• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Hamileligin durumuna gore degisiyor 34 ten sonra bize 36 ya randevu verdi cmtsi gitcez mesela sonra her hafta olcakmis kontrol. Siz normal dogum dusunuyorsunuz heralde .
Bence 36 dan sonra her hafta olmali
evet normal doğum düşünüyorum. dün görüştüm tekrar doktorumla nts sonucumun iyi çıktığını ve 27 sinde sabahtan gelmemi söyledi :( doğumuma çok az bir zaman kalacak beni çağırdığınız tarihte ondan önce gelmeme gerek yok mu dedim kasılmaların veya doğum belirtin olursa gel ama onun haricinde gerek yok dedi :( kafam çok karışık

Kontrolden geldim kizlar 34+1 deyiz bugun.kilomuz 2130 cikti.boy dr soylemedi buzamana kadar hic ama fl degeeri 6.20. Oda 42 cm filan yapio.1 hafta geride gelisimimoz dedi.nst de sanci cikmadi sukur.hareketleride duzenliydi nst de.bakarsin beni utandirir bu kerata vaktini bekler dedi:KK66:dr um kendide 32.haftada dogmus kuvezde yokmus benim zamanimda.anne sutude hic alamamisim dedi icin rahat olsun dedi:KK66:)
Canim sağlıklı olsun da kilo alir annesi. Bal şerbeti ni deneyebilirsin deneyenler faydasını gördü bende aklıma geldikçe yapıp içiyorum.

Bu arada ortağına kontrol olmanızı ima etmiş olabilir çok uzum bir süre aksi takdirde siz kontrole bir gidin
işin tuhaf yanı dün gittim dr ordaydı ve bayramda belki burda olamıcam dedi pogramı değişmiş bu son kontrollere kadar çok memnundum doktorumdan yanlız dünden beri kafam çok karışık

Kontrolden geldim kizlar 34+1 deyiz bugun.kilomuz 2130 cikti.boy dr soylemedi buzamana kadar hic ama fl degeeri 6.20. Oda 42 cm filan yapio.1 hafta geride gelisimimoz dedi.nst de sanci cikmadi sukur.hareketleride duzenliydi nst de.bakarsin beni utandirir bu kerata vaktini bekler dedi:KK66:dr um kendide 32.haftada dogmus kuvezde yokmus benim zamanimda.anne sutude hic alamamisim dedi icin rahat olsun dedi:KK66:)
Olsun tatlım 1 hafta geri 1 hafta ileri olması hiç önemli değil, büyüyecek inş. Sağlıklı olsunda kilo problem değil bence sıkıntı yapma

Canim sağlıklı olsun da kilo alir annesi. Bal şerbeti ni deneyebilirsin deneyenler faydasını gördü bende aklıma geldikçe yapıp içiyorum.

Gunluk tereyag bal yememi soylemisti dr zaten bal serbetini aklima geldikce yapiyorum.cokta yogun yaomiyorum fazla seker yuklemesi olmasin die.hamilelik takvimine gore kilosu normal gorunuyo.nettede arastirdim normsl kilo araliginda ama bilemedim canim ya.saglikli olsunda kiloyu dogduktan sonra toparlariz artik napalim.

Olsun tatlım 1 hafta geri 1 hafta ileri olması hiç önemli değil, büyüyecek inş. Sağlıklı olsunda kilo problem değil bence sıkıntı yapma

Canin aslinda kafama takilan bugun 34.haftanin ilk gunu.kilo olcumlerim hafta baslarinda yapilio ama esas kilo 34.haftanin son gunu olanimi baz almaliyiz.yani aslinda 33.haftayini 2130 la kapatmis oluyorum bu durumda.anlatabildimmi kafa karisikligimi bilmiyorum:)vaktini saatini beklesin saglikli olsun kiloyu sonrada aldiririz artik napalim

Kızlar Merhaba ben de 37 ye giriyorum inşallah yarın Dr kontrolü var bugün işte son günüm. Bayramda sürpriz yapar kızım diye korkuyorum açıkçası. Bayramda Dr muz tatilde olacakmış çok tedirginim
Bende de aynı korku var canım çok tedirginim bayramda doğum olcak diye:/ bende 37e girdim bakalım inşallah atlatırız şu bayramı

aa aynıyız canım bende
20 sinde raporumu alıyorum o zaman 37 hafta oluyo işte
aynen evde napıcam çok merak ediyorum çünkü ister istemez bünye alışık çalışmaya evde de çok bişey yapamıyorum
artık eşim diyoki alışabilecek misin :)
çünkü adam akşam eve gelince başını yiyorum hemen çenem düşüyo :KK70:

aynen canım yaa benimde nasıl geçer ev hallerim kendimdenmi nefret ederim artık bilemiyorum
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
benim kızım biraz önden gidiyor muhtemelen 38 hafta gibi alacağız dedi son 3 haftada aktarılamıyormuş o yüzden ayın 20 çıkıyorum hayatımdaki en uzun tatilim olacak 12 yıldır çalışıyorum maks iznim 15 gün olmuştu bakalım bebişler gelince zaman sıkıntımız olmayacak gibi ama tecrübe edelim görelim :)

