• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar merhaba
psikolojik çöküntüdeydim bu aralar şimdi toparlanmak istiyorum ve formül buldum sizden fikir istiyorum
eşime süpriz yapıp ufak bir piknik yapacağım
sizce ne hazırlıyım sepete işten sonra yaparız büyük ihtimal o yüzden akşam olur yani
ikimizde öyle açlıktan ölecek insan değiliz hani domates salatalık peynir falan koyarım dedim bi de bazlama aşığı ben
bazlama alırım yanımıza termosta çay bi de tatlı tarzı birşey yapıyım diyorum gelin çantası gibi
sizce başka değişik ve pratik birşey var mıdır
İyi düşünmüşssün canım geçen akşam biz de evde ayptr söylemesi taze fasulye vardı yanına karpuz salata hazırladık gittik sahile yemeğimizi yedik sonra yürüyüş yaptı çok iyi geliyor insana sokak havası:)

annem yalovada benim geçen sene taşındı, ben gidemem onun yanına hem hastanem burda hemde eşimin ailesi falan hep burdalar ama annem minimum doğum öncesi 15 günden başlayıp doğum sonrası 40güne kadar bende olacağı için sıkıntı yok. arada haftasonu gönderirim kardeşimede yazık tabii eşim yanımda olur nasılsa bende iyi olurum inşallah hiç sevmem hasta gibi yatmayıda zaten düşünmüyorumda öyle lohusa yatağı falan filan. heyecanlı bekleyişler tabikide biz hediyeliklere başladık bile ama görümcemi bekliyorum fiyonk beceremiyorum ben çünkü :)

bizde durumlar biraz değişik cnm biz şimdi yurtdışındayız eşimin işi dolayısıyla, doğum şartları çok iyi değil ve sonrasında aşı bulma problemleri çok , o yüzden doğum için Türkiyeye geleceğim, normalde istanbulda evimiz eşyalarımız, istanbulda zaten kimsemiz yok . Annem, felçli anneanneme baktığı için o yerinden kımıldayamıyor , mecbur ben onun yanına gidicem bebikimizi biraz büyütene kadar kalıcam, hiç olmazsa aşılarını düzenli yaptırırım sağlık ocağı takibini filan..
eşim de 32. haftada beni annemlere götürecek, doğumda 1 haftalık babalık iznine gelecek sonrasında havalar düzelene kadar 2 ayda bir gelebilir onun harici skype zaten... bebik doğduktan sonra yoğun geçer ,zaman çabuk geçer de eşime kavuşurum daha doğrusu kavuşuruz :KK200: mevlit için yasin filan alıp onları tüle geçirip kurdelalarla bağlamayı filan düşünüyorum, yine bebek şekerini kesesini filan kendim süsleyeceğim fazla abartmayı düşünmüyorum instagramdan biraz araştırdım fiyat sordum, baya ucuza gelecek benmkiler biraz da zaman geçirmek için işte ...

annem yalovada benim geçen sene taşındı, ben gidemem onun yanına hem hastanem burda hemde eşimin ailesi falan hep burdalar ama annem minimum doğum öncesi 15 günden başlayıp doğum sonrası 40güne kadar bende olacağı için sıkıntı yok. arada haftasonu gönderirim kardeşimede yazık tabii eşim yanımda olur nasılsa bende iyi olurum inşallah hiç sevmem hasta gibi yatmayıda zaten düşünmüyorumda öyle lohusa yatağı falan filan. heyecanlı bekleyişler tabikide biz hediyeliklere başladık bile ama görümcemi bekliyorum fiyonk beceremiyorum ben çünkü :)
yaaa aynı şekilde benim annem de yalovada canım o da doğum öncesi gelecek bakalım. Hediyelik olarak ne yapıyorsunuz ben o konulara daha hiç giremedim.

İyi düşünmüşssün canım geçen akşam biz de evde ayptr söylemesi taze fasulye vardı yanına karpuz salata hazırladık gittik sahile yemeğimizi yedik sonra yürüyüş yaptı çok iyi geliyor insana sokak havası:)
bende öyle düşünüyorum deniz bize yarım saatlik uzaklıkta ama gideriz yani artık iyi olacaksak gidelim bi zahmet :)

yok ya gelmez o dinler annesinin sözünüü. bizde bu hafta biraz toparlıycaz evi annem gelicek yardıma sağolsun önümüzdeki hafta kazıma boyama işleri başlıycak 13ünde kontrol var 21indede gdiyoruz giresuna. dönünce hemen ikeaya gidicez 30unda eşyaları toparlarız getirip kurması falan derken hoop geldi eylülün ilk haftasonusuuu :) annem yine gelicek zaten o ara kızçemin eşyalarını yıkar ütüler hazırlarız güzel güzel. ay çabuk geçicek bundan sonrası koşturmacalardan çok mutluyum geçsin artık zaman istiyorum
bende kurbana kadar çalışayım diyorum bakalım doktor ne der haftaya gidicem kontrole
eylülün başında alınacak kıyafetleri evin temizliğini falan bitirmek istiyorum inşallah sonra ekim gelsin bekleriz oğluşumuzu :)

yaaa aynı şekilde benim annem de yalovada canım o da doğum öncesi gelecek bakalım. Hediyelik olarak ne yapıyorsunuz ben o konulara daha hiç giremedim.

