• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    306
Evet iyiki burası var En Büyük KK valla bende telase memuruyum inan kaç kez acile gitmisimdir anlatamam. En son ki gittiğimde dr um yalancı çobana döndük gerçekten dogurucaksin inanmayacagiz dedi o_O ben bugün 37 haftaya yeni başladım çok şükür benimde çok birseyim kalmadı :KK46:Allah hepimizi sagsalim vakti saatinde sağlıkla kavuşmayi nasip etsin inşaallah.
Soğuk iyi geliyor ben buz torbasiyla uyuyordum :sinirli:
Ahahha ama telaslanmakta haklıyız napalım can taşıyoruz:anneadayı: Senin dr yine ii demis Benim doktor kayinvalideme egildi senin gelin düğünde size cok cektirmistir dedi :110: Buz koyunca rahatlatti cidden soguk su ve buz ii geldi. Ben sanırım stres yapmayim yapmayim dedikce icten ice stres yapiorum. Esimi askere gondermek zorunda kaldik surekli aklim onda. Kayinvalidemlerde kaliorum ne kadar pozitif olmaya calissam da biseyler mutlaka cikio :110:
 
DidemGullu DidemGullu aynen başkalarının yanında kaşınmak cok zor oluodu benim bazen kafa derim bile kaşınıodu ama evde oluodu bunlar nedense dışarıda olmuodu hatta bi ara psikolojikmi die bile düşünmüştüm sırf korkumdan evi ilaçlatamadım,birde canım eğer kremleniosan biraz azalt kremi oda cildi havasız bırakıo kaşıntı yapıo
Aahhaha aynen kafa kasintisi bende dün oldu bi kuaföre gitmistim heralde bitlendim dedim ödüm koptu :KK17: Bi de millete söylüyorum kolestaz oldum gebelik son haftasinda falan diye, teyzeler hemen başlıyo "amaaaann biz ne dr bilirdik ne kaşıntı bilirdik ultrason falan da yoktu tarlada doğurdum" falan diye :KK48: aferin teyze al madalyan diyesim gelio ama tabi misafir :sopa: Krem hiç kullanmadim canim catlaklarim olmasin diye bi ara zeytinyağı surmuştum de bilirsin hakiki zeytinyaginin kokusu cok agir oluyo dayanamadim biraktim. simdikik soguk dus buz ii geldi valla Allah razi olsun :dua:
 
Hayırlı güzel ve kolay bir doğum olur inşallah :) aramızda 1 gün var sen açılmam olmuş yazmışsın okuyunca acayip heyecanlandım benim kontrolüm çarşamba günü çok merak ediyorum ben ne durumdayım rabbim sağlıcakla kucağımıza aldığımız günleri görmeyi nasip etsin inşallah:) bu arada bebeğinin cinsiyeti ne benim ki erkek doğumlar başladığından beri takip ediyorum da erken gelen bebekler genelde hep kız bebekler o sebeple sordum :)
Benim bebeğim kız canım evet, hep erken gelir diyorlardı ama 1.5 cm açılma ile 5 gün bekleyen de 1 ay bekleyen de varmış. tabi gönlüm bi an önce gelmesinden yana ama. Sen de yaz mutlaka yarından sonra detayları :)
 
