük olmasın.bebek normalmiymş dedi bana. ay çok sinir oldum :sinirli::sinirli::sinirli: dedim haftasıyla uyumlu çıkıyor dedim kaçtım yanlarından.

ama hamilelik stresi işte, hormonların etkisi, geldim ağladım benim bebeğim küçük mü diye. dr randevumu iple çekiyorum içime kurt düşürdüler :cry:

canım küçük yada büyük olsun bebeğin farketmezki sağlıklı olsunda. banada diyo millet sen kilo almadın hiç bebek beslenebiliyo dimi falan diye. bide herkes balık yememe takmış durumda niye yemiyomuşum yemem lazımmış bebek için çok önemliymiş. bende biliyorum ama sevmiyoruuuummmm, denedim yerken çıkarıcak gibi oldum kasıldım yutamadım bile. doktorumda omega 3 verdi zaten o yüzdende problem yok. ben kendimi rahat hissediyorum milletin demesiyle değil bebeğin gelişimi hormonlarınla oynamasınlar söyle onlara :)

benim de ağrıyor canım yüzüstü yatıp masaj da yaptıramıyoruz ki rahatlayalım:KK43: bi de belimde de inanılmaz bi ağrı var adım attıkça bişiler saplanıyor sanki sinir sıkışması fln heralde:KK43:

sandalyeye yan otur eşin masaj yapsın canım sırtına. bende öyle yaptırıcam akşam, yüzüstü yatamayız artık sıkışır bebeler

kızlar doğum sonrası ve çocuk gelişimi kitapları okumaya başladınız mı?Alıp okumak lazım yavaş yavaş.WC - uyku-yemek eğitimi vs için gerekli.
Geçen çok vaktim yoktu hızlıca D&R a bakındım.Güzel kitaplar vardı.
İlk doğum itibari ile yıkamasına kadar detaylı anlatan,ayrıca çocuk yetiştirme Pedogog kitapları vardı.
Hatta izlediniz mi hiç bilmiyorum "süper dadı" diye bir program var,Pedagog
GÖZDE ERDOĞAN çocukları bir haftada anne baba sözü dinleyen uslu çocuga çeviriyor :) onunda 0-6 yaş için kitabı vardı.

benim doktorum vermişti bi kitap hamilelik üzerine onu okudum sadece, bide şermin çarkacının başlarım şimdi anneliğe kitabını okudum, kadın idolüm oldu resmen çok tatlı anlatmış başından geçenleri, alınması gerekenler hakkındada çok güzel anlatımları var.

dadı programını severek izliyorum denk gelince, çok mantıklı bir program. birde görümcem ana okul öğretmeni onunda tavsiyeleri çok oluyo şimdiden abla böyle daha iyi olur falan gibilerinden konuşuyoruz sürekli

sorma yaa benimde kuyruk sokumumda fena bi ağrı var. genelde oturarak çalışıyorum, belimde yastık var ama fayda etmiyo. yastığı dikine koydum birazı totomun altında birazı belime destek şimdilik fena değil ama yinede ağrıyo. bide göbeğimle öne doğru eğilip çalışmak zorluyo beni geriye yaslansam ben çalışamıyorum bu seferde

bu bebek destek minderleri varya simit gibi C şeklinde olanlar, eskiden beri hamileler oturma minderi olarak kullandığını bilirim,kuyruk sokumu baskısını azaltıyor,özellikle uzun süre oturuyorsan,
bir tane kılıf değiştirilir olandan edin bebeğede kullanırsın ;)

Eşimde artık bıkmaya başladı benden:KK70: yok sırtıma masaj yok ayağıma mesaj:KK70:
kıymetini bil,maşallah, bende tam tersi sırtını bacağımı kaşı diyip duruyor.Uyurken bile dürtüyor kaşı diye neredeyse aralıksız 24 saat kaşıma hizmeti bekliyor düşün. Bir kere görmedim masaj vs. :)

kıymetini bil,maşallah, bende tam tersi sırtını bacağımı kaşı diyip duruyor.Uyurken bile dürtüyor kaşı diye neredeyse aralıksız 24 saat kaşıma hizmeti bekliyor düşün. Bir kere görmedim masaj vs. :)
sen bi tane tırmık al canım uzun saplı yattığın yerden yorulmazsın. Aaaa yapmazsa kendi huzuru için suratımdan geçilmez yoksa:D:D:D

Canim hic sert etme. Benim karnim da buyuk degil etrafimdakiler habire karnin kucuk gercekten mi 28 haftaliksin ayaklarin da şişmemiş,e sen kilo da almamişin deyip duruyo. Bi ara bunalima girmistim ama muhatap olmamak en iyisi. Spnucta dpktprum haftasiyle uyumlu bir bebek dedi.
Banada sismissin cok kilo almissin diyorlat canim hangi birini kafaya takicaz bosversenize

Canim uzme kendini bende hamileyim diyince insanlar inanmiyor. Bu benim hosuma bile gidiyor. Doktorlarimiz bebeklerimizin gelisimi normal dedikten sonra, bosver kim ne derse desin

canım küçük yada büyük olsun bebeğin farketmezki sağlıklı olsunda. banada diyo millet sen kilo almadın hiç bebek beslenebiliyo dimi falan diye. bide herkes balık yememe takmış durumda niye yemiyomuşum yemem lazımmış bebek için çok önemliymiş. bende biliyorum ama sevmiyoruuuummmm, denedim yerken çıkarıcak gibi oldum kasıldım yutamadım bile. doktorumda omega 3 verdi zaten o yüzdende problem yok. ben kendimi rahat hissediyorum milletin demesiyle değil bebeğin gelişimi hormonlarınla oynamasınlar söyle onlara :)

