- 16 Ocak 2011
- 4.494
- 4.528
- 333
Tamm canım dr. Serkan oral var onun sitesinde okudum bende denemekten zarar gelmez.Yarın gittiğimde bakacam donmediyse bende ayaklarımı kaldiracam diğerlerini yapıyorum zaten bu arada ayaklarini sabah öğlen akşam 3 kere kaldır ama aç iken yap zaten fazla dayanamiyorsun çünkü beynine kan hücum ediyor kötü oluyor insan
Haklısın canım belkide bilincaltima çok fazla stres yüklüyorum bilmiyorum. Birsürü örnek var dediğin gibi hiçbişey yapmadan direk dönen bebekler var. Dr. Bebegi döndürür mü bilmem ama bennbunlari yapayım. Olmazsa da bebeğim öyle tercih etti derim napalımCanım merhaba, yarım yamalak okudum konuşmaları.. Allah kavuştursun canım, doğumdan sonra çok güZel olcak herşey inşallah..
Bebeğinin pozisyonu ile ilgili de, ben diyorum bebek seçecek doğum şeklini diye.. Geçen hafta benimkinin başı aşağıdaydı ama tam pozisyon alamıo vücudu yan hep. Doktor da şaşırıyo duruşuna. Bacaklarını sağ boşluğuma sokuyo sürekli, yamuk duruyo. Bugün alt kasıklarımda yine tekmeler hissettim, yne dönmüş de olabilir.. Artık pozisyonunu önemsemiorum. Dedim kendi kendime doktor muayenesinden muayenesine pozisyonu doğumu konuşurum yoksa düşünmücem bile.
Benim eltimin bebeği tamamen ters duruyodu ayaklar aşapıda kafa yukarda, 38 de doktoru çevirdi. 1 hafta sonraki kontrolde yine ters dönmüştü. Sonuç seseryan :)
Yani bebek cidden normal doğmak istemiyosa olmuyo bi şekilde.
Bi arkadaşn da mesela bbeği 32 den sonra heeeeep başaşağıydı ama 40 hafta biterken hala kanala girmedi, suni sancı verildi doğum olsun diye ama yine kanala giremedi, sen eğitime gitmiştin belki hatırlarsın kanalda hareket oluyo -3 -2 -1 0 +1 +2 +3 diye ilerliyo bebek +3 e gelince kafası görünüyo falan, işte arkdşn bebeği 0 da takılmış kalmış saatlerce beklemişler ama sonuç seseryan..
Başka bi örnek geldi aklıma, bi arkdşm hiç spor yapmadı ne yürüyüş ne bi hareket sadece işten eve evden işe, çok kolay normal doğum yaptı.
Başka bi tanıdığım hep yürüyüş yaptı plates yaptı dr son haftalarda yürüyüşü artır dedi artırdı. Ama o da sancı çekmesine rağmen bebek çıkmadı dışarı kanaldan ve sezeryan oldu.
Yani düşünmemek lazım olucaksa olur olmucaksa olmaz bence.. Kendini stres yapma, ben de önce yapıodm artık sallamıom kaderimizde ne varsa yaşıycaz, sağlıkla kavuşalım yeter![]()
Bilinmezlik duygu çok fena. . . İnş. Senin tontonun dönmüştür de annesini ugrastirmaz.
gerçi şükür uzun süre yemek yemesem bile hareketli oluyor