hastane odası süsleme yapmıycam cnm ben sadece normal çikolata ikram ederiz hastanede
, belki babam tepsi tepsi baklava filan dağıtabilir sever öyle şeyleri..

doğumdan önce sarmalar börekler çörekler yapılıp buzluğa atılacak gelenlere ikram ederiz.
ayrıca gelenlere bebek şekeri ve lohusa şerbeti ikram ederiz.. lohusa şerbetini kendimiz yapmayı düşünmüyoruz ben metromarketteki gül ve demirhindi şerbetlerini çok seviyorum onlardan alıp ikram edicez, bebek şekeri olarak da mavi ve beyaz 2 renk badem şekeri alacağım onları küçük kavanozlara koyup kurdela bağlayıp çiçek veya taç yapıştırıcam

mevlid için yasin alıp onları mavi tüle sarıp kurdelalarla bağlıycam içinde tespih de olacak

hasır keselere minik ayıcıklar dikicem yine kurdelayla bağlıycam lavanta koycam içlerine

hastane için kendim bi lohusa tacı yaparım çiçekli ama terliği oysho dan yıkanabilir bir şey alıcam süslü bişey düşünmüyorum

kapısüsü olarak da instagramda görmüştüm çerçevelere isim yapıştırıp etrafını gülle süsleyip alt kısmından tül sarkıtıyorlar öle bişey düşünüyorum dış kapıya asarız zile basmasınlar diye uyarı yazarız baktık olmadı :KK70: keçelerle yapılan kapı süslerini de çok beğendim ben belki onu sipariş veririm.

mevlidinde seccade dağıtabiliriz o anki psikolojime bağlı artık ,çok pahalı deyip vazgeçebilrim, o tarihe kadar belki magnet de hazırlatabilirim o konuda çok kararsızım, belki yine kendim yaparım bakalım şimdilik böyle kafamdakiler.. sizler neler planlıyorsunuz bakalım ?

Merhaba canım benimde son 15 gündür çatı ağrım var el ve ayak ağrım birde karın ve bel bölgesinde kaşıntıtan oluşan isilik gibi kabarcıklar deli gibi kaşınıyo hepside gece başlıyo sabaha kadar devam ediyo
Allah yardimcin olsun canim :( bende kendimi nereye aticami sasiriyorum. Yatsam olmuyor kalsam olmuyor otursam olmuyor :(

Kızlar bayağı yol katettik birlikte .. Bazen cok az kaldı gibi hissediyorum bazende zaman geçmiyor.
Evet canim baya yol katettik.. Hemde ne yol :) şaka maka geçti, ne cok korkularla endiseyle dualarla, burda dertlese dertlese geldik bugunlere.. Rabbim burdan bebislerimizle birbirimize resim atmamizida nasip etsin İnsaallah :)

Evet canim baya yol katettik.. Hemde ne yol :) şaka maka geçti, ne cok korkularla endiseyle dualarla, burda dertlese dertlese geldik bugunlere.. Rabbim burdan bebislerimizle birbirimize resim atmamizida nasip etsin İnsaallah :)
Amiiiin canım amiiinn :)

Tahmini doğum zamanlarımız cok yakın ne zaman doğurucaz acaba:)

o da ne öyle yaa, selam söyle sen bizden ona bende kilolu hamile kaldım ama yinede hiç böyle bişey duymadım doktorumdan. ben manken değilim hamileyim mi desen acaba? belki manken olduğunu düşünüyosa sonrasında podyumlara hemen dönmesi falanmı bekliyo acaba :)))
Valla sinir ediyo istahim acildi her yemek sonrasi diyorum doktorum beni kesecek die

Ya kizlar hamileligimin basindan beri belki dun ilk defa cok yedim ama baya rahatsiz oldum sonrasinda aksam 8 den sonra oglumu hic hissetmedim gece arada hissettim gibi oldu ama uykunun arasinda pek anlamadim bi sikinti yoktur demi acayip endiselendim cunku hep gece ben uyumaya calisirken hareket ederdi kendine yer kalmadigi icin mi hareket etmedi acaba

bizde durumlar biraz değişik cnm biz şimdi yurtdışındayız eşimin işi dolayısıyla, doğum şartları çok iyi değil ve sonrasında aşı bulma problemleri çok , o yüzden doğum için Türkiyeye geleceğim, normalde istanbulda evimiz eşyalarımız, istanbulda zaten kimsemiz yok . Annem, felçli anneanneme baktığı için o yerinden kımıldayamıyor , mecbur ben onun yanına gidicem bebikimizi biraz büyütene kadar kalıcam, hiç olmazsa aşılarını düzenli yaptırırım sağlık ocağı takibini filan..
eşim de 32. haftada beni annemlere götürecek, doğumda 1 haftalık babalık iznine gelecek sonrasında havalar düzelene kadar 2 ayda bir gelebilir onun harici skype zaten... bebik doğduktan sonra yoğun geçer ,zaman çabuk geçer de eşime kavuşurum daha doğrusu kavuşuruz :KK200: mevlit için yasin filan alıp onları tüle geçirip kurdelalarla bağlamayı filan düşünüyorum, yine bebek şekerini kesesini filan kendim süsleyeceğim fazla abartmayı düşünmüyorum instagramdan biraz araştırdım fiyat sordum, baya ucuza gelecek benmkiler biraz da zaman geçirmek için işte ...

