• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
hastane odası süsleme yapmıycam cnm ben sadece normal çikolata ikram ederiz hastanede
, belki babam tepsi tepsi baklava filan dağıtabilir sever öyle şeyleri..

doğumdan önce sarmalar börekler çörekler yapılıp buzluğa atılacak gelenlere ikram ederiz.
ayrıca gelenlere bebek şekeri ve lohusa şerbeti ikram ederiz.. lohusa şerbetini kendimiz yapmayı düşünmüyoruz ben metromarketteki gül ve demirhindi şerbetlerini çok seviyorum onlardan alıp ikram edicez, bebek şekeri olarak da mavi ve beyaz 2 renk badem şekeri alacağım onları küçük kavanozlara koyup kurdela bağlayıp çiçek veya taç yapıştırıcam

mevlid için yasin alıp onları mavi tüle sarıp kurdelalarla bağlıycam içinde tespih de olacak

hasır keselere minik ayıcıklar dikicem yine kurdelayla bağlıycam lavanta koycam içlerine

hastane için kendim bi lohusa tacı yaparım çiçekli ama terliği oysho dan yıkanabilir bir şey alıcam süslü bişey düşünmüyorum

kapısüsü olarak da instagramda görmüştüm çerçevelere isim yapıştırıp etrafını gülle süsleyip alt kısmından tül sarkıtıyorlar öle bişey düşünüyorum dış kapıya asarız zile basmasınlar diye uyarı yazarız baktık olmadı :KK70: keçelerle yapılan kapı süslerini de çok beğendim ben belki onu sipariş veririm.

mevlidinde seccade dağıtabiliriz o anki psikolojime bağlı artık ,çok pahalı deyip vazgeçebilrim, o tarihe kadar belki magnet de hazırlatabilirim o konuda çok kararsızım, belki yine kendim yaparım bakalım şimdilik böyle kafamdakiler.. sizler neler planlıyorsunuz bakalım ?

canım bende hastane de süs kullanmıcam kendime bi taç yaptırıcam sadece hastaneye kimse gelmez diyorum çünkü şehirdışında doğum olacak inşallah
eve gelene de çikolata falan ikram ederiz
çok yakınlarıma magnet vermeyi düşünüyorum
mevlüt yaptırmıcam ben onla ilgili bir planım yok o yüzden :)
kapı süsüm hazırlanıyor ama keçeden küçük küçük balonlarla yaptırıyorum internetten bak istersen
keçe balon kapı süsü diye :)

hastane için minik şişeler hazırlıyoruz biz, gelen miniklere ikam etmelik jelibon ve saplı horoz şekeri gibi renkli şekerler var ya onlardan aldık, beyaz plastik kenarı dantel saksılara koyucaz. şişeleride oyuncak beşik vardı kayımvalidemde onu beyaz tül ve güpürle süsledik onun içine koyucaz odada öyle durucak. büyüklere ikramlık lokum alıcam üzerine incili kürdan takıcam. lohusa şerbetini bizimkiler evde yaparlar zaten. dediğin gibi öncesinde dolmalar börekler sarılıp buzluğa atılıcak. bende minik likör bardağı çok var eşimin önceki işi nedeniyle, onların üzerine nazar boncuğu yapıştırıcam şerbeti onlarda ikram edicem gelenlere mevlütte. mevlüt hediyeliği olarakta kayımvalideme minik keseler yaptırıcam dikişi çok iyidir, içlerine duruma göre ya yasin koyarız ya havlu ya lavanta olabilir ama henüz bilmiyorum.

teşekkür ederim cnm miniklere jelibon şeker fikrini çok sevdim, ben de not edeyim , lohusa şerbetini de bi araştırayım dışardan aldıklarımız belki yetmez

canım bende hastane de süs kullanmıcam kendime bi taç yaptırıcam sadece hastaneye kimse gelmez diyorum çünkü şehirdışında doğum olacak inşallah
eve gelene de çikolata falan ikram ederiz
çok yakınlarıma magnet vermeyi düşünüyorum
mevlüt yaptırmıcam ben onla ilgili bir planım yok o yüzden :)
kapı süsüm hazırlanıyor ama keçeden küçük küçük balonlarla yaptırıyorum internetten bak istersen
keçe balon kapı süsü diye :)

aynen cnm benim de hastaneye gelen pek olmaz bi an önce hastaneden çıkıp kendimi eve atmak istiyorum, amin inş ..