Günaydın arkadaşlar, çoğu arkadaşımızın doğumu oldu, ve çok yakında kalanımızın gerçekleşecek. Kordon kanını saklattınız mı? Ben daha yeni düşünmeye başladım bu konuyu ve bir an önce karar vermem gerek. Dün Onkim'den fiyat teklifi aldım. Orada hem kordon kanı hemde kordon'u saklamak için iki ayrı bilgi yazıyordu. İkisini birden saklatmalı mı ya da sadece kordon kanı yeterli mi? Bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Bu arada herkes bir şekilde kasılma falan yaşıyor bende tık yok. Her gün 30-40dk yürüyorum, her gün duş alırken sıcak su tutuyorum göbeğime. Bu cuma çatı'ya bakacaklar belki o hızlandırır. Hurma yemeğe başlasam mı ne dersiniz kızlar?
Ben hamile kaldigim ilk zamanlarda kordon kanını araştırdım. Saklatmaya jarar vermiştim. Kendi dojtorum hic onermedi. Para tuzağı olduğunu soylefi. Kendisi, esuyle birlikte Turkiye de bu konu bilinmezken yurt disinda arastirma yapmış turkiye ye getireceklermis. Ama ise yaramadigini anlayınca insanlarin parasini bosuna alamayiz demis vazgecmisler. Bir cok hastalık genetik. Dolayisiyla kordon kanindaki hucreler de de hastalık varmış. Ayrica yillarca saklatip para ödüyorsunuz kullanilip kullanilmayacaginin garantisi yok dedi doktorum. Bende vazgectim.
 
Aay ayniyiz valla bayram haftasina kalmaz bence kuzum tahmini dogum tarihim 12 eylül demisti o zamanki mardinden bi doktor.Hatta bi de dalga gecti erkek olursa adını da kenan evren koyun diye cok şaptirik doktorlar var :-) Insallah hic kaşıntı falan yasamazsin canim cok can sıkıcı bişey lanet olasi nerden geldiyse :KK64:

Bana da 12 eylul demislerdi en son tarih olarak ama o da bayram gun nobetci dr a kaliriz oyle olursa. Dr um 41. Haftayi onermiyoruz suni sanciyla baslatabiliriz duruma gore dedi. Ben de cok istemiyorum bebegin kalp atisini falan hizlandiriyor diye. Daha nisanim falan da gelmedi. Doguramicam ben galiba:halay:
 
Bana da 12 eylul demislerdi en son tarih olarak ama o da bayram gun nobetci dr a kaliriz oyle olursa. Dr um 41. Haftayi onermiyoruz suni sanciyla baslatabiliriz duruma gore dedi. Ben de cok istemiyorum bebegin kalp atisini falan hizlandiriyor diye. Daha nisanim falan da gelmedi. Doguramicam ben galiba:halay:
Ahahha kalacaklar galiba minikler rahatlar orda tabi canlarim yaa :KK15: bi de Suni sancı bebegi de anneyi de cok hirpalio diolar..Benim de nişanim gelmedi dün sadece hafif bi adet sancisi gibi bi sancim oldu kayinvalidem nobetteydi aradim dakika tut dedi dakika tutim derken gecti sanci bi daha da olmadi. Canim bu arada nobetci doktor orda olsa da kendi doktorunu isteme hakkin var ariolar icapçı olarak hemen gelio. Ama sana soyleyim hastanelerin cogunda ebeler götürüyo işi. Gecen gun benim doktorla piknige gittik adam anlatio kayinvaliden olmasa ben bu kadar hastaya bakamam diyo.Ozel hastane olmasina ragmen cogu seyi ebelere yuklemisler
 
