- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.701
Değerlerim çok yüksekmiş ve vücudunda olduğundan fazla depolama olmuş, bebekten ziyade sana kilo yapacak bu vitaminler dedi. Bebeğim 25+3 haftalık ve 1 kiloyu geçmiş. normalde 27. haftada 1 kilo olması gerekiyormuş. İnternet'ten baktığımda bnm haftama 850 gr veriyor. Doktorum bebek gayet iyi besleniyor. Vitaminlere gerek yok dedi. Gayet iyi besleniyorsun böyle devam dedi.
Doktor sabah uyandığından akşam yatana kadar rutin olarak yemen gerekenleri say dedi. 750 gr süt ile birlikte 1 yemek kaşığı pekmez, 2 bardak ayran, yarım kase yoğurt, 1 bıldırcın yumurtası, 1 muz 6 adet ceviz, 3 fındık, demir hapı ve magnezyum bunları rutin ilacımı içer gibi her sabah hamileliğimin 3. ayından beri bir gün bile aksatmadan yiyorum dedim. doktor ooo gayet iyi bir gün bile aksatmıyo musun dedi. Ben de hayır ilaç gibi hepsinin saati var liste halinde dedim. Tüm gün yemek yemesen bile bunlar bebeğe de sana da yeter dedi. Böyle dedi doktor.
Kandaki değerler de yüksek çıkınca folik asit tavan yapmış zaten. İlaç içmediğim halde. Her 2 günde 1 ıspanak tarzı şeyler yiyorum.
canım referans aralığı 0-5 ti. Benimki 12,5 çıkmış. Çok yüksek mi bu? İshal durumum vardı ondan olmuş olabilir mi? O düzelince geçer mi?
Beşaz dantelli ayıcıkılı hastane çıkıyından banada hediye geldi :)Eki Görüntüle 1795097 Eki Görüntüle 1795098 Eki Görüntüle 1795099 Eki Görüntüle 1795100 Bunlar da hastane çıkışı ve yeleklerimiz. Hastane çıkışı 10lu ve 5li olmak üzere 2 adet. Örgü yelek şimdilik 3 tane ama arkası gelecek. 4-5 tane de kayınvalidemde var, düğme dikilecek.
2 de penye yelek
Canım ben tuvalete çıkmadım henüz en son dün akşam üstü olmuştu. Ara sıra karın ağrısı gibi geliyor ama başka bir şey yok. Patates haşlaması, pirinç pilavı, elma, muz yedim. Onlar fayda etmiş olabilir.canım şimdi yazıcaktım bende nasıl oldun benim bugün gene ik ikere sıvı oldu takip edicem devam ederse tahlile gidicem bende. sanada düz serum mu taktılar ilaçsız
canım olabilir belki. Yiyecekten alerji olsa farklı bir şey yememişsin. Azlığı gibi fazlalığı da zararlı her şeyin. Belki çok yükselmiştir demirin. Az önce bir sitede okudum kaşıntı yazıyordu ama seni yönlendirmek istemem demirden olabilir mi diye doktoruna danış.Sadece kaşıntım olsa ben de çok üstünde durmayacağım ama döküntüler çok fena.. Bütün vücudum kabardı. Doktor da besin alerjisi deyince alerji yapma ihtimali olan herşeyi kestik. Bugün acaba demir hapı mı yapıyor diye düşündüm. Demir fazlalığı yapar mı alerji acaba.. Çünkü benim hiç bir değerimde eksiklik yoktu doktorum verdiğinde, hatta limitlerin üstündeydi..
canım içimi rahatlattın. Kanda olunca sanki hemen bebişe bir şey olacakmış gibi korkuyor insan.12 hiç bir şey. ishale ve susuzluğu bağlıdır o. Korkma bence
canım idrar tahlili isteyebilir takip et kendini beyaz çamaşır giy idrarında yanma koku vs varmı diye sorar zatenkızlar ya mideniz bulanmazsa sizinle birşey paylaşmak istiyorum.. özür dileyerek yazıyorum benden bişey geldi nerdeyse bi parmağım kadar bi parça. aynı sümük gibi katı bişey yani jöle kıvamında. çok korktum çünkü normal akıntıdan farklıydı. şükür ki öyle kanlı falan değildi. böyle birsey yaşayan oldu mu? sizce enfeksiyon falan mı var bende. bir de yarın doktora gideceğim alttan bakar mı yoksa sadece idrar tahlili mi ister ki????