ben de biraz instagramdan baktım balonlu filli modelleri beğendim biraz daha bakınayım

teşekkür ederim cnm miniklere jelibon şeker fikrini çok sevdim, ben de not edeyim , lohusa şerbetini de bi araştırayım dışardan aldıklarımız belki yetmez

rica ederim canım. dışardan almak maliyeti arttırır gibi geldi bana sen söyleyince ama tercih meselesi tabii. hediyeliklerin içine çikolata koymadık önceden hazırlayabilelim diye, bende gelen çocuklara böyle bi yol buldum. çok yakın arkadaşlarımızın var hep çocukları ve hastaneye gelirler tahminen gelmeseler bile aynı düzene evde ilk gelenlerede ikram ederim diye düşünüyorum.

rica ederim canım. dışardan almak maliyeti arttırır gibi geldi bana sen söyleyince ama tercih meselesi tabii. hediyeliklerin içine çikolata koymadık önceden hazırlayabilelim diye, bende gelen çocuklara böyle bi yol buldum. çok yakın arkadaşlarımızın var hep çocukları ve hastaneye gelirler tahminen gelmeseler bile aynı düzene evde ilk gelenlerede ikram ederim diye düşünüyorum.

gereksiz harcamalardan kaçıyorum cnm mümkün olduğunca yani o parayı yavruma harcarım, o yüzden her fikre her zaman açığım tabi bazı gelenekler usuller illaki uygulanıyor ya da hayır için diyorsun geçiyorsun

Ya kizlar hamileligimin basindan beri belki dun ilk defa cok yedim ama baya rahatsiz oldum sonrasinda aksam 8 den sonra oglumu hic hissetmedim gece arada hissettim gibi oldu ama uykunun arasinda pek anlamadim bi sikinti yoktur demi acayip endiselendim cunku hep gece ben uyumaya calisirken hareket ederdi kendine yer kalmadigi icin mi hareket etmedi acaba

çok yemek yiyince (bir tabak yemek üstüne karpuz), benimde karnım çok kasılıyor,zor hareket ediyorum.
az az yiyip arada iki saat ara vermek gerekiyormuş.

Gunaydinlar,hediye olarak arkadasim hastaneye gelenlere madlen cikolayi etiketle falan hazirlayip vermisti ben de oyle yapayim diyorum.ben mevlut yapamam yasadigim yerde hic akrabam falan yok sadece bikac arkadasim var.onlara da arti olarak misvak vermek istiyorum,kalemli misvagi mavi tulle sarsam sizce nasil olur?

Kizlar dun aksam mutfktayken gogsumun altina bir agri girdi. Ilk defa boyle bir agri hissettim. Ayakta duramadim oturdum uzandim gecti. Cok korktum. Internetten araştridim ya rahim buyudugubicin baski yapiyormus ya da bebek kaburgama vurdugu ya da başini koydugu icin agri hissediomusum. Insalah bir daha olmaz cok aci vericiydi.

çok yemek yiyince (bir tabak yemek üstüne karpuz), benimde karnım çok kasılıyor,zor hareket ediyorum.
az az yiyip arada iki saat ara vermek gerekiyormuş.

Normal porsiyon bile yesem nefessiz kalıyorum çarpıntı başlıyor bende. Hemen yürüyüş yapmam gerekiyor eşim kolumdan tutup dur sen şiştin diyor; parka götürüyor yürüyüşe :) Doktorum her zaman az az sık sık ye diyor.

hastane odası süsleme yapmıycam cnm ben sadece normal çikolata ikram ederiz hastanede
, belki babam tepsi tepsi baklava filan dağıtabilir sever öyle şeyleri..