Ahahha ama telaslanmakta haklıyız napalım can taşıyoruz:anneadayı: Senin dr yine ii demis Benim doktor kayinvalideme egildi senin gelin düğünde size cok cektirmistir dedi :110: Buz koyunca rahatlatti cidden soguk su ve buz ii geldi. Ben sanırım stres yapmayim yapmayim dedikce icten ice stres yapiorum. Esimi askere gondermek zorunda kaldik surekli aklim onda. Kayinvalidemlerde kaliorum ne kadar pozitif olmaya calissam da biseyler mutlaka cikio :110:
Hahaha bu Dr lar valla acayip. Ben kontrollerde annemle gidiyorum genelde eşim işinden izin alamıyor fazla malasef. Dr asistanı son kontrolde anneme tek çocuk mu çok nazlı demiş annemde hayır 5 çocuğum var kızım 3 çocuğum demiş kadın sok olmuş hepsini bu kadar nasıl nazlı buyuttun demiş ona neyse artık. Aslında ben geçen hamileligimde çok vurdumduymazdim gezerdim tozordim iş güç felen hepsini yapardım annem cildirirdi hatta. Ama bebegimi erken doğum kaybettim bu hamileligimde psikolojik olarak çok yiprandim her kontrolde ağlıyordum ondan Dr um gecenin koru de olsa hastaneye geliyor ne kadar korktuğumu bildiği için. Ağri esigim yüksektir benim ama yine de normal doğum istemiyorum sezeryan istiyorum herşey normal gibi görünse de istemiyorum dedim Dr a. Ondan beni nazlı zannediyorlar olsun bu günlere gelebildim çok şükür .
Kiyamam sen şimdi asker yolu mu gozluyorsun göz açıp kapanana kadar geçer inşaallah günler. Kayinvalidenle anladığım iyi anlasiyorsun ne güzel. Bende aylardır annemdeyim esimde kendi annesinde aynı şehirdeyiz gelip gorup gidiyor ama öyle her gün de gelemiyor. Az çok anlayabiliyorum seni. Ay cenem dustu kusura bakma. İnşaallah kasintinda biran önce geçer.
 
Ahahha kalacaklar galiba minikler rahatlar orda tabi canlarim yaa :KK15: bi de Suni sancı bebegi de anneyi de cok hirpalio diolar..Benim de nişanim gelmedi dün sadece hafif bi adet sancisi gibi bi sancim oldu kayinvalidem nobetteydi aradim dakika tut dedi dakika tutim derken gecti sanci bi daha da olmadi. Canim bu arada nobetci doktor orda olsa da kendi doktorunu isteme hakkin var ariolar icapçı olarak hemen gelio. Ama sana soyleyim hastanelerin cogunda ebeler götürüyo işi. Gecen gun benim doktorla piknige gittik adam anlatio kayinvaliden olmasa ben bu kadar hastaya bakamam diyo_Ozel hastane olmasina ragmen cogu seyi ebelere yuklemisler

Evet canim ben de duydum ebeler hallediyomus her isi. Bebegin cikmasina yakin dr geliyomus. Dr umu isteme hakkim var ama haftasonu tatili falan olsa geliyor dr da bayram tatilinde adam memleketine gider nasil gelcek
 
nasil bir hareket yaptin cnm :KK43: bende cok artistlendim hic logusa gibi davranmiorum ev islerine bile ucundan basladim ama dikkat edelim en iyisi Allah korusun ameliyatliyiz sonucta

dondurucuyu duzenlemek gerekiyodu esim ve annesi halledemeyince ben el atiim dedim. dolabim kombi tipi dondurucu cekmeceleri asagida. dizcoktum yere cekmeceleri hallettim toparladim falan. kalkmak icin de esimden yardim istedim. elini uzatti. ben salak sanki karnimda kas varmis da kendimi yukari cekebilecekmis gibi eline asilip kalktim. ama resmen yeniden kesildim o derece acidi.

normalde yataktan bile esimin boynuna sarilip dogruluyodum. biraz ayaklanip bisiler yapinca kendimi unutup boyle sacma bisi yaptim. insan eliyle destek alir once dizini koyar falan ama ben direk karnima yuklenmis oldum.

simdi dikislerin ustu full yara kabugu ve dikislerin az ustunde de mor bi hat var. muhtemelen icerideki dikislere de kan oturdu onun morlugu. yaz zaten sicak terliyorum o kabuklara dokunan ter yakiyo. kabuklar yumusamasin enfeksiyona acik olmasin diye dus da almaya korkuyorum. ctesi eski doktoruma randevu almak niyetim bi de o gorsun. benim doktor bisi olmaz dedi gorunce ama orda aciklik yoksa terden niye yaniyo? ben ustteki morlugu eve gelince gordum o ne onun aciklamasini bilmeden de rahat edemicem. boyle de sacma durumlar var iste su an. dikkat edin kendinize.
 
