O isleme tipta amniyosentez deniyor. 12. haftadaki ikili taramada bebegin nazal burun kemigi ve ense kalinligi olculuyor. Down sendromu riski hesaplaniyor. Eger olcumler sonucunda riskli bir bulgu olursa ki bu anormali dogurgan yastaki kadinlarin yalnizca %2 sinde goruluyor demisti doktorum, uclu tarama ve amniyosentez yapiliyor. Ikili tarama verileri %65 dogruluk payina sahip. Doktorun gerek gormedigi durumlarda uclu tarama ve amniyosenteze girmeyin derim. Ayrica eger bakilmasi gerekiyorsa da baktirin. Islem olarak cok basit, 2 dk surmuyor. 2-4 hafta arasinda da bebekte tum kromozom anormalileri ogrenebiliyorsunuz. Dusuk riski %1-2 bu arada. Ama isinin uzmani bir perinatologa yaptirildigi zaman hic sorun olmuyor. Icinizi ferah tutun. Saglikli gebelikler.Kızlar ya ben bişi duydum,riskli gebelerden genelde göbekten sıvı alıyolarmış,bebek sakat mı diye bakıyolarmış. O sıvı alımında bebek sakat değilse de sakat olabiliyomuş. Doğru muu yaa,çok korktum ben.. istemesem yaptırmam dimi bu işlemi ?![]()