Kesinlikle size katılıyorum kızlar :) ama işte insanların ağzı torba diil ki büzesin :D

Kızlar aranızda meb de öğretmen olan var mı , 1 eylül den itibaren ben ücretli izne çıkmak istiyorum . Böyle düşünenler şimdi kaçıncı haftaya kadar çalışamaz raporu almamız gerekiyor , bilemedim ki :KK64:
Doktor diyo 32. haftadan itibaren mutlaka rapor vermem gerekiyor , müdür 1 eylül denn itibaren ( okullar o zmn başladığı için -35. Hftm oluyo) rapor Alman yeterli diyo :KK33:

Canim hic sert etme. Benim karnim da buyuk degil etrafimdakiler habire karnin kucuk gercekten mi 28 haftaliksin ayaklarin da şişmemiş,e sen kilo da almamişin deyip duruyo. Bi ara bunalima girmistim ama muhatap olmamak en iyisi. Spnucta dpktprum haftasiyle uyumlu bir bebek dedi.
Insanlar hamile gorunce neden bu kadar konusup yorum yapasi geliyo acaba. Ben de kalabalik bi ortama girdigimde tum gözler uzerime çevriliyo,her kafadan ses çıkıyo. Kayinvalideme rica ediyorum nazar duası okuyor.cok nazar degmis kizim diyor. Nazardan da,hadsiz yorumdan da bıktım

kan sulandırıcıları bıraktıran doktor çok,
sende kan pıhtılaşma sıkıntısı varmıydı,yoksa doktor sadece tedbir olarak mı verdi?
ben kullanıyorum,bende pıhtılaşma sıkıntısı var,kadın doum dışında bunun için hemotoloji doktoruna gittim,rapor aldım.Hemotologun dediği ilk başlarda kullanmaya gerek yok,ama doktor başlamış kullanıyorsun, bırakma devam et.
Önemli olan doğum sonrasında 6 hafta kullanman.Mutlaka kullanman gerekiyor o zaman dedi. Ben 3 ayda bir 3 aylık yazdırıyorum ,kullanmaya devam ediyorum hergun vuruluyorum.
Yok benimki tedbir amacliydi.

oy oy çok zor olmuştur.
gelebildin mi.
ben de bunu düşünüyorum.
şimdi rapor da verilmeyecekmiş ya artık, hamileler için de geçerli mi?
benim bir sürü yıllık iznim var birikmiş, zorlandığımda kullanırım diye düşünüyordum.
ilk gebeliğimde de işteki son haftalarımda çarşamba günü bu şekilde izin kullanmıştım da rahat geçirmiştim.
bu sefer mümkün olmayacak gibi.
ama sıcakta çok zorlanıyorum ben,
ne olacak, nasıl yapacağız.
kurban bayramına kadar bu şekilde sürer diyorlar izin mevzusu.
Canım sorma mahvoldum yollarda, sirtim çok ağrıdı. Zar zor dinlendimde geçti çok şükür ya
Ya inş. 1 aya duzelsede yada İnsiyatif kullanıp idare etseler bizi inş. ya

Kizlar bugun yorgunluktan oldum. Bebek odasi icin nevresim, yastik, yorgan vs vs aldim. Kiyafetler indirimdeydi aldim biraz. Ama gezerken asiri yoruldum.ayaklarim agrimis mahfolmusum farkinda olmadan :)) minnos iyi olsunda giyinsin bunlari :)

Kizlar bugun yorgunluktan oldum. Bebek odasi icin nevresim, yastik, yorgan vs vs aldim. Kiyafetler indirimdeydi aldim biraz. Ama gezerken asiri yoruldum.ayaklarim agrimis mahfolmusum farkinda olmadan :)) minnos iyi olsunda giyinsin bunlari :)

sağlıkla kullansın inşallah :)

Insanlar hamile gorunce neden bu kadar konusup yorum yapasi geliyo acaba. Ben de kalabalik bi ortama girdigimde tum gözler uzerime çevriliyo,her kafadan ses çıkıyo. Kayinvalideme rica ediyorum nazar duası okuyor.cok nazar degmis kizim diyor. Nazardan da,hadsiz yorumdan da bıktım
Canim hele ki ilk gebeliģimizse herkes o kadar cok fikir veriyor kiii. Gecenlerde bir arkadaşim bana şimdiden alisveris yapma 8. Veya 9. Aydan sonra yap dedi ben sok oldum. Allah korusun Erken dogum diye bisey var arkadaş. Agzi olan konusuyo kisacasi.

Canim hele ki ilk gebeliģimizse herkes o kadar cok fikir veriyor kiii. Gecenlerde bir arkadaşim bana şimdiden alisveris yapma 8. Veya 9. Aydan sonra yap dedi ben sok oldum. Allah korusun Erken dogum diye bisey var arkadaş. Agzi olan konusuyo kisacasi.
birde anne hevesleniyor,panikle acele ile değil tatlı heycanla tadını çıkartarak almak istiyoruz,bırakmıyorlar ağız tadıyla hevesimizi yaşayalım :)

Back
X