Hahaha bu Dr lar valla acayip. Ben kontrollerde annemle gidiyorum genelde eşim işinden izin alamıyor fazla malasef. Dr asistanı son kontrolde anneme tek çocuk mu çok nazlı demiş annemde hayır 5 çocuğum var kızım 3 çocuğum demiş kadın sok olmuş hepsini bu kadar nasıl nazlı buyuttun demiş ona neyse artık. Aslında ben geçen hamileligimde çok vurdumduymazdim gezerdim tozordim iş güç felen hepsini yapardım annem cildirirdi hatta. Ama bebegimi erken doğum kaybettim bu hamileligimde psikolojik olarak çok yiprandim her kontrolde ağlıyordum ondan Dr um gecenin koru de olsa hastaneye geliyor ne kadar korktuğumu bildiği için. Ağri esigim yüksektir benim ama yine de normal doğum istemiyorum sezeryan istiyorum herşey normal gibi görünse de istemiyorum dedim Dr a. Ondan beni nazlı zannediyorlar olsun bu günlere gelebildim çok şükür .
Kiyamam sen şimdi asker yolu mu gozluyorsun göz açıp kapanana kadar geçer inşaallah günler. Kayinvalidenle anladığım iyi anlasiyorsun ne güzel. Bende aylardır annemdeyim esimde kendi annesinde aynı şehirdeyiz gelip gorup gidiyor ama öyle her gün de gelemiyor. Az çok anlayabiliyorum seni. Ay cenem dustu kusura bakma. İnşaallah kasintinda biran önce geçer.
Canimm gecmis olsun sen telas yapmakta daha da haklısın cok şükur bu seferki minik tehlikeli dönemi atlatmis..Ben de başta normal doğum diye tutturdum simdi bebek cok kilolu omzu catiya takilabilir, ilerde rahim sarkmasi yapar falan deyip sezaryene cevirmek istiolar. Bakalim yarin kontrolum var ne karar alcaz..Valla kuzum anne baba tabiki rahat ettirio ellerinden geleni yapiolar hele ki benim kv allah ondan razi olsun. Ama kocan baska oluyo en azindan nazın gecio..bi de özlem duygusu çok olunca insan bu hassas donemlerinde yaninda istio eşini. Allah saglik versin de insallah tez zamanda kavusuruz cekirdek yuvamiza
 
Oluştu canım, doğumumun en kolay kısmıydı ıkınmak. Hatta akıllarda kötü çağrışım yapmasın diye anlatmak istemedim ama benim yaşadığım çok ekstrem olduğu için kimse kendiyle özleştirmemeli. Bebeğin başı 6 cm e kadar yukardaydı bir anda 10 cm açılma olup baş aşağı vurmaya başlayınca malum doğum erken başladı. Ebe de bu kız doğurmaz sabaha diye doktoruma siz geç gelin demiş ve ben ıkınma hissim gelmeme rağmen doktoru fazladan 20 dk bekledim. Bilenler bilir geldiği anda ıkınmamak için zor tutuyorsun kendini ve ebe ben ıkındıkça ben doğrmayayayım diye bebişin başını tuttu. Neyse ki orada da aldığım nefesler devreye girdi de atlattık. Ama kesinlikle 5 dk geç kalınsaydı ebe doğurturdu beni. Demem o ki bu işin matematiği yok arkadaşlar. Bizler insanız ve doğumlar bir olsa da reaksiyonlar bambaşka. En sürprizine de hazırlamak gerek kendimizi. Benim bu noktada nefes çalışmaları bol bol işime yaradı. Kesinlikle hafife almayın onu derim. Doğumum kısa sürdü belki ama zor kısımları da normalinden daha zordu bence(son 1 saat), bir anda baskı yemeye başladığımdan ötürü. Ve itiraf ediyorum son anlarda sezeryana alın beni diyen güruhun içine ben de girdim. İyi ki dinlememişler beni çünkü hayatımın pişmanlığını yaşardım o noktadan sonra. Hemen hayata karışabiliyorsunuz doğumdan sonra. Dezavantajı hemen ayaklandığınız için lohusalıkta pek adam yerine konulamayabiyorsunuz aileler tarafından. :KK70: yatan pijamalı lohusa değilim ben başladım evimin işini görmeye ve yardıma ihtiyacım yok imajı verdim. Keşke verseydim bu da ayrı bir pişmanlık konusu çünkü lohusa lohusadır, bir süre destek kesinlikle gerekiyor. Neyse bunlar da bambaşka konu başlıkları. Zamanı geldiğinde bunu da konuşuruz. :KK70:
Sorma canim bende lohusalik ne bilmedim bilmiyorum. Dogumun 3. Gunu evde yemek yapmaya yardim bile ettim. Kaynanam bilemiyormus o yemegi :sinirli: birde hemoroidle cebellesiyorum. Gece duzgun uyku yok zaten. Gunduzleri hic yok. Keske basta kendimi guclu olarak gostermeseydim
 