Kontrolden çıktım kızlar. Az kalsın yine yatıyordum hastaneye. İlk nst bozuk çıktı bebegin kalp seslerinde sıkıntı var dedi. Once yatış dedi sonra tekrar çektirelim sonra yatış veririz gerekirse dedi. İkinciyi başka cihazda çektiler çok şükür düzeldi. 5 gün sonra nst kontrolü. Ultrasonda da sıkıntı yok. 2759 gr 50 cm olmuş. Suyu iyi. Baş aşağı dönmüş tekrar şükür. Ben artık doğsun istiyorum... hatta sancı çıksın diye dua ettim resmen.. :olamaz: hiç sancı çıkmadı. hayırlı zamanda gelsin inşallah..:anne:
Cok şükür, geçmiş olsun canım

Kontrolden çıktım kızlar. Az kalsın yine yatıyordum hastaneye. İlk nst bozuk çıktı bebegin kalp seslerinde sıkıntı var dedi. Once yatış dedi sonra tekrar çektirelim sonra yatış veririz gerekirse dedi. İkinciyi başka cihazda çektiler çok şükür düzeldi. 5 gün sonra nst kontrolü. Ultrasonda da sıkıntı yok. 2759 gr 50 cm olmuş. Suyu iyi. Baş aşağı dönmüş tekrar şükür. Ben artık doğsun istiyorum... hatta sancı çıksın diye dua ettim resmen.. :olamaz: hiç sancı çıkmadı. hayırlı zamanda gelsin inşallah..:anne:
Çok şükür, geçmiş olsun canım

Dualarımız seninle inşallah sağ salim alırsın kucağına, demek ki bazen dışarıda büyütmek gerekiyor içeridense. Allah yardımcın olsun büyüyüverir inşallah hemen :)

Tansiyondan başka belirtin var mıydı, el ayak şişmesi gibi? Ne gibi belirtiler oldu?
İnslh cnm saolasin. .preeklampsi en cok ödem ile ve ani tansiyon yükselmesiyle belirti veriyo.
benim ozelde ki doktorum bunları cok onemsemedi. .hamilelikte odem çok normal dedi..ne kilo mu takip etti.ne tansiyon olctu.
Gerçi corum dev has de de uzman doktorlar bilemedi.mutlaka 24 saatlik idrarda ki protein kaçağı gozlemleniyormus. .normal tahlillerde çıkmıyo. Bebek gelişimi duruyo yada yavaşlıyor ..
İlerleyen aşamalarda anne ani den kilo kaybı yaşıyormuş ..
Aklımıza gelmeyen başımıza geldi.Allah kimseye yasatmasin.Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin

Hayır olsun inşallah bu dönemde çok sık rüyalar görmek normalmiş hormonlardan dolayı. Bebeğinin hareketleri bugün normalse korkmaya gerek yoktur heralde benimki de geceleri dönüp duruyor rahatsız oluyor heralde.

Ben doğumdan korkmaya başladım nasıl çıkıcak bu bebe ordan :KK43: Epizyotomi de en korktuğum şey:KK43:
Canm korkma ya. O yapılırken uyuşturup yapıyorlarmış hissedilmiyormuş ki

Maşalah size canım. Benim kızımın ölçüleri seninkiye aynı ama benimki 1 hafta önden gidiyor senink haftasıyla uyumlu, maşalah :) dmeek ki 38 i falan beklicek annesi :)

Bugun de ozeldeki doktorumuza gittik. Orda da hersey normal kilosu 2250g cikti. Gobek cevresi 1 hafta geriydi protein miktarini artirmami onerdi. Birde 10 ekime dogumu yapariz dedi. Sasirdim. Normal dogum mu dedim? Olabilir dedi. Nasil oluyor da belli bir tarihte normal dogum olabiliyor anlamis degilim.
gelişimine gremi diyolRKİ beimkide özeldeki dr gecenhafta 26 eylül demişti

gelişimine gremi diyolRKİ beimkide özeldeki dr gecenhafta 26 eylül demişti

Gelisimi ve kilosu haftasiyla uyumlu aslinda canim. Zaten ben bu olcumlere cok guvenmiyorum ve fazla kafami takmiyorum. 3 gun once universitede gobek cevresi ondeydi. Simdi boyle dedi. Normal olursa oyle olsun dememe ragmen doktorun gun vermesi beni sasirtti. Olcumlerime gore 20 ekim sonrasi cikiyor beklenen dogum tarihi oysa.

Back
X