çok korkuyorum ya değişik kocaman bişeydi hani doğum başlarken nişan geliyormuş ya bir an aklıma o geldi. zaten hep beyaz çamasır gıyıyorum hepimizin bu aylarda dikkat etmesi lazım kendi kendimzi takip etmemiz gerekiyor enfeksiyon oluyormuş çoğu kişidecanım idrar tahlili isteyebilir takip et kendini beyaz çamaşır giy idrarında yanma koku vs varmı diye sorar zaten
bence doktorunu ara gecikmeden, olağan birşey olmayabilir.çok korkuyorum ya değişik kocaman bişeydi hani doğum başlarken nişan geliyormuş ya bir an aklıma o geldi. zaten hep beyaz çamasır gıyıyorum hepimizin bu aylarda dikkat etmesi lazım kendi kendimzi takip etmemiz gerekiyor enfeksiyon oluyormuş çoğu kişide
bendede bakteri çıktı canım iki kullanımlık fitil kullandım. Şuan normal herşeyim ama tekrar ettirmem lazımtestigeçtimi diye bendede bazen ıslanma oluyo tam bebek vurduktn sonra ama en son suyu iyiydi sanırım gene idrar kaçıyorum. En tehlikeli aylar bu ay zaten bi yere uzanmamak ağır kaldırmamak vs şimdi daha önemliçok korkuyorum ya değişik kocaman bişeydi hani doğum başlarken nişan geliyormuş ya bir an aklıma o geldi. zaten hep beyaz çamasır gıyıyorum hepimizin bu aylarda dikkat etmesi lazım kendi kendimzi takip etmemiz gerekiyor enfeksiyon oluyormuş çoğu kişide
Beşaz dantelli ayıcıkılı hastane çıkıyından banada hediye geldi :)
Bnm de D vitamini düşük ama yapacak birşey yok vücudunun güneşe ihtiyacı var ilaçla olacak iş değil dedi doktor. Çok önemli değil dedi. Sebze ile ilgili birşey demedi. cnm. Sadece artık bu vitamin ilacı sana çok kilo aldırır depoların sınırın üstünde dedi. Düşerse belki son ay kullanırım artık. Bakalım 2 hafta sonra nasıl çıkacak bebeişn kilosu haber veririm ilacı kesince ne oldu diye. cnm. Bnde 8 kilo aldım.Aklında olsun doktorun demiştir sebze bebeği hiç beslemiyor sadece vitamin en çok protein besliyor bebeği banad adoktorum sabah 2 yumurta 1 dilim tam buğday ekmeği dedi.
evet yediklerin çok güzel bende bu şekilde beslenerek bebişi 25+3 te (aynı zamanda gitmişiz kontrole) 950 li gibi bişeyde çıkmıştı zaten ultrasonda 12 gün önde gözüküyor. yarasın bebişlere ama ben çok kilo aldım 13. kilomu aldım bu hafta. benim kan değerlerim düşük d vitaminim yerlerde naptıysak yükselmiyor
750 gr süt MÜDeğerlerim çok yüksekmiş ve vücudunda olduğundan fazla depolama olmuş, bebekten ziyade sana kilo yapacak bu vitaminler dedi. Bebeğim 25+3 haftalık ve 1 kiloyu geçmiş. normalde 27. haftada 1 kilo olması gerekiyormuş. İnternet'ten baktığımda bnm haftama 850 gr veriyor. Doktorum bebek gayet iyi besleniyor. Vitaminlere gerek yok dedi. Gayet iyi besleniyorsun böyle devam dedi.
Doktor sabah uyandığından akşam yatana kadar rutin olarak yemen gerekenleri say dedi. 750 gr süt ile birlikte 1 yemek kaşığı pekmez, 2 bardak ayran, yarım kase yoğurt, 1 bıldırcın yumurtası, 1 muz 6 adet ceviz, 3 fındık, demir hapı ve magnezyum bunları rutin ilacımı içer gibi her sabah hamileliğimin 3. ayından beri bir gün bile aksatmadan yiyorum dedim. doktor ooo gayet iyi bir gün bile aksatmıyo musun dedi. Ben de hayır ilaç gibi hepsinin saati var liste halinde dedim. Tüm gün yemek yemesen bile bunlar bebeğe de sana da yeter dedi. Böyle dedi doktor.
Kandaki değerler de yüksek çıkınca folik asit tavan yapmış zaten. İlaç içmediğim halde. Her 2 günde 1 ıspanak tarzı şeyler yiyorum.
çok korkuyorum ya değişik kocaman bişeydi hani doğum başlarken nişan geliyormuş ya bir an aklıma o geldi. zaten hep beyaz çamasır gıyıyorum hepimizin bu aylarda dikkat etmesi lazım kendi kendimzi takip etmemiz gerekiyor enfeksiyon oluyormuş çoğu kişide
8 kilo aldım cnm. o yüzden kesti vitamini doktor. 2 hafta sonra bakalım haftasıyla uyumlu olur dedi. İştahım yerinde ama çok dikkat ediyorum yediklerime ekmek sadsece sabahları. pilav yemiyorum hiç. doktor kilo sıkıntın yok. ama devam edersen kilo yapacak vitamin dedi. doktor sadece göbeğe büyümüşsün vücudun orantılı dedi. bacaklarım zayıf. göğüslerim 80 bedenden 95e çıktı. çok büyümüş göğüslerin dedi. inş büyüdüğü kdr süt olur. omuzlarım hayvan gibi oldu. eşimle yarış yapıyo omuzlarım :)750 gr süt MÜmaşallah ben bir bardak içti mi seviniyorum çok kilolu bebekte iyi değil , ileride genelde obezite yada diyabet sorunları oluyor , o Yüzden çok kilolu bebeği doktorlarda önermiyor, bu arada kaç kilo aldın ? Maşallah iştahında baya iyiymiş ben ara ara hala yediğimi çıkarıyorum maalesef
tesettürlü olduğum için zaten güneş göremiyorum ama dediğin gibi ilaçla düzelicek bişey değil bu ama d vitamini ilaç dışında en çok yumurtada var aklında olsun. benim doktor hep protein tüket dedi sebze ye ama protein diyo bol bol. evet ilaçlar çok kilo aldırıyoBnm de D vitamini düşük ama yapacak birşey yok vücudunun güneşe ihtiyacı var ilaçla olacak iş değil dedi doktor. Çok önemli değil dedi. Sebze ile ilgili birşey demedi. cnm. Sadece artık bu vitamin ilacı sana çok kilo aldırır depoların sınırın üstünde dedi. Düşerse belki son ay kullanırım artık. Bakalım 2 hafta sonra nasıl çıkacak bebeişn kilosu haber veririm ilacı kesince ne oldu diye. cnm. Bnde 8 kilo aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?