dondurucuyu duzenlemek gerekiyodu esim ve annesi halledemeyince ben el atiim dedim. dolabim kombi tipi dondurucu cekmeceleri asagida. dizcoktum yere cekmeceleri hallettim toparladim falan. kalkmak icin de esimden yardim istedim. elini uzatti. ben salak sanki karnimda kas varmis da kendimi yukari cekebilecekmis gibi eline asilip kalktim. ama resmen yeniden kesildim o derece acidi.

normalde yataktan bile esimin boynuna sarilip dogruluyodum. biraz ayaklanip bisiler yapinca kendimi unutup boyle sacma bisi yaptim. insan eliyle destek alir once dizini koyar falan ama ben direk karnima yuklenmis oldum.

simdi dikislerin ustu full yara kabugu ve dikislerin az ustunde de mor bi hat var. muhtemelen icerideki dikislere de kan oturdu onun morlugu. yaz zaten sicak terliyorum o kabuklara dokunan ter yakiyo. kabuklar yumusamasin enfeksiyona acik olmasin diye dus da almaya korkuyorum. ctesi eski doktoruma randevu almak niyetim bi de o gorsun. benim doktor bisi olmaz dedi gorunce ama orda aciklik yoksa terden niye yaniyo? ben ustteki morlugu eve gelince gordum o ne onun aciklamasini bilmeden de rahat edemicem. boyle de sacma durumlar var iste su an. dikkat edin kendinize.
Cok geçmiş olsun acısı cok kötü oluyor ihmal etmemek lazım Allah korusun ya bnm de hafif kanama olmuş bandıncıkarınca farkettim cuma doktora görüneceğim inş sıkıntı yoktur zorladım biraz kendimi ondan oldu :(
 
p
dondurucuyu duzenlemek gerekiyodu esim ve annesi halledemeyince ben el atiim dedim. dolabim kombi tipi dondurucu cekmeceleri asagida. dizcoktum yere cekmeceleri hallettim toparladim falan. kalkmak icin de esimden yardim istedim. elini uzatti. ben salak sanki karnimda kas varmis da kendimi yukari cekebilecekmis gibi eline asilip kalktim. ama resmen yeniden kesildim o derece acidi.

normalde yataktan bile esimin boynuna sarilip dogruluyodum. biraz ayaklanip bisiler yapinca kendimi unutup boyle sacma bisi yaptim. insan eliyle destek alir once dizini koyar falan ama ben direk karnima yuklenmis oldum.

simdi dikislerin ustu full yara kabugu ve dikislerin az ustunde de mor bi hat var. muhtemelen icerideki dikislere de kan oturdu onun morlugu. yaz zaten sicak terliyorum o kabuklara dokunan ter yakiyo. kabuklar yumusamasin enfeksiyona acik olmasin diye dus da almaya korkuyorum. ctesi eski doktoruma randevu almak niyetim bi de o gorsun. benim doktor bisi olmaz dedi gorunce ama orda aciklik yoksa terden niye yaniyo? ben ustteki morlugu eve gelince gordum o ne onun aciklamasini bilmeden de rahat edemicem. boyle de sacma durumlar var iste su an. dikkat edin kendinize.
cnm ya Allah korusun ... bende cok dikkatli davraniyorum esime yaslaniyorum ama kaslarimi calistirmiorum asla cnm ins onemli biseyin yoktur..
 