doğumdan önce sarmalar börekler çörekler yapılıp buzluğa atılacak gelenlere ikram ederiz.
ayrıca gelenlere bebek şekeri ve lohusa şerbeti ikram ederiz.. lohusa şerbetini kendimiz yapmayı düşünmüyoruz ben metromarketteki gül ve demirhindi şerbetlerini çok seviyorum onlardan alıp ikram edicez, bebek şekeri olarak da mavi ve beyaz 2 renk badem şekeri alacağım onları küçük kavanozlara koyup kurdela bağlayıp çiçek veya taç yapıştırıcam

mevlid için yasin alıp onları mavi tüle sarıp kurdelalarla bağlıycam içinde tespih de olacak

hasır keselere minik ayıcıklar dikicem yine kurdelayla bağlıycam lavanta koycam içlerine

hastane için kendim bi lohusa tacı yaparım çiçekli ama terliği oysho dan yıkanabilir bir şey alıcam süslü bişey düşünmüyorum

kapısüsü olarak da instagramda görmüştüm çerçevelere isim yapıştırıp etrafını gülle süsleyip alt kısmından tül sarkıtıyorlar öle bişey düşünüyorum dış kapıya asarız zile basmasınlar diye uyarı yazarız baktık olmadı :KK70: keçelerle yapılan kapı süslerini de çok beğendim ben belki onu sipariş veririm.

mevlidinde seccade dağıtabiliriz o anki psikolojime bağlı artık ,çok pahalı deyip vazgeçebilrim, o tarihe kadar belki magnet de hazırlatabilirim o konuda çok kararsızım, belki yine kendim yaparım bakalım şimdilik böyle kafamdakiler.. sizler neler planlıyorsunuz bakalım ?

okudum ve ne diyeceğimi bilemedim canım şuan:)bu konularda pek bi hazırlıksızım ama hastanede oda süslemesi fln o işlere hiç girmem diye düşünüyorum. Lohusa şerbeti sevmediğim için erik ya da vişne suyu yapabiliriz, eve gelenlere de çikolata+ bi arkadaşımda görmüştüm minicik saksılarda kaktüslere benzer çiçekler vermişti belki o tarz bişi olabilir süsleyip fln.

Günaydın kızlar.. danışmak istediğm br şey var.. park yatak almayacak olanlar, ahşap beşik ya da oda takımı alanlar..
ben de ahşap yatak aldım 70x130 3-4 yıl yatacağı odasında.
ama ilk aylar onda yatamaz sonuçta.. peki ne yapmak lazım.. küçük sepet beşikler oluyor ya onlardan alayım diyorum, mesela 4-5 ay onu kullansam diyorum. yatak odasında yatağımın yanında durur mesela, ya da gündüzleri oturduğum odaya yanıma alırım tekerlekli ve hafif oluyorlar. sonra zaten işe başlayacağım falan, kendi yatağına alıştırmaya çalışsam diyorum.

sizler ne düşünüyorsunuz ?

Günaydın kızlar.. danışmak istediğm br şey var.. park yatak almayacak olanlar, ahşap beşik ya da oda takımı alanlar..
ama ilk aylar onda yatamaz sonuçta.. peki ne yapmak lazım.. küçük sepet beşikler oluyor ya onlardan alayım diyorum, mesela 4-5 ay onu kullansam diyorum. yatak odasında yatağımın yanında durur mesela, ya da gündüzleri oturduğum odaya yanıma alırım tekerlekli ve hafif oluyorlar. sonra zaten işe başlayacağım falan, kendi yatağına alıştırmaya çalışsam diyorum.

Canım ben chicko next2 me anne yanı beşik aldım.
Cok kullanıslı görünüyor .

ben besık falan alamadım. alamam da zaten hıc gezemıyorum. sepet besıklerden aldım 3-4 ay yatsa kar diye dusundum. sonra gezer alırım dedım. cok da hosuma gıttı bence kullanıslı da olacak yatagın kenarına koyarım. ıstersem evin her yerıne gezdırırım. 6 aya kadar kullanan arkadaslarım da var herkes memnundu bende cok vermedım hersey dahıl uyku seti cibinliği fln 250 tl ye aldım. bence alabılırsın böyle bırsey. cocugu alması yatırması da kolay olur.
hqdefault.webp
hqdefault.webp

kızlar benım dün kontrolüm vardı. bebegın kafası asagıda dönmüs dedi doktor. cok korkuttu beni. ama serviks boyunu ölçtü normal dedi. erken doğum belirtisi yok ama artık ne olacağı belli olmaz heran dogum kanalına giredebilir. haftalarca böyle de gidebilir dedi. böyle durumda olanlar varmı. cok korkuyorum erken gelmesınden. daha çok küçükler 8-10 hafta daha kalması lazım

Back
X