hayırlısı olsun hakkınızda canım benim her şey yolunda gider inşallah

aaa ne tasadüüf :) buna benzer bişi yapıyoruz canım benim, ben beyaz inci ve nazar boncuğu karışık koydum içine. internette tesadüf görmüştüm çooook önce aklıma yattı, şişeleri eminönünden aldık

Eklentiler

• incili.webp
    incili.webp
    10 KB · Görüntüleme: 67
hastane odası süsleme yapmıycam cnm ben sadece normal çikolata ikram ederiz hastanede
, belki babam tepsi tepsi baklava filan dağıtabilir sever öyle şeyleri..

doğumdan önce sarmalar börekler çörekler yapılıp buzluğa atılacak gelenlere ikram ederiz.
ayrıca gelenlere bebek şekeri ve lohusa şerbeti ikram ederiz.. lohusa şerbetini kendimiz yapmayı düşünmüyoruz ben metromarketteki gül ve demirhindi şerbetlerini çok seviyorum onlardan alıp ikram edicez, bebek şekeri olarak da mavi ve beyaz 2 renk badem şekeri alacağım onları küçük kavanozlara koyup kurdela bağlayıp çiçek veya taç yapıştırıcam

mevlid için yasin alıp onları mavi tüle sarıp kurdelalarla bağlıycam içinde tespih de olacak

hasır keselere minik ayıcıklar dikicem yine kurdelayla bağlıycam lavanta koycam içlerine

hastane için kendim bi lohusa tacı yaparım çiçekli ama terliği oysho dan yıkanabilir bir şey alıcam süslü bişey düşünmüyorum

kapısüsü olarak da instagramda görmüştüm çerçevelere isim yapıştırıp etrafını gülle süsleyip alt kısmından tül sarkıtıyorlar öle bişey düşünüyorum dış kapıya asarız zile basmasınlar diye uyarı yazarız baktık olmadı :KK70: keçelerle yapılan kapı süslerini de çok beğendim ben belki onu sipariş veririm.

mevlidinde seccade dağıtabiliriz o anki psikolojime bağlı artık ,çok pahalı deyip vazgeçebilrim, o tarihe kadar belki magnet de hazırlatabilirim o konuda çok kararsızım, belki yine kendim yaparım bakalım şimdilik böyle kafamdakiler.. sizler neler planlıyorsunuz bakalım ?

hastane için minik şişeler hazırlıyoruz biz, gelen miniklere ikam etmelik jelibon ve saplı horoz şekeri gibi renkli şekerler var ya onlardan aldık, beyaz plastik kenarı dantel saksılara koyucaz. şişeleride oyuncak beşik vardı kayımvalidemde onu beyaz tül ve güpürle süsledik onun içine koyucaz odada öyle durucak. büyüklere ikramlık lokum alıcam üzerine incili kürdan takıcam. lohusa şerbetini bizimkiler evde yaparlar zaten. dediğin gibi öncesinde dolmalar börekler sarılıp buzluğa atılıcak. bende minik likör bardağı çok var eşimin önceki işi nedeniyle, onların üzerine nazar boncuğu yapıştırıcam şerbeti onlarda ikram edicem gelenlere mevlütte. mevlüt hediyeliği olarakta kayımvalideme minik keseler yaptırıcam dikişi çok iyidir, içlerine duruma göre ya yasin koyarız ya havlu ya lavanta olabilir ama henüz bilmiyorum.

Kızlar bayağı yol katettik birlikte .. Bazen cok az kaldı gibi hissediyorum bazende zaman geçmiyor.

valla ay hesabına vurunca daha var diyoruz ama en fazla 10 haftamız varmış gibi geliyo banada :) zaten bundan sonra hazırlıklar hızlanır falan derken bi bakmışız miniklerimiz kucağımızda :) böylede düşününce gözlerim doluyo yaa

Ya kizlar hamileligimin basindan beri belki dun ilk defa cok yedim ama baya rahatsiz oldum sonrasinda aksam 8 den sonra oglumu hic hissetmedim gece arada hissettim gibi oldu ama uykunun arasinda pek anlamadim bi sikinti yoktur demi acayip endiselendim cunku hep gece ben uyumaya calisirken hareket ederdi kendine yer kalmadigi icin mi hareket etmedi acaba

canım bnde dün biraz fazla kaçırdım ve ilk defa sofradan kalktığımda toktum :) benim kızda aradan 3 saat falan geçince hafif hareket etti sadece. sanırım çok yiyince sıkışıyolar. bnde çok rahatsız olduğum fazla yedim diye ama bu bahçeye inip çay içerken çay yanına gofret yememe engel olmadı tabii :)

Back
X