Sorma canim bende lohusalik ne bilmedim bilmiyorum. Dogumun 3. Gunu evde yemek yapmaya yardim bile ettim. Kaynanam bilemiyormus o yemegi :sinirli: birde hemoroidle cebellesiyorum. Gece duzgun uyku yok zaten. Gunduzleri hic yok. Keske basta kendimi guclu olarak gostermeseydim
cnm bol sivi tuket hosaf ye ... activa meyveli yogurt ye incirli falan cok iyi gelio
 
Ben ankaraya uzak bir ilcedeyim aksaray daha yakin bana ozel aksaray hastanesine gidiyorum
Himm benim de annemler orda ben kayinvalidemde corumda kaliorum arada ankaraya geliodum esimin askerligi orda diye, düşünüp duruodum simdi aacil bisey olsa hangi hastaneye giderim falan diye.
doğumlarimiz ayni gunlere gelio hemen hemen eger normal dogum yapamazsın derse dr ben 09.09 tarihine sezaryen alirim insallah durursa ada bebek :anneadayı:
 
dondurucuyu duzenlemek gerekiyodu esim ve annesi halledemeyince ben el atiim dedim. dolabim kombi tipi dondurucu cekmeceleri asagida. dizcoktum yere cekmeceleri hallettim toparladim falan. kalkmak icin de esimden yardim istedim. elini uzatti. ben salak sanki karnimda kas varmis da kendimi yukari cekebilecekmis gibi eline asilip kalktim. ama resmen yeniden kesildim o derece acidi.

normalde yataktan bile esimin boynuna sarilip dogruluyodum. biraz ayaklanip bisiler yapinca kendimi unutup boyle sacma bisi yaptim. insan eliyle destek alir once dizini koyar falan ama ben direk karnima yuklenmis oldum.

simdi dikislerin ustu full yara kabugu ve dikislerin az ustunde de mor bi hat var. muhtemelen icerideki dikislere de kan oturdu onun morlugu. yaz zaten sicak terliyorum o kabuklara dokunan ter yakiyo. kabuklar yumusamasin enfeksiyona acik olmasin diye dus da almaya korkuyorum. ctesi eski doktoruma randevu almak niyetim bi de o gorsun. benim doktor bisi olmaz dedi gorunce ama orda aciklik yoksa terden niye yaniyo? ben ustteki morlugu eve gelince gordum o ne onun aciklamasini bilmeden de rahat edemicem. boyle de sacma durumlar var iste su an. dikkat edin kendinize.
Canim cok gecmis olsun dikkat et kendine..Bence guvendigin bi doktora daha göster, bazı doktorlar gözü kara oluyo bisey olmaz diyolar bazilari da pinpirikli oluyo hemen müdahale ediolar.
 
Himm benim de annemler orda ben kayinvalidemde corumda kaliorum arada ankaraya geliodum esimin askerligi orda diye, düşünüp duruodum simdi aacil bisey olsa hangi hastaneye giderim falan diye.
doğumlarimiz ayni gunlere gelio hemen hemen eger normal dogum yapamazsın derse dr ben 09.09 tarihine sezaryen alirim insallah durursa ada bebek :anneadayı:
Guzel tarih:) hem de bayram oncesi son cikis. Muhtemelen en kotu ihtimalle ben de oyle yaparim. Hayirlisi bakalim hangimizinki erken davranacak:)
 
Back
X